MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso, głodomorek z Dusi
Reniferra, dokładnie, narzekaj ile czujesz że musisz. Komu jak nie nam? Kto Cię lepiej zrozumie niż babki w podobnej sytuacji? Ja już mam trochę dość ciąży, ręce i stopy mi puchną, brzuch ciągle twardnieje, ale nie narzekam głośno bo wiem, że przy moim tc dla małej jest bezpieczniej póki co w brzuchu. U Ciebie to całkiem inny temat.
Maja, już czas na spotkanie z rodzicami! Wake up! 😃👨👩👧Reniferra lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Ja po porannym ktg. Jutro będą mnie ciąć. Na razie czuje się kompletnie nieprzygotowana i ciagle trudno mi uwierzyć ze to już.
Reniferra ja to bym chciała w sumie jakieś skurcze mieć choćby przepowiadające bo przynajmniej poczulabtm ze to już za chwile, a tu tak z buta - ciąża jest, ciąża się skończyła - tak zupełnie bez niczego. Zupełnie nie spodziewałam się takiego scenariusza. Ale z drugiej strony rozumiem ze może to wkurzać. W sumie (chociaż może to głupie porównanie do bólu) mnie tam zaczyna wkurzać te ciagle ktg - nie samo leżenie a buczenie maszyny, a to przecież tętno mojej córeczki a zamiast cieszyć się ze mogę ja podsłuchiwać momentami mam już dość.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
To ja też ponarzekam troszeczkę. Żołądek i duszności doprwadzają mnie do rozpaczy. Bolą też plecy. Na twardnienia w sumie nie zwracam uwagi żeby się nie nakręcać. Brzuch pobolewa ale nic z tego nie wynika - to nie jest ten ból. Nie ruszę się na IP przed sobotą (chyba że z małą coś się zacznie dziać) puki nie będę wyła z bólu - niecierpię tych ludzi. A w sobotę kończy mi się zwolnienie jak przenoszę to muszę szybko się do kogoś dostać. Moja lekarka mnie nie przyjmie bo się pochorowała, ma parszywy humor i nie przymuje dodatkowych pacjentów a zapusać się wcześniej niż miesiąc do niej nie da.
-
Kehlana u mnie to samo, z synkiem też nie miałam przepowiadających tylko od razu porodowe, a teraz moja macica też sobie ćwiczy...ciekawe jak to się przełoży na poród. Mówią że każda ciąża inna i widać to prawda
Renifera oby w końcu u Ciebie się rozkręciło trzymam kciuki :* narzekaj tu ile potrzebujesz
Inso faktycznie łakomczuszek, to teraz cycki muszą brać się ostro do roboty żeby nadazyly z produkcjąReniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra, dawaj ile wlezie. Ja ostatnio też nic innego, tylko marudzę.
Przy okazji - którym terminem się sugeruje ie jeśli chodzi o donoszenie ciąży? Bo lekarze pewnie bezsensownie tym z OM? Bo ja też trochę pokusiłam los i umówiłam się za tydzień do fryzjera a za dwa na rzęsy. Można powiedzieć, że oprócz jednego nieudanego eksperymentu to moje pierwsze zakładanie rzęs. Ciekawe jak wytrzymam 2h na stole 😬 Ale od paru miesięcy czuję się że sobą fatalnie bo przy remoncie nie koniecznie jest czas, żeby o siebie zadbać i postanowiłam zaszaleć. Przynajmniej w szpitalu będę się lepiej czuła 😏 -
Delvila rozumiem Cię. Ja mając KTG 3xdziennie jeszcze czasem za głośno ustawione dostawałam czegoś. Do tego moje łóżko było w środku i czasem położne ustawiały KTG obu koleżankom naraz, a ja po środku tego dudniącego hałasu 😑 Gdyby tylko ciszej to ustawić..
Ale jako że kobiety nie zrozumiesz, to teraz za tym tęsknię i puszczam sobie w kółko filmik nagrany ze szpitala 🙉 Myślałam, że będę umiała sama go wysłuchać stetoskopem ale dupa, nic nie słyszę 😔 Dobrze, że się wierci na potęgę!
Delvila, jutro utulisz swoje maleństwo!!! 💓
Wróbel, może dobrze, że musisz poszukać kogoś innego? Z tego co pamiętam, to ta lekarka była taka wredna, nie? Jeszcze by Cię czymś wkurzyła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:02
-
Cześć!
Dziewczyny, jeszcze troszkę, u niektórych tylko kilka dni (albo godzin ) do rozwiązania. Wiem jak Wam ciężko... ja z córką w 41 dopiero urodziłam. Teraz Julek się pospieszył trochę i w sumie ta ciąża miesiąc krócej trwała. Nie da się przewidzieć. Trzymam kciuki za Wasze samopoczucie, żeby chociaż humory na ostatniej prostej dopisywały Chociaż jak wszędzie boli i ciężko to nie wiem czy się tak da ;/ W każdym razie ściskam każdą
Koło 10.30 ma przyjść pediatra na wizytę patronażową. Zapytajcie w swoich przychodniach, czy mają takie domowe, bo przy Kornelii nie miałam pojęcia że lekarz może przyjść do domu w ramach NFZ. Wtedy mieliśmy też inną przychodnię. A to jednak duże ułatwienie nie ciągnąć takiego szkraba do przychodni.
Inso, przynajmniej nie musisz się martwić, że Dusia spadnie z wagi urodzeniowej Buziaki dla Was, super że dziś już do domu
teverde, Katia89, Reniferra lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
U nas pojawił się problem z córcią. Od jakiegoś tygodnia ma częstomocz, a wcale więcej nie pije. Aż wczoraj pani w przedszkolu zwróciła uwagę, że w ciągu godziny była 4 razy. Mam nadzieję, że pediatra da mi przy okazji dziś skierowanie dla niej na badanie moczu i krwi. jak wyjdzie wszystko dobrze, to nie wiem czy nie będziemy usg robić. Chociaż podejrzewam, że to może być na tle nerwowym. Nie miałam pojęcia że coś takiego jest, a wczoraj wyczytałam że dość często u dzieci. A sytuacja w domu nowa może tak na nią wpływać;/Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Delvila kciuki za jutro, powodzenia! ❤️
Wróbel współczuję ☹️ oby te dolegliwości szybko Ci minęły.
teverde ja się sugeruję owulacją. Według niej i według usg mam taki tc, jak w suwaczku. Wg om miałabym dziś +4 dni w tc.
LwieSerce oj ☹️ zdrówka dla córci.teverde lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Reniferra, no bez przesady! Żeby nawet ponarzekać nie było można? I to właśnie teraz? To kiedy?
Dawaj śmiało, wal prosto z mostu
Delvila-faktycznie szybko będą ciąć. Nie czekają do 37tc?
Teverde, ja idę wg usg i cyklu. Więc termin na 18 marca. Oczywiście po pierwszym pobycie w szpitalu już nikt tego nie słucha i wszędzie mówią, że 21 marca
Na szczęście to tylko 3 dni różnicy, ale sama wiesz, że dla ciężarnej 3 dni to wieczność
Ja W szpitalu bardzo lubiłam ktg Też 3 razy dziennie, gorzej z samym słuchaniem tętna, bo 6 razy, w tym 3 w nocy Na śpiocha
Dobra, wychodzę, bo nie zdążę-a jeszcze w piżamie jestem!teverde lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Wstałam, postanowiłam się ogarnąć. Odkurzę, umyję podłogi, pójdę do sklepu.
Co do terminu, to mój z usg prenatalnego był wczoraj . A z Om tylko 2 dni róznicy, więc wcześniej na to nie zwracałam zupełnie uwagi. Teraz za to nagle ma to znaczenie . Sądzę, że w szpitalu na OM będą patrzeć.patuniek86, teverde lubią tę wiadomość
-
Lwie Serce, jak miło przeczytać kilka dobrych słów w nasza stronę, jeszcze nie rozpakowanych 😘
Faktycznie te ostatnie dni dluza się niesamowicie i dają popalić, nastroje różne, stres przeplata się radością, niepewnością, euforia itd. To moje pierwsze dziecko i im bliżej terminu tym jestem mniej gotowa... Ale nie ma już odwrotu 😉
Trzymam kciuki za zdrowie córeczki!
Butterfly, jak nastrój u Ciebie? 😊
Teverde, ciekawe czy Twoje plany wypala, za dwa tygodnie na rzesy? Podziwiam 😁 ja byłam umówiona tydzień temu ale zrezygnowałam bo nie wyleze tyle czasu...
Inso, fajnie że idziecie dzisiaj do domu, szybko poszło 😊teverde lubi tę wiadomość
-
Ja do fryzjera nie idę, bo bym nie wytrzymała na fotelu
Leżenia na plecach nie stosuję w ogóle, bo mi strasznie duszno się wtedy robi i łapią mnie mocniejsze skurcze. Więc podziwiam za plany
Inso, bo oczywiście zapomniałam dodać-skądś te 4 kilo u głodomora się wzięły 😂 Tylko się cieszyć, że taka chętnateverde lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Jadę na kroplowke. Chodz muszę przed tym powiedzieć dr ze mam od wczoraj jakieś swędzenie znów i czy nie lepiej jest wyleczyć najpierw czy nie ma znaczenia i się podłączomy do oxy i rodzimy.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019