MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, taki artykuł wraz z filmem, jaki fotelik kupić po tym pierwszym do 13 kg.
Statystyki już wcześniej mnie jednak przekonały do rwf, baza jest tylko dodatkiem.
Ale słabo mi się robi na samą myśl o takich konsekwencjach wożenia małych dzieci przodem do kierunku jazdy:
https://fotelik.info/pl/news/foteliki-przodem-czy-tylem-prawdziwa-historia-+-video-z-testow-zderzeniowych,896.html?utm_source=facebook&utm_medium=post_sponsorowany&utm_campaign=ruch_podobni&utm_content=wewnetrzna_dekapitacja&fbclid=IwAR33nNtyIWBnYBkLz9JdE_gxlzJVa5qareveYdT5sCQyIEG2kgu3ucTQtu8Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:83xx, brzmi faktycznie poważnie-ale maleństwo już całkiem spore. Oprócz usg jakieś szczególne plany czy opcje mają lekarze?
Za tydzień przy kolejnym USG się okaże co robimy. Ja prowadzę ciążę prywatnie.
Tak, też się cieszę, że Malutka już nabrała masy -
83xxx wrote:Za tydzień przy kolejnym USG się okaże co robimy. Ja prowadzę ciążę prywatnie.
Tak, też się cieszę, że Malutka już nabrała masy
To trzymam mocno kciuki-niech zdrowo rośnie83xxx lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Katia89 wrote:Czytalyscie wpis z pamiętnika jednej z lutowek? Opisała swój poród... Jesu, aż włos się jezy na głowie...jakby któraś chciała to wrzucam link
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/czasami-czlowiek-musi-inaczej-sie-udusi-4-ivf-i-naturalsik,357,2.html
Wlasnie przeczytalam i stwierdzam ze autorka ma ogrom poczucia humoru jak na ta cala sytuacje. Moze nie powinnam tego pisac ale pare razy sie usmiechnelam jak to obrazowala, chociaz powinno sie plakacWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 16:49
-
83xxx najważniejsze, że maleństwo ma taką ładną masę. Pij dużo, bo ja przyznaję, że w amoku remontowym trochę to zaniedbałam i to może być przyczyną.
Co do planów - w sumie nie mają żadnych oprócz kontroli. Tak na prawdę ilość wód mam na granicy. Powinno być powyżej 8, norma jest niby od 5 a ja mam ok. 6. Przepływy mam dobre, młody przez miesiąc przybrał 800g więc jest ok, tylko, że malowodzie jest pierwszą oznaką niewydolności łożyska i stąd kontrola. W sumie wkurzam się bo miałam dziś skręcać komode i szafkę do łazienki, a poza tym mąż musi mnie odwiedzać zamiast remontować ale z drugiej strony od miesięcy nie miałam tak, żeby poleżeć trochę bez wyrzutów, że nie remontuję. Może więc wszystko jest po coś.. Tylko nie chce tu być za długo!
Usłyszałam też płacz noworodka - słodki ale zestresował mnie, że już niedługo taki mały człowiek będzie pod MOJĄ OPIEKĄ.
Chciałam też Wam podziękować. Super czuć, że nie jest się samemu :*patuniek86, Katia89, iNso87, Ulv15, Reniferra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsiążka gratulacje świetnie ze już masz to za sobą odpoczywaj i wracaj do sił
Teverde trzymaj sie
a w szpitalu jesteś pod dobrą opieką, trzymam kciuki by wszystko dobrze sie zakończyło.
83xxx będzie dobrze trzeba wierzyć, już bliżej niż dalej.teverde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jakby ktoś by był zainteresowany wyjazdem do Egiptu i chciałby polecieć do Hurghady to zapraszam. I zapraszam do kontaktu-miło było by się już tam spotkać i zawsze może mogłabym coś doradzić, podpowiedzieć,czy z wyborem hotelu , to jakby coś to służę pomocą
Madziak,ale fajni chłopcy, a Filipek jakie włoski, suuuper.
Książka, kochana gratuuulacje zdrówka! :-*
Teverde,leżeć w szpitalu lipa,ale w takich przypadkach to jednak lepiej być pod opieką. Życzę Wam zdrówka i będzie na pewno dobrze. Wszyscy trzymamy kciuki.
83xxx- dla Ciebie też duuuzo zdrówka i grunt to być w dobrych rękach. Powodzenia :-*
teverde, 83xxx, Macy, Reniferra, Malutka_27, Anet85 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Książka gratulacje.
Teverde trzymaj się tam i odpocznij.
Ze mnie też teraz wychodzi zmęczeni. W nocy mało spałam,w dzień dużo sprzątałam i teraz jestem padnięta. Byle do 20 to będzie cisza i spokój
Moi chłopcy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28d35c00591b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 18:04
teverde, Butterfly 83, Beatrix_, Katia89, Pikcia, patuniek86, iNso87, Macy, Reniferra, kehlana_miyu, Sana, Bluberry, Marza89, lkc, Ankakaranka87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
teverde wrote:Dzięki dziewczyny! :*
A przy okazji mała rada ode mnie - na każdą, choćby kontrolną wizytę lekarską warto iść w pełnej gotowości. Z włosami umytymi nie tylko suchym szamponem itp.
Ja już to przerobiłam i stosujęteverde lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Butterfly 83 wrote:Kleopatra, ale fajne łobuziaki :-*
Jakie mają nastawienie, że będą mieli rodzeństwo?kehlana_miyu, Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Książka gratulacje!
Dziewczyny a ja na IP i juz chyba zostanę. Pojechałam na ktg do cliniki i skierowali mnie na izbę bo za wysokie ciśnienie 137/96 a tutaj rozwarcie na dwa palce, skurcze, robią badania i lekarz mówi, że jutro poród!
Przyjechałam sama autem bo wszystko Ok poza bólem głowy, włosy nie umyte bo miałam to zrobić wieczorem, skarpetki męża bo większe i takie rano wcisną mi na stopy. Jechałam tylko na ktg...Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Aktualnie 1,5cm rozwarcia, ale pełnego zgładzenia nie ma, więc jeszcze pewnie kilka dni. Troszeczkę byłam podmasowana i no hmm co tu dużo mówić, pokrzyczałam sobie trochę przy tym . Mąż trzymał mnie za rączkę i powiem Wam, że tak jakoś lepiej mi było z jego głosem tuż obok. Mam nadzieję, że zadziała to też przy porodzie.
Malutka jest ogólnie ładnie wstawiona główką, więc jeśli szyjka puści to nie powinno być bardzo trudno. Przypuszczalna waga to 3400 z naciskiem raczej na mniej niż więcej.iNso87, lkc, Butterfly 83, teverde, Ankakaranka87, Kleopatra, Ulv15 lubią tę wiadomość