Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasha dasz rade to juz koncowka.
Pewnie i do takiej diety mozna sie przyzwyczaic. Mnie to dieta cukrzycowa nawet interesuje choc nie mam cukrzycy ale jest bezpieczna dla dziecka i ladnie sie na niej chudnie. Ale nie mam zapalu gotowac 3 obiadow. Maz lubi co innego, dziecko co innego i jeszcze ja dietetycznie... Nie ma szans.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Dziwne, ale insuliny nie dostałam. Kazała babka przyjeżdżać do nich za każdym razem jak jest więcej niż 130.
Tak piszecie o skurczach przepowiadających. Ja jeszcze nie mam. Brzuś też mi się nie stawia. Bywa chwilowo twardy jak wstanę z łóżka i przejdę 2 kroki. Potem spokój. No i ew jak po miziam córcię po pleckach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Dziewczyny tak z czystej ciekawości zapytam:
Ile nas tu jest???
loszcz dobre pytanie też sie kiedyś zastanawiałam ile nas tu jest dziewczyn co sie udzielamy na forum bo niektóre dziewczynki z naszej tabelki znikneły się nie udzielają -
madziutek 23 wrote:mamaadasia super brzuszek i super wiesci !!

duzy juz synek... ja w sumie sie ciesze ze moj nie wybiega przed szereg tylko trzyma srednia wage
ale gratuluje ;*
MisiaMonisia no to ja juz nie wiem czy skurcze to sa wtedy jak brzuch sie spina i twardnieje, czy jak boli jak na okres... i kiedy uznac ze trzeba jechac na IP...
Ja tez nie wiedziałam jak wyglądają skurcze...W końcu nigdy wcześniej nie rodziłam. A tak jak pisałam mnie strasznie bolało podbrzusze i brzuch ciągnął po bokach. Chodziłam zgarbiona, nie mogłam się wyprostować.
Takie były u mnie objawy.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
hej dziewczyny moja co prawda z lipca to na początku z gołymi nóżkami a potem właśnie w rajstopkach bo z półśpiochów mi wyłaziła bo była chudziutka a że są bezuciskowe a w pasie nie miały sie na czym trzymać i do tego wiercioch to sie kończyło ze leżały obok a śpiochów nie lubie więc cały czas praktycznie w rajstopkach
dziewczyny w szpitalach i leżące trzymajcie sie
ja to teraz latam jak nakręcona ze sprzątaniem chyba mi sie właczył syndrom wicia gniazda jeszcze sobie umyślałam że stażystkę wezme więc latam po urzędach
a i dzis u nas w sklepie dziecięcym wypatrzyłam stojak do wanienki za 45 zł a na allegro najtańszy 59+przesyłka już chciałam brać ale mąż nie miał jak dziś podjechać a jutro ma wolne to jutro pojedziemy -
partryśka no co Ty..! Franek spadnie, ale ten szwajcarski więc bez obaw nie zmieniaj imienia..

ja zaraz jadę z mężem po wózek....ale się ciesze jak głupia jakaś..
patryśka83, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Kasha wrote:Witajcie.
Ja po wizycie u diabetologa. Tak jak prowadząca mówiła, by się nie przejmować, że wszystko ok, bo 163 cukier to nie za wysoko, tak diabetyk ściągnął mnie na ziemię i stwierdził cukrzycę. Dostałam zestawik do mierzenia. Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę słabą z mleczkiem, a po godzince 141 (a powinno być max 120). Bosko.
Aż odechciało mi się mierzyć. Jestem głodna jak wilk, a mam jeść co 3 godziny po malusich porcjach. 1/3 średniego banana ... To jakaś kpina.
Przykro mi Kochana że i Ty masz problemy z wysokim cukrem. Ale powiem Ci że początki są ciężkie, później juz jest łatwiej
Mleczko wlewaj do kawki 2% (byle nie 3,2 % i nie z mniejsza zawartoscią tłuszczu).......Kawke słodzisz czy pijesz gorzką?
Ja mam ustalone posiłki co 2,5 godziny..dla mnie to za często....Nie daje rady tyle zjadać.
Musisz dopasować sobie pieczywo...Ja próbowałam duzo żytnio-razowych...Aż w końcu trafiłam na ten jeden który nie podnosi mi zbytnio cukru.
Jedz duzo surowych warzyw (pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałata itp.)
Twaróg chudy (ze szczypiorkiem lub z rzodkiewką.......Ja dodaję trochę jogurtu naturalnego żeby lepiej się trzymał na chlebku
)
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
ewka1990 wrote:kasha to dziwne a ile razy dziennie masz mierzyc sobie ten cukier ? jakaś dziwna ta diabetolog bo jak ci np 3 razy dziennie przekroczy cukier 130 to 3 razy bedziesz jezdzic do niej zeby ci podała insuline

Mam mierzyć na czczo po wstanie, po każdym posiłku - godzinę po. Ewcia nie pytaj się mnie. Ja jestem laikiem w tym temacie. Się wkurzę, to będę jeść normalnie i nie przejmować się wynikiem. Słodyczy nie jem. Czuję się ok. No dobra czasami kręci mi się w głowie, ale to pewnie od ciśnienia, bo potrafi spaść poniżej 120.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:57
-
gosiaczek31 wrote:Kasha dasz rade to juz koncowka.
Pewnie i do takiej diety mozna sie przyzwyczaic. Mnie to dieta cukrzycowa nawet interesuje choc nie mam cukrzycy ale jest bezpieczna dla dziecka i ladnie sie na niej chudnie. Ale nie mam zapalu gotowac 3 obiadow. Maz lubi co innego, dziecko co innego i jeszcze ja dietetycznie... Nie ma szans.
Gosiaczek ja jestem na diecie cukrzycowej......ale dietetyczne zjadam wszystkie posiłki prócz obiadu. Też nie chce mi sie gotować osobnych obiadków......dlatego zjadam nawet smażone mieso (kurczak bez skórki) no iuwazam na dodatki (surówki odpadaja bo zwykle zawieraja cukier, majonez itp., ale gotuje sobie warzywa (mrozonki) lub zjadam buraczki ze słoiczka
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Mi insuline wprowadzono po 3 tygodniach przebywania na samej diecie. Tyle oczywiscie nie będą czekać....ale myślę ze przez jakis czas chcą po prostu sprawdzić czy wystarcza Ci sama dieta. Oby wystarczyłaKasha wrote:Dziwne, ale insuliny nie dostałam. Kazała babka przyjeżdżać do nich za każdym razem jak jest więcej niż 130.

A jak nie...to insuliny się nie bój...Nie taki diabeł straszny...
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
MisiaMonisia.
Na mleko nie zwracałam nigdy uwagi. Do kawy nie czuję różnicy
Ale słodzę 2 płaskie łyżeczki cukru. (Po wypiciu samym na czczo i zmierzeniu było 106.
Co do pieczywa ... mam odpowiednią piekarnię z ogromnym wyborem. Mają też jakieś batony wieloziarniste. Bez mąki, ale chyba na miodzie czy czymś podobnym. Nie wygląda zachęcająco, ale przejrzę u nich skład.
Nabiał mam ograniczać, bo laktoza ... Kefir mały raz dziennie i koniec. Ew jajko na twardo. Ale dziękuję za rady.
-
nick nieaktualnyKasha wrote:Mam mierzyć na czczo po wstanie, po każdym posiłku - godzinę po. Ewcia nie pytaj się mnie. Ja jestem laikiem w tym temacie. Się wkurzę, to będę jeść normalnie i nie przejmować się wynikiem. Słodyczy nie jem. Czuję się ok. No dobra czasami kręci mi się w głowie, ale to pewnie od ciśnienia, bo potrafi spaść poniżej 120.
kasha ja tam jem wszystko smażone miesa zapiekanki itd tylko słodycze ograniczam .Kasha ta twoja diabetolog to z kosmosu chyba spadła jak ma takie dziwne wymagania -
Kasha wrote:MisiaMonisia.
Na mleko nie zwracałam nigdy uwagi. Do kawy nie czuję różnicy
Ale słodzę 2 płaskie łyżeczki cukru. (Po wypiciu samym na czczo i zmierzeniu było 106.
Co do pieczywa ... mam odpowiednią piekarnię z ogromnym wyborem. Mają też jakieś batony wieloziarniste. Bez mąki, ale chyba na miodzie czy czymś podobnym. Nie wygląda zachęcająco, ale przejrzę u nich skład.
Nabiał mam ograniczać, bo laktoza ... Kefir mały raz dziennie i koniec. Ew jajko na twardo. Ale dziękuję za rady.
Ja pije kawę zbożowa z mlekiem (bez cukru) i podnosi mi cukier......Nibydużo mleka nie wlewam ale jednak.
Te batony wieloziarniste bym sobie podarowała. Na pewno zawierają tak jak napisałaś miód albo jakieś inne substancje słodzace.
Niewiele juz NAm zostało więc damy radę
Ja łasuch i słodycze ograniczyłam (czasami zjem jednego cukierka)
Ja z jajka robie sobie pastę na chleb
Scieram na tarce na wiórki jajko, dodaje odrobinę majonezu i dużo szczypiorku+ sól i pieprz
Wtedy już chlebka masłem nie smaruje ponieważ w paście jest majonez
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasha faktycznie późno ci zdiagnozowali ta cukrzyce a kiedy glukozę robilas?
Ja mam bardzo dużo sukieneczek chyba od 62 rozmiaru w domu na pewno wygodniej w spiochach choć ja same pajacyki mam i body z polspiochami sukieneczki akurat na lato będą super do tego opaska i laleczki jak malowane juz doczekać się nie moge;-)
Właśnie z m wróciliśmy z zakopow kupiliśmy kilka rzeczy dla małej w tym nowy becik ale tesciowa się zdziwi jak w szpitalu swojego nie zobaczy;-)
madziutek 23, Scarlett2014, gosiaczek31, patryśka83, jasmin lubią tę wiadomość
[/url]