MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój prowadzący kazał dalej brac, ale zaczęłam się zastanawiać nad tym, że przecież będąc w 38 tyg. ciazy to powinien kazać mi już odstawić...hmmm dobrze, że 11 lutego mam wizytę USG i wtedy zapytam innego lekarza czy odstawiać. Ten Mg to ze względu na wcześniejsza gestozę...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Patuniek, Reniferra, przytulam mocno i proszę odpoczywać
ja dzisiaj na szczęście mam dobry dzień, sprzątam, piore, zaraz idę z psem na spacer, później obiad. Dzisiaj robię kurczaka z brokulami w sosie smietanowym z makaronem... Mniam mniam
Dziękuję dziewczyny za miłe slowa :*
A to moja psina, Punia11 letnia staruszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c612eb1a0133.jpgKleopatra, Reniferra, Anet85, Ksiazka1, patuniek86, Sana, Macy, Malutka_27, Makowe Szczęście, 83xxx, zrozowakokardka, bbeczka91, iNso87, kehlana_miyu, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Reniferra nie zazdroszczę akcji nocnej, wyobrażam sobie jak się przestraszyłaś.
Do mnie w tym tygodniu tez wróciły twardnienia i do tego jeszcze takie ukłucia w pochwie. Wczoraj podczas lepienia pierogów mnie łapnęło, dobrze że był mąż to pomógł mi wałkować ciasto i lepić. Trochę mnie to martwi także staram się więcej leżeć.
Anet ja co prawda nie biorę luteiny, ale mg mam odstawić w 38tc.
Katia super wyglądasz! No i fajna psinka.Laura
-
Katia89 wrote:Patuniek, Reniferra, przytulam mocno i proszę odpoczywać
ja dzisiaj na szczęście mam dobry dzień, sprzątam, piore, zaraz idę z psem na spacer, później obiad. Dzisiaj robię kurczaka z brokulami w sosie smietanowym z makaronem... Mniam mniam
Dziękuję dziewczyny za miłe slowa :*
A to moja psina, Punia11 letnia staruszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c612eb1a0133.jpg
Ja mm to samo na obiad hhah
Właśnie już zjadlam -
nick nieaktualnyMi lekarz kazał brać magnez do końca 36 tygodnia. Ale mi skurcze jakby opuściły, więc już biorę mniejsza dawkę. Teraz mam 1skurcz na 2 godziny i przy tym oddycham jak przy porodzie, dobre ćwiczenia. Ale jak muszę gdzieś wyjść albo wymyślę sobie spacer to ledwo idę tak mnie łapią dlatego bardzo mało się ruszam ostatnio a szkoda
szybkie wyjscie do sklepu i tyle.
Dzisiaj w końcu moj zestaw czyli kawka i ciastko francuskie, syn spi to chwilka dla mnie -
Dzień dobry
Katia89 ale masz figurę! Ślicznie wyglądaszpoloik też prezentuje się pięknie
a psina słodka
LwieSerce oby infekcja szybko minęła!
Ayleen zdrówka dla synka!
Reniferra ale akcja... dobrze, że się wszystko uspokoiło! Niech Maja jeszcze grzecznie siedzi u mamusi
Ja dziś jakaś zmarnowana jestem, bez energii. Mała się tak rozpycha, że momentami aż boli. I ciągle tą pupę wypinaReniferra lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Współczuję wam dziewczyny tych akcji ze skurczami
odpoczywajcie, niech dzieciaczki jeszcze się tak nie spieszą! A z ciekawości Renifera, do kiedy możesz brać to relanium? Koleżanka też miała na krótki czas zalecone, ale stresowała się przyjmowaniem go w 3 trym ze względu na to floppy infant syndrom
A co do tych skurczy przepowiadających i wcześniejszych porodów, to też chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży nie miałam takich przeżyć jak wy, szyjka na wizycie w 35 tyg długa i zamknięta a synek postanowił urodzić się równo 2 tygodnie później, niby już donoszony, ale tak na granicy 37+1... a nic wcześniej nie zapowiadało szybkiego porodu. Także jeszcze może się okazać, że te które teraz mają skurcze, muszą brać leki urodzą po terminie
-
Cześć dziewczyny
my też dzisiaj z synkiem w brzuchu leżymy i się lenimy. Od dwóch nocy nie mogę spać albo brzuch się stawia albo mały się mocno kręci
Reniferra dobrze że wszystko się uspokoiło i teściowa była pod telefonemuważaj na siebie.
Katia89 pięknie wyglądasz;-) pokoik śliczny
Jak patrzę na Twoją psinke to przypomniał mi się mój 14sto letni, który w październiku 2018r nas opuścił ;-(
Lwie obys szybko wróciła do domu ! Współczuję pobytu w szpitalu chyba nikt tego nie lubi. Zdrówka!
Edit
Patuniek86 fajny pomysł na zdjęciekobieco i tajemniczo
pięknie wyglądasz w ciąży;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:46
Reniferra lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Anet85 mi Lekarz powiedział żeby brać normalnie magnez i witaminy (wit też po porodzie) . Za tydzień mam odstawić acart.
Katia89 jaka śliczna
My wróciliśmy z Ikeadoszłam do wniosku, że potrzebuję zmienić firanki
już dwa lata temu mówiłam, że muszę je zmienić i ciągle coś. I w końcu mówię dobra, zmieniamy
już się piorą
później je uprasuję, i muszę je przyciąć tym się stresuję, ale co - dam radę
lkc, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
. -
Mayka04 haha! Pyszny, zdrowy i szybki obiad
Malutka, przykro mi że przywolalam wspomnienia
Sana, moja mała ostatnio też wypina pupke, nieco boleśnie lub wypycha główkę pod zebrami, brzuch wtedy taki zniekształcony się robi, taki śmiesznya jak sprawy z imieniem? Dalej masz dylemat?
u nas chyba będzie Laura
-
mamakropka. wrote:Współczuję wam dziewczyny tych akcji ze skurczami
odpoczywajcie, niech dzieciaczki jeszcze się tak nie spieszą! A z ciekawości Renifera, do kiedy możesz brać to relanium? Koleżanka też miała na krótki czas zalecone, ale stresowała się przyjmowaniem go w 3 trym ze względu na to floppy infant syndrom
A co do tych skurczy przepowiadających i wcześniejszych porodów, to też chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży nie miałam takich przeżyć jak wy, szyjka na wizycie w 35 tyg długa i zamknięta a synek postanowił urodzić się równo 2 tygodnie później, niby już donoszony, ale tak na granicy 37+1... a nic wcześniej nie zapowiadało szybkiego porodu. Także jeszcze może się okazać, że te które teraz mają skurcze, muszą brać leki urodzą po terminie -
Dzisiaj na potrzeby innego wątku zrobiłam jedno z bardzo niewielu zdjęć brzuszka i pomyślałam, że wrzucę też tu. Oto ja i moje 101 cm w pasie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/677f677b2ecd.jpgKatia89, Makowe Szczęście, Reniferra, Anet85, 83xxx, patuniek86, Kleopatra, Ksiazka1, Pikcia, Marza89, bbeczka91, iNso87, Alisssa, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia ładny brzuszek.
Z tymi lekami to widzę, że co lekarz do praktyka, ja Acard brałam do końca 34 tc.Marysia90 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
To i ja miałam przygodę. Wczoraj wracaliśmy do domu i facet w nas wjechał. Pogotowie zabrało mnie do szpitala, a tam zrobili mi usg i niby wszystko w normie, ale zaczęłam plamić
Zalecili dziś wizytę u lekarza, by skontrolować, czy po czasie nie dzieje się nic złego (straszyli odklejaniem łożyska). Byłam dziś i nic niepokojącego dr nie znalazł. Mam leżeć i wypoczywać. Kontrola za dwa tyg. Chyba ze wcześniej cos by sie działo. Więc próbuję zorganizować opiekę dla córki na najbliższe dni... mąż bedzie dopiero w niedzielę.
To wydarzenie sprawiło, że zaczęłam myślec o spakowaniu torby.
Uważajcie dziewczyny na siebie! -
Katia89, u nas na pewno Laura lub Lena, inne nie wchodzą w grę ;P ale które z tych dwóch - no nadal nie wiem
Na marcówkach zdecydowanie będą rządzić Laurunie
Marysia90, śliczny brzuszek, zgrabniutkino i figura super
Katia89, Marysia90, iNso87 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Oj,Kasialudek, oszczędzaj się proszę!
Dziewczyny,piękne brzuszki, No i Wy takie szczupłe i zgrabne,Ehhh... też bym tak chciała.
Dziś była położna, trochę tam pogadała, w sumie nic ciekawego, w piątki muszę jeździć do niej na KTG,A ona będzie mnie odwiedzać w środy.
Po jej wizycie poszłam na spacer, bo pogoda cudowna. Przeszłam 3.5 km, po powrocie poszłam do mamy po pączki, bo zrobiła. Do kawy po spacerze jak znalazł, mniam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bb24e7480ff.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11d2c0403c8e.jpgKatia89, Reniferra, Ksiazka1, 83xxx, Kasialudek, Sana, iNso87, Anet85, kehlana_miyu, Ulv15, enka90 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *