Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, ja liczyłam po cichu że synek będzie mniejszy niz pierwszy, ale jaki będzie to będzie, ważne aby szczęśliwie urodzić :) No mój mąż był duży przy porodzie i jest kawał chłopa, więc to pewnie po nim.

Ja mam często twardy brzuch i czuję jak mnie ciągnie , co chwila mały się wypycha, ale to chyba normalne.

Na rajstopkach i sukienkach się nie znam, ale mi się wydaje, ze rajstopki będą spadały z tak małego dzidziusia , sama nie wiem. Ja mam body, pajace , półśpiochy. Bez kapturów, ważne żeby małemu było wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:58

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Justyska moja mała też dzisiaj bardzo ruchliwa jest i mie obkopuje

tylko smiesznie tak bo jak podnosze buze to nagla cisza zaczyna panowac w brzuchu heh bawi sie z mama heh:)

ines31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam body pajace i polspiochy. rajtuzkow mam 2 pary i 2 sukienki na 62. nie jest tak duzo ale tez mam spodenki dresowe beda oki????

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to waruje po calym brzuchu, teraz to nawet nie mam zielonego pojecia jak ona jest ulozona.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia trzymaj się tam. Straszne wieści dzis przynosisz.Dobrze ze udało się lekarzom zatrzymać akcję porodowa.Mam nadzieję ze antybiotyki pomogą i arytmia zniknie wraz z infekcją.

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    odnośnie tego skoku Franka Szwajcarskiego, mój tata się śmieje że Franek wzrósł, co by się zgadzało z moim Frankiem, który ma ponad dwa kilo...:P i że to nie przypadek..

mam nadzieję, że żadna z Was nie ma kredytu w tej walucie i nikogo nie uraziłam..bo gdybym była w takiej sytuacji to nie było by mi do śmiechu..

Rubi no ja jestem posiadaczką kredytu w CHF:) Już wczoraj chciałam zmienić imię Franka, ale mój M tez twierdzi, że Frank wzrasta w siłę więc musi zostać:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Emartea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, ja mam kilka sukieneczek, ale kupilam je z myślą o lecie. Wtedy rajstopki chyba nie będą potrzebne. W domu małej w sukienki nie będę ubierać a na wyjście jakieś ładne spodenki/komplecik i tyle. Może na święta jej kupię i spróbuję wcisnąć rajtuzy, ale to też w zależności czy będziemy do kogoś w gości szli.

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia nie wiem gdzie ci się taki duzy bobas mieści :-)
    Fajnie ze zdrowo rośnie.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej, ja już po USG,
    u nas nadal synek, wazy dziś już UWAGA :
    2534 gram, termin wg USG na 16.02 się przesunął z 06.03 Lekarz powiedział, że ponad czwórkę będzie miał...
    Łożysko ok, przepływy też, ilośc płynu ok. Mały nadal głowką w dól, więc już pewnie tak zostanie.

Super waga:) fajnie że wszystko oki:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj zobaczymy jak to bedzie z tymi sukienkami i rajtuzami mam tylko 2 pary dalam za nie 12 zl wiec zobaczymy w razie czego 12 zl to nie majatek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    tylko smiesznie tak bo jak podnosze buze to nagla cisza zaczyna panowac w brzuchu heh bawi sie z mama heh:)

Mi też sie tak nieraz zdarza że mała wariuje a jak podnosze bluzke to jest cisza ;)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja po wizycie u diabetologa. Tak jak prowadząca mówiła, by się nie przejmować, że wszystko ok, bo 163 cukier to nie za wysoko, tak diabetyk ściągnął mnie na ziemię i stwierdził cukrzycę. Dostałam zestawik do mierzenia. Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę słabą z mleczkiem, a po godzince 141 (a powinno być max 120). Bosko.
    Aż odechciało mi się mierzyć. Jestem głodna jak wilk, a mam jeść co 3 godziny po malusich porcjach. 1/3 średniego banana ... To jakaś kpina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:19

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

MamaAdasia super brzuszek :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ewka to pewnie jest tak jak mowi moj maz duszno jej pod bluzka heh

• loszcz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę na brzuch i nie ogarniam tematu.
    Maly juz od listopada byl ulozony głową w dół i namiętnie okopywal mnie bardzo wysoko (az pod zebrami ) a w nocy cos mnie mizial tak nisko jakoś (poniżej pępka).Boje się czy czasem się nie odwrócił, a moze to tylko raczkami machal.No nie wiem . W ogóle bardzo delikatnie go czuję i w chwili obecnej idealnie na wysokości pepka.czyli jak on lezy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:21

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałyście może nad sesją zdjęciową w ciąży? Przeglądałam teraz zdjęcia z takiej sesji i w sumie fajna pamiątka.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Witajcie.
    Ja po wizycie u diabetologa. Tak jak prowadząca mówiła, by się nie przejmować, że wszystko ok, bo 163 cukier to nie za wysoko, tak diabetyk ściągnął mnie na ziemię i stwierdził cukrzycę. Dostałam zestawik do mierzenia. Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę słabą z mleczkiem, a po godzince 141 (a powinno być max 120). Bosko.
    Aż odechciało mi się mierzyć. Jestem głodna jak wilk, a mam jeść co 3 godziny po malusich porcjach. 1/3 średniego banana ... To jakaś kpina.

kasha wiem co czujesz cukrzyca w ciazy to koszmar 163 to duzy cukier ja biore insuline jak mam cukier powyżej 121 a norma jest 1 godz po posiłku do 120 też mie wkurza ta dziwna dieta też jestem stale głodna bo ja lubię sie najeść porządnie a jeszcze mam ochotę na słodycze

anet525 lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha o nieeee...
    Współczuję. Trochę późno stwierdzili ci tę cukrzycę .Dieta, pomiary, insulina.Duzo zachodu i problemu z tym wszystkim ale dla dzidzi musisz dac rade przez to przejsc.
    Powodzenia kochana :-*

Sama miałam podejrzenie ale chyba jest ok *chyba bo krzywej cukrowej dalej mi nie zrobili tylko zwykłe jedno pobranie krwi. ..

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluje duzego juz synusia:-) no powod do dumy tatus ma napewno:-)

Co do skurczy ja tez je mam ale mysle ze to przepowiadajace wiec sie nie nakrecam. Wg mnie twardnienie brzucha czy jak to mowicie stawianie sie i bole jak na miesczke moga wskazywac na skurcze. Kazda kobieta moze to chyba inaczej czuc. Mnie bolaly skurcze dopiero okolo 4 cm. Takich miesczkowych wogole nie mialam. Ale np bolal mnie kregoslup. Ale dopoki nie sa regularne i czeste nie ma innych objawow porodu to nie ma co panikowac. Chyba ze tak jak dziewczyny maja problem z szyjkami to wtedy bym sie martwila.
    Tez uwazam ze nasz watek nie jest pechowy. Wielkich tragedii nie ma. Narazie te ciaze jakos przebiegaja, u jednych spokojnie u innych z problemami ale do przodu. Dzieci zdrowe jak narazie, rosna, rozwijaja sie. A dolegliwosci, komplikacje zawsze byly i beda. Nie da sie ich przewidziec najwazniejsze to szczesliwie urodzic mimo problemow i komplikacji w ciazy. Sama w poprzedniej mialam problemy i do 30 tc bylam na duphastonie, duzo lezalam, kilka razy na patoligii tp a urodzilam w terminie zdrowa, silna dziewuszke ktora teraz tak rozrabia z az ciezko uwierzyc ze straszyli mnie ze moge niedonosic ciazy.

A z sukienkami i rajstopkami to jest tak ze jak ma 2-3 mce to owszem mozna zakladac wszystko tylko nie oszukujny sie ni jest to wygodne. I ni chodzi o lenistwo mamus. Takie sukienusie super wygdaja zgadzam sie sama ubieralam ale tylko na wyjscia. W domu najwazniejsze zeby dziecku bylo wygodnie. Spac bo to zwykle robi na poczatku. A nam zmieniac pieluszke czesto. Obcisle rajstopki za kazdym razem trzeba zdjac i znow naciagac a to przy takim maluszku no idzie tak szybko jak zalozenie luznych polspiochow. Taki szkrab nie wspolpracuje przy zakladaniu, kopie nozkami, i trzeba troche poobracac zeby zalozyc dobrze:-) ale oczywiscie polecam na wyjscia i przentacje na co dzien jednak bym darowala stresu ubierania tego maluchowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek dziękuje ci bardzo przesyłka dziś doszła zosttawiłam ci wiadomość na priwatum

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ