MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha no to wiekszosc ruszyla z kopyta patrze z zakupami
Mnie ten kokon jeszcze korci ale nie bede go kupowac,bo mysle,ze to nie jest rzecz jednak niezbedna. Mialam czekac do lutego z torba do greentoma ale nie wiem czy wytrzymam
przegladam to aledrogo i poszukuje nowych zamowien ;p
Reniferra, Marza89 lubią tę wiadomość
-
A ja się kiepsko czuje od wczoraj...
Mam twardniejacy brzuch i potem skurcze całego brzucha...
Dziś biegunka, co mnie zdziwiło, bo ja zawsze zaparcia mam...
Teraz mam parcie na szyjke i mnie pobolewa...Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ja się dziś zawzięłam, wysłałam chłopaków na spacer i plac zabaw a sama skręciłam komode dla małej:) nie wiem jak to jest, ze w każdej ciąży z widocznym brzuchem skręcam meble:D jeszcze zostały mi 2 szuflady, w praniu pierwsza partia ubranek. Łóżeczko narazie nie skręcone, ale tez już mi się z nim tak nie spieszy jak z komoda.
Pod koniec stycznia rodzice przywiozą mi wozek z fotelikiem to oddam go cały do prania, już nie chce mi się go rozmontowywać.
Jak myślicie na jakiej podstawie wyznaczają termin cesarki? Z OM mam 6.03 z pierwszego usg 12.03 teraz na usg w 3 trymestrze mała jest tydzień do przodu czyli bardziej by pasował z OM. Planowana cesarkę z młodszym synkiem miałam tydzień przed terminem ale wtedy termin miałam taki sam.
We wtorek mam kwalifikacje ale już bym chciała wiedzieć co i jak;)patuniek86 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Inso ja tez zastanawiałam się nad kokonem, ale odpuszczę. W sypialni będziemy mieć kosz Mojżesza i łóżeczko, chłopcy spali w koszu w nocy a w dzień w łóżeczku. Myśle jeszcze nad leżaczkiem tiny love 3w1 żeby dać go do dużego pokoju ale nie wiem czy się skuszę bo chłopaki spali w wózku jak coś
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Bribrami ja wlasnie mam sama kolyske simplicity i dlatego nie bede kupowac kokonu. Chcialam kupic jak myslalam o lozeczku drewnianym,wtedy wkladalabym do srodka do spania,bo jednak lozeczko jest wieeeelkie to drewniane dla takiego brzdaca. Lezaczek mam juz tez z bright stars ingenuity takze tez w dzien w salonie postawie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 13:24
-
Mayka, skurcze, twardniejący i bolesny brzuch, nacisk na szyjkę-bardzo bolesny-tez mam od wczoraj. Bez biegunki. Ogólnie położenie się z biodrami wyżej, nawet odrobinę, mi bardzo pomogło na ten nacisk na szyjkę. Pola się nadal rusza, więc dodatkowo magnez i no-spa w ruch na skurcze. I jakoś się uspokoiło. Ale doskonale rozumiem Twój stres, zastanawiałam się wczoraj, czy nie budzić męża i na ip. Ale postanowiłam się położyć i to był najlepszy pomysł.
Daj znać, co zrobiłaś i jak się potem będziesz czuć :-*Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mayka, jeśli nie przejdzie wkrótce, trzeba koniecznie to sprawdzić. Teraz już nie ma żartów, a to jeszcze nie czas na rodzenie.
Bribrami, teoretycznie najlepszym wyznacznikiem terminu porodu jest USG I trymestru. Natomiast jeśli różnica jest tylko kilku dni, to lekarze zazwyczaj zostają przy terminie z OM. USG późniejsze nie mają żadnego znaczenia. -
Bibrami, ja mam tak samo ze skręcaniem mebli
Komodę zostawiłam mężowi w listopadzie, bo sam bardzo chciałAle łóżeczko sama zgarnęłam, zobaczył je dopiero, jak wrócił z zajęć
Chociaż teraz i tak trzeba będzie je rozkręcić i skręcić nowe
Zobaczymy, czy mi pozwoli na takie akcje
Ja wolę sama, bo mam jakąś większą smykałkę do takich rzeczy, on to robi jakoś wolno
Z Młodą też ja skręcałam łóżeczko i przewijak
Aktualnie wszystkie ubranka poprasowaneRzeczy z minky schną. Z resztą prania czekam na dostawę
Czyli ręczniki, prześcieradła itpBribrami lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Rozmawiałam z mężem i zdecydowaliśmy się jednak na isofix, ale ten 2wayfix-potem dokupimy rwf 2waypearl. Podobno wszystko pasuje do mojego autka
A ponieważ wszystkie zakupy ostatnio robię ja, za bazę płaci onWięc nawet nie mam wyrzutów sumienia co do ceny
Patuniek, mamy 2wayPearl dla synka i super się sprawdza! Do teściów jeździmy 800km w jedną stronę i synek w ogóle nie marudzi w tym fotelikuW dodatku błyskawicznie się go montuje i nie zajmuje dużo miejsca w aucie, a synkowi naprawdę jest wygodnie
patuniek86 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mayka pomyślałam dokładnie to samo co iNso, weź długi ciepły prysznic. Jeśli nie będziesz czuła poprawy jedź na IP. Lepiej sprawdzić. Nawet jeśli się nic nie dzieje, to tym lepiej. A jeśli coś to się tam Tobą zajmą
Daj znać proszę, bo się będziemy martwiły.
. -
Co do terminu, ja się boję, że będą u mnie brali termin z OM, a wiem doskonale, kiedy miałam owulację i tak naprawdę ciąża jest o tydzień młodsza niż z OM. USG to potwierdza, ale już zauważyłam, że lekarze wolą ten z OM i boję się, że będą mnie chcieli położyć w szpitalu albo wywoływać poród wcześniej niż potrzeba przez tą różnicę
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja dzisiaj przegoniłam męża z przestawianiem mebli w całym mieszkaniu
Chcę kupić nowe łóżko dla synka, dostawkę dla maluszka, 2 regały na książki i jakiś wygodny fotel lub pufę dla siebie do pokoju dziecięcego i muszę znaleźć na to wszystko miejsce!
patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Makowe Szczęście wrote:Mayka pomyślałam dokładnie to samo co iNso, weź długi ciepły prysznic. Jeśli nie będziesz czuła poprawy jedź na IP. Lepiej sprawdzić. Nawet jeśli się nic nie dzieje, to tym lepiej. A jeśli coś to się tam Tobą zajmą
Daj znać proszę, bo się będziemy martwiły.
I ja to samo od razu pomyślałam. Lepiej dmuchać na zimne! Ja bym pojechała na IP A tym bardziej, że Ty chyba też masz problem z szyjka, czy coś pokrecilam?
Makowe dziękuję Ci za ciepłe słowa
No ciężko bez męża, smutno i cicho jakoś tak... A nawet jak będzie to tak z doskoku...Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Kehlana, tak teoretycznie, o ile Ty nie wyrazisz zgody, to niewiele mogą zrobić. Na spokojnie możesz powiedzieć, że wiesz, że ciąża jest młodsza-a wg badań jest to potwierdzone. Więc spokojnie możesz trochę podyskutować
I bardzo lubię za przegonienie mężaNiech wie, że termin coraz bliżej
Pola Róża