MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Do okola same krotkie szyjki i skurcze. Ale te nasze ciaze sa delikatne.
Ja jak tylko wstane brzuch robinsie twardy jak skala.
Maz dzis w koncu złożył szafewiec juzbza chwile rusze z praniem i prasowaniem. Oby tylko brzuszek nie pokrzyzowal mi planów
Masz rację india z tymi delikatnymi ciazami. Moja mama nawet lekkich zakupów nie pozwala mi nosić, a mki jest jej żal, że w tym wieku taszczy wszystko ,a ja idę praktycznie z niczym. Mówię zawsze daj mi tę reklamówke, Ty w ciąży ze mną pracowałaś, i to fizycznie, na gospodarce! Ale kiedyś i kobiety i ciążę były jakieś silniejsze- odpowiedź mojej mamy.
No i ma trochę racji w tym co mówi. Ale i po mojej poprzedniej ciąży jest też chyba trochę przewrazliwiona.
EDIT:21:35
NUUUDY i nie chce się spać. Czarno to widzę. I tu tak cichutko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 21:37
india lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Kleopatra ja z drugiego końca Polski, ale od wczoraj nie mogę przestać myśleć o tym ataku na Pana Prezydenta
to straszne do czego ludzie są zdolni...
Ja się witam z drogi do labu. W środę wizyta więc trzeba zrobić świeże badania. A tu tak ciemno, zimno, katar mnie złapał... brrr, chcę wracać pod kołdrę!
Julia07.2015
-
Ten wczorajszy atak byl straszny. Nie mogę tego ogarnac. W nocy jak sie obudzilam to sprawdzalam informacje w sieci. Trzymam kciuki za p.Adamowicza.
Wariatow niestety nie brakuje w naszym krajuAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Hej! Ja dzis znowu spalabym do 11 conajmniej
raz tak,raz tak.. i zrozum rozum. Ale Lena juz przed 7 dzien dobry robi. Malz na urlopie tydzien ten to wesolo bedzie. Wykorzystuje Go jak moge w obowiazkach nad Lena
kaze mu robic sniadania,siadac z Nia do jedzenia razem, przebierac, wczoraj poszedl nawet do dziewczyn na chwile sie polozyc,zeby Lena zasnela. A ja w tym czasie leze :p Niech sie przyzwyczaja pomalu,ze ja sie nie rozdwoje ;p
Atak paskudny,szkoda czlowieka:/ Ciekawe jaki byl prawdziwy powod tego napadu. Czy to prawda,z ta odsiadka niewinna.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja też w nocy miałam przerwę w spaniu, poczytałam o tym ataku. Okropieństwo, oby z tego wyszedł cało.
mayka, jak po nocce się czujesz?
Camilla1983, dobrze że masz spokój, że wszystko gotowe dla maluszka;) Oby lekarze podejmowali dobre decyzje, a codziennie Wam sprawdzają przepływy? Trzymam kciuki:)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja też z tych z wytrzymałą szyjką, co ogólnie mnie cieszy, ale boję się przez to trochę czy znowu poród nie będzie przez to długi... W poprzedniej ciąży miałam identycznie. Ja jeszcze 3 tygodnie w pracy, a tak strasznie już mi się nie chce... Czuję się ogólnie bardzo dobrze, ale szybciej się męczę, walczę w nocy z bezsennością i po pracy brzuch mam twardy i napięty pomimo, że nie spędzam już tam 8h. Nie wiem jakim cudem kobiety w Stanach dają radę pracować do dnia porodu.
Atak strasznyZ jakiejkolwiek się jest opcji politycznej takie rzeczy nie powinny się zdarzać
klamka lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Ja też z tych z wytrzymałą szyjką, co ogólnie mnie cieszy, ale boję się przez to trochę czy znowu poród nie będzie przez to długi... W poprzedniej ciąży miałam identycznie. Ja jeszcze 3 tygodnie w pracy, a tak strasznie już mi się nie chce... Czuję się ogólnie bardzo dobrze, ale szybciej się męczę, walczę w nocy z bezsennością i po pracy brzuch mam twardy i napięty pomimo, że nie spędzam już tam 8h. Nie wiem jakim cudem kobiety w Stanach dają radę pracować do dnia porodu.
Atak strasznyZ jakiejkolwiek się jest opcji politycznej takie rzeczy nie powinny się zdarzać
Ale kazał normalnie żyć. I nie leżeć.
Atak straszny. Rano pierwsza rzecz to wiadomości...kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Witam z rana:)
Nie spie od 6 jak maz wychodzil, z glodu juz nie dalam rady.
Ja juz w UK. Sie najezdzilam po lekazach w zeszlym tygodniu, ale dostalam pozwolenie na lot, tylko nie od tego lekarza co prowadzil cala sprawe ale inny mi dal bez problemu i sprawial wrazenie ze wie co robi. Mialam 2 usg w zeszlym tyg, z ktorych wynika ze Laurka przybrala 700g przez 3,5 tyg, teraz wazy 1800, a co najlepsze ja nie za bardzo:) Lot byl spokojny, ja dobrze sie czulam, wrocilam w ogole nie zmeczona, nie wyobrazam sobie jazdy autokarem czy nawet samochodem.
Maz mnie przywital z kwiatami, posprzatal w domu i nawet ugotowal rosol. Musze go pochwalic, chyba zapamnietal ze kiedys mu mowilam jak ktoras z was narzekala jak po jej powrocie byl balagan:)
W piatek dostalam od kolezanki mase ciuszkow, w ogole sie nie spodziewalam, bardzo sie ciesze bo krucho z kasa przez remont. Teraz tylko musze zaaranzowac paczki z Polski.
Sytuacja z praca mnie bardzo doluje, nie wiem jak to wszystko rozegrac, dzis moze sie cos wyjasni. Dzis tez mam wizyte w szpitalu tu z doktorem( to ustalila polozna po telefonach ode mnie co sie dzialo), moze ustala cos np kiedy wyjma pessar i nie wiem co ze zwolnieniem, mam z Polski do konca ciazy ale nie wiem jak tu traktuja. Jak nie dostane zwolnienia to do pracy i tak nie wracam, moge zaczac macierzynski wczesniej jak cos, ale chcialam to finansowo korzystniej zalatwic jak sie da.
Milego dnia zycze wszystkim:)lkc, Butterfly 83, india lubią tę wiadomość
-
Wg mnie ktoś kto by byl niesłusznie skazany nie dochodzilby w ten sposob swoich praw. Dla mnie to zwykly kryminalista.
klamka, Makowe Szczęście, Kleopatra, Sana, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Cześć dziewczyny. Kciuku trzymam za te z skurczami (za resztę w sumie też). Ja na razie na urlopie ale 22 mam nadzieję na L4, też już za bardzo siły pracować nie mam. No i brzuch pobolewa od kilku dni ale lekko. 18.91 mam kolejne USG
Atak okropny, w pierwszej chwili nie uwierzyłam że to nsprawdę się wydarzył ale podobno nadal żyje i jest szansa. I te koszmarne niektóre komentarze...
-
Cześć dziewczyny, nie ma szans, żebym Was nadrobiła bo ominęło mnie ponad 30 stron! Cały czas działam w nowym mieszkaniu i wracam padnięta, na nic nie mam czasu. Mam nadzieję, że u Was wszystkich dobrze :*
Ale wracam do Was z pytaniem. Ostatnio moje libido wreszcie wróciło do normy i trochę poszaleliśmy z mężem. Teraz od jakichś 4 dni wszystko mnie tak swędzi, że mam ochotę oszaleć. Mąż też jest cały otarty, a wszystko przez to że RAZ nie użyliśmy żelu. Miała któraś z Was podobny problem? Bo nie wiem czy to zwykle otarcie i dać temu więcej czasu, czy może nabawilam się infekcjiMacie jakieś sposoby, czy tylko lekarz?
-
Ikc akurat tutaj to rozni sa ludzie i w roznych sytuacjach roznie sie zachowuja. Czasem zwykly czlowiek potrafi stac sie nieobliczalny. Pewnie i tak skonczy sie tym,ze bedzie bral papiery od psychiatry,ze jest nieteges.. no i poza tym nawet jak niewinnie siedzial to teraz juz bedzie wiedzial za co pojdzie siedziec. Czy do wiezienia czy do psychiatryka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 08:34
-
Miałam całą noc dziwne sny przez tę sytuację z Prezydentem Gdańska. Chociaż sama nie wiem co dla mnie jest gorsze. Czy, że jakiś chory człowiek jest w stanie podejść i wbić komuś nóż. Czy Ci komentujący ludzie w internecie. Boże kochany... Przecież walczy o życie człowiek, to naprawdę nie ma znaczenia z jakiego jest ugrupowania politycznego.
To co podoba mi się w CH to, że " Rada Federalna działa na podstawie niepisanej zasady kolegialności. Mimo że członkowie pochodzą z całkowicie różnych środowisk politycznych, dyskutują ze sobą tak długo, aż dojdą do kompromisu. Następnie przedstawiają jednolite stanowisko przy pomocy oficjalnego komunikatu:
„Rada Federalna zdecydowała, że...”. Wszyscy członkowie Rady, bez względu na swoje personalne poglądy i na stanowisko partii, z której się wywodzą, są zobowiązani bronić stanowiska rządu"
I wiecie o czym pomyślałam, że naprawdę niesamowite jest to, że tu na forum jest tyle niesamowitych Kobiet i nie ma hejtu.
kehlana_miyu u nas też Kobiety pracują do dnia porodu. A po mają 3 miesiące macierzyńskiego. Jeśli chcą przed porodem nie pracować skracany jest ich czas macierzyńskiego po urodzeniu. Bardzo antykobiecy kraj. I moje Polskie kobiece serce protestuje.
Macy jak fajnie, że Mąż się tak przygotowałkoniecznie daj znać po wizycie u Lekarza. Trzymam kciuki, żeby uznali zwolnienie. U nas polskie zwolnienia lekarskie są akceptowane tylko muszą być przetłumaczone. A jesteśmy poza UE także myślę, że u Ciebie nie powinno być problemu.
teverde a jak remont?? Niestety co do Twojego pytania to nie miałam takiej sytuacji, może podskocz do labu i sprawdź czy to nie jest jakaś infekcja?
. -
Cześć Dziewczyny
4,5 godziny snu od 2.30 do 7.00. I dalej nie pójdzie. Mąż skoczył po bułki na śniadanie dla mnie, bo w domu pustki. A głód mi w oczy zagląda już od nocy
Łóżeczko nadane w piątek, nadal jest w magazynie dpd w PoznaniuCzyli dzisiaj nie dotrze, a jutro o 12.40 mam kardiologa -więc znając życie, dotrze do mnie dopiero we środę. Nadana tak samo w piątek paczka z pieluchami we Wrocławiu będzie u mnie dzisiaj. No nie rozumiem
Chociaż dolce_sonno jest już na poczcie do odebrania, tyle dobrego.
Teverde-infekcja. W ciąży o nią tak łatwo, możesz mi w tym temacie wierzyćWięc tuptaj do lekarza
Macy, cieszę się, że jesteś już w domu-dsj znać, jaką decyzja lekarza
A atak obrzydliwy. Jak takie imprezy sa zabezpieczone? I taki sobie zwykły człowiek może od tak uzbrojony wejść na scenę... I guzik mnie obchodzi, czy faktycznie siedział winny, czy nie. Chciał zamordować człowieka. Zero zrozumienia.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm