MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPillow nie martw się wagą Dawidka teraz,zobaczysz jeszcze troszkę i zacznie brzybierać tak na wadze ,że zwszystkich ciuszków powyrasta:)
Mojego maluszka ewidentnie coś chyba męczy - albo ja cos zjadłam - ale chyba nie bo jem prawie codziennie to samo nic nowego do swojej diety nie wprowadzam.
Przebrałam pieluszkę ,nakarmiłam ,odbiło się i powinien spać - po czym on marudny się zrobił jakby juz spać nie chciał...dostał drugiego cyca, popił trochę i znów maruda po 2 godzinach chyba już teraz zasnął. Wasze dzieciaczki też tak mają?pillow lubi tę wiadomość
-
Marysiu mojego Jasia musze caly dzien nosic, na 5 minut jak go odloze to jest alarm na caly dom, w nocy jakos lezy miezdy nami sam, ale caly dzien na moich rekach, juz powoli nie daje rady, nawet do wc nie ma jak isc
Nie wiem dlaczego tak ma, juz bylo w miare ok, a teraz od tygodnia znowu tylko w pozycji prawie pionowej jest mu dobrze.
Teraz to ja dopiero chodze jak zombii, karmienie nadal co 3 godziny, odciaganie pokarmu przebieranie, 30 minut snu i tak w kolko, w dzien nie spie bo nie mam na to czasu. Nie wiem jak dlugo jeszcze tka pociagne.
Do tego znowu zaczal bolec mnie brzuch po cesarce i od 2 dni wrocily lekkie plamienia.
Nawet na spacer boje sie sama wyjsc. Od 14.02 siedze non stop w domu, wyszlam moze 6 razy na spacer z mezem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 19:28
-
Moja tak ostatnio ma od dwóch dni że poje, pośpi trochę a potem zaczyna płakać pręży się choć nić nowego nie jadłam. Choć mojej mamie powiedziałam że mam od dwóch dni zatwardzenie i to jest prawdopodobnie powód mała to odczuwa i też ma choć kupki są rzadkie ale też musi mieć problem. Tak samo powiedziała mi że jak mnie głowa boli to mała też. Nie wiedziałam że dziecko może mieć tak głęboką więź z matką. Muszę się u siebie najpierw pozbyć problemów, pewnie zatwardzenie też wynika po z ściągnięciu szwów mam blokadę że boję się że się tam coś rozerwie jeszcze. Jak pozbędę się swoje problemu wówczas się przekonam czy z mała też jest wszystko w porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 19:29
-
nick nieaktualny
-
mój Darek też ostatnio marudzi i muszę go nosić najlepiej w pozycji pionowej. bywa też tak że muszę go nosić przez pół nocy bo nie może zasnąć a jak już zaśnie to jak zając pod miedzą, najmniejszy szelest go obudzi i jest płacz.
wczoraj musiałam zdjąć soczewki bo nosiłam go od 3 w nocy non stop i rano nie byłam w stanie oczu otworzyć... miałam jakiś przykurcz mięśni w powiekach.. na szczęście mama się nim zajęła i odespałam trochę. budziła mnie tylko na zmianę pieluchy i mleko.
aniu_mr to co piszesz ma sens że dzieci czują że nam coś dolega. mnie w poniedziałek i środę strasznie bolała głowa (okrutnie reaguję na zmianę pogody i ciśnienie miałam 165/95) i w te dni mały był okropnie marudny. nie spał praktycznie cały dzień i co chwila popłakiwał. był cały dzień na rękach. -
Jasio dzisiaj spal cala noc sam, ale od rana marudzi, teraz go polozylam na 10 minut i narazie jest ok, ale ciagle sie wierci i steka.
Odpowiedz na pytanie co jem:
ziemniaki, ryz, makaron, kasze do tego gotowana marchewka, gotowane buraczki, gotowane pieczarki, cukinia - mieso tez gotowane albo jajko sadzone, ale robione na beztluszowej patelni zeby sie nie przypieklo. Mieso to glownie kurczak albo indyk, kroje w kostke dusze na malej ilosci oleju i wody do tego dodaje do smaku bardzo malo soli i pieprzu, ostatnio wprowadzilam lisc laurowy i ziele angielskie, malo ale super smak poprawia.
Malemu smaruje brzuch mascia kminkowa i podaje sab simplex to cos jak espumisan. Po tych kroplach ma gazy ale przy ich puszczaniu sie tylko naprreza juz nie placze.
Od tygodnia caly czas podaje w 1 butli 110 ml mleka (2 razy na dzien modyfikowane, 6 razy moje), od kiedy nie zwiekszylam dawki maly nie ulewa, wczoraj go wazylam i wyszlo mi 3700, wiec tyje w mega tempie, narazie nie bede zwiekszac dawki, czasem ma problem ze zjedzeniem tego, a jak odciagam pokarm to mam zawzse miedzy 90 a 110, wiec przy piersi tez by wiecej nie zjadl.
Marysia0312, pillow lubią tę wiadomość
-
Hmm chciałabym się już dołączyć do pogaduszek o dzieciaczkach , no ale mojemu Synkowi się nie spieszy
Jutro idę na wizytę mam nadzieje ze coś się ruszyło, chociaż czop mi nie odpadł , może na jakieś ktg mnie wyslą, już się nie mogę doczekać zeby wiedzieć chociaż odrobine więcej niż wiem teraz, z każdym dniem się boje że mały rośnie a tydzien temu szacunkowo mial 3588 g, wiem ze Usg nigdy dobrze nie wymierzy ale jakbym miala chodzic do 42 tygodnia to do 4 mógłby dobić A wtedy Olabogaa, rozerwie mnie na strzępyyyy.
-
ja na razie jem z zup tylko rosół i krupnik. A jeśli chodzi o drugie to pierś z kurczaka, bądź nogi, ziemniaki, marchewka wszystko na parze. Na śniadanie jem twarożek albo wędlinę i sok z marchewki pije. Na razie nic nowego nie wprowadzam zacznę coś nowego jeść jak minie 3 tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:55
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie z innej beczki troszkę...a mianowicie - co ubieracie jak wychodzicie z maluszkiem np. na spacer albo do lekarza. Chodzi mi głównie o Waszą górną część garderoby, co ubrać aby szybko wystawić cyca i maluszka nakarmic. Znacie jakiś sklep z odźieżą dla mam karmiących?
-
nick nieaktualnyJuicca napisała mi smsa że są jeszcze w szpital Dawid ma żółtaczke fiziologiczna i jest naświetlany ale może jutro już wyjdą Ona ma problem z laktacją mały ładnie się ale pokarmu brak tylko trochę siary
Dawidek jest przeuroczy i dużo śpi Pozdrawia wszytski i pyta się kto się rozpakowałkaaasiaczek_, kaaasiaczek_, pillow, Chiang Mai, paula22, ania_mr, Oleńka, magdalena, Effcia28, Viril lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane przepraszam ze dopiero teraz ..20 marca o 14:05 pojawiła sie ns świecie Blanka waga 3600, 55 cm... Niestety ale jest teraz na oddziale noworodkowym bo urodzila sie owinieya pepowino i otrzymała tylko 6 pkt ale po 10 min juz 9 pkt wszystko jest juz dobrze tylko muszą ja poobserwowac .... Ja czuje sie oki ...poród megaaa trudny boshe nie wiem jak ja to przetrwalam chyba tylko dzięki mojemu Michałowi ... Wolnym czasie opisze dokładnie
sylvia, Viril, kaaasiaczek_, pillow, Bea_tina, ania_mr, paula22, magdalena, Miriam, szczessciara, Effcia28, juicca, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
No Klemens, gratulacje ;* , oby Juicca szybko wróciła do domku.
No a my dziś zaczynamy 39 tydzień, hmm tak sobie wymarzyłam ten dzień na poród, pierwszy dzień wiosny i kolejny miesiąc mojego związku , ale chyba się nie uda
No cóż wstałam zobaczyć jakieś nowiny i idę się szykować na wizytę do ginekologa, trzymajcie kciuki chociaż za większe rozwarcie ;P
Miłego , jakże pięknego dnia, dla Mam, dzieciaczków, No i as Dwupaczków
Endokobietka, pillow, ania_mr, magdalena, Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość