MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka właśnie urodziła swojego 3 synka
Nie mogę się napatrzeć na zdjęcia! Cały czas wydaje mi się pewną abstrakcją, że za 3 miesiące będę miała w ramionach własnego noworodka
Makowe Szczęście, teverde, iNso87, lkc, patuniek86, Beatrix_, Marza89, india lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Oliwia - ładne imię
u nas córcię tak nazwaliśmy
wahaliśmy się jeszcze nad Wiktoria i Liliana, ale jak się urodziła to najlepiej pasowało do nie Oliwka.
Mam już pierniczki - córcia robiła dekorację
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2077f5ccdaf6.jpgMakowe Szczęście, Sana, iNso87, lkc, patuniek86, Ksiazka1, Pikcia, Malutka_27, 83xxx, Marza89, teverde, india lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Zdjęcia maluchów są takie piękne! Też w to nie mogę uwierzyć! Dziś jechaliśmy droga, którą będziemy jechać do szpitala i mówię do Męża już za 2 miesiące będziemy tędy jechać po to, żeby zobaczyć i przytulić naszą Córeczkę! To jest niesamowite
lkc, patuniek86, Salsefia, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
. -
Inso lista rozpakowanych wyglada pieknie, ale będę się starala nie pchać na podium
Ja bylam na zakupach, wariactwo... wieczorem bylam na szybkich zakupach spożywczych w dwóch sklepach, w drugim
zorientowałam sie, ze nie mam karty płatniczej. Rewelacjana szczęście ktos znalazl karte na parkingu i oddal w sklepie.
najważniejsze, ze kupilam dla małej prezenty.iNso87 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Kleopatra- Oliwia piekne imie:)
Kehlana, Makowe-czytam Was i sie wzruszam:)
A tu ponizej jakby ktoras miala watpliwosci(znalezione na Facebooku)
Siema. Jesteś mamą? Będziesz mamą? Przy karmieniu piersią pamiętaj, że nie wolno Ci jeść za dużo. Wszystko szkodzi dziecku. Mleko tworzy się z pokarmu, biczuj się i żryj brokuł- nie jesteś już najważniejsza. Minęło pół roku- sama woda, zabierz tego cycka. Nie wstyd Ci tak publicznie wywalać mleczarnie? Karmisz mm? Zajebista z Ciebie matka. Równie dobrze mogłaś wrzucić do okna życia. Sama chemia- szkoda dziecka. Ah, no i cukier- będzie miał próchnicę zanim jeszcze wyjdą mu zęby. Rodzisz naturalnie? Lepiej żeby dobrze Cię zszyli, bo mąż Cię nie znajdzie w tym wiadrze bez dna. Cesarka? Spoko, o ile nie umrzesz. I żebyś mi nie ważyła się mówić, że kiedyś rodziłaś. Wyszłaś z domu mając niemowlę? Syndrom dziecka porzuconego murowany, zgiń. Siedzisz z nim całymi dniami ? Będzie mamisynkiem, nikt go nie zechce. Wracasz do pracy? Kariera ważniejsza- wiadomo. Zostajesz w domu po macierzyńskim? Pieprzony nierób. Śpi w swoim łóżeczku? Nie zazna bliskości, miłości matki. Dlaczego śpi z Wami? Przyzwyczai się i tak zostanie. Smoczki? Bujaczki? Szumisie? Będziesz się smażyć w piekle. Co z Ciebie za matka, co nie radzi sobie z płaczącym dzieckiem? A próbowałaś tego, tamtego, sramtego? U mnie działa to- to jest najlepsze. Nie rób tak- zepsujesz go. Rób tak- ja tak robiłam.
____
Już abstrahując od kolek, płaczów, kup, rzygów, smrodków- połowę piękna macierzyństwa (a jest to coś niewyobrażalnie pięknego) zabierają nam inni ludzie i ich oceny. Jesteście cudownymi mamami nawet jeśli czasem puszczą Wam nerwy. I nigdy nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej.
patuniek86, Sana, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Malutka_27, Kleopatra, Lenonki, Marza89, teverde, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Fajnie jest czasami wyjść, ale o wiele lepsze są powroty do domu
Ten czarodziejski flet jest zrobiony tak nowocześnie. Zauważyłam ostatnio manierę tworzenia scenografii na ekranie. Tylko aktorzy i tv. Nie do końca mi się to podoba, niestety
Ale muzyka pięknaStwierdziliśmy z moim, że chyba wolimy filharmonię
U mnie ciasto na piernik staropolski wg tego przepisu stoi od listopadaJutro wyciągam go z lodówki
Robimy pierniczki i piernik właśnie
lkc, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Anet85 wrote:Oliwia - ładne imię
u nas córcię tak nazwaliśmy
wahaliśmy się jeszcze nad Wiktoria i Liliana, ale jak się urodziła to najlepiej pasowało do nie Oliwka.
Mam już pierniczki - córcia robiła dekorację
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2077f5ccdaf6.jpg
Anet, jestem przed wypiekami, podasz przepis, please?
Czy można je nadziewać?
Wyglądają bardzo smacznie!
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzień dobry w niedzielę
Wczoraj miałam ciężki dzień i lekką bezsenność w nocy. Efekt?! Boli głowa dziś.
Zosia wczoraj mało ruchliwa, dziś też nie czułam jej ruchów jeszcze. Nie lubię tak...
Norbi- 16.08.2003
My już na nogach od 30 min, niestety młody nie dał pospać
W poniedziałek mam usg 3 trymestru i już nie mogę się doczekać, choć to dopiero na 19 i długa drogaButterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Hej!
Ja tez oczy otworzylam po 8 dzis z Mala. Wlasnie sniadanie w lozku
U mnie tez Dusia jakos malo aktywna no ale widocznie tak ma
No może też mają dziewczyny leniwa niedzielę
Ja wstaje robić obiad, bo później czeka mnie trochę pracy, takiej pracy w pracy i w domu.
Norbi- 16.08.2003
Hej
. Długo nadrabiałam te 2 dni nieobecności tutaj, ale znów jestem na czasie! Stópki śmierdziuszki rozbawiły mnie do łez. Sytuacje z mężami chyba wszystkie mamy podobne. Ja w piątek też płakałam, bo sobie żartował ze mnie a akurat nie miałam humoru na coś takiego. No cóż... hormony.
Wczoraj robiliśmy uszka i pierogi na święta. Cały dzień minął, ale lepsze to niż praca zdecydowanie.
Też zaczął stawiać mi się brzuch i pojawił się taki dziwny ból. Teściowa mówi, że to możliwe od stresu, a ostatnio miewam go trochę. A jak się zrelaksowałam przy tych pierogach to wszystko zelżało. W każdym razie we wtorek/środę jeszcze sprawdzimy, co tam u malutkiej słychać. Odliczam dni do końca roku. W styczniu zabieram sięza kupowanie reszty wyprawki. Zostawiam to na czas po świętach, bo wiem, że coś pewnie dostaniemy w prezentach. Buziaki!
teverde, india lubią tę wiadomość
-
Hej
Nie śpię od 7.30-jakoś tak wypoczęta jestem
Pola daje radę i nie mogę o niej zapomnieć
U mnie pierwszy biały śniegJak do tej pory poruszył, to zaraz się roztapiał-a teraz biało za oknami
Młoda jeszcze śpi, a ja zaczynam szykować rzeczy do pierniczków
Miłego dnia!Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Dzień dobry
u nas Mały ma tak czujny sen w brzuszku że tylko wstanę do łazienki w nocy i już kopie
U nas tez biało ! Jak cudownie! Uwielbiam taka pogodęMiłej niedzieli dziewczyny;-)
Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
U nas też pierwszy prawdziwy śnieg
Sami kopie za każdym razem, kiedy mój dwulatek płacze. Zastanawiam się, czy to oznacza, że będzie się po urodzeniu budził za każdym razem, gdy coś nie będzie pasować jego starsze u bratu czy przeciwnie, będzie tak przyzwyczajony do tego rodzaju hałasu, że zupełnie go zlekcewazy.Butterfly 83, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Witam się i ja w ponurą i w szarą za oknem niedzielę. Zazdroszczę wam że możecie sobie tak długo pospać, mój straszak wstaje regularnie o 6 rano niezależnie o której pójdzie spać wieczorem. A jak się obudzi to czasami przyjdzie do nas do łóżka ale najczęściej chce się ubierać już i bawić w swoim pokoju. Pobawi się tak max godzinę i potem przychodzi i mówi że jest głodny no i trzeba sie ruszyc śniadanie zrobić i tak praktycznie jest codziennie:( My dziś choinkę ubieramy pięknie nią pachnie w całym domu. Miłej niedzieli dziewczyny
lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
Malutka piękne zdobycze
Anet ale narobilas mi ochoty na słodkie
Ja wczoraj też kryzys miałam, mała tak się przekrecala, że kopala mi chyba po żołądku, dopiero po 18 byłam wstanie zjeść coś i nie zwymiotować tego... Jak ja niby mam iść jutro na glukoze?!?
Miłego dnia ❤️Anet85 lubi tę wiadomość
-
Jakby co, to mam jeszcze jeden sprawdzony właśnie przepis na błyskawiczne pierniczki
Można je zrobić na ostatnią chwilę, nie puchną, więc można je swobodnie potem ozdobić lukremJa jeszcze testuję, czy mogę z nich zrobić pierniczki alpejskie-kilka sztuk jest z powidłami śliwkowymi
Zobaczę efekt
Jakby co, to w przepisie jest amoniak spożywczy, ale zastąpiłam to proszkiem do pieczenia
Łatwo zachować porządek, wałkuję ciasto na podkładzie silikonowym, więc zero mąki
Zapach i smak-omatkoboskoczęstochowskoCały dom pachnie obłędnie, smak przeboski
http://ooomnomnomnom.blogspot.com/2013/12/najlepsze-swiateczne-pierniczki-pyszne.html?m=1
Edit: idealnie nadają się na alpejskieSą przepyszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 13:47
kehlana_miyu, Lenonki, Reniferra, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Ja tez ostatnio czuje tak jakby skurcz i twardnienie brzuszka... tylko się jeszcze zastanawiam czy to czasem dzidzia mi się tak nie prostuje mocno... bo u mnie ruchy bywają już dość mocne..... poleguje co jakiś czas i zażywam magnezMiłosz
Honoratka