X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek nie mogło być inaczej! Super że do domu, obyś dzisiaj się porządnie wyspała :)

Ayleen oj :( ale przynajmniej będziecie pod kontrolą. Jeszcze chwila i będziesz tulić obu synków już w domu <3 grunt że towarzystwo masz fajne :) a jak jedzenie? Ujdzie? ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    A kiedy bedziesz miala cc?ja mam tydzien do zgloszenie sie na szpital...jade dzisiaj do internisty,ciekawe co mi powie....
    Patka jakie inhalacje robilas?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, jeszcze tylko kilka dni. Bardzo dobrze, że zachowałaś pogodę ducha. Trzymam kciuki :).

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen dobrze ze jesteś pod stałą opieka :) trzymam kciuki, powodzenia :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje za moment :|
    Dzwonie do Sekretariatu w szkole dowiedziec sie w koncu co z tym ubezpieczeniem... no coz Pani mowi a tak prosze przyjsc po dokumenty od nnw i pojechac sobie zlozyc do ubezpieczyciela...no kur.. papiery leza i ciezko zadzwonic i poinformowac mnie wczesniej,zeby je odebrac. :|
    Druga sprawa ja nie wiem o co chodzi ale na moje zapytanie a jak sprawa z tym oc z polisy szkoly to ona mowi nie ma czegos takiego. Szkola nie ma takiej polisy. Maja ja nauczyciele.. i juz kur..ja nie wiem o co tu chodzi. Na moje pytanie czy wogole protokol jest ona mowi,ze nie wie. Wczesniej mowila,ze ten protokol to tylko dla nich zeby bylo w szkole...:| oszaleje..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek - super, że wychodzisz do domu. Teraz ciepły prysznic, kołderka podusia i do spania ;-) wypoczywaj ile się da musisz odespać nockę i pobyt w szpitalu.

Ayleen - z jednej strony to dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką ginekologów położnych, będziesz spokojniejsza....a za 4 dni powitasz na świecie maleństwo, z drugiej wiem, że rozłąka z synkiem nie jest miła.. Dasz radę przez te 4 dni ;-)

Mi dzisiaj szybko ucieka dzień, rano pranie, później stomatolog na 13 - poszłam do kontroli a tak sie okazało, że rozszczelniła się 1 plomba więc do wymiany, poza tym wzięłam pakiet higienizacji, więc przez piaskowanie mam część policzków jak pupka niemowlaczka - takie gładziutkie i wyszłam szczuplejsza o 250 zł, dzisiaj USG i pójdzie 350....Normalnie pieniądze idą jak woda....Później odebrałam córcie i pojechałam do szklarza oprawić wyszywanki, mają być w przyszłym tygodniu, lub pod koniec tego. Teraz przygotuję drugie danie i po 19 będziemy się zbierać do wyjazdu.

iNso - współczuje Ci użerania się z tą szkoła, kurcze nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności, żeby zadzwonić było ciężko - paranoja jakaś. Wynikałoby z tego ze musisz ubezpieczenie ściągnąć z polisy konkretnego nauczyciela - nie wiem co Ci doradzić, nie miałam takie sytuacji

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dosc chamskie takie nie powiadomienie..tym bardziej,ze czytajac to co napisalam jasno wynika,ze w zaawansowanej ciazy jestem. Wiem,ze sama powinnam pilnowac swoich spraw ale kurde skoro Dyrektorka podpisala i oddala do sekretariatu to co za problem,tym bardziej jak byla tam kobieta na zastepstwo,z ktora sie dogadalam i dalam nawet nr.. no chamstwo;/

Nie wiem,wynika z tego,ze musze chyba pozew pisac a w to nie bede sie bawic. Nie ma sil na takie rzeczy. Zaraz Patuniek wkroczy to mam nadzieje,ze napisze po krotce cos nie cos ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jak mnie tu dawno nie było! JUŻ 3 ROZPAKOWANE!!! Gratulacje dziewczyny!!! <3

Ja jeszcze nie mogę puścić Brunka na świat, bo remont się przeciąga i to konkretnie. Dalej nawet wanny nie mamy zamontowanej więc jest ciekawie. Jestem mistrzem wchodzenia po drabinie do zlewu i mycia się w nim :/ Ale ja nie o tym - chciałam Wam napisać bo po równo dwóch miesiącach czekania na pieniądze z ZUSU przeszłam się do niego i okazało się, że wymyślili jakiś nowy druk ZAS-12 i tak jak kiedyś przy kontynuacji L4 nie trzeba było nic dosyłać, teraz trzeba :/ Tak więc piszę Wam, na wypadek gdybyście jak ja czekały tyle czasu na pieniądze, że warto uświadomić swoje kadrowe.

Rany, mam nadzieję, że uda mi się częściej tu wpadać! Jutro dopiero jadę kupić wózek i łóżeczko i może nie będę już tak spięta czytaniem, że Wy już zwarte i gotowe ;) Buziaki!

Reniferra, Ksiazka1, lkc, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację iNso chamstwo nic innego, nie da się tego inaczej nazwać. Bawić się w powództwo cywilne... Gdy za moment pojawi się maleństwo.
    Jak córcia po kontroli lepiej?

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ;)
    Laura waży 2804 g ❤️ nie mamy żadnego zdjęcia bo jest już nisko główką ułożona ;) wszystko dobrze, pomiary i przepływy idealne do wieku ;) teraz tylko czekać haha kolejna wizyta za 3 tyg ;) a i GBS pobrany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:52

Ksiazka1, patuniek86, Sana, patkaaxx90, Parsleyek, Katia89, bbeczka91, Anet85, Ankakaranka87, Reniferra, Kleopatra, Pikcia, iNso87, mimoza, Macy, Salsefia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu :-)

Pierwsze co-długi prysznic i zmyć z siebie ten cały syf ;-)

Wróciłam taksówką, mąż w pracy. Znieśli mi torbę na dół, taksówkarz zaniósł ją samochodu, a z taksówki Młoda mnie przejęła :-)
    No i obiad w lodówce. Warzywa duszone z ciecierzycą. Ryż do odgrzania.
    Nastawiłam pranie, wodę do przefiltrowania do herbaty-i nie mam siły. Więc mówię Młodej-jak się woda przefiltruje, nastaw.

Więc Młoda wlała 2 litry wody do warzyw. I pyta, czy zamieszać. Już mi emocje totalnie puściły, głodna jestem i muszę cokolwiek ratować do jedzenia. Brzuch jak kamień, a ja wylewam wodę z gara, doprawiam itp. I tak zostało bezsmakowe coś...

Inso, kiedyś tam Ci wklejałam artykuły o oc szkoły i nauczycieli. Ch.j mnie strzela, jak widzę, jak oni traktują takie sprawy. Pójdź do wfisty i powiedz mu wprost. Nie było go w czasie wypadku, jest odpowiedzialny. Niech poda nr swojego ubezpieczenia, bo szkoła się wypiera. Jeśli nie poda, wysyłasz oficjalne pismo z wezwaniem (tylko mu to powiedz, że tak sprawy nie zostawisz i takie pismo wyślesz).
    Wiem, że sądzić się nie chcesz, tym bardziej, że złamania tam chyba nie było-ale nawet kuźwa dla zasady bym im pogroziła. Weź na pewno kopię protokołu i sprawdź, co tam jest napisane!
    Prawnikiem nie jestem, ale w takim piśmie w razie czego musisz napisać konkretnie, czego chcesz (nr polisy), z jakiego tytułu (urazu w trakcie zajęć w wyniku zaniedbania nauczyciela prowadzącego) i termin, w jakim oczekujesz na te dane (7 lub 14) i że w razie braku informacji kierujesz sprawę do sądu. Pismo wysyłasz za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

Mam nadzieję, że aż tak to nie będziemy się z nimi bawić ;-)

Patrzę na tę swoją kartę wypisową-gbs ujemny, posiew z szyjki - fizjologiczna flora bakteryjna :-)
    Więc chociaż tyle dobrego :-D

Marza89, iNso87, Salsefia lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    My po wizycie ;)
    Laura waży 2804 g ❤️ nie mamy żadnego zdjęcia bo jest już nisko główką ułożona ;) wszystko dobrze, pomiary i przepływy idealne do wieku ;) teraz tylko czekać haha kolejna wizyta za 3 tyg ;) a i GBS pobrany ;)

Marza, cudownie <3 Takie uspokajające informacje :-) Poproszę o więcej takich :-D

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza Laura już duża dziewczynka, świetne wieści :)

Patuniek zazdroszczę domowego prysznica. Ja zaraz idę pod szpitalny i aż mnie odrzuca :) Mamaginekolog napisała tyle o tych szpitalnych bakteriach, że mam na ich punkcie fobię po prostu.

Dorzucili mi drugą współlokatorkę. Miła dziewczyna, choć mocno gadatliwa. Ale od razu zrobiło się ciasno zrobiło na sali. Dobrze, że dziewczyny są normalne i pozwalają wietrzyć salę, to choć trochę chłodniej jest:

Marza89, patuniek86, iNso87, 83xxx, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w lozku. Bylismy na kontroli i Lena zdrowa. Czasem kaszlnie jeszcze mokrym w dzien. Kazala brac Bioaron c przez 2 tygodnie. Mi odrazu zalecila na nos Narivent. Takze Dziewczyny z katarami,mozna smialo brac w ciazy. Ma dzialanie odtykajace. 2xpo psiku dziennie.
    Juz pomalu Was nadrabiam.

kehlana_miyu, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wywiozlam starszaki do babci na kilka dni. Młody jutro do żłobka i może coś odpocznę :) nie pojechałam na izbę bo myślę że to raczej jakiś ucisk. Jak będzie bardzo bolało to pojadę :)
    Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się :)

Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kontrola wypadla dobrze ;)

Patuniek masakra jakas. Nie wiem czy dam rade jutro to wygarnac. Caly dzien dzis znerwicowana juz chodze, zaraz porod i doszla choroba.. no kumulacja zajebista nie ma co :| Nos caly zatkany a glowa peka. Marze,zeby zasnac ale nie idzie z tym nosem..eh;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, współczuję :(.

Zaczęłam przygodę z aniballem. Jeśli któraś z Was też ćwiczy lub ma zamiar, to chętnie wymienię się doświadczeniami.

iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, ja ogólnie brzydzę się każdym prysznicem :-D Serio, tylko mój dom, siostry, rodziców i-o dziwo-teściów. U kogoś innego bym chyba oszalała.

Jakikolwiek hotel, nie wiadomo, jaki super-hiper-fuj, fuj, fuj! Zawsze klapki ;-)

A w ciąży to już w ogóle hit umyć nogi i stopy :-D Bo przecież nie oprę się o ścianę, bo fuj, więc dygam na jednej nodze chwiejąc się totalnie, celuję potem w tego klapka, żeby przypadkiem nie dotknąć stopą podłogi ;-)

Fuj!!!!! :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ayleen, ja ogólnie brzydzę się każdym prysznicem :-D Serio, tylko mój dom, siostry, rodziców i-o dziwo-teściów. U kogoś innego bym chyba oszalała.

Jakikolwiek hotel, nie wiadomo, jaki super-hiper-fuj, fuj, fuj! Zawsze klapki ;-)

A w ciąży to już w ogóle hit umyć nogi i stopy :-D Bo przecież nie oprę się o ścianę, bo fuj, więc dygam na jednej nodze chwiejąc się totalnie, celuję potem w tego klapka, żeby przypadkiem nie dotknąć stopą podłogi ;-)

Fuj!!!!! :-D
    Patuniek skad ja to znam. Ja tez tylko w domu moge sie kapac albo u rodzicow. U Tesciowej nawet nie weszlabym do wanny..nawet na szybki prysznic..a co mowic o lezeniu w wannie. Na wczasach jak bylismy nad morze w domku. To tez rzucalam do srodka prysznica klapki,wchodzilam tak zeby nie dotknac cialem niczego;p tez mam obrzydzenie.. ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Juz nie mowiac o polozeniu sie spac na czyjas posciel.. ciezko bylo mi sie przemoc na wczasach. Rozne mysli mi wtedy do glowy przychodza ;D wszy,robaki itp wrrr bleee ;D hehehe dlatego poduszke mala jakas swoja czasem biore. Zakrywac i tak sie nie musze,bo latem cieplo ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ