MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny takie sie zastanawiam. Zapisalam sie do ginekologa na nfz i prywatnie. Na nfz bede chodzic do przychodni do ktorej chodzilam w pierwszej ciazy i badania krwi zlecaja wzzystkie na nfz z tym ze w poprzedniej ciazty pamietam nie dali mi tych wynikow tylko wpisali do karty ciazy. I bedac prywatnie u ginekologa nie chce wszystkich badan krwi powtarzac i placic jeszcze za te badania 300 zl tylko pokazac mu te co zrobione zostaly na nfz. Ale tak podejrzewam ze pewnie mi te polozone w tehj przychodni na nfz nie beda chcialy udostepnic oryginalow albo nie daddza zrobic kserokopii. Ciekawe czy jak poprosze..
No ale te badania to dopiero kolo 9 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:22
-
Wrocilam z obiadku od rodziców.
Bluberry data zmieniona.
Dziewczyny niestety ani lekarze ani żadne lekarstwo nic tu nie zdziala. Uwierzcie mi, że przez tyle lat pewnie było wszystko. Z resztą teraz jak jest mowa o psycholog itp. To jest u Niej nerw i gadka a raczej wisk i krzyk, że nikt z Niej durna robić nie będzie. A jest strasznie nerwowa. Jeśli chodzi o leki to coś tam przyjmowała ale jak Jej się odechciało to przestała i nikt Jej Przeciez nie zmusi. Powiem Wam, że trzeba umieć do Niej mówić i jest ok. Mieć poprostu podejście No to moja jedyna siostra i nie mogłaby zostawić Jej na pastwę losu samej. No ale nie ukrywam, że wtedy dla mnie życie się zmienia diametralnie. No i super, że Malz się na to godzi. -
Malutka_27 wrote:Podobno serduszko już bije w 22dpo ale jak to jest na prawdę trudno mi powiedzieć. Ja mam wizytę dopiero 6t i 5d.
Ja też biorę Luteine i mimo to w ciągu dnia mnie pobolewa ale jak nie jestem sama to jestem już spokojniejsza;-)
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Elcia ja w poprzedniej ciazy miała na nfz zalecane do diagnostyki. Szłam na wizytę i tam na mnie czekały już wyniki. Gin wpisywałem je do karty sobie i dla mnie i oddawał je mi. A jak teraz poszłam do nowej przychodni żeby zrobić tą cytologie. To musiałam sobie ksero robić i to płatne! A oryginał został w karcie.
-
Ja mam mdłości i nic mi nie pomaga a są cały dzień.. Do tego dziś założyłam dżinsy, bo dosyć chłodno u nas, i po godzinie w nich musiałam u rodziców rozpiać guzik bo myślałam, że nie wyrobię. Tak mnie brzuch bolał i zoladek.. Do tego jak w zaawansowanej ciazy nie dałam rady siedzieć w jednym miejscu tyle czasu..wszystko mnie bolało. Najchętniej to bym się położyła i zasnela.
Nadzieja2019 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Acilya myślę, że każdy dzień zrobi różnice a im później wiadomo tym lepiej
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Reniferra wrote:Ja dziś 3 dzień na duphastonie i prawie ciągle na leżąco. Dziś nie było póki co plamienia i brzuch też rzadziej pobolewa. Daje mi to powera do pozytywnych myśli. Nadzieja, udanej wizyty
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Malutka_27 wrote:Panna Justyna pobolewa Cię brzuch przy Luteine ?
Jedyne co mnie martwi to mój przyrost bety, niestety badałam tylko 2x ponad tydzień temu - nie mam dalszego porównania i boje sie, że wyniki mogą sugerować zasniad...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 20:09
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
nick nieaktualny