MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróbel wrote:A Owsiak się wycofał, nie będzie już prezesem WOŚP. To koniec orkiestry.
To koniec orkiestry w takim wydaniu. Nie będzie szefował, ale w orkiestrze zostaje. I oby został do samego końca, robi najlepszą rzecz pod słońcem. Jest twarzą i ikoną orkiestry, bez niego na pewno kolejnego rekordu nie będzie.
Jakoś tak dzisiaj strasznie przejmująco się zrobiło, mało pozytywne wiadomości z Polski nadchodząPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
To straszne, że nie udało się uratować Prezydenta
[*]
iNso87 masz rację. Co do kosmetyków, to spakowałam coś podstawowego na wszelki wypadek gdybym się czuła dobrze i miała chwilę czasu. Chociaż szczerze wątpię, że ich użyję, to nie wypad do spaMaluję się codziennie, dla mnie to rutyna. Ale to będzie czas poznania mojej Córeczki, jej będzie wisiało jak wyglądam. Ona będzie chciała się tulić i o tym marzę
już tak niedługo!
Ayleen Zdrówka dla Synka! Uważaj na siebie, dobrze że przepływy są okDostałaś kartę do liczenia ruchów?
mayka uff najważniejsze, że przeszło!
patkaaxx90 mi też puchną stopy i dłonie
Wróbel o_O no co Ty? Jestem w szoku. Zrobił wiele dobregoMa już 65 lat więc to zrozumiałe, że kończy. Jednak jest to koniec jakiejś epoki.
Co do pieluch to nic nie kupiłam, nawet nie wiem jakie kupić. Planuję kupić po powrocie ze szpitala, albo Mąż kupi po urodzeniu Małej. Jak będziemy wiedzieli jaki rozmiar.
Umówiłam się na spotkanie z anestezjologiem na piątek, jestem ciekawa czego się dowiem
Dziewczyny zrobiłam ogórkową jeju jaka pycha
iNso87 lubi tę wiadomość
. -
Ogórkowa po mnie łazi
Ale nie mam siły i chęci jej robić
Więc chodzi nadal
Patka, mi mocno kostki puchną kiedy tylko dłużej stoję, a wystarczy, że posiedzę chwilę na krześle. Dłonie puchną zdecydowanie mniej, ale to chyba dlatego, że dużo odpoczywam i w rękach mam książkę lub telefon-więc ręce trzymam w sumie w górze
Ayleen, jak dobrze, że wyniki jeszcze w granicachTydzień spokoju
Ja stwierdziłam, że do szkoły rodzenia nie jadę. Dzisiaj lekarz o cc ma opowiadać, ja wskazań nie mam i nie chcę miećPoza tym jechałabym sama, bo mąż w pracy do 18, a na dworze zamieć-biało, zimno i wietrznie. No nie chce mi się potwornie. Zresztą jakaś taka oklapnięta jestem ostatnio. Ale z plusów i pozytywnego nastawienia-szyjka mnie od nocy w ogóle nie boli
Więc leżenie i odpuszczenie pomagają
Pola Róża
-
Ja mam 2 paczki pieluch 1, może dokupię jeszcze jedną a potem się zobaczy czy będzie trzeba więcej czy już przejdzie na 2.
To co się stało wczoraj jest straszne, a WOŚP bez Owsiaka to już nie będzie to samo. Przerażające do czego doprowadziła ta polityka nienawiściLaura
-
Ja wrocilam niedawno do domu. Jeju u nas tez taka zamiec sniezna nagle sie zrobila jakos po 13,ze leb odrywalo.. z reszta wiatr od rana juz byl ale jeszcze nie taki i troche padal deszcz. Szklanka na drodze,ze ho ho. Zaluje,ze nie mam terminu na ferie zimowe :p Moja Mama to juz po nocach nie spi biedna jak to bedzie jak ja w szpitalu zostane rodzic i tydzien mnie znowu nie bedzie hahaha. Dziewczyny beda u Niej nocowaly no i wiadomo tu lekcje Laura tu Lena skakac bedzie
Mowila,ze nie wie czy nadazy i poradzi sobie. Za stara ponoc jest
hehehe
Makowe ja nie neguje malowania sie na pologu po urodzeniu dziecka. Ale sam fakt,ze napisalam takie zdanie to przeciez byl skandal!hehehe
Dostalam na email wiadomosci,ze moje paczuszki juz dzis tez powysylanekurde no a jutro do Tesciowej rano ja pierdziele.. ;p oby przyszly w srode hahaha
-
Dziewczyny proszę o kciuki. Od rana u mnie nie najlepiej. Miałam już dziś około 30 tych stawiań i niektóre salwami po kilka co 2-3 minuty. Za godzinę jedziemy sprawdzić jak z szyjką. Najprawdopodobniej dostanę steryd na płucka zapobiegawczo.
-
nick nieaktualny
-
Ale mnie boli spojenie. Aż mam wrażenie, że piecze mnie tam kość... ciekawe czy to mały tak już główką napiera? Mąż sam pojechał do Leroy, bo skoro mnie boli jak siedzę, to chyba bym się nie przydała na zakupach.
Makowe - jakbym chciała SN to bym piła. Jak byłam na patologii z córką, to w wieczór kiedy odeszły mi wody położona szukała właśnie dla mnie tych liści, żeby mi zaparzyć
Inso u nas też była zamieć - może z 30 minut trwała i zaczęła się jak czekałam na córkę w przedszkolu. Po 15 minutach całe auto miałam do odśnieżenia.
Ja też coś ruszyłam z zamówieniami - wzięłam koszule z allegro z dolce sonno i gemini załatwiłam w końcu. Pozostaje mi allegro - tam muszę znaleźć najlepiej od jednego sprzedawcy rożek, pieluchy flanelowe, jakąś tetrę w kolorze, prześcieradło do wózka i łóżeczka. No i nie wiem co ze stanikami do karminienia, bo przecież miałamz córką, ale gdzieś mi wsiąkły.
Z pieluchami to ja tak jak Izzie planuje na początek dwie paczki jedynek i najwyżej dokupię, z córką szybko przeszłam na dwójki, chyba po dwóch paczkach właśnie.
Patuniek, dzielnie odpoczywaj dalej skoro są efekty:)
Ayleen - no to rzeczywiście uff, że do domu:) Trzymam kciuki za następny tydzieńi zdrowia dla synka.
mayka - jak po kontroli w ZUSie? Dobrze, że już lepiej się czujesz, mam nadzieję, że Cię tam nie zdenerwowali.
teverde współczuję infekcji, jeśli to to, to pamiętaj żeby dla męża też wziąć lek:)
To prawda, przez tą tragedię przygnębiający dzień. Nie wyobrażam sobie co czuje rodzina prezydenta. Niepojęte jest dla mnie że jeden człowiek drugiemu życie odbiera:(
Dziewczyny, jakoś na początku lutego powinna być ostateczna wyprzedaż w smyku, jeszcze około 30 % od wyprzedaży.
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Reniferra wrote:Dziewczyny proszę o kciuki. Od rana u mnie nie najlepiej. Miałam już dziś około 30 tych stawiań i niektóre salwami po kilka co 2-3 minuty. Za godzinę jedziemy sprawdzić jak z szyjką. Najprawdopodobniej dostanę steryd na płucka zapobiegawczo.
Jesteśmy z Tobą, trzymam kciuki moooocno! Daj znać:*Reniferra lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Odebrałam koszul z dolce sonno. I tak:
Noszę normalnie rozmiar S. Sprawdziłam wymiary koszul, S do karmienia, z krótkim rękawem, z rozpięciami na piersi z dwóch stron- na teraz nawet rozmiar jest ok, po porodzie, jak brzuch będzie przypominać balon, będzie ok
Do porodu chciałam wziąć koszulkę na ramiączkach, zamówiłam rozmiar M. Rozmiar M na ramiączkach jest moim zdaniem mniejszy, niż S z krótkim rękawemPo porodzie będzie dobra, ale muszę zamówić jednak L
Szlafrok-wzięłam L, żeby móc to jednak zawiązaćI jest bardzo dobry, przyjemna i cienka bawełna
Z tego jestem mega zadowolona
Teraz do prania z lovelli i do pakowania
Pola Róża
-
Ja dziś pół dnia przeryczalam. Jakoś mnie dobily te wiadomości. Plus hormony ciążowe i kiepski ten dzień
Zamówiłam dzieciom pizze na obiad bo weny nie mam.
Reniffera kciuki!Reniferra lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam szczerze, że mam mętlik w głowie co do porodu. Gadałam z Lekarzem, On radzi poród naturalny. Boję się, że sobie nie poradzę. Nie będę miała siły przeć i coś się stanie z Małą. Tak bardzo się o Nią boję, boję się zaufać sobie. Chciałabym urodzić naturalnie, żeby móc szybko zajmować się Cornelką. Przeraża mnie przykucie do łóżka na kilka dni i dochodzenie do siebie gdy Cornelka będzie mnie potrzebowała. Koleżanka Martino mówiła, że znieczulenie jest podawane i nie czujesz tak mocno bólu po nim, a Położna na monitorze widzi kiedy przychodzi skurcz i wtedy mówi, kiedy masz przeć. Muszę porozmawiać jeszcze z Anestezjologiem..
-
Makowe moze sprobuj sn. Przeciez jak bedzie cos sie dzialo to czekac nie beda i zrobia Tobie cc. Przynajmniej ze mna tak bylo 2 razy
teraz za 3 razem to juz probowac nie bede,bo nie ma to sensu. Ja zazdroszcze osobom co rodza sn,bo i Malz moze byc obok i ta chwila magiczna przeciecia pepowiny i mozesz dziecko miec przy sobie odrazu. Cc niestety lezysz sama (u mnie nie wpuszczaja nikogo), pokazuja Tobie dziecko na chwile i pa..
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Makowe Szczscie u mnie moja ginekolog jeszcze ostatnio na wizycie się pytała czy chce SN czy jednak upieram się przy cc. Ale po moim 1 porodzie jaka sobie przypomnę to zaczynam panikować i nie odważyłam się rodzic SN chodź wiem ze jakbym nie wytrzymała do cc to pewnie każą mi spróbować rodzic SN... bo na przysłowiowa będę nikt mi cc nie zrobi....
Reniferra trzymam kciuki alby to same straszaki były...Reniferra lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka