X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, ja liczyłam po cichu że synek będzie mniejszy niz pierwszy, ale jaki będzie to będzie, ważne aby szczęśliwie urodzić :) No mój mąż był duży przy porodzie i jest kawał chłopa, więc to pewnie po nim.

Ja mam często twardy brzuch i czuję jak mnie ciągnie , co chwila mały się wypycha, ale to chyba normalne.

Na rajstopkach i sukienkach się nie znam, ale mi się wydaje, ze rajstopki będą spadały z tak małego dzidziusia , sama nie wiem. Ja mam body, pajace , półśpiochy. Bez kapturów, ważne żeby małemu było wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:58

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Justyska moja mała też dzisiaj bardzo ruchliwa jest i mie obkopuje

tylko smiesznie tak bo jak podnosze buze to nagla cisza zaczyna panowac w brzuchu heh bawi sie z mama heh:)

ines31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam body pajace i polspiochy. rajtuzkow mam 2 pary i 2 sukienki na 62. nie jest tak duzo ale tez mam spodenki dresowe beda oki????

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to waruje po calym brzuchu, teraz to nawet nie mam zielonego pojecia jak ona jest ulozona.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia trzymaj się tam. Straszne wieści dzis przynosisz.Dobrze ze udało się lekarzom zatrzymać akcję porodowa.Mam nadzieję ze antybiotyki pomogą i arytmia zniknie wraz z infekcją.

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    odnośnie tego skoku Franka Szwajcarskiego, mój tata się śmieje że Franek wzrósł, co by się zgadzało z moim Frankiem, który ma ponad dwa kilo...:P i że to nie przypadek..

mam nadzieję, że żadna z Was nie ma kredytu w tej walucie i nikogo nie uraziłam..bo gdybym była w takiej sytuacji to nie było by mi do śmiechu..

Rubi no ja jestem posiadaczką kredytu w CHF:) Już wczoraj chciałam zmienić imię Franka, ale mój M tez twierdzi, że Frank wzrasta w siłę więc musi zostać:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Emartea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, ja mam kilka sukieneczek, ale kupilam je z myślą o lecie. Wtedy rajstopki chyba nie będą potrzebne. W domu małej w sukienki nie będę ubierać a na wyjście jakieś ładne spodenki/komplecik i tyle. Może na święta jej kupię i spróbuję wcisnąć rajtuzy, ale to też w zależności czy będziemy do kogoś w gości szli.

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia nie wiem gdzie ci się taki duzy bobas mieści :-)
    Fajnie ze zdrowo rośnie.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej, ja już po USG,
    u nas nadal synek, wazy dziś już UWAGA :
    2534 gram, termin wg USG na 16.02 się przesunął z 06.03 Lekarz powiedział, że ponad czwórkę będzie miał...
    Łożysko ok, przepływy też, ilośc płynu ok. Mały nadal głowką w dól, więc już pewnie tak zostanie.

Super waga:) fajnie że wszystko oki:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj zobaczymy jak to bedzie z tymi sukienkami i rajtuzami mam tylko 2 pary dalam za nie 12 zl wiec zobaczymy w razie czego 12 zl to nie majatek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    tylko smiesznie tak bo jak podnosze buze to nagla cisza zaczyna panowac w brzuchu heh bawi sie z mama heh:)

Mi też sie tak nieraz zdarza że mała wariuje a jak podnosze bluzke to jest cisza ;)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja po wizycie u diabetologa. Tak jak prowadząca mówiła, by się nie przejmować, że wszystko ok, bo 163 cukier to nie za wysoko, tak diabetyk ściągnął mnie na ziemię i stwierdził cukrzycę. Dostałam zestawik do mierzenia. Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę słabą z mleczkiem, a po godzince 141 (a powinno być max 120). Bosko.
    Aż odechciało mi się mierzyć. Jestem głodna jak wilk, a mam jeść co 3 godziny po malusich porcjach. 1/3 średniego banana ... To jakaś kpina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:19

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

MamaAdasia super brzuszek :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ewka to pewnie jest tak jak mowi moj maz duszno jej pod bluzka heh

• loszcz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę na brzuch i nie ogarniam tematu.
    Maly juz od listopada byl ulozony głową w dół i namiętnie okopywal mnie bardzo wysoko (az pod zebrami ) a w nocy cos mnie mizial tak nisko jakoś (poniżej pępka).Boje się czy czasem się nie odwrócił, a moze to tylko raczkami machal.No nie wiem . W ogóle bardzo delikatnie go czuję i w chwili obecnej idealnie na wysokości pepka.czyli jak on lezy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:21

201503231678.png
  • patryśka83 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałyście może nad sesją zdjęciową w ciąży? Przeglądałam teraz zdjęcia z takiej sesji i w sumie fajna pamiątka.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Witajcie.
    Ja po wizycie u diabetologa. Tak jak prowadząca mówiła, by się nie przejmować, że wszystko ok, bo 163 cukier to nie za wysoko, tak diabetyk ściągnął mnie na ziemię i stwierdził cukrzycę. Dostałam zestawik do mierzenia. Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę słabą z mleczkiem, a po godzince 141 (a powinno być max 120). Bosko.
    Aż odechciało mi się mierzyć. Jestem głodna jak wilk, a mam jeść co 3 godziny po malusich porcjach. 1/3 średniego banana ... To jakaś kpina.

kasha wiem co czujesz cukrzyca w ciazy to koszmar 163 to duzy cukier ja biore insuline jak mam cukier powyżej 121 a norma jest 1 godz po posiłku do 120 też mie wkurza ta dziwna dieta też jestem stale głodna bo ja lubię sie najeść porządnie a jeszcze mam ochotę na słodycze

anet525 lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha o nieeee...
    Współczuję. Trochę późno stwierdzili ci tę cukrzycę .Dieta, pomiary, insulina.Duzo zachodu i problemu z tym wszystkim ale dla dzidzi musisz dac rade przez to przejsc.
    Powodzenia kochana :-*

Sama miałam podejrzenie ale chyba jest ok *chyba bo krzywej cukrowej dalej mi nie zrobili tylko zwykłe jedno pobranie krwi. ..

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluje duzego juz synusia:-) no powod do dumy tatus ma napewno:-)

Co do skurczy ja tez je mam ale mysle ze to przepowiadajace wiec sie nie nakrecam. Wg mnie twardnienie brzucha czy jak to mowicie stawianie sie i bole jak na miesczke moga wskazywac na skurcze. Kazda kobieta moze to chyba inaczej czuc. Mnie bolaly skurcze dopiero okolo 4 cm. Takich miesczkowych wogole nie mialam. Ale np bolal mnie kregoslup. Ale dopoki nie sa regularne i czeste nie ma innych objawow porodu to nie ma co panikowac. Chyba ze tak jak dziewczyny maja problem z szyjkami to wtedy bym sie martwila.
    Tez uwazam ze nasz watek nie jest pechowy. Wielkich tragedii nie ma. Narazie te ciaze jakos przebiegaja, u jednych spokojnie u innych z problemami ale do przodu. Dzieci zdrowe jak narazie, rosna, rozwijaja sie. A dolegliwosci, komplikacje zawsze byly i beda. Nie da sie ich przewidziec najwazniejsze to szczesliwie urodzic mimo problemow i komplikacji w ciazy. Sama w poprzedniej mialam problemy i do 30 tc bylam na duphastonie, duzo lezalam, kilka razy na patoligii tp a urodzilam w terminie zdrowa, silna dziewuszke ktora teraz tak rozrabia z az ciezko uwierzyc ze straszyli mnie ze moge niedonosic ciazy.

A z sukienkami i rajstopkami to jest tak ze jak ma 2-3 mce to owszem mozna zakladac wszystko tylko nie oszukujny sie ni jest to wygodne. I ni chodzi o lenistwo mamus. Takie sukienusie super wygdaja zgadzam sie sama ubieralam ale tylko na wyjscia. W domu najwazniejsze zeby dziecku bylo wygodnie. Spac bo to zwykle robi na poczatku. A nam zmieniac pieluszke czesto. Obcisle rajstopki za kazdym razem trzeba zdjac i znow naciagac a to przy takim maluszku no idzie tak szybko jak zalozenie luznych polspiochow. Taki szkrab nie wspolpracuje przy zakladaniu, kopie nozkami, i trzeba troche poobracac zeby zalozyc dobrze:-) ale oczywiscie polecam na wyjscia i przentacje na co dzien jednak bym darowala stresu ubierania tego maluchowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek dziękuje ci bardzo przesyłka dziś doszła zosttawiłam ci wiadomość na priwatum

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ