MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mayka nie myśl o tym czy ten ból jest na tyle silny że powinnaś jechać czy nie. Uważam, że na naszym etapie powinno się bardzo uważać na takie bóle, nie martw się tylko jedź sprawdzić, to nic nie kosztuje a będziesz spokojna, że jest ok.
Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość
. -
Na razie skurczy nie mam. Tylko ból brzucha i parcie na szyjke.
Zdecydowałam ze jeśli nie będzie się pogarszac a będzie tak samo jitro to jitro pojadę. Jeśli się pogorszy to dziśOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Mayka, jak wszystkie dziewczyny tu podpowiadają-JEDZ choćby i zaraz! Nikt na pewno na IP nie powie nic, że przyjechałaś bezpodstawnie czy coś. Nie wiem... Ale ja bym nie czekała. No ale zrobisz, jak uważasz. Żebyś tylko później sobie nie wypominala że mogłaś jechać i sprawdzić. Jesteś tu jednak odpowiedzialna nie tylko za siebie, ale i za życie, które się w Tobie rozwija..
Reniferra, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Witajcie dziewczyny. Mayka nie lekceważ tych objawów,ja już od poniedziałku leżę w szpitalu bo miałam skurcze i takie parcie właśnie na szyjke. Na szczęście szyjka u mnir długa ale skurcze codziennie muszę mieć wyciszane kroplowkami bo takie są silne. Z małym wszystko dobrze tylko już słabo przybiera na wadze. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i mam nadzieję, że nie trzeba będzie wcześniej robić cc. Także lepiej wszystko skontrolować i nawet wyjść na nadwrazliwa niż narazić dzieciątko. PozdrawiamCamilla1983
-
iNso87 wrote:LwieSerce wczesniej myslalam nad prywatnymi. Nawet przed ciaza z Lena. Ale jesli chodzi o porod i kase z takiego ubezp. To sie nie kalkulowalo. A Laure to chyba naprawde ubezpiecze jakims dodatkiem,bo ma tendencje dziewczyna do okaleczania sie
jak matka.. ja tez wiecznie polamana chodzilam ;p A czuje sie dobrze,duza jest to nie trzeba skakac nad Nia. Sama wszystko robi. Musze tylko pomoc sie Jej umyc,zeby reki nie zamoczyla jak jest w wannie a tak to luuuzz.
No to dzielna dziewczyna:) Jakby co - na przyszłość - rok temu tu ubezpieczałam córkę - bezpieczny.pl . Dla mnie ważne, żeby płacili też za pobyt w szpitalu, najlepiej od pierwszego dnia:)
Wstępnie postawię więc na tego Hippa. Na te początkowe mleka to chyba nie ma promocji nigdy, bo nie mogą "promować" sztucznego żywienia? Dobrze kojarzę? Moja też właśnie bezkolkowa była, więc nawet nie wiem co to jest. Mam nadzieję, że synek też nie będzie miał problemu.
Nam w ubezpieczeniu grupowym w pracy teraz od lutego nam zmienili warunki - oczywiście na gorsze, na szczęście bez karencji, więc na dwa miesiące wskoczę na wyższą stawkę, bo jedynie to mnie ratowało, żeby nie być stratną. Zaraz po porodzie zejdę na niższe składki, a powinno nam wpaść łącznie 6000.
enka90 - dobrze wiedzieć że jest w pudełku butelka. 4 lata temu dawali w szpitalu, może dalej są w tej akcji.
mayka, nie wiem jak u Ciebie na IP, czy nawet jak się nie dzieje to zostawią na "obserwacji", ale też bym pojechała już dziś. Zrobią Ci ktg, zbadają szyję, dziecko i będziesz spokojniejsza. Nie wiem czy Cię nie powstrzymuje Twoja trójeczka w domu, no ale warto jechać.
Camilla1983 - który masz teraz tydzień? Trzymaj się w tym szpitalu! Najwązniejsze, że pod kontrolą. Oby mały nadrobił z przybieraniem:) Napisz jak tam Twoje przygotowania, jak stoisz z wyprawką?
iNso87 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Camilla1983 wrote:Witajcie dziewczyny. Mayka nie lekceważ tych objawów,ja już od poniedziałku leżę w szpitalu bo miałam skurcze i takie parcie właśnie na szyjke. Na szczęście szyjka u mnir długa ale skurcze codziennie muszę mieć wyciszane kroplowkami bo takie są silne. Z małym wszystko dobrze tylko już słabo przybiera na wadze. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i mam nadzieję, że nie trzeba będzie wcześniej robić cc. Także lepiej wszystko skontrolować i nawet wyjść na nadwrazliwa niż narazić dzieciątko. Pozdrawiam
Ciut mi lepiej jest,ale nadal leżę, jutro ma być u mnie położna z rana wiec obgadam temat.
Myślę ze to wszysrko od wczorajszego spaceru z dziećmi, bo drogę spowrotem musilam nieść córkę na rękach.
Wiem że to nie przelewki, ale czuje , że dam radę no chyba, że ten stan będzie się pogłębiał.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
Lwie serce dokładnie mam 3 małych dzieci w domu, więc nie jest łatwe wyjść i zostawić wszystko za sobą. Na szczęście skurczy brak, leżę cały czas i wstaje tylko do wc. Brzuch pobolew ale jest do wytrzymania.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
Mayka, u mnie skurcze zaczynają się od góry. Twardnieje od dna macicy cały brzuch, czyli właśnie od góry do dołu. I czuć, że ten skurcz też pod rękami. U wielu kobiet te stwardnienie jest bezbolesne, a czasami nawet nieodczuwalne, mnie akurat boli. Więc mam zastaw luteina+magnez+no-spaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
LwieSerce dziękuję bardzo. Dzisiaj skonczylam 32 tydzień. Wyprawka już na szczęście gotowa była do końca grudnia,kącik malucha,wózek wszystko czeka ale chciałabym,żeby mały jeszcze posiedzial trochę ze względu na tą wagę. 2 starszych rodzilam w 36 tygodniu ale z waga 3150 i 3200 więc wszystko było dobrze. A teraz się boję tym bardziej,że w szpitalu co lekarz to opinia jeden daje leki na podtrzymywanie a inny już we wtorek chciał mnie ciąć bo nie ma sensu czekać. I takich nagłych decyzji się obawiam tym bardziej,że poza skurczami wszystko jest ok.Camilla1983
-
Mayka skurcze raczej w dole brzucha i takie napieranie na szyjke czuję i miałam je już kilka dni wcześniej tylko w końcu zrobiły się regularne i bolesne więc zglosilam się na IP. Stamtąd na porodowke i na szczęście po 14 godzinach udało się je powstrzymać. A twardnienia brzucha i stawianie się macicy miałam już od 26 tygodnia ale one po nospie ustepowaly.Camilla1983
-
Boshhh niby 4 ciąża a człowiek nadal głupi.
Ja nigdy nie mialam skurczy b-h w żadnej ciąży, wszystkie przenoszone i wywoływane, więc pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Teraz będę się bardziej oszczędzać i obserwować. Dziecko się rusza wiec wiem ze z nim okpatuniek86 lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
Camilla, trzymam kciuki za Ciebie i Dominika. Niech posiedzi jeszcze w środku trochę. Dobrze, ze udało się zahamować tą akcję.
Mayka, dawaj znać jak sytuacja u Ciebie. Dobrze, że położna jutro Cię zobaczy w takim razie. -
Mayka, polubiłam za humor
Lampkę wezmę zazu lou, karuzela (sama karuzela na później, ale na początek będę używać tylko pozytywki) tiny love rośnij z muzykąNebulizator flaem, cocobelt do fotelika
Robią się kolejne setki złotych
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mayka u mnie 2 poprzednie porody zaczęły się od odejścia wód plodowych i jakoś poszło i też nie wiedziałam teraz czy mam jechać czy nie przy tych bólach ale okazało się,że dobrze zdecydowałam. Przy tych bólach,które mi nie wyglądały jak skurcze szyjka skrocila się o 1,3 cm i zaczęła rozwierac od środka tylko na usg można to zobaczyć. Na szczęście jest długa jeszcze(przy wcześniejszych porodach zawsze pekala) i to mnie też ratuje. Jak będziesz czuła,że coś jest nie tak to nie wahaj się i jedź. Ten poród może zacząć się inaczej.Camilla1983
-
Mayka ale ja mialam to samo. Obie ciazy jakos bez bh,nie pamietam nawet zeby sie zdazyly a teraz juz od 28tc okolo takie bolesne i z kazdego dnia je mam. Od twardnienia brzucha,po bole miesiaczkowe,ktore zawsze mi na uda schodzily.
LwieSerce dziekuje za info. To u mego Malza z pracy dostaniemy z ubezpieczenia polowe mniej,placi najmniejsza stawke za nas. Takze ten -
Camilla1983 wrote:Mayka u mnie 2 poprzednie porody zaczęły się od odejścia wód plodowych i jakoś poszło i też nie wiedziałam teraz czy mam jechać czy nie przy tych bólach ale okazało się,że dobrze zdecydowałam. Przy tych bólach,które mi nie wyglądały jak skurcze szyjka skrocila się o 1,3 cm i zaczęła rozwierac od środka tylko na usg można to zobaczyć. Na szczęście jest długa jeszcze(przy wcześniejszych porodach zawsze pekala) i to mnie też ratuje. Jak będziesz czuła,że coś jest nie tak to nie wahaj się i jedź. Ten poród może zacząć się inaczej.
Właśnie w czwartek bylam u gina i stwierdził cechy niewydolności szyjki i rozwieranie się od wewnątrz jakos lejkowato i tam było w w czwartek 0.91mm ale szyjka długa bo 3.8cmWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 18:44
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
Mi termin cc ustakali według OM.tez mi się to nie do końca podobało bo wiedziałam że synek jest młodszy ale nie bardzo miałam jak dyskutować lekarz tak wyznaczył i tyle. Termin miałam na 11.05 a cc 26.04 ale lekarz to argumentował długim weekendem.
Butelki jakoś najbardziej mi się sprawdzają MAM. Przy wszystkich 3 synach te najbardziej lubili. Ogólnie dwaj mm w sumie nie pili i po cycku odrzucili mleko ale czasami dawałam swoje z butelki itp. Avent też może byćpodobno lepsze są szklane ale nigdy nie miałam.
-
Do okola same krotkie szyjki i skurcze. Ale te nasze ciaze sa delikatne.
Ja jak tylko wstane brzuch robinsie twardy jak skala.
Maz dzis w koncu złożył szafewiec juzbza chwile rusze z praniem i prasowaniem. Oby tylko brzuszek nie pokrzyzowal mi planów
-
U mnie kolejne pranie wywieszone. A dodatkowo chyba z 40 par mikroskopijnych skarpetek- weź to poskladaj parami i powies!- masakra.
Tylko do prasowania się nie mogę zabrać, po prostu tego bardzo nie lubię. Na dniach muszę sobie zrobić listę co potrzebujemy jeszcze- do szpitala Ale i tak ogólnie, no i wykreślić co już mamy. Bo tak to błądzę, jak dziecko we mgle, stąd chyba też mam przestój z tą wyprawka.
Camilla zdrówka i oby maluch siedział z Tobą w dwupaku, jak najdłużej. Mayka dawaj znać jak się czujesz, wszystkie tu myślimy o Tobie.india lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *