X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam takie zakupy spożywcze, że aż zostawiłam je w samochodzie. Mąż je przyniesie. Stwierdziłam, że coś trzeba zrobić, co można zamrozić. Mięsa aż tyle nie jemy, ale gołąbkami nie wzgardzę nigdy ;-) A w biedrze mięso mielone 0.5 kg za 3,75, jeśli się kupi 3 opakowania ;-) I to różne rodzaje, więc się nie wahałam :-D Promocja do jutra, trwa od wczoraj :-)
    Kupiłam też ziemniaki i twaróg, kapustę kiszoną i pieczarki-na pierogi :-)
    I trzeba zacząć to wszystko robić, bo kurde- nie będę myśleć o tym, co mam ugotować po porodzie... A na męża nie bardzo mam jak liczyć w temacie takiego planowania :-/

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila, a magnez i no spa nie pomagają? Dobrze, że spotkasz dzisiaj swojego lekarza, może coś tam Ci pomoże :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Madziakk, gdzieś mi umknął Twój wpis :-)

Ładna waga, a 3800 to znowu nie takie duże dziecko. Wszystko będzie dobrze :-)

Makowe, ja też Młodej zaczęłam robić w takim albumie z pergaminem, gdzie trzeba wklejać rożki do zdjęć :-) Tylko-jak mówiłam-zabrakło mi... wszystkiego ;-) Weny, uporu itp ;-)

Też się boję, że mi zabraknie. Jak coś to będę robiła te fotoksiążki. Myślę, że z nimi jest łatwiej, bo można pozbierać zdjęcia z telefonów, aparatu itp. i jakoś to poogarniać i są śliczne dekoracje obok. Tylko nie wiem czy można coś pisać obok zdjęć.

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe-można :-)

Kiedyś zrobiłam fotoksiążkę mojemu :-) I pisać można do woli, epopeję możesz napisać :-D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Zrobiłam takie zakupy spożywcze, że aż zostawiłam je w samochodzie. Mąż je przyniesie. Stwierdziłam, że coś trzeba zrobić, co można zamrozić. Mięsa aż tyle nie jemy, ale gołąbkami nie wzgardzę nigdy ;-) A w biedrze mięso mielone 0.5 kg za 3,75, jeśli się kupi 3 opakowania ;-) I to różne rodzaje, więc się nie wahałam :-D Promocja do jutra, trwa od wczoraj :-)
    Kupiłam też ziemniaki i twaróg, kapustę kiszoną i pieczarki-na pierogi :-)
    I trzeba zacząć to wszystko robić, bo kurde- nie będę myśleć o tym, co mam ugotować po porodzie... A na męża nie bardzo mam jak liczyć w temacie takiego planowania :-/

Co do przygotowań, to ja nie planuję nic. Na szczęście mój Mąż gotuje, więc będzie robił obiady i coś na lunch dla mnie :)

.

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe-można :-)

Kiedyś zrobiłam fotoksiążkę mojemu :-) I pisać można do woli, epopeję możesz napisać :-D

O super! Dzięki za info :D

.
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dopiero ogarnęłam się ze wszystkim i nadrobiłam forum.
    Rano (o 9:15) miałam USG - echo serca płodu. Żadnych nieprawidłowości nie ma, wszystko jest ok. Maluch według pomiarów waży 1600 g. Pytałam nawet, czy to nie za mało, ale pani profesor stwierdziła, że jest ok. Całe badanie trwało ponad godzinę, bo robiła je pani doktor, która akurat miała szkolenie a później pani profesor jeszcze raz wszystko posprawdzała.
    Na 14 byłam ze starszą córką u pediatry. Diagnoza - angina :( Dostała antybiotyk i przez tydzień ma siedzieć w domu.

Lwie Serce, kciuki za wyniki krzywej. Oby okazało się, że faktycznie to błąd pomiaru &&&

patuniek86, Makowe Szczęście, iNso87, Reniferra, 83xxx, Butterfly 83, Kleopatra, lkc, kehlana_miyu, india, Anet85 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, czyli wszystko dobrze :-) Bardzo się cieszę :-) Pola terminem tydzień przed Tobą ważyła 1580 g, więc to naprawdę standardowy "rozmiar" :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o zamówieniu czegoś ze strony next ale jak już ją znalazłam to większość rozmiarówki była wyprzedana :(

Izziee ja się mocno pilnuję by nie kupić za dużo ciuszków bo będzie mi szkoda jak dziecko ich nie ubierze. Ja mam:

body długi rękaw rozm. 56 - 1, rozm. 62 - 7
    body krótki rękaw rozm 62 - 5
    pajace rozm. 56 - 1 (cieplejszy), rozm. 62 - 4
    półśpiochy rozm. 62 - 2
    spodenki rozm. 62/68 - 2
    kaftanik rozm. 52 - 1

Kupiłam też przedłużkę do body ze względu na pieluchowanie wielorazowe. Myślę trochę nad dokupieniem czegoś w rozm. 56 ale z drugiej strony mam kilka ciuszków ze strony dolce sonno, a te ubranka w rozm. 62 wypadają mniejsze niż te z sieciówek. Powstrzymuje mnie jeszcze pogoda bo mam termin na koniec marca i może szybko zrobi się ciepło więc nie ma sensu bardzo się obkupywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 17:02

Izziee lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie serce trzymam kciuki za krzywą ! Odezwij się jak będziesz miała wyniki

Pikcia super że echo serca maleństwa wyszło w porządku ;-) uważaj na siebie żebyś nie załapała anginy no i zdrówka dla córki.

My wczoraj z mężem skrecalismy łóżeczko i komodę do 2 w nocy ;-) została nam jeszcze szafa i rogalik ;-)

Delvila koniecznie porozmawiaj z lekarzem, mój podczas badania stwierdził że brzuch się stawia i koniecznie kazał odpoczywać i brać no spe. Uważaj na siebie !

iNso87 lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam ;)

Dziewczyny lubie za odpowiedzi :)

Sana ja mam takie z tej serii,kazdy z inna okladka, z grawerem i teraz tez zamowie tylko musze wiedziec date urodzenia ;p wpisz w aledrogo MOJE PIERWSZE PIĘĆ LAT.ALBUM z grawerem NA CHRZEST. Nie moge w telefonie strony skopiowac.

Anet Wszystkiego Dobrego dla Corci :D

Sana, Anet85 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dalej i patrze,ze temat albumow sie troche rozkrecil to ja Wam napisze,ze systematycznie to wypelnialam i przy Laurze i przy Lenie :D takze ten ;) Sama swojego nie zamierzalam robic,bo mi sie nie chcialo ale wpisywac juz tylko pare rzeczy raz na jakis czas to moge sobie wpisywac ;)

Tak wogole to dzis wpisalam,ze prawdopodobnie dla Laury ostatni mleczny zab wypadl ;D ha! Takze w temat dzis z tym albumem hehehe

Butterfly mam nadzieje,ze samopoczucie Tobie sie poprawi do konca dnia.

Pikcia zdrowka dla Malej!

Ja jednak wypralam dwie swoje torby treningowe. Wyschna to jutro spakuje sie tak prawie na amen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 17:14

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie do Mam ktore maja planowane cc. Dziewczyny czy przed cieciem beda Wam porod wywolywac? I wtedy dopiero ciac? Czy na zimno?
    Mamy ktore mialy juz cc i teraz drugie,trzecie.. czy jesli wywoluja najpierw przed planowanym cieciem to moga uzyc oxy??? Czytalam,ze nie mozna. Duzo prawdopodobienstwo rozejscia sie blizny itp. Ponoc oxy jest 150-500 razy mocniejsze niz naturalne skurcze.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Też myślałam o zamówieniu czegoś ze strony next ale jak już ją znalazłam to większość rozmiarówki była wyprzedana :(

Izziee ja się mocno pilnuję by nie kupić za dużo ciuszków bo będzie mi szkoda jak dziecko ich nie ubierze. Ja mam:

body długi rękaw rozm. 56 - 1, rozm. 62 - 7
    body krótki rękaw rozm 62 - 5
    pajace rozm. 56 - 1 (cieplejszy), rozm. 62 - 4
    półśpiochy rozm. 62 - 2
    spodenki rozm. 62/68 - 2
    kaftanik rozm. 52 - 1

Kupiłam też przedłużkę do body ze względu na pieluchowanie wielorazowe. Myślę trochę nad dokupieniem czegoś w rozm. 56 ale z drugiej strony mam kilka ciuszków ze strony dolce sonno, a te ubranka w rozm. 62 wypadają mniejsze niż te z sieciówek. Powstrzymuje mnie jeszcze pogoda bo mam termin na koniec marca i może szybko zrobi się ciepło więc nie ma sensu bardzo się obkupywać.

To ilościowo mamy podobnie, ja mam więcej 56, ale lekarka powiedziała że raczej będzie drobna dziewczynka i dlatego dokupiłam 56.

W sumie to musze jeszcze kupić poduszkę do karmienia i śpiworek do spania, to lepiej tego poszukam zamiast nowych ubranek :p

Pikcia super, że z serduszkiem wszystko dobrze. Waga wydaje się w porządku, moja mała miała 1400g w 30tc. Zdrówka dla córki!

enka90 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta waga to standard chyba bo i moja Dusia w 30+0 miala ok.1500g.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia moja w 31 miała 1280 a w 30+2 a 32+2 1790 :) także naprawdę jest ok :D

iNso87 lubi tę wiadomość

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, dostałam właśnie wyniki. 81/136/106. To chyba nie ma się do czego przyczepić?

iNso87, Ksiazka1, patuniek86, Makowe Szczęście, enka90, bbeczka91, Reniferra, Pikcia, Marza89, Madziakk, 83xxx, lkc, Izziee, Sana, Anet85 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... nadal się czuje do d... No i A propo tej części ciała to mam problem z hemoroidami, mimo ,że nie mam problemu z wyproznianiem się,to mi jakiś wylazl I boli :-/ im dalej w las,tym ciemniej, tak jak z moja ciąża; czułam się b.dobrze a teraz ciągle coś mi dokucza :-(
    Ogarnęłam apteke, wyszło mi 350zl. To tak normalnie czy nabrałam niepotrzebnego g***a?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 17:51

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie teraz sa inne normy i wg nich jest ok wynik u Ciebie:)) nie denerwuj sie juz i albo to byl blad pomiaru albo poprostu bedziesz miala duzd Dziecie. Przeciez niektore kobiety maja i po 5kg dzieci w terminie :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jak nic nie miałaś w domu to spokojnie mogło tyle pójść w aptece ;)

Ja też po wizycie i mała waży 2500, wszystko dobrze:) Mam już jakieś tam małe rozwarcie ale lekarz powiedział że w normie, bo druga ciaza. Ufam mu więc się nie martwię. Kolejna wizyta za 2 tyg i będziemy chodzić na ktg już.
    A pytałam o magnez i mam już nie brać od skonczonego 36 tygodnia.

iNso87, Kleopatra, Makowe Szczęście, enka90, bbeczka91, Butterfly 83, Reniferra, Pikcia, patuniek86, Madziakk, 83xxx, Elcia89, Malutka_27, kehlana_miyu, Sana, Anet85 lubią tę wiadomość

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ