X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Tak tak, Inso normalne. Teściówka mnie też przed tym uprzedzała na końcówce ;). Więc masz kilka już źródeł, że można się uspokoić ;). Mnie najbardziej wkurza ta luteina dopochwowa, cholerstwo jedne. Do tego zmienia ponoć bardzo pH i teraz ciągle doszukuję się czy nie mam objawów infekcji.
    Mam tak samo! Biorę luteinę rano i wieczorem, na początku mnie swedziało i już się bałam, że to infekcja ale to ta luteina tak wpływa, teraz na szczęście już spokój ;)
    Za to wydzieliny faktycznie więcej, nawet taka wodnista ach...
    iNso najważniejsze, że już lepiej :D

iNso87 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech żyją drzemki ;-)

Inso, ja w sumie wydzielinę mam od początku. Do tego stopnia, że nie wiem, kiedy rozwija się grzyb ;-)

Ale ponieważ mocz mam w normie, mogę spokojnie założyć, że aktualnie wydzielina jest fizjologiczna ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale dziewczyny straszycie. Trzymam za nas wszystkie kciuki abyśmy wytrzymały jak najdłużej :)

Patuniek już z 3 razy miałam Ci pisać, żebyś raz się przemeczyla bez drzemki w dzień to może lepiej zasniesz na wieczór. Miałam ten sam problem, jakiś czas temu, bezsenność i odsypialam w dzień i znowu na noc nie mogłam spać i błędne koło. Dwa dni bez drzemki w dzień, co było wyczynem przy maluchu, oczy same mi się zamykaly, ale pomogło :)

Babeczka ja zamawiałam właśnie z next teraz, 6 dni i przesyłka już była, także spoko. Jakosc naprawdę dobra :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Hej, ale dziewczyny straszycie. Trzymam za nas wszystkie kciuki abyśmy wytrzymały jak najdłużej :)

Patuniek już z 3 razy miałam Ci pisać, żebyś raz się przemeczyla bez drzemki w dzień to może lepiej zasniesz na wieczór. Miałam ten sam problem, jakiś czas temu, bezsenność i odsypialam w dzień i znowu na noc nie mogłam spać i błędne koło. Dwa dni bez drzemki w dzień, co było wyczynem przy maluchu, oczy same mi się zamykaly, ale pomogło :)

Babeczka ja zamawiałam właśnie z next teraz, 6 dni i przesyłka już była, także spoko. Jakosc naprawdę dobra :)

Książka, próbowałam :-D Serio-serio :-) W efekcie zasypiałam jeszcze później, bo o 3, a wstawałam normalnie 6.30-7 ;-)

Jedynym dla mnie problemem jest tak naprawdę to, że tak późno nic się nie dzieje ;-) Ale nie czuję się jakoś zmęczona, czy w ogóle źle- po prostu nie jestem śpiąca :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda ze się tak męczysz:( Mi pomogło, ale wystarczy że zasnę za dnia, chociażby na 10minut i pół nocy leżę... :/

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Termin cesarki ustalony na 22 luty czyli równo za miesiąc! Zrobili mi też usg w szpitalu młody waży już 2800 g! Wszystko dobrze wody płodów w normie teraz tylko zostało mi odliczanie do cc. Jedyne co mnie martwi to stwierdzono dziś u mnie makrosomie maluszka, któraś z was może też to miała? Nie powiem starszy synek był też duży na górnej granicy zawsze hwsli chodzi o wagę ale wtedy miałam cukrzycę ciążowa. Urodził z waga 3810 g.

Ja też mam trochę tej wydzieliny używam wkładek inaczej ciężko by było hehe.

kehlana_miyu, Kleopatra, Ankakaranka87, Reniferra, Parsleyek, Makowe Szczęście, bbeczka91, patuniek86, iNso87, Marza89, india, Anet85 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, planujecie takie pamiątkowe albumy maluszka, wiecie, gdzie zapisujecie kiedy wyszły ząbki, kiedy dziecko zaczęło chodzić itp?
    Ja taki miałam przy Julce, super pamiątka. Tylko wtedy wzięłam taki nieciekawy z wyglądu, mam też jeden z Bebiko, ale chciałabym jakieś ładne, delikatne albumy dla małej i dla Julki - takie same.
    Może Wy znacie jakieś ładne albumy? :)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ;-)
    Czytam bardzo pobieżnie, ale mam taki zabiegany czas, że zaczynam to odczuwać. Weekedn spędziliśmy u znajonych, wiec przygotowałam ciasto sałatki, a w niedzielę wieczorem znowu robota, bo w pon. przyjechali tęsciowie i moj tata - dzisiaj w zerówce jest dzien babci i dziadka. Zmęczona jestem bardzo, wczoraj stawiał mi się bardzo brzuch, zaczęło mnie kłuć w szyjcie - po raz pierwszy wzięłam no- spe. Myśle, że to wszystko z wysiłku, teraz chwile odpoczęłam - mąż pojechał z gośćmi na wycieczkę , a ja przygotowałam pokój, bo zrobiły dzisiaj cóci małe urodziny ;-)

iNso dobrze, że u Ciebie już dobrze;-)
    Z tym śluzem to też mam go więcej, ale wynika to chyba głównie z tego, że biorę na noc luteinę...ehh mam już jej dość.
    Buziaki ;-) pewnie niedługo wrócę do systematyczności

Sana Ja przy córci miałam taki album https://www.taniaksiazka.pl/album-mojego-dziecka-dziewczynka-elle-mendenhall-p-225928.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=top3
    jestem z niego bardzo zadowolona, bardzo fajna pamiątka. Z synkiem też pwnie zamówie z tej samej serii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:40

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, przy Młodej bardzo się starałam, ale w połowie albumu odłożyłam to na bok i dupa ;-) Więc nie zacznę niczego takiego robić z Polą. Zresztą, przy Młodej używałam aparatu na klisze i zdjęć miałam dużo-teraz w cyfrowych będę mieć tych zdjęć miliony ;-) Nie, wolę nie zaczynać :-D

Jedyne, co dobrze mi się udało w tym albumie Młodej zrobić, to wkleić tytuł "Witajcie na świecie" z wyborczej i samo zdjęcie Młodej :-) Nie wiem, czy ten dodatek nadal funkcjonuje ;-) Ale pamiątka jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:40

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, u nas w naszej miejscowej gazecie ukazuje się zawsze taka strona z nowymi mieszkańcami miasta :)
    Do dziś mam egzemplarz gazety ze zdjęciem Julki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to mam ostatnio takie wieści że siedzę jak na szpilkach...Koleżanka miała już umówioną cc na dzisiaj a urodziła naturalnie w środę, odeszły wody i po wszystkim. Także ja już zaczynam świrować,w czwartek mam wizytę więc zobaczymy co i jak...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie i tak to jest z tymi planowanymi cc..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w salonie esotiq. Zwrot bez problemu, ale... 70G jest za mały :-( Cycków naprawdę nie mam dużych, ale przy obwodzie 70 miseczka G jest mała :-( A większych nie ma :-( A gdzie nawał, gdzie wkładki laktacyjne?

Takie fajne ceny i nie dla mnie :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk wrote:
    Hej dziewczyny! Termin cesarki ustalony na 22 luty czyli równo za miesiąc! Zrobili mi też usg w szpitalu młody waży już 2800 g! Wszystko dobrze wody płodów w normie teraz tylko zostało mi odliczanie do cc. Jedyne co mnie martwi to stwierdzono dziś u mnie makrosomie maluszka, któraś z was może też to miała? Nie powiem starszy synek był też duży na górnej granicy zawsze hwsli chodzi o wagę ale wtedy miałam cukrzycę ciążowa. Urodził z waga 3810 g.

Ja też mam trochę tej wydzieliny używam wkładek inaczej ciężko by było hehe.
    Madziak ładna waga. Coś więcej powiedzieli odnośnie makrosomii? A powiedz synka w którym tygodniu urodzilas? Bo jak w terminie to te 3800 to wcale nie tak bardzo dużo. Sporo ale nie jakoś nadzwyczajnie dużo.

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka paczka z nexta przyszła po 6 dniach. Kupiłam teraz pajace po 35 zł i są rewelacyjne, warte tej kasy. Kupiłam m.in. Ten https://www.next.pl/pl/g524909s1 i chyba będzie to pierwsze ubranko Antosia :)

bbeczka91, Anet85 lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana mam zamiar robić taki album. Kupuję taki, przekładany pergaminem. Niestety ja nie mam takich, mam bardzo mało moich zdjęć. Mój Mąż ma albumy z każdego roku życia to jest niesamowite :) Dla Babć chcę robić raz w roku taki fotoalbum kreowany przez internet, drukowany na papierze foto.

Sana lubi tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuje bardzo średnio. Głowa przeszła dopiero po tabl. Ale raz,że czuje Zosie bardzo nisko, a dwa jestem jakaś taka bez sił. Czuje się po prostu tak byle jak. Dziś kupiłam pierwsza paczkę pampersow i chusteczki mokre. Jestem w trakcie kompletowania zamówienia na Gemini. Muszę się ogarnąć z tym wszystkim bo myślę, że nie doturlam się do terminu,A do tego zostało 52 dni. Idę rozwiesić pranie i się położę. Może jak poleże to wrócę do normalności. Wysłałam dla męża zdjecie pamperow i chusteczek, A on się nad tym rozczulil, że to takie słodkie. No ale facet ponad 30 lat i pierwsze dziecko, o którym marzył, więc co się dziwić... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:12

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym sklepie next, że aż zajrzałam i już mam ochotę na zakupy, ale kurcze nie wiem czy kupować bo wszyscy dookoła powtarzają, że nie ma sensu kupować dużo. Powiedzcie ile macie mniej więcej bodziaków/ pajacy?

Co do albumu to ja nad tym myślałam, ale boję się że po jakimś czasie to porzucę. Tworzenie albumów to nie jest moja mocna strona, ale z drugiej strony pamiątka super więc może się zdecyduje.

Butterfly rozwieś to pranie i odpoczywaj, nie ma co się przemęczać. Jak będziesz mieć więcej energii to szybciej Ci pójdzie kompletowanie wyprawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:09

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, gdzieś mi umknął Twój wpis :-)

Ładna waga, a 3800 to znowu nie takie duże dziecko. Wszystko będzie dobrze :-)

Makowe, ja też Młodej zaczęłam robić w takim albumie z pergaminem, gdzie trzeba wklejać rożki do zdjęć :-) Tylko-jak mówiłam-zabrakło mi... wszystkiego ;-) Weny, uporu itp ;-)

Madziakk lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się wczoraj w południe chwaliłam, że u mnie wszystko ok. A tu klops. Od wczoraj wieczora brzuch jak kamień. Nie boli na szczęście. Dzisiaj jedziemy z mężem obejrzeć porodówkę i będzie tam mój gin, więc od razu zapytam co i jak.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ