MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMakowa spróbować zawsze możesz. Ja byłam podłączona pod ktg i mąż mi mówił kiedy idzie skurcz, żebym się przygotowala i mówił też kiedy już odpuszcza. Był bardzo pomocny. Jak juz skurcze się skończyly to widziałam że pielęgniarki pokazują pomiędzy sobą że cc, wtedy się zmobilizowalam i urodziłam bez skurczy, zdziwieni byli. Ale jak widać są przygotowani na CC, więc myślę że mozna próbować sn. A i mąż może wyjść w każdej chwili jakby nie chciał uczestniczyć czy w razie zaslabniecia.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iNso87 to samo mówi Lekarz. Nie wiem czy mówiłaś, czemu nie udało Ci się urodzić sn? Jeśli można wiedzieć oczywiście. Babska ciekawość
Właśnie to co jest na mojej liście strachów, to to że sobie nie będę radzić i namęczę się 20 godzin i później cc.
. -
Ja miałam skurcze od 6 rano do 17 gdzie o 10 zaczęły sie krzyżowe i nawet po znieczuleniu nie przeszły odwiedziłam wszystko Piłka wanna prysznic.. aż w końcu zaczęłam tracić przytomność i zdecydowali o cc... okazało się ze nie urodzilabym naturalnie bo dziecko czołem szło na świat...Miłosz
Honoratka
-
Dziewczyny ja dziś kończę 34 tydzień? Bo muszę odstawić acard i luteinę,t o chyba dziś ostatni dzień? Czy jak to się liczy? Jeszcze tydzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:37
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualny
-
Mąż juz szafe zlozył a mnie az nosi zeby wszystko ładnie poukladac. Ale najpierw pranie i prasowanie.
A twardnienie brzucha nie odpuszczajak tylko wstaje, chodze to jest masakra ech...
I mam wrazenie, ze ta szyjka pewnie dalej sie kurczy
Renifera daj znac co u Ciebie -
Tez mam metlik ile tych pampersow kupic. Chyba "1" wezme na razie te paczke 88szt. A później sie zobaczy.
Dziewczyny musze w koncu dopiac zamówienie z Gemini. Ile sztuk potrzebuje:
- majtek siateczkowych
- dużych podpasek
- podkladow higienicznych i w jakim rozniarze?
To dla mnie czarna magia! -
Lwie też myślę, że teraz kończysz 34
Teler też mi mówiła, że 34 tc to dopiero taki bezpieczny dla dziecka dlatego mam uważać na siebie, następna wizyta właśnie w skończonym 35 tyg.
Reniferra kciuki mocno zacisniete!
Właśnie! Pampersy jeszcze, też muszę kupić hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:45
Reniferra lubi tę wiadomość
-
A ja waśnie sobie zdałam sprawę ze przez cal ciąże nikt mi nic o szyjce nie mówił czy długo czy krótka moja ginekolog jak mnie bada to zawsze mówi ze tu się nic nie dzieje wszystko zamknięte ale o cm nigdy nie wspomniała... ciekawa jestem ile ma heheMiłosz
Honoratka
-
Lwie, jutro chyba dopiero zaczniesz 34 tydzień, wg liczenia lekarzy. Więc jakbyś miała odstawić po skończonym 34 to za tydzień od jutra.
Ja już glupieje z tym liczeniem.
Ale tak to rozumiem po mojej ostatniej wizycie. Mi zmienia się tydzień co piątek. Wizytę miałam w piątek i to było 31t+0d. I mam wpisane 31 tydzień A nie 32. Mimo, że zaczął lecieć 32tydz.
Więc u Ciebie jutro wyskoczy na 34tydz,czyli wg lekarza chyba zaczęty?
Serio,nie wiem,nie chce wprowadzić w błąd.
Makowe, jeśli masz możliwość to spróbuj sama może urodzić. Tak jak mówi Inso, jak coś się będzie działo, to nikt nie będzie czekał i zabiorą Cię na cc.
Nie każdy poród sn jest straszny. Ja syna urodziłam bardzo szybko i wcale A wcale źle nie wspominam porodu. Cała akcja to było niecałe 4h. Także nie nastawiaj się od razu źle. A chwile po narodzinach są cudowne. Ja do dziś pamiętam, jak mój syn się urodził to pierwsze co zrobił to kichnal jak chłoppołożne się śmiały, że już kicha na ten nasz dziwny świat. I były w szoku w sumie, że sama urodziłam i tętno miał idealne, bo miał bardzo krótką pepowinke. Mogły mi go podać dopiero po przecięciu pepowiny, bo była tak krótka że nie mogły go na mnie położyć. Więc jak tu któraś z dziewczyn pisała- każdy poród inny. Przemyśl to na spokojnie. Ja tam w Ciebie wierzę! Tak bardzo pragniesz Cornelki, że będziesz parła pięknie żeby mieć ją szybko przy sobie całą i zdrową.
I powinno być Ci łatwiej, jeśli Cornelka będzie filigranowa.
Reniferra odezwij się proszę, jak będzie coś wiadomo. Martwimy się o Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:53
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziewczyny! Wasze kciuki pomogły! Od zeszłego tygodnia nic nie postąpiło. Dostałam jednak steryd zapobiegawczo i relanium jeszcze. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie!
Butterfly 83, patuniek86, patkaaxx90, india, enka90, Camilla1983, Katia89, kehlana_miyu, Izziee, Marza89, lkc, iNso87, Kleopatra, Ksiazka1, Anet85, Malutka_27, Macy lubią tę wiadomość
-
Reniferra, o matko, jak dobrze! Uffff
Butterfly, Lwie jutro skończy 34 tygodnieTy masz skończonych 31 tygodni, w ten piątek będziesz mieć skończone 32 tygodnie. Dlatego właśnie ja nie liczę rozpoczętych tygodni ciąży, bo to się właśnie potem tak myli
Kobiety lubią być "bliżej" terminu porodu dlatego mówią, że są w którymś tam tygodniu-Ty np. W 32I faktycznie, ten tydzień trwa, ale pełny minie Ci dopiero w piątek. I lekarze liczą tylko te pełne i skończone
Suwaczki są dużym ułatwieniem, bo one właśnie pokazują faktyczną ilość skończonych tygodniU mnie właśnie stuknęło pełnych 31
Reniferra, Salsefia lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm