Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia Monisia bądź dzielna! Najważniejsze, że sytuacja opanowana. Na przedwczesne skurcze mogła wpłynąć infekcja, a serduszko jeszcze może się uregulować przed porodem

Ja jeszcze nic nie prałam. Nie mam aż tak dużo rzeczy i nawet jeżeli podzielę sobie pracę na raty to ile mi to zajmie? A w ciągu najbliższych tygodni nie mam zamiaru rodzić. Lutówki dzielnie się trzymają to oby i u nas nie było przedwczesnych niespodzianek. Niech Maluchy dojrzewają w brzuszkach.
Ja mam wizytę w piątek 23.01, zaczynam tygodniowe odliczanie
MisiaMonisia, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Hej, ja już po USG,
u nas nadal synek, wazy dziś już UWAGA :
2534 gram, termin wg USG na 16.02 się przesunął z 06.03 Lekarz powiedział, że ponad czwórkę będzie miał...
Łożysko ok, przepływy też, ilośc płynu ok. Mały nadal głowką w dól, więc już pewnie tak zostanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:51
ines31, bella82, patryśka83, Ewelaa, kasss, Rubi, gosiaczek31, Emartea, jasmin, Scarlett2014, Niunia86, Madzik82, Sarah88, MisiaMonisia, madziutek 23, Emrica, SunSun, Emca, loszcz, noa8, Tess, kaczamila, Anastacia33, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
MisiaMoniasia biedna wspolczuje trzymam kciuki za serduszko na pewno wszystko będzie dobrze odpoczywaj;-)
Ja dzis ostatnia partie ciuszków wyprasowalam maz się śmiał ze tak starannie je prasuje ale mam juz z głowy zostały mi kocyki róże pościel itp
bella82, Rubi, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
[/url]

-
Dzięki Bella, lekarz mówił, żeby się trzymać terminu wg om, czyli 06.03. termin wg usg jest tylko statystyczny, więc nie znaczy że wtedy urodzę

Kasss, Adaś miał przy urodzeniu 3800, ale podobno kolejne dzieci są większe. Jak to stwierdził, drugi będzie miał lepszą drogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:06
-
MamaAdasia, to spory maluch
znaczy wizyta udana 
a do mnie dzwonił mąż, że dostał telefon że wózek do odbioruuuuu, ale jestem podekscytowana..
Ewelaa, bella82, Emartea, MamaAdasia, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMamaAdasia napiszę tylko jedno - wow!

Z praniem jednak jeszcze zaczekam. Oczywiście wiem że to już taki etap że jest bardzo bliski ale czuje się bardzo dobrze i chyba mam sporo energii i sił jak na ten etap ciąży więc dam sobie jeszcze z 2/3 tygodnie luzu. W razie czego mój mąż da sobie radę. Oczywiście on też bardzo ciężko pracuje ale jak nie będzie wyboru zrobi co będzie musiał
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Nasza fura też juz odebrana stoi u teściów narazie bo u nas remont
A wczoraj narzekalam na tesciowa a dzis co wchodzimy z mężem na allegro a ona. Zamówiła łóżeczko i oczywiście nie to co wybraliśmy tylko inne nie wiem po jaka cholerę pytała jakie chcemy skoro i tak zamówiła to co chciała nie chodzi mi o samo łóżeczko bo też jest ładne i zastanawialiśmy sie przez chwile nad nim ale w końcu wybraliśmy inne chodzi o sam fakt i to ze podważyła nasza decyzje jak ja sie cieszę ze z nią nie mieszkamy
[/url]

-
Nam nawet tescie nie zaproponowali ze cos kupia- tesciowa uwaza ze robie wielka glupote ze wszystko przed narodzinami kupuje i chyba chce mnie w ten sposob "ukarac" i nic nie kupi ;p a ja mam to w nosie, przyjamniej sami wybieramy i kupujemy to co nam sie podoba i nikomu nic nie musimy narzucackasss wrote:Nasza fura też juz odebrana stoi u teściów narazie bo u nas remont
A wczoraj narzekalam na tesciowa a dzis co wchodzimy z mężem na allegro a ona. Zamówiła łóżeczko i oczywiście nie to co wybraliśmy tylko inne nie wiem po jaka cholerę pytała jakie chcemy skoro i tak zamówiła to co chciała nie chodzi mi o samo łóżeczko bo też jest ładne i zastanawialiśmy sie przez chwile nad nim ale w końcu wybraliśmy inne chodzi o sam fakt i to ze podważyła nasza decyzje jak ja sie cieszę ze z nią nie mieszkamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:23
SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ewela i tak jest chyba lepiej a tak to się denerwuje jak maz coś przyniesie i mi się nie podoba. U mnie też wszyscy mówią ze większość rzeczy po porodzie się kupuje ale ja mam to gdzieś nie będę nikogo słuchać nasze dziecko i nasza sprawa
[/url]

-
Jejku jak wy smażycie! Nie moge was nadrobić.. Misiaminisia trzymaj sie i oszczędzaj dasz rade bedzie dobrze.
Mama Adasia gratuluje udanej wizyty i dużego synka najważniejsze ze jest zdrowy. Dziewczyny macie śliczne brzuszki i śliczne zdjęcia swoich skarbow. Gratuluje wszystkim mamusiom udanych zakupów. Ja przymierzam sie do pakowania ale musze jeszcze torbe zamówić bo mi sie rozwalila.
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
jakie cudne ubranko gdzie kupiłaś na allegro???? Błagam podeślij mi linkaEwelaa wrote:Ja musze sie pochwalic jakie cuda dzis do mnie przyszly:

MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Noo tak bo ja bd po porodzie myslala zeby z mautkim dzieciatkiem po sklepach lazic i kupowac wszystko ;/ jak wroce ze szpitala to chce jak nawiecej odpoczac z coreczka i to jej poswiecic najwiecej uwagi i miec spokojna glowe ze nie musze ganiac po sklepach .
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEee tam Madzik zła passa to chyba nie. Mamy swoje problemy ale wszystkie dotrwałyśmy w dwupaku do ósmego miesiąca. Nasze dzieciaki nie są poważnie chore i choć zdarza im się pchać na świat to poki co lekarze skutecznie je powstrzymują. Nie śledzę mocno innych wątków ale wydaje mi się że to normalne że temat skurczy, leżenia, szyjek czy szpitali dotyka części z nas. I wierzę cały czas że to jednak szczęśliwy wątek i teraz wszystkie dotrwamy do szczęśliwego happy endu. Na grudniowkach czy styczniowkach dziewczyny zaczynały wcześniej się rozpakowywać. A chyba wszystkie nasze dzieciaki są już w miarę bezpieczne choć oczywiście absolutnie nie powinny zacząć się już pojawiać na świecie.
Ewelaa cudne te rzeczy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:56
MamaAdasia, patryśka83 lubią tę wiadomość