MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Izziee, od kiedy mój mały jest obrócony główkowo to zazwyczaj czuje go w okolicach pępka lub wyżej, ale czasem zdarza sie tez po bokach.
Co do olx, to ja tez sie wkurzyłam, ale z trochę innego powodu. Czatuje na chicco next2me w dobrej cenie. Kilka tygodni temu pojawiło sie ogłoszenie z mega niska cena. Wymieniłam kilka wiadomości z babeczka, ale nie chciała wysłać za pobraniem (nie mam pojęcia dlaczego wszyscy tak sie tego wystrzegają???) wiec zrezygnowałam. Potem przez kilka dni żałowałam. W pewnym momencie zauważyłam, że wyjątkowo tanie łóżeczka zawsze są zlokalizowane w zachodnio-pomorskim, albo Toruniu, a sprzedawca ma świeżo założone konto, brak nr telefonu, nie wystawia żadnych innych przedmiotów i zastrzega, że nie wysyła za pobraniem. Zgłosiłam wszystkie te ogłoszenia jako podejrzane i następnego dnia zniknęłyByłam z siebie bardzo dumna i mam nadzieje, że dołożyłam mała cegiełkę do sprawiedliwości na tym świecie
Izziee lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Makowe Szczęście wrote:Dziękuję za wszystkie informacje i link. Jestem zielona w temacie, jeszcze podpytam Lekarza jak jest tutaj.
Ayleen a czemu jeśli można wiedzieć macie ryzyko wcześniactwa?
Nasza na usg siedziała po tureckugłówką w górę, śmiesznie to wyglądało
Ayleen ma cholestazę, A to w 40% przypadków kończy się przedwczesnym porodem. (O ile dobrze pamiętam powód, wybacz Ayleen, jeśli coś pomieszalam)Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
U mnie Pola ułożona główkowo, na połówkowym było widać-ale mam wrażenie, że już wcześniej się obróciła
Przy każdym usg szyjki też widać główkę na dole
Na linii majtek bardzo często czuję jakieś jej ruchy, ale to bardziej rączki, barki. Czasami chyba zarzuca sobie nogi na głowę
Same kopniaki czuję po bokach brzucha. Pod żebrami bardzo rzadko.
Dzisiaj chyba mam zgagę. Chyba, bo nigdy jej nie miałam. Potwornie boli/pali mnie coś na wysokości żołądka. Nic w przełyku. Jak położyłam się na lewym boku zaczęło odpuszczać. Potem wstałam, nosiłam się maliny i znowu zaczęło
To zgaga?Pola Róża
-
Lenonki wrote:Izziee, od kiedy mój mały jest obrócony główkowo to zazwyczaj czuje go w okolicach pępka lub wyżej, ale czasem zdarza sie tez po bokach.
Co do olx, to ja tez sie wkurzyłam, ale z trochę innego powodu. Czatuje na chicco next2me w dobrej cenie. Kilka tygodni temu pojawiło sie ogłoszenie z mega niska cena. Wymieniłam kilka wiadomości z babeczka, ale nie chciała wysłać za pobraniem (nie mam pojęcia dlaczego wszyscy tak sie tego wystrzegają???) wiec zrezygnowałam. Potem przez kilka dni żałowałam. W pewnym momencie zauważyłam, że wyjątkowo tanie łóżeczka zawsze są zlokalizowane w zachodnio-pomorskim, albo Toruniu, a sprzedawca ma świeżo założone konto, brak nr telefonu, nie wystawia żadnych innych przedmiotów i zastrzega, że nie wysyła za pobraniem. Zgłosiłam wszystkie te ogłoszenia jako podejrzane i następnego dnia zniknęłyByłam z siebie bardzo dumna i mam nadzieje, że dołożyłam mała cegiełkę do sprawiedliwości na tym świecie
Lenonki ja sie dałam naciąć na to ogłoszenie z miesiąc temu. Jak już kiedyś pisałąm zrobiła mi się woda z mózgu i wpadłam w jakiś szał,że jaka okazja blablaJestem w szoku,że ona jeszcze zamieszcza te ogłoszenia bo z tego co wiem jest już sprawa w prokuraturze. Ja już odpuściłam zgłoszenie bo policjant powiedział, że skoro jest większa grupa poszkodowanych to na pewno sprawa skończy się w sądzie a taki stres to mi nie jest teraz potrzebny.
A teraz coś dla łowczyń okazji! Super promocjahttps://www.feedo.pl/wyniki-wyszukiwania/lovela/?fbclid=IwAR1dlw53eiRs89X6rjV4V0Inpbs4sEzpTlxIu1tQ47CqRy6RbNaEFpIi5Zs za 75zł+dostawa upolowałam 10kg proszku,płyn do płukania i płyn do czyszczenia butelek/smoczków w prezencie
patuniek86, teverde lubią tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja ostatnio czuję ruchy pod pępkiem i zastanawiam się jak ta moja Mała leży
chociaż z tego co piszecie to bywa różnie.
Inso ból brzucha Ci sam przeszedł czy zaczęłaś brać jakieś leki? Mnie męczy od 3 dni, szczególnie jak dłużej postoję, np robię obiad i muszę się położyć bo zaczyna mi twardnieć i boli
Patuniek ja też myślę, że to zgaga.lkc lubi tę wiadomość
Laura
-
Patuniek86, ja jestem chyba specjalistką od zgagi. I u mnie zawsze zaczyna się w żołądku. Ja już ją czuje jak się tylko ma zamiar zacząć. Najpierw ogólnie mam problem żeby mi się odbiło. A jak już mi się odbije,to nie tak "głucho" tylko z wielkim trudem i już jakby delikatnie piekło w żołądku. Dla początkujących to proponuje mleko, albo zjeść duża łychę śmietany gęstej. Mi nie pomaga już nic z domowych sposobów .
Także powodzenia!
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziewczyny, dziękuję za potwierdzenie, że ten ból to jednak zgaga
Wypiłam już wcześniej mleko. W sumie dawno go nie piłam, może dlatego mój organizm się zbuntował... I faktycznie, to tylko żołądek, zero przełyku... I też mi się dzisiaj odbijało lekko "mokro" (wybaczcie obrazowość)
Butterfly, naprawdę Ci współczuję
Enka, dzięki za namiarJa sobie kupiłam Lovele, ale w płynie. Proszek trzymamy w pojemniku, a drugi już by nam nigdzie nie wszedł. A otwarte opakowanie natychmiast wilgotnieje. Płyn do prania w zupełności mi wystarczy, wzięłam 2x4,7 litra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:44
Pola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:Butterfly 83 czytam to i sobie myślę Boże Biedna, że się już tak na tym zna
Mnie złapało ze dwa razy, ale wiem po czym. Po tym jak cichaczem z szafki łyżeczką zjadłam nutellę
Ja wyjątkowo zjadłam pół tabliczki czekolady mlecznej. Nromalnie nie chce mi się słodyczy, ale naszła mnie ochota... No to mam za swojeMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:
Ayleen a czemu jeśli można wiedzieć macie ryzyko wcześniactwa?
Tak jak Patuniek napisała- cholestaza. Kiedy skacze poziom kwasów żółciowych poród jest wywoływany. Są nawet ścisłe wytyczne przy jakim poziomie kwasów kończy się ciążę w danym tygodniu. Dlatego końcówka już raczej w szpitalu. I obowiązkowe rozwiązanie do max 38+0, bo cholestaza jest najgroźniejsza w ostatnich tygodniach. Ale ja jestem optymistką i wierzę, że dotrzymam do 37 tc. -
Makowe Patuniek86
Oj tak słodycze to z reguły pierwszy winowajca zgagi. Chociaż u mnie teraz głównym sprawcą jest ogórek zielony!!!-w sensie świeży, słodycze i uwaga!nowinka z ostatnich moich doświadczeń TRUSKAWKI! na które też zresztą jestem uczulona jak zjem więcej, Ale wiem że uczulaja wiele osób. Są silnym alergenem.
Chociaż u mnie to czasami nie wiem skąd ta zgaga. Bo np wstaje rano i jest ok,a za 10 min już mam zgage, nim cokolwiek zjem czy wypije. No i witaminy działają na mnie zgagowo
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ja dzisiaj bylam na wizycie w szpitalu w sprawie cukrzycy, dostalalam glukometr i musze mierzyc 4 razy dziennie. Wspomnialam babce ze mialam zbadana krew 10 min wczesniej i potraktowala to powaznie, powiedziala ze mozemy powtorzyc test, ale przez to ze wyjezdzam na urlop to na razie mam stosowac sie do zalecen a jak wroce to przedyskutujemy na nastepnej wizycie(31.12). Pontali mi krew ale nie wiem na co i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zalatwila mi natychmiastowe Usg (w cukrzycy ryzyko wysokiej masy urodzeniowej, a ze wzgledu na niskie papa mam ryzyko niskiej wiec moze sie wyrowna wszystko). Nie widzialam malej dokladnie, bo chyba babka sie spieszyla, ale wszystko jest dobrze, nozki ma w dole wiec dlatego czuje wiekszosc ruchow w dol, wazy 1,067 kg. parametry blisko srodkowych centyli i jeszcze jedna dobra wiadomosc lozysko sie podnioslo wiec nie musze sie martwic ryzykiem lotu.
Butterfly pytalas czemu polozna miala watpliwosci co do lotu, w sumie mi nie tlumaczyla ale pewnie maja jakas liste powodow zwiazanych z wyzszym ryzykiem, ale nie potwierdza na usg tylko beda gdybac, ale lekarka nie miala zadnych watpliwosci, zwlaszcza ze lot do Polski wiec nie trzeba sie martwic o opieke na miejscu.
A co do meza to ja tez tak mam jak wieszosc z Was, on marudzi ze caly czas mu mowie co ma robic, ale jak nie powiem to jest slepy na wszystko, np dzisiaj mowie ze moze by pozmywal bo na sniadanie nie bedzie na czym zjesc a on ze jutro, a ja ze rano bedxie nieprzyjemnie w kuchni zawalonej garami i ze mamy sporo innych spraw na jutro.Co sie da najlepiej przelozyc na jutro. No i jakims cudem sie zebral ale to chyba dlatego ze w srode tak sie poklocilismy tak sie splakalam i wygarnelam mu wszystko co mi lezy na sercu. W zlosci nawet powiedzialam ze wolalabym jechac sama na urlop, co oczywiscie nie jest prawda.. Ja mysle co jesscze przygotowac na wyjazd, co kupic poprac itd a on gdzie pojdziemy na jedzenie!
Ale dobrze wiedziec ze nie tylko ja tak mam.Butterfly 83, teverde, india lubią tę wiadomość
-
Izziee wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja ostatnio czuję ruchy pod pępkiem i zastanawiam się jak ta moja Mała leży
chociaż z tego co piszecie to bywa różnie.
Inso ból brzucha Ci sam przeszedł czy zaczęłaś brać jakieś leki? Mnie męczy od 3 dni, szczególnie jak dłużej postoję, np robię obiad i muszę się położyć bo zaczyna mi twardnieć i boli
Patuniek ja też myślę, że to zgaga. -
Butterfly 83 wrote:I tak tylko dodam dla przykładu, zjadłam kanapkę z serem, pomidorem i szczypiorem, i co?
Zgaga, że nie mogę spać. Super!z reszta na noc szczypior wg mnie nie wskazany
Butterfly 83 lubi tę wiadomość