X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens super wieści:) gratuluję!

Viril trzemam kciuki i życzę porządnych skurczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 10:35

• Viril Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny szybko wam pisze tylko bez suwaczka bo nie mam zbyt czasu, mam nadcisnienie dzisiaj i dostalam skierowanie na oddział juz i tam zdecyduja co robic ciaze mozna zakonczyc szybciej bo jest skonczone 39 tygodni, 3majcie kciuki ! <3
    Jak tylko bede miala mozliwosc to ja albo moj partner bedzie wam zdawal relacje!

pillow, Endokobietka, kaaasiaczek_, magdalena, juicca, Chiang Mai, Kocur lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Klemens;)

powodzenia Viril;)

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Virill , oraz gratulacje dla Klemens :)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zaniedbałam z forum... nawał obowiązków oczywiście.
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych , z tego co widzę Klemens i Juicca :) Już niewiele marcówek na placu boju pozostało ;)
    Ja oczywiście na pełnych obrotach ;) w wolnych chwilach zakuwam do szkoły i spotykam się ze znajomymi oczywiście w towarzystwie Rysiula ;) jeszcze nie rozstajemy się na krok chyba że oczywiście mam zajęcia, ale mąż dzielnie sobie radzi !!!

Zapisałam juz małego na szczepienie- u nas w przychodni szczepionka skojarzona 5 w 1 jest za darmo ! :) Bardzo się ucieszyłam, więc zostają tylko pneumokoki 4* po 300 zł- nie mało, ale akurat słyszałam o strasznej historii zarażenia się malucha pneumokokami, więc przerażją mnie te wirusy:(, połozna odradzała rotawirusy jak mały nie idzie do żłobka. Podobno zakażenie rota i tak prędzej czy poźniej przejdzie , szczepionka może nieco złagodzic objawy, ale ponoć jelitowka to wyzwanie dla każdego malucha :( POza tym cóż.. laktator się kurzy ;), małego cały dzień karmię piersią , w nocy wstaje 2 razy i dostaje mm a rano czasami odciągam a czasami nie ma takiej potrzeby bo mały przy cycu chce spędzić cały poranek :) Boże Rysiek w sobote kończy 6 tygodni !!!! Kiedy to zleciało...
    już tyle ubranek odłożyłam za małych, zrobił się małym klocuszkiem ;)

ania_mr, kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOje skarby maja się ok czekamy nadal ;D!!

kaaasiaczek_, Bea_tina, pillow, Miriam, paula22, Chiang Mai, Kocur lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

• paula22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Ale się zaniedbałam z forum... nawał obowiązków oczywiście.
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych , z tego co widzę Klemens i Juicca :) Już niewiele marcówek na placu boju pozostało ;)
    Ja oczywiście na pełnych obrotach ;) w wolnych chwilach zakuwam do szkoły i spotykam się ze znajomymi oczywiście w towarzystwie Rysiula ;) jeszcze nie rozstajemy się na krok chyba że oczywiście mam zajęcia, ale mąż dzielnie sobie radzi !!!

Zapisałam juz małego na szczepienie- u nas w przychodni szczepionka skojarzona 5 w 1 jest za darmo ! :) Bardzo się ucieszyłam, więc zostają tylko pneumokoki 4* po 300 zł- nie mało, ale akurat słyszałam o strasznej historii zarażenia się malucha pneumokokami, więc przerażją mnie te wirusy:(, połozna odradzała rotawirusy jak mały nie idzie do żłobka. Podobno zakażenie rota i tak prędzej czy poźniej przejdzie , szczepionka może nieco złagodzic objawy, ale ponoć jelitowka to wyzwanie dla każdego malucha :( POza tym cóż.. laktator się kurzy ;), małego cały dzień karmię piersią , w nocy wstaje 2 razy i dostaje mm a rano czasami odciągam a czasami nie ma takiej potrzeby bo mały przy cycu chce spędzić cały poranek :) Boże Rysiek w sobote kończy 6 tygodni !!!! Kiedy to zleciało...
    już tyle ubranek odłożyłam za małych, zrobił się małym klocuszkiem ;)

Zabierasz małego ze sobą w krąg ludzi już? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie moje kochane ;)

oświadczam że 17.03 2014 o godz 20.00po 13 godzinach porodu Na Świat przyszedł Dawidek ;)
    3310g i 56 cm długi

Dziewczyny naprawdę dziekuję za wsparcie jakie mi okazałyście ;) Miriam dziękuję że byłaś łącznikiem;)

Dziś wrócilismy do domku , mały miał żółtaczkę fizjologiczna ale juz jest okey i małe problemu z laktacją ale cały czas przystawiamy do piersi żeby rozbudzić cycuszki do pokarmu
    ;)
    Cały poród opiszę jak będę miała siły i czas ;)

Marysia0312, Miriam, ania_mr, pillow, kaaasiaczek_, paula22, magdalena, Endokobietka lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca jeszcze raz gratuluję i czekam na opis porodu- zapewne trudny ale zapomnisz o tym bólu już za kilka dni (mi już minęło,mogę rodzić drugiego takiego bobaska:) )

No i oczywiście wstaw zdjęcie Dawidka:)

juicca lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Marysia0312, kaaasiaczek_, paula22 lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril trzymamy kciuki , Klemens gratulacje;)

zdj Dawidka wstawie jak bede miała na kompie, pełno fotek ma mój tomek na aparacie , tylko musi je zgrac

Marysia0312, magdalena lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie siostra odwiedziła i powiedziała że ją zaraziłam bo jest w 5 tygodniu więc moja kruszynka pod koniec roku będzie miała kuzyna bądź kuzynkę :) choć życzę im dziewczynki bo syna 12 letniego już mają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 12:09

Effcia28, szczessciara, Oleńka, Chiang Mai, Miriam lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały przebrany i nakarmiony ( udało się po cycu zasnąc ;) )

W niedzielę , odpadł mi czop śluzowy , zadzwoniłam do szpitala co mam robic , stwierdzili ze mam czekać , no więc czekałam...
    Wieczorem poszliśmy o 22 leżec , aczkolwiek do 24 rozmawialiśmy( jeszcze mówiłam że mogłby mi zawory puścić to bym wiedziała co i jak , i usnelismy , ale długo nie pospalam , o 00.30 obudziałam sie i stwierdziłam że chyba sie posikałam... a Tu oo wody

Pojechaliśmy na IP tam stwierdzono odejscie wód , zaraz pod ktg ,od 4 nad ranem skurcze co 6-7 min przed 7 rano podano mi oxy i zaczęło się co 2 min po 20 sekund , prysznic piłka , Stymulator Tense , gaz , co chwile badania na skurczu , żeby sprawdzic jak rozwarcie. bardzo długo robiło mi się rozwarcie od godz 19.10 miałam parte , masakra skurcze cały czas dosłownie aczkolwiek były krótkie i dlatego tez tak długo i ciezko to postepowało.o 20.00 skurcz połozna nacięła krocze a lekarz naciska na powłoki brzuszne żeby mały mógł w końcu wyjśc na ten Świat.Mój mąż cały czas przy mnie był, w chwili gdy Dawidek był juz z Nami , zaczęliśmy płakać jak dzieci. Mąz całuje mnie i mówi kochanie mamy Syna , dałaś mi najwiekszy skarb Dawidka. Synusia wzieli na badania , mierzenia itp a ja od tej chwili jestem najszczęsliwszą osobą pod słońcem ;) Bo mam kochanego męża który mnie wspierał i najcudowniejszego Synka ;)

Bea_tina, ania_mr, Marysia0312, AISAK, pillow, NataliaK, paula22, kaaasiaczek_, Oleńka, Chiang Mai, Miriam, kasienka82, Iwo123, Lissa, Kocur lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• pillow Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i)

juicca lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Wszystkie trzymam kciuki za te w dwupaku całuje wszystkie dzieciaki i ściskam każdą z Was :)

Nasza Magda ma dziś wielki dzień swoje chrzciny

kaaasiaczek_, Marysia0312, Miriam, juicca, ania_mr, pillow lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia napisz po jak mała zniosła ten dzień;)

lprktv73nye615w2.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca aż się popłakałam... to takie piękne.
    Viril - trzymam kciuki za Was kciuki :)

juicca lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawie cały marzec juz rozpakowany:) Szczesciara , Wielba teraz Wasza kolej:)

szczessciara lubi tę wiadomość

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ