X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, głodomorek z Dusi :D

Reniferra, dokładnie, narzekaj ile czujesz że musisz. Komu jak nie nam? Kto Cię lepiej zrozumie niż babki w podobnej sytuacji? Ja już mam trochę dość ciąży, ręce i stopy mi puchną, brzuch ciągle twardnieje, ale nie narzekam głośno bo wiem, że przy moim tc dla małej jest bezpieczniej póki co w brzuchu. U Ciebie to całkiem inny temat.
    Maja, już czas na spotkanie z rodzicami! Wake up! 😃👨‍👩‍👧

Reniferra lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porannym ktg. Jutro będą mnie ciąć. Na razie czuje się kompletnie nieprzygotowana i ciagle trudno mi uwierzyć ze to już.
    Reniferra ja to bym chciała w sumie jakieś skurcze mieć choćby przepowiadające bo przynajmniej poczulabtm ze to już za chwile, a tu tak z buta - ciąża jest, ciąża się skończyła - tak zupełnie bez niczego. Zupełnie nie spodziewałam się takiego scenariusza. Ale z drugiej strony rozumiem ze może to wkurzać. W sumie (chociaż może to głupie porównanie do bólu) mnie tam zaczyna wkurzać te ciagle ktg - nie samo leżenie a buczenie maszyny, a to przecież tętno mojej córeczki a zamiast cieszyć się ze mogę ja podsłuchiwać momentami mam już dość.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też ponarzekam troszeczkę. Żołądek i duszności doprwadzają mnie do rozpaczy. Bolą też plecy. Na twardnienia w sumie nie zwracam uwagi żeby się nie nakręcać. Brzuch pobolewa ale nic z tego nie wynika - to nie jest ten ból. Nie ruszę się na IP przed sobotą (chyba że z małą coś się zacznie dziać) puki nie będę wyła z bólu - niecierpię tych ludzi. A w sobotę kończy mi się zwolnienie jak przenoszę to muszę szybko się do kogoś dostać. Moja lekarka mnie nie przyjmie bo się pochorowała, ma parszywy humor i nie przymuje dodatkowych pacjentów a zapusać się wcześniej niż miesiąc do niej nie da.

npV2p1.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana u mnie to samo, z synkiem też nie miałam przepowiadających tylko od razu porodowe, a teraz moja macica też sobie ćwiczy...ciekawe jak to się przełoży na poród. Mówią że każda ciąża inna i widać to prawda :)
    Renifera oby w końcu u Ciebie się rozkręciło trzymam kciuki :* narzekaj tu ile potrzebujesz ;)
    Inso faktycznie łakomczuszek, to teraz cycki muszą brać się ostro do roboty żeby nadazyly z produkcją :P

Reniferra lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, dawaj ile wlezie. Ja ostatnio też nic innego, tylko marudzę.

Przy okazji - którym terminem się sugeruje ie jeśli chodzi o donoszenie ciąży? Bo lekarze pewnie bezsensownie tym z OM? Bo ja też trochę pokusiłam los i umówiłam się za tydzień do fryzjera a za dwa na rzęsy. Można powiedzieć, że oprócz jednego nieudanego eksperymentu to moje pierwsze zakładanie rzęs. Ciekawe jak wytrzymam 2h na stole 😬 Ale od paru miesięcy czuję się że sobą fatalnie bo przy remoncie nie koniecznie jest czas, żeby o siebie zadbać i postanowiłam zaszaleć. Przynajmniej w szpitalu będę się lepiej czuła 😏

• teverde Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila rozumiem Cię. Ja mając KTG 3xdziennie jeszcze czasem za głośno ustawione dostawałam czegoś. Do tego moje łóżko było w środku i czasem położne ustawiały KTG obu koleżankom naraz, a ja po środku tego dudniącego hałasu 😑 Gdyby tylko ciszej to ustawić..
    Ale jako że kobiety nie zrozumiesz, to teraz za tym tęsknię i puszczam sobie w kółko filmik nagrany ze szpitala 🙉 Myślałam, że będę umiała sama go wysłuchać stetoskopem ale dupa, nic nie słyszę 😔 Dobrze, że się wierci na potęgę!
    Delvila, jutro utulisz swoje maleństwo!!! 💓

Wróbel, może dobrze, że musisz poszukać kogoś innego? Z tego co pamiętam, to ta lekarka była taka wredna, nie? Jeszcze by Cię czymś wkurzyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:02

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Dziewczyny, jeszcze troszkę, u niektórych tylko kilka dni (albo godzin :P) do rozwiązania. Wiem jak Wam ciężko... ja z córką w 41 dopiero urodziłam. Teraz Julek się pospieszył trochę i w sumie ta ciąża miesiąc krócej trwała. Nie da się przewidzieć. Trzymam kciuki za Wasze samopoczucie, żeby chociaż humory na ostatniej prostej dopisywały :D Chociaż jak wszędzie boli i ciężko to nie wiem czy się tak da ;/ W każdym razie ściskam każdą ;-)

Koło 10.30 ma przyjść pediatra na wizytę patronażową. Zapytajcie w swoich przychodniach, czy mają takie domowe, bo przy Kornelii nie miałam pojęcia że lekarz może przyjść do domu w ramach NFZ. Wtedy mieliśmy też inną przychodnię. A to jednak duże ułatwienie nie ciągnąć takiego szkraba do przychodni.

Inso, przynajmniej nie musisz się martwić, że Dusia spadnie z wagi urodzeniowej :D Buziaki dla Was, super że dziś już do domu :)

teverde, Katia89, Reniferra lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pojawił się problem z córcią. Od jakiegoś tygodnia ma częstomocz, a wcale więcej nie pije. Aż wczoraj pani w przedszkolu zwróciła uwagę, że w ciągu godziny była 4 razy. Mam nadzieję, że pediatra da mi przy okazji dziś skierowanie dla niej na badanie moczu i krwi. jak wyjdzie wszystko dobrze, to nie wiem czy nie będziemy usg robić. Chociaż podejrzewam, że to może być na tle nerwowym. Nie miałam pojęcia że coś takiego jest, a wczoraj wyczytałam że dość często u dzieci. A sytuacja w domu nowa może tak na nią wpływać;/

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, tak przez tą chorobę jej się charkter schrzanił. Kiepski moment na zmianę ale może zdąże kogoś jeszcze znaleźć.

teverde lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila kciuki za jutro, powodzenia! ❤️

Wróbel współczuję ☹️ oby te dolegliwości szybko Ci minęły.

teverde ja się sugeruję owulacją. Według niej i według usg mam taki tc, jak w suwaczku. Wg om miałabym dziś +4 dni w tc.

LwieSerce oj ☹️ zdrówka dla córci.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, no bez przesady! Żeby nawet ponarzekać nie było można? I to właśnie teraz? To kiedy?
    Dawaj śmiało, wal prosto z mostu :-)

Delvila-faktycznie szybko będą ciąć. Nie czekają do 37tc?

Teverde, ja idę wg usg i cyklu. Więc termin na 18 marca. Oczywiście po pierwszym pobycie w szpitalu już nikt tego nie słucha i wszędzie mówią, że 21 marca ;-)
    Na szczęście to tylko 3 dni różnicy, ale sama wiesz, że dla ciężarnej 3 dni to wieczność ;-)
    Ja W szpitalu bardzo lubiłam ktg :-) Też 3 razy dziennie, gorzej z samym słuchaniem tętna, bo 6 razy, w tym 3 w nocy ;-) Na śpiocha ;-)

Dobra, wychodzę, bo nie zdążę-a jeszcze w piżamie jestem! :-D

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Ja też mam 3 dni różnicy - WIECZNOŚĆ!!!

patuniek86 lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz dziewczyny. Wstałam, postanowiłam się ogarnąć. Odkurzę, umyję podłogi, pójdę do sklepu.

Co do terminu, to mój z usg prenatalnego był wczoraj :D. A z Om tylko 2 dni róznicy, więc wcześniej na to nie zwracałam zupełnie uwagi. Teraz za to nagle ma to znaczenie :D. Sądzę, że w szpitalu na OM będą patrzeć.

patuniek86, teverde lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie Serce, jak miło przeczytać kilka dobrych słów w nasza stronę, jeszcze nie rozpakowanych 😘
    Faktycznie te ostatnie dni dluza się niesamowicie i dają popalić, nastroje różne, stres przeplata się radością, niepewnością, euforia itd. To moje pierwsze dziecko i im bliżej terminu tym jestem mniej gotowa... Ale nie ma już odwrotu 😉

Trzymam kciuki za zdrowie córeczki!

Butterfly, jak nastrój u Ciebie? 😊

Teverde, ciekawe czy Twoje plany wypala, za dwa tygodnie na rzesy? Podziwiam 😁 ja byłam umówiona tydzień temu ale zrezygnowałam bo nie wyleze tyle czasu...
    Inso, fajnie że idziecie dzisiaj do domu, szybko poszło 😊

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera nie idę, bo bym nie wytrzymała na fotelu ;-)
    Leżenia na plecach nie stosuję w ogóle, bo mi strasznie duszno się wtedy robi i łapią mnie mocniejsze skurcze. Więc podziwiam za plany :-D

Inso, bo oczywiście zapomniałam dodać-skądś te 4 kilo u głodomora się wzięły 😂 Tylko się cieszyć, że taka chętna :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na kroplowke. Chodz muszę przed tym powiedzieć dr ze mam od wczoraj jakieś swędzenie znów i czy nie lepiej jest wyleczyć najpierw czy nie ma znaczenia i się podłączomy do oxy i rodzimy.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, powodzenia. Trzymamy kciuki :)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, kciuki!!!

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, trzymam kciuki! 🙂✊

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, powodzenia 😊 ciekawa jestem czy będzie dziewczynka czy chłopak 😉

age.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ