X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:55

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow a ja tez bym chciala, zeby moje dziecko mialo rodzenstwo, zeby mialo kogos bliskiego oprocz rodzicow.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też planuje drugie dzieciątko;) ale to za jakiś czas jak to, które urodze odchowam a poza tym młoda jeszcze jestem to jest czas;) dwójka mi się marzy na pewno;)

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem jedynaczką :) ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, aby w miarę możliwości się z kimś czymś nie podzielić. :) fakt faktem, tak jak Pillow napisała, że jedynaka zawsze ciągnie do innych dzieci i to prawda, ja jak byłam młodsza to mogłabym spać na dworze, nie musiałam jeść, ani pić tylko latać z dzieciakami na osiedlu. w przedszkolu i w szkole to samo. ja wolę innym sprawiać radość niż samej sobie. myślę, że to też w głównej mierze zależy od wychowania przez rodziców. ja w wieku 7 lat dostałam klucz na szyję i nie ma, że boli, bo rodzice musieli iść do pracy, a do babci i dziadka nie chciałam chodzić, bo twierdziłam, że jestem już za duża :D ale w sumie wyszło mi to na dobre, bo nie jestem ciapą, co niczego nie potrafi. i nie chciałabym na taką ciapę wychować syna, żebym potem nie umiał sobie w życiu poradzić. np. chrześnica mojego męża (jedynaczka, ma 12 lat) od samego początku nauczona jest wygody, bo dziadek ją zawozi i przywozi ze szkoły, a do przejechania ma zaledwie 2 przystanki w linii prostej (przystanek pod samym domem i pod samą szkołą). w dodatku patrzy tylko na kasę, jak przyjedzie do teściowej np. w jej urodziny, to nawet życzeń nie złoży, a teściowa jej jeszcze prezent finansowy funduje, mimo, że to nie jej urodziny. taki ma szacunek. mnie tam to ryra, bo to nie moja kasa, ale trochę taktu mogłaby mieć. ale jej rodzice (brat mojego męża) są tacy sami, też patrzą tylko jakby tu kogoś wydoić z kasy. także myślę, że w głównej mierze na zachowanie jedynaka, mają duży wpływ jego rodzice. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 10:50

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaasiaczek mnie tez sie wydaje, ze jednak bardzo duzo zalezy od wychowania. Moj maz jest juz po 40-tce, wychowywal sie w ciezkich czasach jako jedynak, ale wszystko w domu co dostawali np. w paczce z Niemiec dzielili rowno na 3, i on ma tak do dzisiaj w domu, nie wezmie sobie sam np. czekolady, albo cukierka z barku i zawsze pyta czy ja chce, a jak ja nie chce to pyta czy moze sobie wziac. Ja naprawde go nie terrorzyuje w domu, on poprostu tak ma :) Siedzial teraz 1,5 tygodnia w domu na chorobowym, to czasem wydzwanial z zapytaniem czy moze sobie wziac to albo tamto, normalnei jak male dziecko. Moze akurat w tym przypadku to troche smieszne, ale jakie mile, ze o mnie mysli i chce sie wszystkim dzielic po 8 latach malzenstwa.

kaaasiaczek_, Viril lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Endokobietka, Marysia0312, Effcia28, Viril lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow musisz wiecej jesc i nie martw sie napewno bedzie wszystko ok. Ciekawe ktora z nas urodzi pierwsza.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow nie czytaj tyle w internecie :)
    Mi durna kolezanka opowiadala, ze jej siostra urodzila martwe dziecko, ktore sie udusilo pepowina, 2 dni przed porodem miala USG i bylo wszystko ok. Tak sie tego boje, ze do tej pory dla mojego Malucha nic nie kupilam. Normalnie w jakas paranoje powoli wpadam.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow, super, że dzidziuś rośnie zdrowo.
    a odnośnie szyjki to dużo wypoczywaj, nie dźwigaj i raczej zero seksu z mężem, a przede wszystkim nie martw się, bo to powinno się unormować.
    trzymam kciuki. :*

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    = z teg=

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie juz na poczatku ciazy nasluchal jaki seks w ciazy moze byc szkodliwy takze my ostatni raz w czasie poczecia :) ale jak narazie nie mam z tym zadnych problemow.

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas się zdarza :) jeszcze... bo mąż ostatnio jak mu powiedziałam, że przy końcówce nie dam mu żyć, to stwierdził, że on dziecka po głowie nie będzie uderzał :D hehehe, także chyba zostanie mi tylko skakanie na piłce :)

pillow, Endokobietka lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie przeczytajcie:

http://www.clubmamy.pl/index.php?p=mama_i_dziecko&art=21&article=193

i tu jeszcze jeden artykul:

http://wgp.org.pl/index.php/czytelnia-wgp/127-cia-ruch-i-kopoty

Jak bedziecie mialy cos fajnego do poczytania to dajcie linka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 13:52

Marysia0312 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilow a mówiła jaką ma długość? miałaś już podczas ciazy mierzona szyjke?

Mi lekarz też zalecił lezakowanie i się stosuje - wiadomo nie da sie tylko lezec ,ale odpuściłam sobie szkołe rodzenia wyjscia do znajomych spacery itp.

Ja długość szyjki ostatnio miałam 2,70 ,całe szczescie ze jest twarda i mocno trzyma.

• pillow Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Was zbombarduje wg mnie ciekawymi artyukulami, dorzucam jeszcze:

http://manchester.green-surgery.com/a1320423859pol-Kontakt-z-dzieckiem-w-okresie-prenatalnym.html

Marysia0312, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znówu w tyle :)

Więc Maryśka spóźnione urodzinowe życzenia,szczęscia, a przede wszsytkim dużo zdrówka :)

Effcia - No brzuchol duzy, ale tak z perspektywy wydaje mi się że na zdjęciu jest troche większy niż na żywo, chociaż przytylam dopiero równe 4 kg więc nie wiem skąd mnie tak rozsadziło, ale mały musi mieć dużo miejsce do figlowania pewnie heh :)

A odnośnie kilogramow, tez jestem zdania ze to dzidzia jest najważniejsza, jak już wam pisałam mam 22 lata, i całe ciało w rozstępach, brzuszek troche mniej, ale dużo na boczkach i udach\, nawet pare pod kolanami. Ale stwierdziłam że kurcze ... ludzie nie mają rąk, nóg, i napewno woleli by mieć tysiące rozstępów, a jak się czepiam, wiadomo,że kazda z Nas chce wyglądać jak najlepiej ale tak naprawde czy to jest najważniejsze ?
    Przecież jak maluchy podrosną to raz dwa zrzucimy kilogramy ganiając za nimi ;)

Wczoraj miałam niezly sajgon w głowie, ponieważ nie czułam w ogóle żadnego ruchu małego,przez cały dzień cisza,a przecież ruszał się tak pięknie całe dnie, dzień wcześniej harcował na usg,oczywiście zestresowana nie spałam całą noc czekając na jakiś ruch, zjadłam czekolade i nic, obracałam sie na plecy i na bok i dalej nic, wkoncu rano zjadłam sniadanko i takie jedno puknięcie poczułam a za kolejne 30 min juz wszystko wróciło co normy. Ale strachu się najadłam nie mało, w głowie czarne senariusze i oczywiście myśl, że nie chcę trafić do szpitala.

oar8dqk3dk2viylz.png

Endokobietka, Effcia28, Marysia0312, pillow lubią tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałabym zapytać?

Czy u którejś z Was widać już ciemniejszą linię biegnącą od pępka w kiernku spojenia łonowego ? :)

oar8dqk31cu3097c.png

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ