MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Mayka imie patrze już zaklepane:d u Nas jak bedzie chłopiec to Leon po moim Dziadku a jak dziewczynka to Lidia po Babci Malza. Wogole to idąc litera L już jak mam Laure i Lene to dziwnie jakoś mi nazwać na inną literkę hehe
A u Was Dziewczyny imiona już wybrane czy jeszcze nie myślałyscie o tym?
Ja chyba dziś kawę wypiję, ledwo żyję, ciśnienie mam 100/55...9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Podziwiam dziewczyny za te 3-4 ciąże, ja po 1-2 cesarkach to bym już się bała nawet po długim czasie. No ale czasu nie cofniecie, kontrolujcie się często i będzie ok :*9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
BitterSweetSymphony wrote:Zdecydowanie były to najcięższe 3 lata w moim życiu. Życie w końcu mnie nagrodziło. Nie spodziewałam się, że będę miała taką niespodziankę. Już prawie się poddałam.
Pamiętam Ciebie z ovufriend jak zaszłaś w ciążę z córeczką
A z ktorego watku? Bo ja pamietam Twoj nick ale nie pamietam skad :p
Zycze synka skoro o nim marzysz25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja jestem po dwóch cc, obie zniosłam bardzo dobrze, blizna jest mocna wiec poki co nie zamierzam się tym przejmować. Co do imion to chłopiec będzie Leon. O dziewczynce nie myśle bo chciałabym 3 synka;)
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Dziewczyny nie sądzę, żeby Acilya miała coś złego na myśli, chodziło pewnie o wybór sn nad cc, ale wiadomo, ze nie zawsze poród sn jest możliwy.
Jeśli chodzi o imiona to mamy z mężem swoje typy, ale jak będzie dziewczynka to będziemy musieli wypracować jakiś kompromis bo mi się podoba Dominika, ale mężowi źle się kojarzyLaura
-
Nie miałam nic złego na myśli, po prostu z tego co wiem lekarze mocno nie zalecają zachodzenia w ciażę po 2 cc bo jest to po prostu niebezpieczne. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Sama też będę miała cc i do tego sposobu porodu nic absolutnie nie mam, po prostu nie decydowałabym się na 3 czy 4 dziecko z cc bo bałabym się powikłań które z tego co wiem mogą prowadzić nawet do śmierci. No ale każdy sam decyduje, no i wazne żeby się konsultować z lekarzem9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Nadzieja Uśmiałam się - przepraszam. ... Ja mam chroniczne zmęczenie, dzisiaj dodatkowo wzdęcia.
W nawiązaniu do tematu cc czy sn - to ja bardzo chciałam sn, ale niestety musiałam mieć cc na cito - po tym cięciu mam nieciągłość blizny na macicy, ale jest to ok 4mm, lekarz mówił, że nie powinno być bez problemu. Z jednej strony chciałabym urodzić naturalnie, a z drugiej wiem, że po drodze może się jeszcze dużo zdarzyć, dlatego się nie nastawiam. Na razie żyję tu i teraz i niecierpliwie czekam na wizytę w piątek, aby zobaczyć serduszko
Nad imionami się jeszcze dokładnie nie zastanawiałam, ale podoba mi się Paweł, Ania... zobaczymy... czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W córcią mieliśmy kilka typów, ale jak ją zobaczyliśmy to dopiero wtedy wiedzieliśmy, że najbardziej pasuje do niej Oliwka i teraz pewnie też tak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:55
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Acilya z tym mocno nie zalecają to bym nie przesadzała;) to na pewno zależy od przypadku. Ja trzecia ciąże konsultowałam z 3 ginekologami i żaden mi nie odradzał i nie zasiał żadnej wątpliwości, ze to może być dla mnie lub dla dziecka niebezpieczne. Myśle, ze takie decyzje trzeba rozpatrywać indywidualnie bo czasy się zmieniają. Kiedyś po 1 cesarce lekarze nie wyobrażali sobie ze może być druga....
Ja dziś nie mam żadnych objawów i co chwila sprawdzam czy cycki mnie jeszcze bolą ;P
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Acilya nie zarzekaj się bo jeszcze staniesz przed takim samym wyborem za parę lat;)
Ja decydując się na kolejne dziecko nie myślałam o tym czy będą komplikacje. Dopiero jak jestem w ciąży to miałam taką chwilę słabości. Po ostatnim porodzie na wizycie kontrolnej u ginekologa po pol roku ocenił mi blizn. Powiedział, że bardzo ładnie się zagoila. I jak będę chciała 3 dziecko to żebym jeszcze z pol roku, rok poczekala. I tyle. Ja 4 świadomie napewno się nie zdecyduje, że względu na te cięcia i poprostu nie będzie mnie stać na 4 dziecko już. A w nedzy nie zamierzam wychowywać dzieci.
Ja właśnie wyszłam z kuchni.. Zrobilam zupe szczawiowa, potem zrobiłam leczo z kiełbasa. I zachciało mi się śledzia to zrobiłam sałatkę szube. I dopiero dupe Posadzilam eh. -
Ja wczoraj zrobiłam sobie drugi raz hcg;)
06.07 - 135,30
13.07 - 4053,80
I do tego progesteron: 19,62 - czy nie za nisko?
Dzisiaj od rana coś działałam i już zaczyna mnie boleć prawy jajnik. Dzisiaj rano przyszło do mnie także imię: DanieliNso87 lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
iNso87 wrote:Mayka imie patrze już zaklepane:d u Nas jak bedzie chłopiec to Leon po moim Dziadku a jak dziewczynka to Lidia po Babci Malza. Wogole to idąc litera L już jak mam Laure i Lene to dziwnie jakoś mi nazwać na inną literkę hehe
A u Was Dziewczyny imiona już wybrane czy jeszcze nie myślałyscie o tym?
Kurka patrzę teraz i się śmieje w głos hak mogłam napisać tentno zamiast tętno ciąża zabrała mi rozum....
Co do imion to mamy Leona właśnie a Lidka tez biorę pod uwagę lub Inga, Elena, Łucja, Nela
Mam olafa Leona i ToleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 14:48
-
nick nieaktualnyHej ja 2 córki rodziłam sn 3 wyszło cc po.porodzie 9 godzinnym i 9cm rozwarcia w końcu wyblagalam lekarza o cesarke ! Mała nie schodzila w dół cofala się mówiłam mu że coś jest nie tak ale nie słuchał. Wkoncu mnie scieli i dzięki Bogu. Młoda była owinieta pepowina....Mam ttakie pytanko czy po samoistnym też tak długo krwawilyscie ? U mnie 6 dzień i dalej leci boję sie że coś nie tak a wizyta w poniedziałek....