X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam jakieś insta Mamy Ginekolog, albo czytałam jej jakiś artykuł, że mówiła, że paznokcie można mieć zrobione, ale na jasne kolory bo właśnie jak Patuniek86 mówi, to urządzenie do badania saturacji nie przewodzi przez ciemne kolory. Ale na To też jest rozwiązanie, bo można założyć je na ucho.
    Dziś położna u mnie, więc jeśli będzie jakaś fajna babka to jej zapytam.

Marza89 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie współczuję nocy :/ i pobytu w szpitalu. Przez to, że mój Mąż kilka dni jest w domu nie widziałam wszystkich postów. Aż miałam wyrzuty sumienia. Mam nadzieję, że po antybiotyku będzie lepiej. Cały czas mówią o cc w 38? Czy będą monitorować na bieżąco?

Katia89 pięknie wyglądasz :D

.

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza nie wiem czy tak jest w każdym szpitalu ale mi się przypomniało, że MamaGinekolog o tym pisała https://mamaginekolog.pl/przygotowac-cialo-szpitala-porodu/

edit a nawet jest oddzielny art https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:51

Reniferra lubi tę wiadomość

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam akcję w nocy dość grubą. Po powrocie męża, kiedy już zasnął i teoretycznie ja też już powinnam być spokojna zaczął mnie bardzo boleć brzuch. Był twardy, więc wstałam zobaczyć czy rozchodzę. Po ok 3-5min przeszło i zasnęłam. Ok 4 wybudził mnie znowu ból. Taki falujący, kiedy się nasilał to zaraz brzuch twardniał średnio co 5 min. Wstałam, nie pomogło. Położyłam się z tyłkiem do góry. Były myśli żeby może już jechać na IP, ale po tel do teściówki wzięłam luteinę dodatkową, no-spę forte i relanium. Po ok. godzinie się uspokoiło. Powiem Wam, że już stracha mieliśmy niezłego. Popłakałam się, że to przecież niemożliwe żeby już się zaczęło, że tu mała jeszcze niedojrzała do końca, w mieszkaniu niezrobione, łóżeczka nie ma. Wszystko już ustąpiło, a mój organizm spłatał figla prawdopodobnie na tle stresowym w związku z tym pogrzebem, podróżą męża, chorobą taty. Ciekawe, że zaczęło się to w momencie gdy już nie było powodu takiego by się stresować. Powiem Wam jeszcze, że te oddechy przeponowe naprawdę działają na ból kojąco.

Marza, czasem np ciemne lakiery czy żele utrudniają pomiar saturacji na palcu. Dlatego niektóre oddziały nie chcą by były paznokcie pomalowane.

Lwie serce, walcz dzielnie z infekcją. Na pewno opanują sytuację.

Patuniek, Katia, śliczne jesteście :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten długi post zdublowałam odpowiedzi dziewczyn o paznokciach, ale zawsze to więcej źródeł ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! :* jak dobrze Was mieć ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wczoraj pytałam mojego Lekarza o to, powiedział mi, że to normalne i nawet bardzo dobrze, że są skurcze przepowiadające. Powiedział, że macica to mięsień, żeby wziąć ciepły prysznic lub kąpiel jak nie przejdzie to na IP sprawdzić regularność skurczy. I na koniec dodał jutro 35+0 także spokojnie może Pani już rodzić, jak coś jestem pod telefonem :) żartowniś :)
    Teoria teorią zresztą świetnie ją znasz, ale jak mi zaczął w czwartek twardnieć brzuch i szczypała mnie szyjka to miałam takiego stracha. Mówię, Boże ale jeszcze nie :) Chciałam, żeby Mąż mnie do samochodu niósł hahahahaha

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ale miałaś noc... Dobrze, że masz teściowa pod telefonem i szybko doradzila :) nic dziwnego że się denerwujesz, tyle na głowie, ale ze akurat takie wyładowanie, dobrze że się bardziej nie rozwinęło.

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też teściowa uspokajała, że to nie to raczej, ale ja trochę w tych emocjach jak w amoku właśnie. Ja przepowiadające mam na codzień po kilka- kilkanaście na regularnym braniu no spy i luteiny. Nigdy do tej pory nie były w takim bólu i tak często i to chyba mnie mega przeraziło.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra o rany ale akcja! Dobrze, że masz do kogo się szybko zwrócić o poradę. Trzymam kciuki, żeby już się uspokoiło, niech malutka jeszcze posiedzi u mamy :)

A mój syneczek kochany znowu katar i kaszel. Już przestaje mnie to dziwić. Nie wiem skąd, nie chodzi przecież do przedszkola. Ma 16 dni żeby wyzdrowieć przed pojawieniem się brata na świecie ;)

Mnie dziś przez sen wydawało się, że odeszły mi wody :D ale to tylko jedna noga zmarzła poza kołdrą i jak ją złączyłam z drugą to było takie dziwne uczucie, jakby mokro :D Człowiek głupieje w tej ciąży :D

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Mnie też teściowa uspokajała, że to nie to raczej, ale ja trochę w tych emocjach jak w amoku właśnie. Ja przepowiadające mam na codzień po kilka- kilkanaście na regularnym braniu no spy i luteiny. Nigdy do tej pory nie były w takim bólu i tak często i to chyba mnie mega przeraziło.

Reniferra, nie dziwię Ci się... I dobrze wiedzieć, że pomimo luteiny, magnezu i no spa nie tylko mnie łapią te skurcze...
    Wytrzymać do 4 marca...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, teraz to już każda z nas chyba zaczyna widzieć oznaki porodu ;).

Patuniek, a w pierwszej ciąży też miałaś takie skurcze? W którym tygodniu urodziłaś?

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen no Tobie już nie dużo zostało.... masakra ale sen...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja mam problemy ze snem. Już się zaczęło rozmyślania o porodzie u kiedy ten dzień nadejdzie.
    Ja jak wszystkie dzieci przeniosłem pewnie twraz tez przenoszę mozr takak uroda moja. Córkę urodziłam 2 dni po tp a chodziłam z 3 palcami rozwarcie ze 3 tyg

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Nawet sie wyspalam, ale co z tego jak wczoraj przypaletala mi sie infekcja.. po prostu bosko. Nie ma jak grzyb prawie na ostatniej prostej.
    W zwiazku z brakiem komody na ciuchy małej, wyrzucilam od corki z szafy jedna szuflade i chyba się powoli zabiorę za prasowanie i układanie tam. Bo gdzies muszę:)
    Po za tym siedze i knuje co zrobić na obiad. Na nic nie mam ochoty.
    Powodzenia na wizytach.
    U mnie ani jednego bolesnego skurczybyka nie bylo. Moja macica nie chce ćwiczyć przed porodem. Do 5 marca Mala musi czekac bo moj lekarz ma urlop od 23 do 4, a bym wolala zeby byl w szpitalu jak przyjdzie mi rodzic.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze zdazylam wytrzec ta szuflade w środku.. juz koty ja odwiedziły. Wrrrr małpy jedne.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny – ja już po standardowym pobraniu krwi raz w tygodniu ;-)
    Patuniek – super artystyczne zdjęcie ;-) sama nie wpadłabym na taki pomysł
    LwieSerce- ja też nie znoszę bycia pacjentką w szpitalu, jak mam się położyć to mnie nosi… Dasz radę podleczą infekcję i wyjdziesz do domu, trzeba to przetrwać. Zostają stopery do uszu może Ci pomogą, na mnie słabo działają, bo jak już włożeń je do ucha do późnej nasłuchuję czy słyszę chrapanie innej osoby – jakas paranoja….
    Katia – śliczny pokoik i ładny brzuszek ;-)
    Ja to przed porodem zrobię pewnie manicure japoński na rękach tylko paznokcie na nogach pomaluje bezbarwnym topem.
    Renifera nie zazdroszczę takiej nocy, mnie tez jednej nocy tak męczyło, ale wzięłam dodatkową luteinę i no-spę i powoli ustąpiło, ale bałam się bardzo. Do którego tygodnia ciazy masz brać Mg i luteinę? Mój ginekolog kazał mi nadal brać – wizytę mam u niego dopiero 15 lutego (38tc2dni), ale myślę sobie, że i tak mimo brania leków mam co jakiś czas skurcze wiec jest dobrze -macica ćwiczy

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Ayleen, teraz to już każda z nas chyba zaczyna widzieć oznaki porodu ;).

Patuniek, a w pierwszej ciąży też miałaś takie skurcze? W którym tygodniu urodziłaś?

Reniferra, no właśnie nie miałam żadnych akcji z Młodą. Raz miałam tylko mocniejsze skurcze w poniedziałek, na ip zarejestrowali słabe skurcze i odesłali do domu. W piątek Młoda była już na świecie. Ale urodziłam ja 38t4d, więc w terminie i w terminie zaczęłam czuć skurcze.
    Szyjka była wtedy cały czas długa, musieli mi podać zzo, bo się w ogóle nie skracała i nie rozwierała-pomimo skurczy co 3-4 minuty. Worek owodniowym też przebili, bo sam z siebie nic...

Teraz to sama jestem zaniepokojona, chociaż widząc Wasze problemy, to widzę, że to pewien rodzaj normy. Bolesne skurcze, na które nie działa luteina i no spa. Mój gin twierdzi, że szyjka powinna wytrzymać. Naprawdę przy Młodej nie miałam żadnych problemów.

Pewnie to kwestia wieku i dwóch zabiegów na przestrzeni dwóch ostatnich lat. Najpierw histeroskopia operacyjna, potem usunięcie zaśniadu-gdzie środki poronne nie zadziałały i nawet szyjka się nie otworzyła. Więc trochę na siłę musieli się dostać do macicy.

Dzisiaj leżę, dostałam nawet taki nakaz od męża ;-) Miałam zrobić spaghetti, ale już na niego poczekam.

Brzuch nadal pobolewa, głowa też. Mdłości się utrzymują, do tego doszło coś w rodzaju rwy kulszowej w lewej nodze-muszę poleżeć na prawym boku...

Dzisiaj mogłoby się już skończyć ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, do końca 37 tygodnia mam brać no spe i luteinę. Mg nie biorę, bo mam biegunkę po nim, co tylko nasila skurcze. Chyba nie ma sensu do 39 tygodnia aż brać. Może zadzwoń choć do doktora, kiedy odstawić?

Patuniek, no tak to rzeczywiście masz swoją maciczną przeszłość. Tak wypytuję, bo chciałabym tak sobie wywróżyć ile czasu jeszcze w tej ciąży pochodzę, ale no każda z nas jest inna i chyba nic nie da się przewidzieć do końca. Trzeba się przygotować na wszystko dosłownie, włącznie z porodem po terminie.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I współczuję też tych dolegliwości. Leżymy dziś razem ;)

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ