X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również nowe Dziewczyny! Zapraszamy na wątek. Swoją drogą jeszcze mamy parę dat nie obsadzonych;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A ja własnie po swojej zachciance.. Plackach ziemniaczanych ze śmietana i cukrem! :d ojaa! Na noc najlepsze jedzenie hahaha

Marza hehe rozpędzil się z nowina :p Ja na szczęście swoją stronę rodziny mam za sobą tj. Te 3 najbliższe osoby. Mam nadzieję, że przez to sama czegoś nie pale przy Teściowej ;) bo się zapomnę.

Acilya my mamy mieszkanie niecale 50m2 kupione nowe, w stanie deweloperskim 3lata temu. Salon z aneksem + 2 pokoiki. W mniejszym teraz my z Malzem jesteśmy a w większym dziewczyny. Spia w jednym łóżku. Dzidzia będzie to musze wcisnąć łóżeczko do naszej sypialni. Ale mamy właśnie plan spłacić resztke kredytu do 1,5roku bo byliśmy zmuszeni dobrać. I wtedy nowy kredyt na dzialke:p i budować dom parterowy taki 130m2 hehehe także wiesz:d narazie plan a życie zweryfikuje:)
    My 62m2, też salon z aneksem i 2 pokoiki. W jednym mamy sypialnie a drugi jest gościnny a będzie dzidzi. Ale za mały jest nawet na 2 dzieciaki, jakoś by się zmieściły ale większość życia miałam pokój z siostrą i to była dla mnie katorga, więc wolałabym kupić coś większego :D A jak twoje się dogadują razem?

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    My 62m2, też salon z aneksem i 2 pokoiki. W jednym mamy sypialnie a drugi jest gościnny a będzie dzidzi. Ale za mały jest nawet na 2 dzieciaki, jakoś by się zmieściły ale większość życia miałam pokój z siostrą i to była dla mnie katorga, więc wolałabym kupić coś większego :D A jak twoje się dogadują razem?
    Moje maja duża różnice wieku a mimo to jest ok. Młodsza i tak większość czasu spędza ze mną w salonie jak jestem. Starsza wiadomo szkoła, to pół dnia i tak Jej nie ma. Mają wszystkie swoje pierdoly w jednym pokoju. Zabawki, komputer, TV, konsole nawet przeniosłam z salonu bo mi tu zawadzala. Dzieła się wszystkim.;) SA czasem jakieś powiedzmy, że kłótnie ale Starsza rozumie, że ta jest mniejsza i odpuszcza. Rzadko się zdarza ale zdarza;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:00

Acilya lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Siostrę 5 lat starsza. Co prawda miałyśmy oddzielne, swoje pokoje ale spalysmy w jednym łóżku. Rodzicom było wygodniej iść do mojego pokoju rozłożyć lozko niż odstawić stół, odsuwac fotel itp. W salonie także ten:) Ale w sumie powiem szczerze, że nie mialam parcia mieć samej pokój. I tak w łóżku potem pół nocy się chichralysmy z byle czego:p Za to mój Malz ma Siostrę 2lata starsza i mieszkali cały czas w jednym pokoiku. Teściowa ma małe mieszkanie z 2 pokojami. I jakoś przezyli;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 4 sypialnie na górze więc każde dziecko będzie miało swój pokój. Narazie dwójką starszych ma razem a młody sam ale w wakacje robimy riszade bo Wiktor coraz większy :)
    Co do ilości dzieci to ja zawsze chciałam duża rodzinę. Dom mamy, prace tez tylko starość już mnie goni ;p

iNso87, Acilya lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy spore mieszkanie i chłopcy mogliby mieć oddzielne pokoje, ale jak tylko młodszy się urodził starszak chciał go mieć u siebie;) przez rok był u nas w sypialni a potem przenieśliśmy łóżeczko do dziecinnego. Odkad bracia są razem starszy zaczął pięknie zasypiać i spać cała noc. Teraz maja taki etap ze budzą się, zaczynaja sie bawić i dopiero po 7 przychodzą nas budzic:D
    Jeśli wszystko się uda i będzie 3 maluch to tez będzie u nas w sypialni przez jakiś czas a potem pomyślimy czy zostawić chłopaków tak jak teraz i najmłodszemu zrobić osobny pokój czy dać młodszego do dzidziusia a starszakowi szykować wtedy pokój już pod szkole. My przeniesiemy się do gościnnego z sypialnia a goście będą spać w salonie;) już plany strategiczne są byle się tylko udało

iNso87, Acilya lubią tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami ja też tak chcę.. Niech moje też jak się obudzą to niech mi dadzą pospac:p hehe bo u nas to wyglada tak, Młodsza jak otworzy oczy to odrazu Mamo? I wstaje i tup tup tup do nas.. A Starsza odwala się na drugi bok i spi dalej:p eh. Muszę jakoś namówić Mala, zeby Starsza budziła bo ma bliżej pod bokiem hehe
    A też się zastanawiałam jak to zrobić potem jak trzecie by miało z rok, dwa. Jeśli będziemy mieszkać jeszcze tu a tak pewnie będzie mimo, że planujemy dom to w jeden dzień nie stanie. Pokój dziewczyn remontowalismy w marcu i jest dość młodzieżowy. Ma tylko akcenty dziecięcego no i zabawki na regalach. Myślę, że pewnie ten mniejszy będziemy robić najmłodszemu dziecku. Jeszcze jakby okazał się chłopiec to napewno.

Kleopatra pozazdrościć domu:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jestem na etapie kupna domu. Mamy 67m mieszkanie. Mam nadzieję ze do porodu bądź krótko po już będziemy w nowym domu.
    Imię na L to np Ludwik :),Lech,Leon,Leszek, to tak na szybko co mi w głowie zaświtało. Chodz Leon to fajne chłopaki :)
    Ja miałam imprezowy weekend na wadze z 1kg więcej mega wzdęcia. Ja to muszę wagi pinowac bo zawsze był ze mną problem wiec trzeba uważać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też marzy sie duża rodzina. Chciała bym 3 dzieci. Na początku mąż nie podzielał mojego entuzjazmu ale dlugo nie trzeba było go też namawiać. Niedawno sie przeprowadziliśmy na swoje przydało by się większą gromadką zapelnić ten dom. Nie chcialam takiej różnicy wieku ale wyszło jak wyszło może miedzy drugim a trzecim uda sie zmniejszyć dystans :)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Bardziej z wykresu. Wiem, że na pewno czasami zaglądałam czy Ci się udało. A teraz już drugie, to już pełnia szczęścia.

Aaa, no wlasnie pewnie dlatego Cie kojarze. Od urodzenia corki niezbyt czesto tu bywalam, wiec nie pamietam juz wszystkich ;) starosc nie radosc haha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 22:43

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze widze ze niezle domy mieszkania. My mieszkamy z moimi rodzicami w domu ale nie chcialabym sie wyprowadzac bo to zawsze jest duza pomoc. Dla mnie prowadzenie domu plus opieka nad dziecmi i do tego jeszcze praca na ta chwile jest nie do ogarniecia. Moi rodzice tez juz sie starzeja i sa zadowoleni ze beda miec dobry kontakt z wnukami. Kiedy zamierzacie powiedziec? Bo ja caly czas pozostaje przy tym ze dopiero okolice pazdziernika powiem moim rodzicom i tesciom. Tak sobie planuje zeby zaprosic tesciow na obiad i zrobic im niespodzianke.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem pewnie po wizycie czyli pod koniec lipca. Najpierw chłopcom a potem rodzicom. Moi chłopcy marża o bracie, no kurde ilu tych braci można mieć? ;]

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Noelli Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2019 wrote:
    A to nic się nie dzieje tak tylko zobaczylam:)ja wlasnie tez za duzo objawow nie mam i sie stresuje tym:(bolą mnie jedynie piersi dość mocno i apetyt mi dopisuje.
    Przykro mi z powodu straty i gratuluję super prezentu:)
    Ja mam dwóch synów już wyrośnietych bo mają 12 i prawie 10 lat:)kiedy na wizytę się wybierasz?Ja idę w poniedziałek zobaczyć czy wogole jest pęcherzyk i czy w dobrym miejscu:)miłego dnia

Nadzieja, gratuluje dzieciaków - fajnie, ze będziesz miała znowu powtórkę z rozrywki ;-) Powodzenia w pn na wizycie!
    ja z wizyta chce poczekać jeszcze jakies dwa tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 00:00

c55f43r8o19u3iq8.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    O kurcze widze ze niezle domy mieszkania. My mieszkamy z moimi rodzicami w domu ale nie chcialabym sie wyprowadzac bo to zawsze jest duza pomoc. Dla mnie prowadzenie domu plus opieka nad dziecmi i do tego jeszcze praca na ta chwile jest nie do ogarniecia. Moi rodzice tez juz sie starzeja i sa zadowoleni ze beda miec dobry kontakt z wnukami. Kiedy zamierzacie powiedziec? Bo ja caly czas pozostaje przy tym ze dopiero okolice pazdziernika powiem moim rodzicom i tesciom. Tak sobie planuje zeby zaprosic tesciow na obiad i zrobic im niespodzianke.
    Ja już powiedziałam mamie :)
    Dla mnie najlepsza opcja by było jakby mama była blisko ale żeby z nia nie mieszkać :D Ew. W jednym domu ale z osobnym wejściem, kuchnia itd.

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • Acilya Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja powiem pewnie po wizycie czyli pod koniec lipca. Najpierw chłopcom a potem rodzicom. Moi chłopcy marża o bracie, no kurde ilu tych braci można mieć? ;]
    Teraz to musi być córka! :D

Kleopatra lubi tę wiadomość

uwo93e3kvtyzyw16.png
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra mój starszy od dawna mówi, ze on chce jeszcze 7 braci:DDD siostrzyczki nie bo dziewczynki są głupie;)))) No poza Stefcią z przedszkola ona jest fajna:DD

Co do mieszkania z rodzicami to my na pewno przeniesiemy się do domu rodziców jak trzeba będzie im pomoc lub gdy zostanie już jedno na świecie. Będzie się to wiązało z wyprowadzka do innego miasta, ale nie wyobrażam sobie zostawić ich samych. Narazie tu nam dobrze i myśle, ze mieszkanie na tym etapie z rodzicami nie wyszło by na dobre ani nam ani rodzicom;)

Kleopatra lubi tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie daleko nie wyprowadzałam mamy działka przy działce z moimi rodzicami a i tak płakałam jak sie przeprowadzałam.

My chcemy poczekać z informacja miesiąc to minimum. Z doświadczenia wolę poczekać.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli chodzi o moich rodziców to mam jeszcze Siostrę Starsza. Ona nie ma Malza ani dzieci. Przy urodzeniu miała wiele wad i dużo chorób. Była też wczesniakiem. Ma stopień niepełnosprawności ale jest, że tak powiem normalna. Ma swoje tylko czasem odloty;) No to Ona z nimi mieszka. Jak rodziców zabraknie to najpierw z moim Tatą mówiliśmy o postawieniu właśnie domu dla mnie i Malza i wtedy na piętrze zrobić dla Niej pokój. Potem myslalam, zeby bliźniaka zrobić to jedna część później byłaby Jej ale drogo wychodzi. To poprostu postawimy dom i bedzie miala w razie czego swój pokój jak Któreś dziecko moje wyjdzie z domu. Wtedy byłyby 3 mieszkania wolne to miało by moje każde własne na początek. Jak nie będzie trzeba sprzedawać w trakcie budowy. Ah no i biorąc pod uwagę, że moja Teściowa jednak zdania nie zmieni i nie odda Siostrunia Malza. Mimo, że ta ma dom za free od Niej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 08:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej szkoda mi twojej siostry. Czyli juz teraz nie ma zadnych wad? A odloty to co masz na mysli? Czyli jest zdrowa fizycznie i tylko psychika ucierpiala?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 3 lata temu kupiliśmy mieszkanie 51 m2 salon z aneksem kuchennym, sypialnia i pokój dziecięcy ;) Mąż chce się budować za 2 lata więc zobaczymy jak to w praniu wyjdzie ;) myślimy o max dwójce dzieci, oboje z mężem podchodzimy z dużych rodzin, ja mam siedmioro rodzeństwa a Mąż pięcioro ;)

Miłego dnia ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ