MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie mdłości biorą jak robię się głodna tzn. zamiast głodu czuję młdości. Wcześniej przechodziło jak zjadłam, a teraz już niekoniecznie...
Chasia fajna beta, nic sie nie martw -
Dziewczyny, jestem po wizycie. To dopiero 5t2d, a maluszek już ma 0,63cm i bijące serduszko. Wygląda na to, że wszystko jest dobrze, choć trudno mi w to uwierzyć po tym wszystkim. Podrzucam Wam fotkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8400277d0c31.jpgAcilya, patuniek86, Kleopatra, Panna_Justyna, iNso87, Reniferra, Marza89, NatiS, BitterSweetSymphony, ksiazka, Nadzieja2019 lubią tę wiadomość
-
U mnie 11.07 czyli 11dpo beta wyosila 42.
A dzis 13.07 czyli 13 dpo beta wynosi 106
Czyli wzrost o 149 %. Zastanawiam sie czy po becie mozna osadzic jaka plec . Z synkiem wzrost byl o 104 %. Podobno przy nizszych wzrostach jest raczej chlopiec...
Super serena to naprawde szybko. Moze mialas wczesniejsza owulacje? Ja pamietam ze w poprzedniej ciazy bylam w podobnym czasie i jeszcze nie bylo widac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 19:18
-
Elcia pisałam wczesniej tu na wątku,ze gdzies byl artykuł,ze za.pare lat moze właśnie dzieki przyrostowi bety bedzie można poznać plec dziecka. Właśnie chodzi o duży i maly przyrost i tak przy mniejszym niby chłopiec a przy większym dziewczyna. To tak jak po uderzeniach serduszka Dzidzi można niby tez wykryć,ze większe tętno ma dziewczynka,niższe chłopiec.
Serena super!:d
Rozumiem,ze jutro w sobotę wizyt nie ma? Nikt się nie upominal w tym tygodniu czyli mogę zaktualizować listę na następny tydzień.
Edit.
ZaktualizowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 20:48
-
Misiak17 To faktycznie masz spory zestaw leków, mamy podobny tyle, że ja nie mam sterydu i witamin.
Serena Super fotka – jaki duży jest już Twój bobas – śliczna fotka. Mój w 5t2d miał niecałe 3 mm ( choć ginekolog stwierdzia, że z usg to 5t6d – sma już nie wiem- tyle, że u mnie jest późna owolacja ok. 22 -23 dc.) Mam nadzieję, że w piątek zobaczę już serduszko, nie mogę się doczekać.
iNso mnie też trochę męczą mdłości, czasami jak jestem głodna i mam wrażliwość na zapachy, dzisiaj smażyli rybę - ten smród miałam długo w nozdrzach ...Damy Rade !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 21:47
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Serena piękny maluszek! Jak szybko jest serduszko! Ja też idę na wizytę dokładnie w tym samym dniu (5+2). Nie wiem czego się spodziewać. Bardzo chciałabym zobaczyć bijące serduszko, a może nawet je usłyszeć
Misiak niezły zestaw leków. Masz MTHFR?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Dziękuję Wam dziewczyny Na razie podchodzę z rezerwą, ale jestem dobrej myśli
Anet Zgadza się, miałam owu w 10dc, a już w 23dc wyszedł mi pozytywny test sikany To w ogóle o tyle szok, że ja mam zawsze późne owu, pomiędzy 15-18dc. A tu nagle bach i owu w 10, po raz pierwszy od 4 lat Dlatego wszystko jest szybciej i bardzo mnie to cieszyMarza89, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Noelli wrote:Kochane, dolaczam Do was! Termin 20.04.2019 - man nadzieje, ze zostane tu na dluzej
Pomyliła Ci się data bo ma być marzec a nie kwiecien:)masz jakieś objawy?napisz coś o sobie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 06:47
-
Hej Jasne - masz racje 20 marca a nie kwietnia (sorry, jest jeszcze bardzo wczesnie;-)
Mamy juz jedna wspaniała córeczkę. Teraz staramy sie o drugie.... 5. maja tego roku straciliśmy naszego Aniołka w 13 tygodniu dlatego trudno nam sie jeszcze absolutnie cieszyć ale powoli zaczynamy oswajać sie z myślą, ze moze tym razem bedzie dobrze... Wkrótce mam urodziny - lepszego prezentu nie moglabym sobie wyobrazić))) Objawów póki co nie mam żadnych... Wszystkim na forum życzę powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 06:57
Nadzieja2019 lubi tę wiadomość
-
A to nic się nie dzieje tak tylko zobaczylam:)ja wlasnie tez za duzo objawow nie mam i sie stresuje tym:(bolą mnie jedynie piersi dość mocno i apetyt mi dopisuje.
Przykro mi z powodu straty i gratuluję super prezentu:)
Ja mam dwóch synów już wyrośnietych bo mają 12 i prawie 10 lat:)kiedy na wizytę się wybierasz?Ja idę w poniedziałek zobaczyć czy wogole jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu:)miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 07:05
-
Dziewczyny nie nadążam was czytać, takie narzyciłyście tempo! Witam wszystkie nowe mamusie. U mnie niestety wciąż mdłości przez cały dzień, poranne wymioty punkt 6 rano i ciągłe zmeczenie. Nie chce mi się nic, cały dzień najchętniej leżałabym w lozku, ale że przy moim maluszku się tak nie da, to jakoś egzystuje, oby do II trymestru...
-
I ja się witam! Musiałam sama zjeść jedna na szybko kanapkę bo mdlilo odkad wstałam. Teraz pije kawę z mlekiem. Malz kupił mi wczoraj jakąś bezkofeinowa ale jeszcze nie otwieralam. Trochę poczytałam o takich kawach i nie przekonały jednak mnie.
Reniferra to lez grzecznie i się nie denerwuj. Będzie dobrze:)
Noelli witaj! Na kiedy masz wizytę do Gina? Robisz betę?Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra trzymam kciuki, odpoczywaj i leż, wszystko będzie dobrze ja też miałam 2 dni plamienia kolor capuchino... Teraz wszystko pięknie bo po pracy kółka godzin leżałam zawsze
Reniferra lubi tę wiadomość