X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    kehlana_miyu super za przegonienie :D hahhaa :) a możecie mi powiedzieć co to jest OM? Dzień ostatniej miesiączki?

Butterfly 83 lubię za pierwszą część. A kiedy z Sophie wrócicie do Męża?

Makowe ,no kwestia kiedy się urodzi Sophie. Ale od porodu musimy zostać jeszcze min 6 tygodni. Bo tak zastrzegają sobie linie lotnicze. No i w tym czasie zrobimy jej paszport.
    Także pewnie do końca kwietnia nam zejdzie w Pl :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, dzięki za info o esotiq. Faktycznie super ceny, z trudem powstrzymałam się przed zakupem :D Chcę kupić staniki dopiero w 9 m-cu. Zmotywowałyście mnie natomiast do zrealizowania koszyka na allegro. Jedno zamówienie z 3 już poszło :D

Mayka to samo pomyślałam co dziewczyny. Oby to był tylko gorszy dzień.

Marza89 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mayka, ja też bym sprawdziła na IP przy takich objawach. Mam nadzieję, że fałszywy alarm:*

U nas remontowo-kurzowo dalej, ale jedno małe zamówienie chociaż zrobiłam. Na jednej ścianie mam już cegiełkę więc widać mały postęp. Muszę wyluzować, bo mąż już szału ze mną dostaje ;]

Mam pytanie - chcę kupić jedną małą butelkę w razie "w", żeby ewentualnie mm podać, a z doświadczenia wiem, że kp może nam nie wyjść. Co polecacie? Z córką miałam avent, ale pewnie są jakieś nowości teraz. Tylko nie te butelki za ponad 100 ;]

Butterfly 83 - mam nadzieję, że czas rozłąki szybko Wam minie. Wierzę, że ciężko bez męża:*

Co do mm to moja córką była na enfamilu + moje mleko, ale skład chyba też nie powalał. Teraz poczytam i się lepiej przygotuję, wtedy kontynuowałam to co w szpitalu dostała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:02

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie ja też właśnie patrzyłam na butelki avent ;) więc teraz poczekam czy są jakieś lepsze jeśli dziewczyny cos znalazły ;) Choć koleżanka w listopadzie urodziła i już kilka butelek próbowała ale avent dla niej najlepsze jednak ;)

Mayka ja też miałam podobnie wczoraj, ale łudze się, że te delikatne skurcze to może przez władanie luteiny, dziś już wszystko dobrze ale leżę i nogi wysoko na oparcie kanapy daje bo Laura strasznie się rusza ;) biorę też do 3 tabletek magnezu dziennie jak twardnieje mi brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 14:59

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Marza, przypomniałaś mi o trzynastce, tylko u mnie za pół roku ;/ Do tego ominą mnie podwyżki, bo w mojej pracy niestety dyrektorka "każe" osoby na L4 i później na macierzyńskim i wszystkie podwyżki mnie omijają. Mało tego, jak wrócę, to też nie dostanę tylko będę czekała pewnie kilka lat, żeby się wyrównać z resztą. Taka lipa, ale coś za coś, dziecko ważniejsze niż kasa. Tylko kiepska polityka prorodzinna.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso miałam Ci pisać. Co do tego wypadku w szkole i ubezpieczenia. Ja nie ubezpieczam córki tym przedszkolnym, bo jest tak lipne, że szkoda gadać. O wiele bardziej opłacalne są ubezpieczenia "prywatne". Porównując naprawdę duże są różnice. Jak Laura w ogóle się czuje i funkcjonuje?

Butterfly 83 - mam nadzieję, że czas rozłąki szybko Wam minie. Wierzę, że ciężko bez męża:*

Co do mm to moja córką była na enfamilu + moje mleko, ale skład chyba też nie powalał. Teraz poczytam i się lepiej przygotuję, wtedy kontynuowałam to co w szpitalu dostała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:03

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia dostaliśmy ostatnio reklamówki z niebieskiego pudełka, takie same widziałam u położnej w przychodni więc może u Was też będą. Jest w nich butelka avent, ta najmniejsza ale zawsze coś :)

Czy słyszałyście coś o laktatorach lovi? Położna tak nas nastraszyła żeby jednak mieć w domu w gotowości laktator, że teraz szukam -.- Zastanawiam się nad lovi expert, lovi protect i avent. Gdzieś czytałam, że avent się popsuł i leci tylko na wyrobionej kiedyś opinii.

Marza89 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    O, Marza, przypomniałaś mi o trzynastce, tylko u mnie za pół roku ;/ Do tego ominą mnie podwyżki, bo w mojej pracy niestety dyrektorka "każe" osoby na L4 i później na macierzyńskim i wszystkie podwyżki mnie omijają. Mało tego, jak wrócę, to też nie dostanę tylko będę czekała pewnie kilka lat, żeby się wyrównać z resztą. Taka lipa, ale coś za coś, dziecko ważniejsze niż kasa. Tylko kiepska polityka prorodzinna.
    W Urzędzie też tak jest niestety... Ominą mnie podwyżki i reszta benefitow jeśli coś będzie :/ no trudno ;) ważne, że będzie gdzie wrócić :D choć na święta kasę dają mimo L4 czy macierzyńskiego, zawsze coś :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    jon7a04.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 Mam nadzieję, że Twój Mąż będzie Was często odwiedzał i szybko minie ten czas. Paszport to duży plus, my po urodzeniu zgłosimy Cornelkę w Polskiej ambasadzie i dostanie tymczasowy dowód bez PESEL i w ciągu pół roku ogarniemy przyjazd do Polski (mam nadzieję, że w lato) i wtedy załatwimy PESEL i Paszport Polski :)

Lwie kupiłam butelka antykolkowa mam, ona jest samosterylizująca się i bardzo podoba mi się opcja tego, że ma odkręcane dno, jak coś to łatwo będzie ją dobrze umyć :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce ja kupowalam butelki z babyono,teraz tez kupilam i widze,ze ksztalt na fajniejszy do trzymania sie zmienil. Koszt ok. 23zl. Nam sie smoczek z niej sprawdzil i bylo ok.

Edit.
    LwieSerce wczesniej myslalam nad prywatnymi. Nawet przed ciaza z Lena. Ale jesli chodzi o porod i kase z takiego ubezp. To sie nie kalkulowalo. A Laure to chyba naprawde ubezpiecze jakims dodatkiem,bo ma tendencje dziewczyna do okaleczania sie :D jak matka.. ja tez wiecznie polamana chodzilam ;p A czuje sie dobrze,duza jest to nie trzeba skakac nad Nia. Sama wszystko robi. Musze tylko pomoc sie Jej umyc,zeby reki nie zamoczyla jak jest w wannie a tak to luuuzz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Lwie kupiłam butelka antykolkowa mam, ona jest samosterylizująca się i bardzo podoba mi się opcja tego, że ma odkręcane dno, jak coś to łatwo będzie ją dobrze umyć :)

Dzięki Makowe, popatrzę. I jeszcze jakieś sterylizatorów muszę zamówić, pozbyliśmy się mikrofalówki i muszę coś innego wymyślić. Miałam taki z aventu do mikrofalówki i to było bardzo wygodne.
    iNso87 wrote:
    LwieSerce ja kupowalam butelki z babyono,teraz tez kupilam i widze,ze ksztalt na fajniejszy do trzymania sie zmienil. Koszt ok. 23zl. Nam sie smoczek z niej sprawdzil i bylo ok.

Jakoś 4 lata temu był chyba mniejszy wybór:P
    A smoczki zamówiłam z lovi dynamiczne 0-2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:14

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    W szkole rodzenia dostaliśmy ostatnio reklamówki z niebieskiego pudełka, takie same widziałam u położnej w przychodni więc może u Was też będą. Jest w nich butelka avent, ta najmniejsza ale zawsze coś :)

Czy słyszałyście coś o laktatorach lovi? Położna tak nas nastraszyła żeby jednak mieć w domu w gotowości laktator, że teraz szukam -.- Zastanawiam się nad lovi expert, lovi protect i avent. Gdzieś czytałam, że avent się popsuł i leci tylko na wyrobionej kiedyś opinii.
    Enka ja kupilam najtanszy na aledrogo,bo wiem,ze dlugo karmic nie bede tak jak z Lena. Sciagalam nim normalnie. 1,5msc i poszedl won,bo nie byl mi juz przydatny. Teraz zamowilam drugi. Koszt 25zl okolo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szybko przejrzałam składy i chyba HIPP 1 BIO COMBIOTIK wypada nieźle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:20

iNso87 lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce właśnie my mamy mikrofalówkę w piwnicy, i nie wiem czy się z nią nie przeproszę hahahha ale na razie będę używała preparatu Męża do sterylizacji. On używa do robienia piwa :)

.
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso właśnie nie za późno chyba, bo to lek na lekką astmę i w ulotce jest napisane podawać wieczorem. Ale kto wie? Może rzeczywiście? Dziś po inhalacji nie kaszle wcale, tylko zmęczony jakiś jest.

Kleopatra kupiłam taki https://ecobobo.com/spiworki-na-zime/7353-jollein-spiworek-do-fotelikagondoli-natural-knit-szary-0-10-miesiecy.html. Akurat moja znajoma pracuje w tym sklepie i mi go poleciła najbardziej ze wszystkich, które mają w ofercie. Jest miękki i łatwo się układa bo mówiła, że sporo śpiworków jest sztywnych. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Mayka daj nam znać jak tam. Uważaj na siebie!

n59y9vvj81dh7gev.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospe, popłakałam się że jest kiepsko, zasnęłam...
    Teraz nadal parcie na szyjkę, nie wstaje tylko leżę plackiem.
    Nieiwem co robić czy czekać i jitro jechać na ip jeśli ni przejdzie, nie jestem panikara z natury z drugiej strony niewiem czy to się kwalifikuje na ip, że jest parcie na szyjke i boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:54

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    na szybko przejrzałam składy i chyba HIPP 1 BIO COMBIOTIK wypada nieźle
    Z Lena tez czytalam wtedy sklady i wiekszosc mam z grudnia ode mnie wtedy wlasnie Combiotika bralo jako mm. Takze ja polecam,bo nam naprawde byl ok. Lena u mnie nawet kolek nie miala ale to juz kwestia indywidualna dziecka.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Nieiwem co robić czy czekać i jitro jechać na ip jeśli ni przejdzie, nie jestem panikara z natury z drugiej strony niewiem czy to się kwalifikuje na ip, że jest parcie na szyjke i boli.

Mayka, nie tylko parcie, ale i skurcze. To się kwalifikuje, jeśli nie mija. Uwierz mi, że poczujesz się znacznie bezpieczniej, jeśli lekarz powie, że jest ok. Nie takie przypadki tam przyjmują i zawsze powtarzają-lepiej przyjść 10 razy za dużo, niż 1 raz za mało :-) Jak byłam 23 grudnia wieczorem i przeprosiłam lekarza, kazał na spokojnie zgłaszać się ZAWSZE, kiedy coś mnie zaniepokoi i uznam, że powinnam się zbadać. Jeśli po dłuższym czasie to nie mija, jedź na ip i już :-*

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Kochana ja dla świętego spokoju bym pojechała, tym bardziej, że Cię boli... Ja IP mam 4 km od domu, więc pewnie raz dwa bym jechała, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 16:01

jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka nie odkladaj tylko jedz jak dalej boli! Wszystko w ciazy kwalifikuje sie na IP. Nie jestes lekarzem,nie wiesz co sie w srodku dzieje. Jedz.

Ayleen to na takich lekach to sie nie znam. Zapytaj swego lekarza moze jutro.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ