X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja jakaś ostatni o podłamana jestem... mam wrażenie ze mi brzuszek opadl i właśnie dzisiaj moja mama patrzy na mnie i mówi z cos niski ten brzuszek mam... boje się ze nie dotrzymam do marca .... jakieś takie obawy mnie dopadły dzisiaj....

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, dziękuję :-)

Ja właśnie wróciłam z mikro-spaceru ;-) Przyprawa do piernika mi potrzebna, więc chętnie się przeszłam.
    Sklep osiedlowy, ciasny.

Na warzywnym Pani wykłada towar, muszę przejść obok i wdepnęłam w małe opakowanie pomidorków koktajlowych. Musiało jej wypaść.
    Przeprosiłam, bo co innego mogę zrobić. A ta na cały głos "o Boże kochany" i przewraca oczami. Mnie się ciśnienie podniosło, ale myślę sobie, że to może nie do mnie ta pretensja, tylko babka ma ciężko dzień. I pytam się z uśmiechem, czy jest jakiś problem. A ta do mnie, że przecież patrzy się pod nogi! No cóż, odpowiedziałam, że chętnie bym popatrzyła, ale od 2 miesięcy ich nie widzę. Ona oczy w słup, spojrzała na mnie i przeprosiła, bo "nie wiedziała, że jestem w ciąży". I wiecie co? Już nie chciało mi się dyskutować, że jakikolwiek klient mógł tego nie zauważyć, a o wypadek nietrudno. Że kiedy coś wykłada, powinna zachować jakiekolwiek zasady bezpieczeństwa. I że takie odzywki do klientów są nie na miejscu. Ale co się będę z koniem kopać? Idę patrzeć pod nogi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 13:30

teverde, Anet85, india lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zdobycze ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a4b53e0baf6.jpg

patkaaxx90, kehlana_miyu, teverde, patuniek86, Sana, Sana, Makowe Szczęście, Lenonki, Marza89, iNso87, Anet85, india, lkc, Salsefia, Kleopatra, Pikcia, Ksiazka1, Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, piękne rzeczy! Skąd to? :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuke ;-) Spiworek, body i spodenki są ze sklepu Sparkle Kids, a reszta ze sklepu Bobasek u nas w mieście ;-) wiem że Sparkle Kids ma też swoje stronę ale drożej niż w tym Bobasku prawie o połowę

43ktupjymknd3pkp.png

• teverde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Idę patrzeć pod nogi :-D
    Hahaha, za to polubienie :D

OMG, te "rozpakowane mamusie" na górze strony robią wrażenie! Pięknie iNso <3
    A za 30 zł to raczej nic nie zrobią - niska szkodliwość czynu.

Malutka, piękne te rzeczy! Aż mnie wzięło na musztardowy kolor (o ile dobrze go nazywam) :)

patka spokojnie, może bąbelek po prostu pozycję zmienił.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde zgadza się to kolor musztardowy ;-) nie mogłam się oprzeć! Był jeszcze szary ale ten zdecydowanie bardziej mi się podobał;-)

teverde lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx, a nad jakimi imionami się zastanawiacie? :)

patkaxx90 nie zamartwiaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze :* mój brzuch co kilka dni wygląda inaczej! :) raz wydaje się być duży, później ledwo pod ubraniem go widać :)

patuniek86 ale chamska sprzedawczyni... przecież to ona "nie upilnowała" towaru :/

Malutka_27 piękne zakupy :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nie sprzatnelam nic..nawet nie ruszylam niczego..za to posegregowalam ubranka kolorami Dusi i piore po kolei :D pierwsze biale juz wyprane,teraz jasne kolory :D i przy tym zapachu normalnie sie rozplynelam.. przypomniala mi sie mala Lenka :) Ot radosc z prania ubran haha

Makowe Szczęście, india, Sana, patuniek86, Lenonki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała we czw siedziala sobie na pupie z głową w okolicach mojego pępka ;) ale ona non stop zmienia pozycję. Wizyty mam co 2 tyg i za kazdym razem jest inaczej: glowa w dol, w poprzek, na siedzącą ;) i tak ja tez czuje... co chwilke w innym miejscu ;)

Ogolnie ledwo żyje... tyle sie nachodzilam. Zrobiliśmy sobie wyprawę do galerii, najwięcej czasu spędziłam w H&M ;) u mnie dla maluszków nie bylo szałowych przecen ale za to dla siebie pare kupiłam ;) wyszłam z jeansami, 2 koszulkami i 2 bluzkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 15:43

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja bez jedzenia i picia tez dlugo nie wytrzymuje. Jak wychodze to w torebce obowiazkowo butlka wody i np jakis banan no i w sumie pieluchomajtki powinnam nosic bo 5 min od wyjscia z domu juz nie mogę wytrzymac :p

Inso niby nie duza kasa ale ja bym sprawe zglosila pod warunkiem.ze masz siły wyczekiwac na komendzie aby ktos zgloszenie przyjął bo z tym roznie bywa :/ nadal nie moge uwierzyc, ze ludzie tak na bezczela oszukują :/

iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce
    LwieSerce wrote:
    Ja myślę, że każdej z nas mąż jest generalnie dobrym mężem, w końcu same go wybrałyśmy i zdecydowaliśmy się założyć rodzinę. Nasz stan hormonalny nie ułatwia komunikacji i już, musimy to przetrwać. Może więcej rozmawiać, mówić co czujemy i czego oczekujemy. Każdej z nas mąż jest inny, tak samo jak każda z nas:)
    - bardzo dobrze to ujełaś - jednak musimy bardziej rozmawia co swoich potrzebach;-)
    My nie decydujemy się na pobranie krwi pępowinowej – tak jak już pisałyście – marketing i nic więcej, a przecież pomaga tylko w wybranych jednostkach chorobowych...
    Chasia Śliczny brzuszek i spory już maluszek ;-)
    iNso Widzisz ja też to sytuację z olx- em przezywam, co za ludzie, nie rozumiem. Może właśnie przez to byłam taka nerwowa i rozdrażniona, na wszystko zła, na siebie, na męża. A On dzisiaj musiał jechać do pracy, a po niej powiedział, że zrobi większe zakupy ;-)) tylko listę przygotowałam;-)
    Patuniek Wyobraziłam sobie ta sytuacje ;-))), Musisz się bardziej wysilać i patrzeć jednak pod nogi :-)) wyglądałoby to komicznie:-) tak jak napisałaś nie ma co bić się z koniem. Ja dzisiaj przeciskałam się z córcią przez targ idę płacić za rybę , przechodzę z boku stoiska a tam inna kobieta z obsług idzie na mnie i mówi ze może się zmieścimy;-)). A ja trzymając się za brzuch mówię, ja to chyba większa od Pani jestem;-) Uśmiechała się i wycofała abym mogła swobodnie zapłacić ;-) Czasami są śmieszne sytuacje ;-)
    Mój synek przeważnie ułożony jest niestety miednicowo, bo czuję kopniaki po bokach brzucha, zobaczę w poniedziałek.
    Popiekłam z córcia pierniczki - miałam to robić w niedzielę, ale jakoś chęć mnie naszła dzisiaj- i jeszcze ogromną blachę piernika staropolskiego długodojrzewającego – najlepszy na świecie. Córcia dużo mi pomogła, wałkowała wykrawała kształty - ogromna pomoc;-) Polecam na przyszły rok https://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski - jest niezawodny. Dokończę jeszcze sałatkę śledziową i będzie niedziela;-)
    A pochwalę się nie wytrzymałam jednak – zrobiłam pierwsze pranie ubranek synka, najwyżej tak jak pisałyście powkładam w woreczki foliowe, aby utrzymały świeży zapach

Makowe Szczęście, teverde, india, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś odebraliśmy wanienkę z przewijakiem jest super :D Tak się cieszę :D
    Zrobiliśmy pierwszą partię świątecznych zakupów. Jeju ile tego :) cieszę się bo udało mi się kupić śledzie w śmietanie i w occie (prosto z Gdańska) i choinkę :D jeszcze poczeka pod domem do piątku, jak przyleci moja Siostrzenica to ją ubierzemy.

Migający napis na pierwszej stronie robi wrażenie!

india, teverde, iNso87, lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

.
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka a kiedy masz wizyte? Postaraj sie wiecej lezec i opoczywac i jak najmniej sìe martwic :* ja niestety poki co slabo znam sie na brzuszkach i nawet nie wiedzialam, ze na to sie zwraca uwage.

Malutka śliczne zdobycze! <3

Doświadczyłam dzis dzialania czapki niewidki :D wszedzie ogromniaste kolejki, do przymierzalni w H&M to juz w ogole rekord i tak smieszna reakcja ludzi, ktorzy dostrzegaja brzuch :D panika w oczach i udawanie, ze nic nie widza. I pewnie cicha modlitwa abym nie poprosiła o przepuszczenie :p

Malutka_27, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, mniam! Przepis sobie zapisuję :) Ale czy ktoś jest w stanie faktycznie wytrzymać 3-4 dni zanim będzie można go wsunąć? Boję się, że nie dałabym rady..

Anet85 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przygotowałam sałatkę owocową i herbatkę z miodem i cytryną dla mnie i córci - uwielbiamy :)
    W pokoju pachnie cytrusami i miodem, przyniosłam też ciastka korzenne, więc nosem na maxa czuję Święta :)
    Jutro jedziemy po prezenty. Ach, kocham ten czas, naprawdę :)

Częstujcie się <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91ef4c17c69f.jpg

iNso87, Makowe Szczęście, teverde, patuniek86, Ksiazka1, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Anet, mniam! Przepis sobie zapisuję :) Ale czy ktoś jest w stanie faktycznie wytrzymać 3-4 dni zanim będzie można go wsunąć? Boję się, że nie dałabym rady..
    I tu jest problem. Pierniki znika w ekspresowym tempie zarówno te malutkie serduszka jak i sam piernik.Małe pierniczki muszę szybko udekorować polać polewą, bo inaczej do świąt nie zostanie ani jeden moja córcia ja uwielbia.

Makowe Szczęście, teverde, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana zastanawiamy się nad: Natalią, Oliwią i zaczęło mi się podobać też imię Daria :)

A ja dzisiaj miałam mega ochotę na placki drożdżowe z cukrem pudrem :)

Dzisiaj mam jakiś beczący nastrój.. może to przez pogodę a może przez spadek żelaza hehe :)

Sana, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chyba zostanie Oliwia bo wszyscy się przyzwyczaili :) można mi wpisać wstępnie na pierwszej stronie :)
    Dziś fajny dzień, posprzatalismy, chłopaki ba dworze się bawili z 40 min, ja nawet jedno okno duże umylam :) potem upieklismy babeczki i teraz oglądamy skoki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dziś ogladacie co u nas na skoczni! Ale fajnie! :D

.
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ