MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 Ty to masz się z tym spaniem
w sobotę położyłam się o 22 a wstałam o 9 i to Mąż mnie obudził, kawą. Zastanawiam się jak ja będę funkcjonować z nieprzespanymi nocami. Słodko z tymi bułkami, tak bardzo mnie rozczulają takie gesty
Co do paczek, to czekam na moją Mama wysłała ją tydzień temu i ani słychu ani widu to samo z fotelikiem, kamfora.
Chcę się zapisać na spotkanie z anestezjologiem, żeby powiedział mi o możliwościach dostępnych znieczuleń.
I musimy ogarnąć jeszcze książeczkę rodzinną, bo z nią musimy się pojawić w szpitalu gdy poród się zacznie. Dobrze, że poszliśmy na tą szkołę rodzenia, bo jesteśmy zieloni w tym wszystkim
. -
Podmyłam się rumiankiem i trochę mi lepiej ale chyba faktycznie polecę w środę do lekarki, wcześniej jej niestety nie ma. A jak na złość w tamtą środę miałam wizytę i było wszystko cacy
A remont.. Idzie bardzo wolno ale i tak wynajmiemy to mieszkanie od 1 lutego więc do tego czasu salon i łazienka być musi! Trzymajcie za nas kciuki -
Makowe uwierz,ze i na takim forum sa..to kwestia osob,ktore do forum naleza
sama mialam spiecie na grudniowych z parom dziewczynami. Nie raz.. pamietam w ciazy pod koniec byla kwestia zabrania kosmetykow do szpitala. Jedna napisala,ze musi wziac te kolorowe.. tusz,puder,pomadke itp. Ja napisalam,ze mozliwe,ze po porodzie nie beda Jej potrzebne,bo pierwsze o czym bedzie myslec to dziecko a nie to jak wyglada.. oczywiscie gownoburza sie zrobila,bo Ona musi "wygladac"!
i pare dziewczyn tez sie oburzylo,ze jak to trzeba o siebie dbac.. tylko slowo dbac to jak widac kazdemu znaczy co innego. Sama sie czesto malowalam ale bedac po pierwszym porodzie wiedzialam,ze tego nie zrobie bo i sil na to nie bede miala i nie bede stala jak pierdolnieta w lazience w szpitalu i sie malowala
takze ten
A po urodzeniu to juz wogole..karmienie,przewjanie,smarowanie kosmetykami,leki,szczepienia.. cieszylam sie wtedy,ze garstka nas do dzis normalna zostala. Normalna w sensie,ze nawet jak inna ma inne zdanie to nikt nie warczal i sie wlasnie nie klocil
Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Patuniek jak ja przez kurierow zamawiam to czesto jest tak,ze jak sprawdzam gdzie jest przesylka to nie jest to aktualne,wchodze popoludniu i widze dopiero do doreczenia..takze nie wiem
moze i u Ciebie maja stara aktualizacje
My jutro wybieramy sie z rana do Tesciowej i tez sie zastanawiam czy nie omina mnie paczki:| bo u nas z rana najczesciej przynosza..
-
Witajcie! Widziałam na pierwszej stronie że mam dziś usg III sem zapisane, ja już je miałam w grudniu mkoze niejasno napisałam hehe. Dziś byłam tylko u lekarza po zwolnienie bo w zeszłym tygodniu spontanicznie pojechałam jak mi brzuch twardnial i zrobili mi wszystkie badania
Za tydzień 22 stycznia mam wizytę w szpitalu i mam nadzieję poznać wtedy termin cc.iNso87, Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość
-
Witam i ślę pozdrowienia z mega dusznej izby przyjęć! Dziś cotygodniowa kontrola, jestem już po ktg i pobraniu i czekam. Ostatnie ktg miałam szalone- mały fikał bez opamiętania i tętno skakało, dziś z kolei całe spał i niskie tętno, każdym przypadku położne się czepiają
Najgorzej, że zostawiłam w domu synka z rotawirusemdopiero co wam pisałam o ataku kaszlu a tu kolejne cholerstwo. Mam już szczerze dosyć, bo wpadliśmy w jakiś wir chorób. Chyba muszę go wycofać z przedszkola do narodzin małego
Tylko ja nie wiem jak dam radę się nim zajmować sama całe dnie. Męża ciągle nie ma, a ja już nie mam tak sił. Jeszcze ta zima- nie ma szans go porządnie wybiegać na dworze, przez infekcje nie ciągam go na sale zabaw itd i w domu dostaje na głowę. Jestem tym przerażona
oby do wiosny! Żeby było śmieszniej to rotawirusa przyniósł nie z przedszkola tylko od mojej siostry- odwiedziliśmy ich a ona dopiero w trakcie wizyty powiedziała, że tego dnia była u nich korepetytorka, która jest świeżo po rotawirusie. Świetnie co?
-
Hej dziewczyny. Ten wczorajszy atak to coś strasznego. Prezydentowi przetoczyli ponad 40jednostek krwi, co świadczy o tym, że naprawdę jego stan jest bardzo ciężki. Okropne jest to, że stało się to podczas WOŚP, która robi tyle dobrego.
Ja mam gorszy dzień dzisiaj. Od czasu, kiedy biorę magnez zaczęłam mieć biegunki. Tak myślę, że to najpewniej od magnezu. No-spa i luteina są mniej prawdopodobne raczej.
Teverde, Twoje objawy sugerują infekcję grzybiczą. Kiedyś z mężem mieliśmy dokładnie to samo.Marza89 lubi tę wiadomość
-
Hejka u mnie nocka ok i na razie tez super.
Byla położna powiedziała że macica zrelaksowana wiec ok. Pogadaliśmy trochę o wygania mnie do okulisty. Na 16 mam wizytę u gina orzecznika ZUS bo oczywiście znow się doczepili do mnie czy l4 jest zasadne...
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym kwasem foliowym bo już zgłupiałam. Odstawiacie suplementy, które go zawierają?
"Jeśli przez całą ciążę łykałaś – zgodnie z zaleceniem lekarza – kwas foliowy, rozważ jego odstawienie (chyba, że lekarz zdecydowanie zaleci kontynuowanie suplementacji). Badania naukowe wykazały, że przyjmowanie kwasu foliowego w ostatnich tygodniach ciąży w formie preparatów zwiększa ryzyko astmy u dziecka.".
Mój preparat jest teoretycznie na okres całej ciąży+karmienie, a teraz sama już nie wiem...
Hashimoto, Letrox -
Zjadłam śniadanie, poczytałam i postanowiłam się zdrzemnąć-no i obudził mnie właśnie kurier z pieluchami
Inso, dzisiaj łóżeczko nie dojedzie, bo i pieluchy, i łóżeczko to dpdKurczę, nawet poczta mi napisała, że dzisiaj doręcza...
Ayleen, daj spokój, Ty to się masz... Teraz telefon do korepetytorki i niech wie, ile osób przez jej brak mózgu cierpi
Trzymam kciuki za dobre wyniki
Teverde, kiedyś przeczytałam, że plusem stosowania rumianku przy infekcjach jest to, że kobiety po nim szybciej się zgłaszają do lekarza-bo infekcja szybciej postępuje
Mayka, kamień z serca :-*Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witam się po kilku dniach przerwy od forum. To co się stało w Gdańsku jest straszne, mam nadzieję, że Pan Prezydent z tego wyjdzie. Tego człowieka który to zrobił absolutnie nic nie tłumaczy, próbował zabić człowieka i to na imprezie charytatywnej..
U mnie już pokoik Laury zaczyna wyglądać, meble i łóżeczko stoją, pranie prawie zrobione więc czas na najgorsze czyli prasowanie i składanie.
Dziewczyny trzymam kciuki żeby Wasze szyjki trzymały się twardo przynajmniej jeszcze miesiąc!
Ayleen daj znać jak tam wyniki
Patuniek duże zrobiłaś zapasy pieluch? Ile mniej więcej dziennie pieluch się zużywa?
Enka o kwasie foliowym nie słyszałam, że trzeba odstawić.patuniek86, Butterfly 83, india, lkc lubią tę wiadomość
Laura
-
Izzie, jeśli chodzi o pieluchy, to tak "na oko"
I mówię poważnie, wzięłam, żeby było. W sumie będę mieć 88 pieluch 1 (do 5 kg), tylko będę musiała pójść do rossmana po paczkę za 1 grosz
Jak tych nie starczy, to mam 3 opakowania pieluch 2, które na ciut przytyte niemowlę już też będzie pasować
Wg pampers, 240 pieluch 2 to zapas na miesiąc, mają nawet takie opakowania. Ale taniej mi wyszło kupić 3x80 pieluch, niż jedno zbiorcze
Najwięcej będzie schodziło 3 i 4, bo w takich dziecko najdłużej się "mieści"-już tak szybko nie tyje/rośnie
Zakładam, że i tak pieluch może być za mało, ale mając ich tyle nie martwię się wcale, że nagle mi ich zabraknieA wtedy Internet lub mąż
Pola Róża
-
Ja proponuje kupic 2 a z 1 to tak na spokojnie. Jak dziecko spore sie urodzi to moga byc ciasne. Wydaje mi sie,ze te 1 to dobre dla wczesniakow. Lena u mnie urodzila sie z waga 3730g i odrazu 2,Laura to kolcek 4050g to juz wogole 2 a zaraz i potem szybko 3. Tyla w oczach. 4 u nas najwiecej poszlo. 5 w sumie tez ale to juz zalezy od dziecka kiedy zacznie korzystac z nocnika/toalety.
-
Jeśli chodzi o pieluchy 1, to u Młodej na miesiąc było w miarę ok, ale faktycznie pod koniec już było ciasnawo. Ale ona urodziła się 3250, na ostatnim usg lekarz też stwierdził, że Pola to jest i najprawdopodobniej będzie przy porodzie "filigranowa"
A że dziennie schodzi około 10 pieluch-średnio co 2-3 godziny, to tych 88 sztuk i tak starczy na pierwszych kilka dniPola Róża
-
Uff, znów w domu. Wyniki się troszkę pogorszyły ale nie na tyle, by zostać na oddziale. Wód też coraz mniej ale przepływy w porządku. Mam liczyć ruchy po każdym posiłku i kolejna kontrola za tydzień,
Straszne wieści o prezydencie Adamowiczulkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość