MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly – to faktycznie prawdziwy „pech”, ale może po tym czasie faktycznie nabrała ogłady , poza tym nie jest jedyną pracującą tam położną, więc bądź dobrej myśli, że w czasie porodu będzie inna zmiana położnych za co trzymam kciuki
Jeszcze masz to nieszczęsne przeziębienie i kaszel – współczuje , mnie troche męczyło i naprawdę źle to znosiłam.
Patuniek – cieszę się, że jest duża szansa, że wyśpisz się w swoim łóżeczku, niech Polcia nadal będzie spokoja a wniki badań prawidłowe. Odpoczniesz trochę.
iNso – nasza administratorko życzę Ci zdrówka, po kontroli z Lenka koniecznie zadbaj o siebie. Ja na ból gardła biorę miód i czasami tabletki Issla, poza tym robiłam płukankę woda sól i jodyna, bardzo ładnie odkrztuciś to co mi zalegało po nocy.
Ja nie mogę doczekać się dzisiaj wizyty – co za katorga mieć wizytę tak późno. Sporo nas dzisiaj wizytuję – czekam na same dobre wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:36
iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ankakaranka87 wrote:Super
zamówiłam w piątek rożek niemowlęcy i w sobotę dostałam maila że zrealizowano zamówienie:) i tak się zastanawiałam kiedy mogę liczyć na paczkę
Wydaje mi się, że jutro
Niestety nie ma nigdy numeru przesyłki, więc ciężko cokolwiek śledzićAnkakaranka87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek86 daj znać jak wyniki koniecznie i trzymam kciuki żebyś dziś wyszła do domu i wyspała się po ciężkiej nocy
Butterfly ale pech z tą położna! Dobrze że nie tylko ona tam pracujerównież trzymam kciuki żebyś szybciutko wyzdrowiała i wróciła do domu przed porodem. Daj znać co lekarz powie na Twoje skurcze z ktg
patuniek86 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Ja to już bym mogła wyjść
Ale wypisy między 14 a 15, więc chyba nie ma sensu się jeszcze pakowaćA infekcji żadnej nie mam, morfologia zawsze w granicach normy-więc nawet nie zakładam opcji zostania
Butterfly, naprawdę trzymam kciuki :-*
Jeszcze a'propos położnych. One mają dyżury, więc jest szansa, że przez 2 dni jej nie zobaczyszPola Róża
-
Cześć Dziewczyny
Ja przed chwilą wróciłam z Marysią od pediatry. Byłyśmy na kontroli - na szczęście osłuchowo jest ok, więc od czwartku się nie pogorszyło i obeszło się bez antybiotyku. Nadal mamy brać leki na katar i kaszel, więc mam nadzieję, że za kilka dni po infekcji nie będzie śladu
patuniek, współczuję nocki i współlokatorki. Mam nadzieję, że Twoje dzisiejsze wyniki będą dobre i będziesz mogła wyjść do domu i w końcu wyspać się/odpocząć
Ayleen, kciuki również i za Twoje wyniki - obyś jeszcze nie musiała zostawać w szpitalu &&&
Butterfly, jak tylko będziesz coś wiedziała, to melduj co i jak
Powodzenia na dzisiejszych wizytach &&&patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Ja po KTG zapis ok. Nie ma skurczy, następna wizyta za tydzień. Ale za to mam zawalone zatoki i przez dwa dni mam zażywać ibuprom zatoki... bo infekcja zatok nie jest dobra podobno...
patuniek86, Kleopatra, bbeczka91, iNso87, Ksiazka1, kehlana_miyu, mimoza lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
patkaaxx90 wrote:Ja po KTG zapis ok. Nie ma skurczy, następna wizyta za tydzień. Ale za to mam zawalone zatoki i przez dwa dni mam zażywać ibuprom zatoki... bo infekcja zatok nie jest dobra podobno...
Lubię za prawidłowe ktg.
Ale te zatokiPola Róża
-
Patuniek dobrze, że dziś wychodzisz.
Butterfly jakie wieści po obchodzie? Ja czekam na endokrynologa i też trafiłam na pielęgniarkę, z która się pokłóciłam w zeszła środę w ginekologa. A pielęgniarek tutaj na pęczki.
Dziewczyny, Wy też czekacie na wynik posiewu na GBS 2 tygodnie? Mi pobrała położna dziś i wyniki mam mieć 28 lutego, ale niby jakby poród odbył się wcześniej mam dostać antybiotyk.
Ponad to dołączam do grona cierpiących na opuchnięte stopy, nogi i dłonieSabela lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Dziewczyny, Wy też czekacie na wynik posiewu na GBS 2 tygodnie? Mi pobrała położna dziś i wyniki mam mieć 28 lutego, ale niby jakby poród odbył się wcześniej mam dostać antybiotyk.
-
Salsefia wrote:Patuniek dobrze, że dziś wychodzisz.
Butterfly jakie wieści po obchodzie? Ja czekam na endokrynologa i też trafiłam na pielęgniarkę, z która się pokłóciłam w zeszła środę w ginekologa. A pielęgniarek tutaj na pęczki.
Dziewczyny, Wy też czekacie na wynik posiewu na GBS 2 tygodnie? Mi pobrała położna dziś i wyniki mam mieć 28 lutego, ale niby jakby poród odbył się wcześniej mam dostać antybiotyk.
Ponad to dołączam do grona cierpiących na opuchnięte stopy, nogi i dłonie
Ja miałam wynik GBS po 3 dniach. -
Kochane , dziękuję za zainteresowanie:-*** mile to jest baaaardzo!
Jestem po części badań, zlecenia na dziś rozpisane.
A więc po konsultacji laryngologicznej:
3x dziennie antybiotyk na zapalenie krtani,zapalenie tchawicy i zapalenie zatok przynosowych.
Dziś bądź jutro będę miała założony holter na 24h,zeby ogarnąć co się dzieje z sercem,że mam problemy z tetnem, no i co też może mieć wpływ na te moje obrzęki; do tego 3x mierzenie ciśnienia i tętna. Krew pobrana, mocz oddany; kartę ruchów płodu wręczyli. Na resztę czekam.
Lekarz mówił że skurcze są, ale nie mają większego znaczenia, nic się nie dzieje.kehlana_miyu, patuniek86, Pikcia, Anet85, Makowe Szczęście, Kleopatra lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Co do położnej, to już po jej odzywkach i zachowaniu do pacjentek widać, że się nie zmieniła.
Mam nadzieję, że jak będę rodzić, to nie teraz, i pójdę do szpitala u siebie w mieście. Nie trafię wtedy na tą cipę!
U mnie na sali, jedna dziewczyna po terminie, chcą chyba jej wywołać, u jednej dziś mają wywoływać poród bo też leży i czeka, jedna jutro ma umówione cc. Także kto wie, może zaraz zostanę sama.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, czyli plan jest!
Antybiotyk-niby nie najlepiej, ale gorzej chodzić z taką infekcją.
I jak to dobrze, że skurcze są w normie i nic się nie dzieje...
Weź tylko prysznic przed holteremJak Ci powiedzą, że zakładacie, poproś o kilka minut. Poważnie i serio mówię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:57
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Prawie zasnęłam
No prawie-prawie ;-)nagle puk-puk, "jestem studentką"
Aż mi się już śmiać chciało, bo sen nie będzie mi dany
Ale taka miła dziewczyna, ankieta wypełniona i oddana
I się nawet rozbudziłam
Pola Róża
-
Czesc dziewczyny, czytam Was od jakiegos czasu bo tez mam termin na marzec ale jakos tylko poczytywalam. Mam do Was pytanie bo widze ze duzo jest osob ktore juz maja dzieci. Proszę napiszcie jesli jtoras wie jak to jest majac hemoroidy zewnetrzne i rodzic naturalnie? Teraz ich nie ma ale juz mialam przez nie nawet zakrzepice. Zastanawiam sie czy podczas porodu ona znowu sie pojawi? No bo jednak parcie lekarz mowi ze zawsze jest proznociag ale nie chce nic takiego uzywac wiec stoje przed decyzja czy naturalnie czy cc. Czy ktoras moze doradzic?Pelna nadziei
-
Kleopatra, no to raczej nie kolka tylko właśnie nerwoból. Pewnie przejdzie po ciąży. Ja mam np. uczucie pieczenia co jakiś czas w jednym miejscu klatki piersiowej tuż pod cyckiem. Najpierw szukałam jakiegoś zaczerwienienia, pęcherzyków czy to przypadkiem nie półpasiec. Wygląda jednak na to, że macica uciska mi jakiś nerw i też liczę, że później to przejdzie.
Współczuję Wam tych przeziębień naprawdę. Chyba się uchowałam dzięki szczepieniu, bo mój mąż też ostatnio miał straszną infekcję i jakimś cudem mnie nie zaraził, choć spaliśmy razem z konieczności (moi rodzice byli u nas a mamy tylko 2 pokoje).
Wróciłam od fryzjera. Znów jestem kobietą, a nie wielorybem w dresie. Oj było to mi potrzebne.patuniek86, Marza89, iNso87, Kleopatra, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość