X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja jakaś ostatni o podłamana jestem... mam wrażenie ze mi brzuszek opadl i właśnie dzisiaj moja mama patrzy na mnie i mówi z cos niski ten brzuszek mam... boje się ze nie dotrzymam do marca .... jakieś takie obawy mnie dopadły dzisiaj....

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, dziękuję :-)

Ja właśnie wróciłam z mikro-spaceru ;-) Przyprawa do piernika mi potrzebna, więc chętnie się przeszłam.
    Sklep osiedlowy, ciasny.

Na warzywnym Pani wykłada towar, muszę przejść obok i wdepnęłam w małe opakowanie pomidorków koktajlowych. Musiało jej wypaść.
    Przeprosiłam, bo co innego mogę zrobić. A ta na cały głos "o Boże kochany" i przewraca oczami. Mnie się ciśnienie podniosło, ale myślę sobie, że to może nie do mnie ta pretensja, tylko babka ma ciężko dzień. I pytam się z uśmiechem, czy jest jakiś problem. A ta do mnie, że przecież patrzy się pod nogi! No cóż, odpowiedziałam, że chętnie bym popatrzyła, ale od 2 miesięcy ich nie widzę. Ona oczy w słup, spojrzała na mnie i przeprosiła, bo "nie wiedziała, że jestem w ciąży". I wiecie co? Już nie chciało mi się dyskutować, że jakikolwiek klient mógł tego nie zauważyć, a o wypadek nietrudno. Że kiedy coś wykłada, powinna zachować jakiekolwiek zasady bezpieczeństwa. I że takie odzywki do klientów są nie na miejscu. Ale co się będę z koniem kopać? Idę patrzeć pod nogi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 13:30

teverde, Anet85, india lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zdobycze ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a4b53e0baf6.jpg

patkaaxx90, kehlana_miyu, teverde, patuniek86, Sana, Sana, Makowe Szczęście, Lenonki, Marza89, iNso87, Anet85, india, lkc, Salsefia, Kleopatra, Pikcia, Ksiazka1, Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, piękne rzeczy! Skąd to? :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuke ;-) Spiworek, body i spodenki są ze sklepu Sparkle Kids, a reszta ze sklepu Bobasek u nas w mieście ;-) wiem że Sparkle Kids ma też swoje stronę ale drożej niż w tym Bobasku prawie o połowę

43ktupjymknd3pkp.png

• teverde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Idę patrzeć pod nogi :-D
    Hahaha, za to polubienie :D

OMG, te "rozpakowane mamusie" na górze strony robią wrażenie! Pięknie iNso <3
    A za 30 zł to raczej nic nie zrobią - niska szkodliwość czynu.

Malutka, piękne te rzeczy! Aż mnie wzięło na musztardowy kolor (o ile dobrze go nazywam) :)

patka spokojnie, może bąbelek po prostu pozycję zmienił.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde zgadza się to kolor musztardowy ;-) nie mogłam się oprzeć! Był jeszcze szary ale ten zdecydowanie bardziej mi się podobał;-)

teverde lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx, a nad jakimi imionami się zastanawiacie? :)

patkaxx90 nie zamartwiaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze :* mój brzuch co kilka dni wygląda inaczej! :) raz wydaje się być duży, później ledwo pod ubraniem go widać :)

patuniek86 ale chamska sprzedawczyni... przecież to ona "nie upilnowała" towaru :/

Malutka_27 piękne zakupy :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nie sprzatnelam nic..nawet nie ruszylam niczego..za to posegregowalam ubranka kolorami Dusi i piore po kolei :D pierwsze biale juz wyprane,teraz jasne kolory :D i przy tym zapachu normalnie sie rozplynelam.. przypomniala mi sie mala Lenka :) Ot radosc z prania ubran haha

Makowe Szczęście, india, Sana, patuniek86, Lenonki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała we czw siedziala sobie na pupie z głową w okolicach mojego pępka ;) ale ona non stop zmienia pozycję. Wizyty mam co 2 tyg i za kazdym razem jest inaczej: glowa w dol, w poprzek, na siedzącą ;) i tak ja tez czuje... co chwilke w innym miejscu ;)

Ogolnie ledwo żyje... tyle sie nachodzilam. Zrobiliśmy sobie wyprawę do galerii, najwięcej czasu spędziłam w H&M ;) u mnie dla maluszków nie bylo szałowych przecen ale za to dla siebie pare kupiłam ;) wyszłam z jeansami, 2 koszulkami i 2 bluzkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 15:43

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja bez jedzenia i picia tez dlugo nie wytrzymuje. Jak wychodze to w torebce obowiazkowo butlka wody i np jakis banan no i w sumie pieluchomajtki powinnam nosic bo 5 min od wyjscia z domu juz nie mogę wytrzymac :p

Inso niby nie duza kasa ale ja bym sprawe zglosila pod warunkiem.ze masz siły wyczekiwac na komendzie aby ktos zgloszenie przyjął bo z tym roznie bywa :/ nadal nie moge uwierzyc, ze ludzie tak na bezczela oszukują :/

iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce
    LwieSerce wrote:
    Ja myślę, że każdej z nas mąż jest generalnie dobrym mężem, w końcu same go wybrałyśmy i zdecydowaliśmy się założyć rodzinę. Nasz stan hormonalny nie ułatwia komunikacji i już, musimy to przetrwać. Może więcej rozmawiać, mówić co czujemy i czego oczekujemy. Każdej z nas mąż jest inny, tak samo jak każda z nas:)
    - bardzo dobrze to ujełaś - jednak musimy bardziej rozmawia co swoich potrzebach;-)
    My nie decydujemy się na pobranie krwi pępowinowej – tak jak już pisałyście – marketing i nic więcej, a przecież pomaga tylko w wybranych jednostkach chorobowych...
    Chasia Śliczny brzuszek i spory już maluszek ;-)
    iNso Widzisz ja też to sytuację z olx- em przezywam, co za ludzie, nie rozumiem. Może właśnie przez to byłam taka nerwowa i rozdrażniona, na wszystko zła, na siebie, na męża. A On dzisiaj musiał jechać do pracy, a po niej powiedział, że zrobi większe zakupy ;-)) tylko listę przygotowałam;-)
    Patuniek Wyobraziłam sobie ta sytuacje ;-))), Musisz się bardziej wysilać i patrzeć jednak pod nogi :-)) wyglądałoby to komicznie:-) tak jak napisałaś nie ma co bić się z koniem. Ja dzisiaj przeciskałam się z córcią przez targ idę płacić za rybę , przechodzę z boku stoiska a tam inna kobieta z obsług idzie na mnie i mówi ze może się zmieścimy;-)). A ja trzymając się za brzuch mówię, ja to chyba większa od Pani jestem;-) Uśmiechała się i wycofała abym mogła swobodnie zapłacić ;-) Czasami są śmieszne sytuacje ;-)
    Mój synek przeważnie ułożony jest niestety miednicowo, bo czuję kopniaki po bokach brzucha, zobaczę w poniedziałek.
    Popiekłam z córcia pierniczki - miałam to robić w niedzielę, ale jakoś chęć mnie naszła dzisiaj- i jeszcze ogromną blachę piernika staropolskiego długodojrzewającego – najlepszy na świecie. Córcia dużo mi pomogła, wałkowała wykrawała kształty - ogromna pomoc;-) Polecam na przyszły rok https://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski - jest niezawodny. Dokończę jeszcze sałatkę śledziową i będzie niedziela;-)
    A pochwalę się nie wytrzymałam jednak – zrobiłam pierwsze pranie ubranek synka, najwyżej tak jak pisałyście powkładam w woreczki foliowe, aby utrzymały świeży zapach

Makowe Szczęście, teverde, india, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś odebraliśmy wanienkę z przewijakiem jest super :D Tak się cieszę :D
    Zrobiliśmy pierwszą partię świątecznych zakupów. Jeju ile tego :) cieszę się bo udało mi się kupić śledzie w śmietanie i w occie (prosto z Gdańska) i choinkę :D jeszcze poczeka pod domem do piątku, jak przyleci moja Siostrzenica to ją ubierzemy.

Migający napis na pierwszej stronie robi wrażenie!

india, teverde, iNso87, lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

.
  • india Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka a kiedy masz wizyte? Postaraj sie wiecej lezec i opoczywac i jak najmniej sìe martwic :* ja niestety poki co slabo znam sie na brzuszkach i nawet nie wiedzialam, ze na to sie zwraca uwage.

Malutka śliczne zdobycze! <3

Doświadczyłam dzis dzialania czapki niewidki :D wszedzie ogromniaste kolejki, do przymierzalni w H&M to juz w ogole rekord i tak smieszna reakcja ludzi, ktorzy dostrzegaja brzuch :D panika w oczach i udawanie, ze nic nie widza. I pewnie cicha modlitwa abym nie poprosiła o przepuszczenie :p

Malutka_27, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, mniam! Przepis sobie zapisuję :) Ale czy ktoś jest w stanie faktycznie wytrzymać 3-4 dni zanim będzie można go wsunąć? Boję się, że nie dałabym rady..

Anet85 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przygotowałam sałatkę owocową i herbatkę z miodem i cytryną dla mnie i córci - uwielbiamy :)
    W pokoju pachnie cytrusami i miodem, przyniosłam też ciastka korzenne, więc nosem na maxa czuję Święta :)
    Jutro jedziemy po prezenty. Ach, kocham ten czas, naprawdę :)

Częstujcie się <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91ef4c17c69f.jpg

iNso87, Makowe Szczęście, teverde, patuniek86, Ksiazka1, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Anet, mniam! Przepis sobie zapisuję :) Ale czy ktoś jest w stanie faktycznie wytrzymać 3-4 dni zanim będzie można go wsunąć? Boję się, że nie dałabym rady..
    I tu jest problem. Pierniki znika w ekspresowym tempie zarówno te malutkie serduszka jak i sam piernik.Małe pierniczki muszę szybko udekorować polać polewą, bo inaczej do świąt nie zostanie ani jeden moja córcia ja uwielbia.

Makowe Szczęście, teverde, patuniek86 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana zastanawiamy się nad: Natalią, Oliwią i zaczęło mi się podobać też imię Daria :)

A ja dzisiaj miałam mega ochotę na placki drożdżowe z cukrem pudrem :)

Dzisiaj mam jakiś beczący nastrój.. może to przez pogodę a może przez spadek żelaza hehe :)

Sana, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chyba zostanie Oliwia bo wszyscy się przyzwyczaili :) można mi wpisać wstępnie na pierwszej stronie :)
    Dziś fajny dzień, posprzatalismy, chłopaki ba dworze się bawili z 40 min, ja nawet jedno okno duże umylam :) potem upieklismy babeczki i teraz oglądamy skoki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dziś ogladacie co u nas na skoczni! Ale fajnie! :D

.
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ