MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marzenka nie pamietam dokładnie ile krwawiłam, ale dosyć długo. Na pewno nie było to krwawienie jak miesiączka tylko dłużej. U mnie jeszcze miałam ten problem, ze nie oczyściłem się do końca i beta zaczęła bardzo wolno przyrastać.
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
Po kilku miesiącach wyczekiwań dziś w końcu na teście pojawiły się II kreseczki. Według OM i wyliczeń z OVU termin przypada na 20 marca. Mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam.iNso87, patuniek86, ksiazka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bety macie dobre.
Delvila prog jest w miarę ok. Jeśli nie plamisz to nic nie powinno się dziać. Na wizycie powiedz ginowi jaki masz wynik to moze zapobiegawczo dać luteine. Ja miałam 25 ostatnio i póki nie planie, nic się nie dzieje nic nie biore. Daniel imię ładne, muszę Je codziennie znosić w domu to się przyzwyczaiłam :p Malz tak się nazywa hehehe -
She Wolf wrote:A z ktorego watku? Bo ja pamietam Twoj nick ale nie pamietam skad :p
Zycze synka skoro o nim marzysz
Bardziej z wykresu. Wiem, że na pewno czasami zaglądałam czy Ci się udało. A teraz już drugie, to już pełnia szczęścia.
She Wolf lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Malutka_27 wrote:Robiłam dziś przy okazji badań zleconych przez ginekologa betę i nie wiem czy wynik jest w normie. Zaczynam już panikowac a wizytę mam 25tego o 18stej. 19dpo 2640..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 17:19
Malutka_27 lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Bribrami wrote:Acilya z tym mocno nie zalecają to bym nie przesadzała;) to na pewno zależy od przypadku. Ja trzecia ciąże konsultowałam z 3 ginekologami i żaden mi nie odradzał i nie zasiał żadnej wątpliwości, ze to może być dla mnie lub dla dziecka niebezpieczne. Myśle, ze takie decyzje trzeba rozpatrywać indywidualnie bo czasy się zmieniają. Kiedyś po 1 cesarce lekarze nie wyobrażali sobie ze może być druga....
Ja dziś nie mam żadnych objawów i co chwila sprawdzam czy cycki mnie jeszcze bolą ;P9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
iNso87 wrote:Acilya nie zarzekaj się bo jeszcze staniesz przed takim samym wyborem za parę lat;)
Ja decydując się na kolejne dziecko nie myślałam o tym czy będą komplikacje. Dopiero jak jestem w ciąży to miałam taką chwilę słabości. Po ostatnim porodzie na wizycie kontrolnej u ginekologa po pol roku ocenił mi blizn. Powiedział, że bardzo ładnie się zagoila. I jak będę chciała 3 dziecko to żebym jeszcze z pol roku, rok poczekala. I tyle. Ja 4 świadomie napewno się nie zdecyduje, że względu na te cięcia i poprostu nie będzie mnie stać na 4 dziecko już. A w nedzy nie zamierzam wychowywać dzieci.
Ja właśnie wyszłam z kuchni.. Zrobilam zupe szczawiowa, potem zrobiłam leczo z kiełbasa. I zachciało mi się śledzia to zrobiłam sałatkę szube. I dopiero dupe Posadzilam eh.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
I jeszcze raz, pisałam tylko że JA bym się na 3 czy 4 dziecko nie zdecydowała ale absolutnie nie chciałam nikogo urazic Tym bardziej jak lekarz mówi że spoko I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki
Fajne imiona wszystkie! Tylko Leon mi się źle kojarzy.9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Acilya rozumiem, ale wiem na swoim przykładzie, że jak urodziłam swoją pierwszą córkę to powiedziałam, że zero dzieci więcej. Życie mi się nie ułożyło. Wychowywałam Ja sama. Potem spotkałam Malza. Normalne, że jednak pomyslalam o dziecku mimo, że się zarzekalam. Po drugiej ciąży sprzedałam wszystko po corce młodsze. Została mi.. Wanienka:p zero wyprawki, bo powiedziałam więcej dzieci nie! Ale jak widać drugi raz się zarzekalam a życie i los pisze i tak swoje scenariusze;)
No ale rozumiem, że Ty planujesz jedno lub dwoje:) -
Ja nie znam żadnego Leona, znałam tylko swego Dziadka o tym imieniu no i znajomej tu z forum synka:) Także na szczesci z nikim mi się zlym nie kojarzy. Bo tak to nie wiem jakie imię na L dla chłopca bym wybrała. Miałabym problem.
U mnie młodsza zanim okazała się Dziewczyna, to miała nazywać się Marcel albo Jowita. A wyszło w praniu po urodzeniu, że Lena -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Bluberry witaj! Robisz betę? Kiedy planujesz wizytę u gina?
Marzenka ja niestety nie pomogę i nie podpowiem.
dziś dopiero zrobiłam test, bete może zrobię w poniedziałek jak się wyrobie rano, a z wizytą u ginekologa poczekam ze 2 tygodnie jeszcze -
A tak wogole to musze Wam powiedzieć, że u mnie wkoło to słychać tylko takie imiona oczywiście jak Ignas, Antos, Gabrysia, Tymek, no i Lenki. Jakby każdy się zmówił w tych latach na to imię,bo to dzieci w wieku 1-3lata
Edit.
Ah no i Franek;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 17:46
-
My zawsze z mężem chcieliśmy 3 dzieci:)
Teraz będąc w ciąży z 3 czuje jakiś wewnętrzny spokój i dopełnienie nie wiem jak to wytłumaczyć
INso Lena tez mi się podoba;)
Odebrałam dzisiejsze badanie progesteronu i wynik to 35,16 nmol/L przy normie 35-141, No to lepiej bo tydzień temu miałam 16.
Trochę mnie dziwi taki skok bo biorę duphaston a przecież podobno go nie widać na wynikach. No ale może to jest to o czym pisalyscie ze jest on wydzielany skokowo.
Najważniejsze ze wyglada już trochę lepiej. Zobaczymy co powie lekarz bo ostatnio mnie nastraszył.
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
czesc dziewczyny, chcialabym do was dolaczyc. Udalo sie w 9cs. Rozpoczelam dzis 6ty tydzien. Pierwszy test zrobilam w 11dpo (2 lipca), tego samego dnia po poludniu bete, ktora wyszla 25,5. Niestety nie zrobilam wiecej razy bety bo mieszkam w UK i to skomplikowane, bralam progesteron, wiec od razu napisalam maila do mojego ginekologa jak mam dalej brac, powiedzial zebym po tygodniu przyszla na wizyte. Wiec jestem juz po pierwszej wizycie(11 lipca- 4ty+1dzien). Jest pecherzyk Jak na razie wszystko ok. Kolejna 1 sierpnia o 18:00.
Termin na 16 Marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 18:03
iNso87, She Wolf, ksiazka lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Acilya rozumiem, ale wiem na swoim przykładzie, że jak urodziłam swoją pierwszą córkę to powiedziałam, że zero dzieci więcej. Życie mi się nie ułożyło. Wychowywałam Ja sama. Potem spotkałam Malza. Normalne, że jednak pomyslalam o dziecku mimo, że się zarzekalam. Po drugiej ciąży sprzedałam wszystko po corce młodsze. Została mi.. Wanienka:p zero wyprawki, bo powiedziałam więcej dzieci nie! Ale jak widać drugi raz się zarzekalam a życie i los pisze i tak swoje scenariusze;)
No ale rozumiem, że Ty planujesz jedno lub dwoje:)9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
Hejo laseczki ❤️
My wróciliśmy od teściów, grill był, pojadlam sobie a teraz kiszki bolą haha Mój miał chwilowe zaćmienie umysłu i chciał powiedzieć o ciąży, musiałam go trzepnąć i doprowadzić do porządku -
A ja własnie po swojej zachciance.. Plackach ziemniaczanych ze śmietana i cukrem! :d ojaa! Na noc najlepsze jedzenie hahaha
Marza hehe rozpędzil się z nowina :p Ja na szczęście swoją stronę rodziny mam za sobą tj. Te 3 najbliższe osoby. Mam nadzieję, że przez to sama czegoś nie pale przy Teściowej bo się zapomnę.
Acilya my mamy mieszkanie niecale 50m2 kupione nowe, w stanie deweloperskim 3lata temu. Salon z aneksem + 2 pokoiki. W mniejszym teraz my z Malzem jesteśmy a w większym dziewczyny. Spia w jednym łóżku. Dzidzia będzie to musze wcisnąć łóżeczko do naszej sypialni. Ale mamy właśnie plan spłacić resztke kredytu do 1,5roku bo byliśmy zmuszeni dobrać. I wtedy nowy kredyt na dzialke:p i budować dom parterowy taki 130m2 hehehe także wiesz:d narazie plan a życie zweryfikuje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 20:21