X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się tak chwalicie wyglądem (i słusznie, bo wyglądacie ślicznie), a ja nie mam raczej warunków do chwalenia się ;-)

Co więcej, nie bardzo mogę liczyć na jakieś ładne zdjęcia, to Wam pokażę moje "artystyczne ;-) Ostatnio się zobaczyłam i stwierdziłam-a co mi tam :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/463fbf5bffa3.jpg

Butterfly 83, Reniferra, enka90, Sana, Marza89, iNso87, Kleopatra, Katia89, bbeczka91, Makowe Szczęście, Malutka_27, Anet85, Izziee, 83xxx lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86, pięknie! Kobieco! A poza tym Ty jesteś szczupła.
    Nie to co ja, 1.60m w kapeluszu i jak kula śnieżna. Jak robię zdjęcie w jakimś tyg, to robię milion zdjęć, żeby wybrać jedno, które będzie w miarę. Staram się też nie pokazywać nóg, co są jak kolumny! Albo zakrywam je jakimiś naklejkami,mordkami itp

patuniek86 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly <3

Mąż mi zaraz wyłączy wifi, jak zawsze ;-) A ja wyczerpałam w tym miesiącu limit na net, więc-niestety-niedługo znikam :-) Do "zobaczenia" jutro :-)

Delvila, kciuki za wizytę :-)

Enka-usg III trymestru! Wow :-) Trzymam kciuki :-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Jak ja w domu spać nie mogłam to jak spac w szpitalu? 4 kobiety, jutro pewnie dojdzie piątą bo jedno łóżko wolne. Każda w zaawansowanej ciąży. Zapomnialam jak bardzo nie lubię szpitali. Jeszcze jest tak gorąco, powietrze suche ze szok.

Wiecie może czy można cokolwiek e ciąży ja zapalenie spojowek? Najlepiej bez recepty. Cos czuje ze rano będę miała masakre z oczami.

Reniffera nie sądzę żeby ktoś ale odczytywal Twoje wpisy medyczne, pewnoe każdy korzysta :)

Ja na obchodzie musialam sie upomnieć o krzywą jutro, bo lekarka która przyjmowała mnie ba oddział nie widziała chyba potrzeby. Co z tego że mowilam, że przede wszystkim o to chodziło mojej dr... Mam nadzieję że rano bedzie moja lekarka i rozpisze jakie badania jeszcze zrobić. Tętno malego skakalo ba ostatnim kto ponad 17p, raz sie włączył nawet alarm
    Ale jeśli to było przy jego mocnych ruchach to chyba nic takiego? Zobaczymy jutro, chyba 3x dziennie będę miała.

Patuniek zdjecie fajne Ci wyszło:) pomysłowe!

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek zgrabniutka jesteś :) Trzymajcie kciuki bym w ogóle miała to USG ... Ostatnio lekarka stwierdziła, że zobaczymy jak się wyrobi (!!). Następną wizytę mam wyznaczoną praktycznie na 36 tc więc nie wyobrażam sobie wyjść jutro z kwitkiem ;/

Lwie trzymam kciuki za spokojną noc i piękne wyniki jutrzejszych badań.

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwieserce, powiedz rano na obchodzie o tych oczach. Niech ktoś na to zerknie. Może być potrzebny antybiotyk w kroplach, ginekolog też przecież może receptke wypisać. Niech noc bedzie spokojna :*.

Domofon zadzwonil, mąż wrócił <3

lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie śpię jeszcze. Jedna dziewczyna tak chrapie ze nie ma opcji... wiem że nie jej wina, ale trafi mnie zaraz cos :(

Reniffera powiem o ile nie zapomnę bo mialam juz wieczorem pytac ale skupilam sie na tym by mi ta krzywą na jutro wpisał. Dobrze że mąż bezpiecznie wrocil do domu. Przykro mi z powodu dziadka.

Enka kciuki za badania, powalcz by się odbyły:)

Reniferra lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdolności regeneracyjne pochwy są dla mnie magiczne. Zaraz po urodzeniu synka nigdy bym w to nie uwierzyła, ale po kilku miesiącach podczas seksu naprawdę nie czuję żadnej różnicy. Jeżeli mamy dłuższą przerwę z mężem (libido działa dobrze, ale czas i siły przy maluchu to czasem inna sprawa...), to wręcz mam wrażenie, że jest trochę ciasno i potrzebuję dłuższej gry wstępnej. A szyta nie byłam :)

83xxx lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra no cos Ty! Tak jak reszta Dziewczyn napisala,kazda korzysta z Twoich wpisow;) nam daleko do fachowca :D poza tym piszesz to w taki sposob,ze napewno nie jest to wymadrzanie sie ;D

6:20 no musze isc juz siknac aaaa ;p do labu pewnie na 7:40 zajade..

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek co za artystyczne foto ;D Najpierw zastanawiam sie o co chodzi? Jednym zaspanym okiem spojrzalam haha ;D nie wiedzialam ck widze a potem drugi raz spojrzalam i dotarlo ;D

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka kciuki i nie daj się ;)
    Lwie współczuję szpitala, mi też się ciężko śpi choć u mnie są pojedyncze sale.
    Mój mały ma zapalenie spojówek i dostał lek na receptę bo tak nic nie pomagało. Ja nigdy w życiu nie miałam.
    Dziś kolejny dluuugi dzień z mlodym, byle przetrwać, jutro wizyta :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Lwie, jak mówi Reniferra, niech ktoś obejrzy Ci oczy, po co masz jeszcze się z tym męczyć. Ja jak leżałam, to cokolwiek się działo czy mnie bolało mówiłam na obchodzie i nie zostawili mnie nigdy bez pomocy. O malucha się nie martw, bo pewnie by zaraz reagowali gdyby to było jakieś zagrożenie.

Ja mam dziś położną u siebie, między 11-12 przyjdzie pierwszy raz. Nie wiem jak wygląda taka wizyta, ktoś coś?

EDIT:dziewczyny powodzenia na wizytach i czekamy na info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:01

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem po obchodzie. Trochę nie spodobało im się że znow ta krzywą robilam, że za szybko od ostatniego razu. No ale już za późno. Okazuje się że mam stan zapalny i dostanę antybiotyk
    Crp 45. Więc pewnie poki nie spadnie to stąd nie wyjdę:/ usg dzisiaj nie będę miała. Na oczy maja mi coś sprowadzić bezpiecznego ze szpitala

dqpri09kzip4orgt.png

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja już od 6 na nogach, właśnie zabieram się za kawkę. Mała wczoraj tak szalala, tak się wypinala że się zaczęłam zastanawiać czy to może jakaś zawodniczka MMA rośnie :D

Patuniek, musiałam chwilę się zastanowić o co chodzi ale zaskoczyłam :D brawo za pomysłowość, fajna pamiątka będzie :)

Lwie Serce, wymeczysz się w tym szpitalu no ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Ja zmierzylam się w pasie, jakoś dużo nie przybyło od ostatniego pomiaru, 103 cm... :) a tu fotka :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c8490b6729c.jpg

Marza89, Reniferra, Butterfly 83, Ksiazka1, Makowe Szczęście, patuniek86, patkaaxx90, Pikcia, Izziee, lkc, Ulv15, Kleopatra, Malutka_27, Anet85, Sana, kehlana_miyu, iNso87, 83xxx, Alisssa, Parsleyek, enka90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie mam nadzieję, że szybko spadnie i będziesz miała z głowy szpital! Trzymam kciuki za wyniki ;)

Katia pięknie wyglądasz! Śliczny pokoik ❤️
    Az się zmierzylam też :P w pasie nadal 100 cm i 5,5 kg na plusie ;)

Miłego dnia ❤️

Ja dziś na paznokcie śmigam ale zastanawiam się czy do porodu muszę ściągnąć żel? Bo coś kojarzę, że muszą widzieć po płytce paznokcia czy wszystko dobrze. Orientujecie się może jak to teraz jest? ;) Mam nadzieję, że nie to głupie pytanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:59

Katia89 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie serce nameczysz się, ale najważniejsze że jesteś pod obserwacja, trzymaj się :)

Katia89 pięknie wyglądasz a pokój bardzo ładnie przygotowany :) też się zmierzylam i mam tyle co Ty, ciekawe ile jeszcze przybędzie ;)

Marza to nie jest głupie pytanie, dwa lata temu kazali miec widoczna płytkę. Nie wiem jak jest teraz.

Katia89, Marza89 lubią tę wiadomość

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, jaka ładna mama i pokoik!

Dziękuję dziewczyny za kciuki. Powtarzam sobie, e dobrze ze tu jesten. Wzięli jeszcze wymazy z pochwy, oby to nie tam byla infekcja. Jutro mocz na posiew. Dali już antybiotyk. Nie wiem, trochę mnie boli gardlo, tutaj zaczęłam kaszle od suchego powietrza. Moze stad to crp
    Ale pamiętam że z corka mialam tak samo przyszlam na patologie bo byłam po terminie i wyszlo crp chyba kolo 38. Antybiotyk nie działał. Po dwóch dniach odeszły wody A po następnych dwóch crp ponad 100 i na szybko cieli bo zapalenie wewnatrzmacicnze.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, jak bedzie jakas fajna położna to zapytam co z tymi paznokciami.

Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• Chasia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Lwie mam nadzieję, że szybko spadnie i będziesz miała z głowy szpital! Trzymam kciuki za wyniki ;)

Katia pięknie wyglądasz! Śliczny pokoik ❤️
    Az się zmierzylam też :P w pasie nadal 100 cm i 5,5 kg na plusie ;)

Miłego dnia ❤️

Ja dziś na paznokcie śmigam ale zastanawiam się czy do porodu muszę ściągnąć żel? Bo coś kojarzę, że muszą widzieć po płytce paznokcia czy wszystko dobrze. Orientujecie się może jak to teraz jest? ;) Mam nadzieję, że nie to głupie pytanie ;)

Lwie trzymamy kciuki aby spadło i możesz wrócić do domku :*

Ja ma na + równe 10kg ;p nie jest źle :D nigdy nie przepadałam za słodkim - czekoladą a teraz pochłaniam kilogramami... Śmiejemy sie że mój mąż tego dziecka sie nie wyprze bo on słodkie uwielbia wiec dziecko ma to po nim haha :D

Ja mam paznokcie w piątek już ostatnie bo właśnie podobno nie wolno miec żelu w szpitalu i tak pomyślałam że potem już ściągnę żel żeby sie przyzwyczaić do paznokci bez :P

Marza89 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :-)

Katia-ślicznie wyglądasz, naprawdę :-) A i pokój rewelacyjnie przygotowany :-)

Marza, na szkole rodzenia pozwalali mieć pomalowane paznokcie, ale tylko na jasne kolory. Jest to urządzenie do badania saturacji (nasycenia tlenem krwi), który zakłada się na palec. Przy ciemnych lakierach ono nie działa, a bez tego anestezjolog nie zrobi zzo. Nie wiem, jak ma się do tego żel :-(

Lwie, może stopery do uszu na noc? A oczami się nie przejmuj-w szpitalu naprawdę leczą wszystko, nie tylko to, z czym przyszłaś :-) I mam nadzieję, że tym razem to crp to kwestia wyłącznie zwykłej infekcji.

Dzisiaj nie będzie mój dzień. Od samego rana obudziłam się z mocnym bólem brzucha i głowy :-( Mam nadzieję, że brzuch wynika z mleka, głowa ze zmęczenia (do późna siedziałam z książką). Pola fika, aktualnie znowu z czkawką, więc o nią się nie martwię. Ale chyba znowu muszę zwolnić :-(

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ