MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W 5 tyg było puste jajo. Lekarz powiedział, że to za wcześnie na zarodek. W 7 tyg. nadal było pusto, ale beta rosła. Wtedy miałam czekać na samoistne poronienie. Pod koniec 9 tygodnia zero objawów poronienia - tylko beta rosła. Wtedy lekarz stwierdził, że muszę iść na zabieg, bo rosnąca beta oznacza zaśniad. Na usg nadal puste jajo. Że to na pewno zaśniad wyszło przy hist pat.
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Przy zaśniadzie rośnie zazwyczaj za bardzo.
Ja wizytę będę miała po 28 dopiero. Moja teściowa (=prowadząca) wraca wtedy z urlopu. Trochę się stresuję, że tak późno, ale też rozumiem, bo na tym urlopie nie wypoczywa, Mam po prostu nadzieję, że wszystko będzie ok. -
nick nieaktualny
-
ksiazka wrote:Reniferra teściowa prowadzi Ci ciąże ? Ale masz fajnie to na 100% zaufana osoba dobrze się dogadujecie? Do 28 szybko zleci, zobaczysz
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja jestem po pierwszej wizycie u ginekologa i stwierdzam że to faktycznie za wcześnie... Lekarz pokazał mi mała plamkę która może być moim maleństwem ale kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie. Gdyby nie to że potrzebowałam zwolnienia z pracy to bym nie poszła. Teraz się martwię...ze coś może być nie tak.
Dostałam też skierowanie na inne badania jak morfologia, mocz, grupa krwi itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 19:39
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Malutka_27 wrote:Hej dziewczyny ja jestem po pierwszej wizycie u ginekologa i stwierdzam że to faktycznie za wcześnie... Lekarz pokazał mi mała plamkę która może być moim maleństwem ale kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie. Gdyby nie to że potrzebowałam zwolnienia z pracy to bym nie poszła. Teraz się martwię...ze coś może być nie tak.
Dostałam też skierowanie na inne badania jak morfologia, mocz, grupa krwi itd.
-
patuniek86 wrote:W 5 tyg było puste jajo. Lekarz powiedział, że to za wcześnie na zarodek. W 7 tyg. nadal było pusto, ale beta rosła. Wtedy miałam czekać na samoistne poronienie. Pod koniec 9 tygodnia zero objawów poronienia - tylko beta rosła. Wtedy lekarz stwierdził, że muszę iść na zabieg, bo rosnąca beta oznacza zaśniad. Na usg nadal puste jajo. Że to na pewno zaśniad wyszło przy hist pat.
Kochana, a mialas jakieś szczególne objawy albo ich brak? Sprawdzałaś w trakcie betę? Przepraszam że tak dopytuje ale też się naczytałam i mam stracha ;(
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
A czy któraś z Was ma lub miała delikatne plamienia w kolorze brudnego pomarańczu czy koloru capuchino? To nie krew ani brąz... I nie brudzę wkładki a tylko jak się podcieram to delikatne smugi widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 19:45
-
Marzena89 to czekanie jest straaaaszne ! ;-( ale damy radę kiedy masz kolejna wizytę? Ja mam 25tego
Ja nie mam żadnych plamien, ale biorę LuteineWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 19:46
Marza89 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Panna_Justyna wrote:Kochana, a mialas jakieś szczególne objawy albo ich brak? Sprawdzałaś w trakcie betę? Przepraszam że tak dopytuje ale też się naczytałam i mam stracha ;(
Objawy tylko ciążowe. Bo przecież byłam w ciąży. Teoretycznie zaśniad groniasty powinien być widoczny na usg jako tzw. "burza śnieżna". Tylko u mnie było widać tylko krąglutkie i puste jajo. Dlatego w szpitalu nie chcieli mnie przyjmować przez kilka dni. W końcu "samo się oczyści". Tylko ja już 2 tygodnie na to czekałam i nic. Więc się zaparłam i zrobili mi zabieg. Dopiero na hist pat wyszło, że to jednak zaśniad- jak mówił mi mój lekarz.
Pocieszam się, że zaśniad to wina zapłodnienia dwoma plemnikami jednej komórki jajowej. Więc chłopaki mojego męża są nad wyraz ruchliwiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 19:52
Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Gratuluje wszystkim pozostalym dziewczynom rosnących bet i pozytywnych testow:)
Ja badalam dzisiaj bhcg i moj wynik 11 dpo to 42. Mysle ze standardowy wynik na tym etapie. Zbadam jeszcze za dwa dni.
Ostatnia miesiaczka 16 czerwca i wg kalkulatorow termin porodu to 23 marca.
Jak mozna to zapiszcie mnie.
Tez uwazacoe ze marzec to dobry termin na porod? Bo ja synka rodzilam w grudniu i w srodku zimy nie polecam.iNso87, M@linka lubią tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Objawy tylko ciążowe. Bo przecież byłam w ciąży. Teoretycznie zaśniad groniasty powinien być widoczny na usg jako tzw. "burza śnieżna". Tylko u mnie było widać tylko krąglutkie i puste jajo. Dlatego w szpitalu nie chcieli mnie przyjmować przez kilka dni. W końcu "samo się oczyści". Tylko ja już 2 tygodnie na to czekałam i nic. Więc się zaparłam i zrobili mi zabieg. Dopiero na hist pat wyszło, że to jednak zaśniad- jak mówił mi mój lekarz.
Pocieszam się, że zaśniad to wina zapłodnienia dwoma plemnikami jednej komórki jajowej. Więc chłopaki mojego męża są nad wyraz ruchliwipatuniek86 lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
nick nieaktualny
-
Kopiuję swoje że staraczek:
Wiecie, za co uwielbiam swojego lekarza? Ogólnie gaduła straszny, ale w mailach mocno oszczędny
Napisałam do niego cały elaborat, czy 26 lipca to termin ok, czy wcześniej przyjść po badania itp...
Jego odpowiedź?
Może byćReniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża