MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się przy synku przydał kilka razy, ale tak jak Patuniek nie byłam w stanie odciągnąć dużych ilości mleka pomimo braku problemów z pokarmem. Ale mój synek i tak nie zaakceptował butelki, więc nie był to problem Więc jeżeli nie planujesz regularnego odciągania, to kup Canpol Easy Start, jest chyba najtańszy z elektrycznych, a na okazjonalne odciąganie sprawdza się nieźle.
Sana lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja nie planowałam zakupu laktatora ale kiedy dowiedziałam się na 100% ze będzie CC to kazałam kupić bo przy cięciu podobno są problemy z laktacja. Mam Lovi prolactis elektryczny (zależało mi na szklanych butelkach), ale na razie leży nierozpakowany bo nie mam potrzeby. Nawał miałam jeszcze w szpitalu ale Magda sobie z nim świetnie poradziła.
Sana lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Nie położyli mnie! Mam sobie ogarnąć KTG w piątek i poniedziałek, a kolejna wizyta w środę Jupi! Wody dalej na poziomie 6, a młody urósł, więc jest ok
Kleopatra, enka90, patuniek86, Makowe Szczęście, Bluberry, bbeczka91, Izziee, kehlana_miyu, Sana, Katia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teverde super że mały rośnie i że jeszcze nie musicie się kłaść do szpitala w domu zawsze lepiej!
Książka jeśli pediatra mowi że jest ok to bym nie wlaczala sama mm... Policz sobie dla własnego spokoju dobowe przyrosty, ale od najmniejszej znanej masy, tzn obecna masa - najmniejsza = przyrost i podziel ten przyrost przez liczbę dni od tej najmniejszej masy. Średnia powinna wyjść te 26-31g. No i jak pisze Lwie, kontrola mokrych pieluchKsiazka1, Lubieswieczki, teverde lubią tę wiadomość
-
Sana ja używam laktatora.mała miała problem z tym wedzidelkiem i nie umiała zassac twardej piersi. Musiałam trochę odciągnąć żeby były miękkie. Dwie porcję też zamroziłam na jakiś kryzys ;p
Sana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwie kup ma 5-6, w nocy ma tylko siusiu. Cieszylam się że tak krótko je ale teraz już się nie cieszę. Ona sama kończy po około 10-15minutach jedzenia, po prostu puszcza pierś. Dzisiaj chciałam zobaczyć czy zje jak nie zawoła i nie chciała jeść. Więc wydawałoby się że je tyle ile potrzebuje. Nie ulewa tez prawie wcale. Ani razu nie musiałam jej przebierać bo ulala czy się osrala.
-
nick nieaktualny
-
Książka, jeśli lekarz mowi ze ok, to też bym nie dala mm. Ón pewnie ocenił dodatkowo śluzówki i ciemiaczko, które też mowi o odżywieniu. Skoro sama puszcza, a nie tak jak u mnie - przysypia, to widocznie ten typ tak ma:) widocznie rośnie w swoim tempie, ważne że nie spada i nie stoi w miejscu z wagą.
Ksiazka1 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja dzisiaj użyłam pierwszy raz laktatora. Spowodowane było to tym, że po przystawieniu Maja ulała krwią z mlekiem w takiej ilości, że można było się przestraszyć... patrzę a mi krew z sutka kroplami cieknie i to jej żołądek podrażniło i dobrze!. Dostała drugiego cyca, ale ten nadal był pełny więc laktator poszedł w ruch. Mleko się nie zmarnowało, bo odciągnięte było bez śladu krwi i dostała w butelce. Odciągnęłam 40ml, ale wydaje mi się, że spokojnie uzbierałoby się i 60. No, ale tu problem znowu, bo przy butelce się nie wymęczyła jak przy cycusiu i ogólnie była jazda przez 5 godzin zanim zasnęła .
-
Oj Reniferra, już mleko z krwią to hardcore Oby szybko Ci przeszło.
Mąż był w 8 aptekach plus superpharm-nigdzie nie ma Multi Mam kompresów. Chciałam mieć je na szybko, więc poczekam teraz na dostawę. Czytałam też, że naprawdę działają cuda-może i Tobie szybko pomogą?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Książka, zdecydowanie nie dałabym mieszanki. 10-15 minut ssania to super wynik, naprawdę! Zresztą dziecko nie przybiera na wadze równomiernie i teraz jest 140 gram w 12 dni, za tydzień w tydzień będzie drugie tyle.
Ksiazka1 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Pola teraz wali kupy co karmienie
A dzisiaj pobiła rekord
Przed kąpielą-kupa. Po kąpieli mąż zakłada pieluchę-kupa. Zakłada drugą-kupa 😂 Zakłada trzecią... Przejmuję Małą, zostawiam do piersi-kupa 😂😂😂Reniferra, Ksiazka1, Katia89, Marza89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Książka, zgadzam się z dziewczynami, nie dokarmiałabym mm.
Reniferra współczuję problemu z sutkiem, oby szybko się zagoiło!
Patuniek no to super, że Pola robi tyle kupek! Trochę to na pewno uciążliwe, no ale przynajmniej brzuszek ją nie boli i wiadomo, że dobrze zajadaReniferra, Ksiazka1, patuniek86 lubią tę wiadomość
Laura