X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia rozumie cie z tym brakiem snu masakra codziennie zasypiam po 1 to jest tragedia mój sobie smacznie śpi a ja się przekladam z boku na bok spanie mnie bierze dopiero rano od 9 najchętniej bym wtedy spala do 12 po południu bo jak ustne po 1 to i tak się co godz budzę

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu też oglądam tv ;-) hobbita.Wczoraj nie zmruzylam oka a teraz ledwo widzę a spać dalej nie mogę :-/ aha dziewczny które dostaną sterydy na plucka -dzieciaczek może być po nich mniej aktywny i to podobno normalne.Leze z dziewczyna która przenosila o 6 dni ciążę a ma cukrzycę i leży w szpitalu i powiem wam że jak widzę jak to czekanie męczy to nie wiem czy nie wolę przed terminem !!;-) oczywiście po 37 tc

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A z sukienkami i rajstopkami to jest tak ze jak ma 2-3 mce to owszem mozna zakladac wszystko tylko nie oszukujny sie ni jest to wygodne. I ni chodzi o lenistwo mamus. Takie sukienusie super wygdaja zgadzam sie sama ubieralam ale tylko na wyjscia. W domu najwazniejsze zeby dziecku bylo wygodnie. Spac bo to zwykle robi na poczatku. A nam zmieniac pieluszke czesto. Obcisle rajstopki za kazdym razem trzeba zdjac i znow naciagac a to przy takim maluszku no idzie tak szybko jak zalozenie luznych polspiochow. Taki szkrab nie wspolpracuje przy zakladaniu, kopie nozkami, i trzeba troche poobracac zeby zalozyc dobrze:-) ale oczywiscie polecam na wyjscia i przentacje na co dzien jednak bym darowala stresu ubierania tego maluchowi.
    I tu się z Tobą zgadzam w 100%

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    gosiaczek, mogę podrzucić Ci jak chcesz tabelę żywieniową. Ile, w czym i w jakich ilościach są węglowodany. Czym co można zamienić. Może Ci się przyda.
    O to możesz mi podesłać na priv? Ewentualnie podam Ci maila na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:00

Tess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Przykro mi Kochana że i Ty masz problemy z wysokim cukrem. Ale powiem Ci że początki są ciężkie, później juz jest łatwiej ;)
    Mleczko wlewaj do kawki 2% (byle nie 3,2 % i nie z mniejsza zawartoscią tłuszczu).......Kawke słodzisz czy pijesz gorzką?
    Ja mam ustalone posiłki co 2,5 godziny..dla mnie to za często....Nie daje rady tyle zjadać.
    Musisz dopasować sobie pieczywo...Ja próbowałam duzo żytnio-razowych...Aż w końcu trafiłam na ten jeden który nie podnosi mi zbytnio cukru.
    Jedz duzo surowych warzyw (pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałata itp.)
    Twaróg chudy (ze szczypiorkiem lub z rzodkiewką.......Ja dodaję trochę jogurtu naturalnego żeby lepiej się trzymał na chlebku ;) )
    A któr chlebek nie podnosi Ci cukru, może i ja go spróbuję

• Kasha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka podaj maila bo troszke tego jest. Jutro z rana wyślę. Jednak jutro zajadę do przychodni lub szpitala. Poczytałam o nieleczonej cukrzycy. Aż strach. Jeśli miałam tak wysoku przez tyle czasu, aż strach pomyśleć o konsekwencjach. Po drobnym dosłownie obiadku 144. Brrrr Idę na spacer mały, by troszkę spadł. Dobranoc.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    kasha ja tam jem wszystko smażone miesa zapiekanki itd tylko słodycze ograniczam .Kasha ta twoja diabetolog to z kosmosu chyba spadła jak ma takie dziwne wymagania
    Ewcia, mówisz że słodycze ograniczasz a smażone mięsa jesz, a wyobraź sobie że mi cukier po słodyczach ale tych bezmącznych to nie skacze a miesko smażone z panierką to już jest wysoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Dorka i patryśka, to współczuję ;/
    No u nas rata skoczy z 1550 zł do około 1850 zł

• Emartea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, jaka ze mnie sierota! Spadłam dziś ze schodów. Na szczęście tylko z czterech ostatnich i na szczęście instynkt zadziałał i upadłam na kolana i dłonie. Brzuchem nie zahaczyłam o nic, więc oprócz małego wstrząsu dzidzia pewnie nic nie poczuła. Natomiast ja mam zdarte kolana jak przedszkolak no i (co gorsze) podarłam jedyne ciążowe spodnie!!!! Nie uśmiecha mi się teraz na sam koniec wydawać kasę na spodnie, ale co zrobić. W czymś muszę chodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:33

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tu macie link do zaleceń żywieniowych w ciąży z cukrzycą, może się komuś przyda:
    http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Och dziewczyny, jaka ze mnie sierota! Spadłam dziś ze schodów. Na szczęście tylko z czterech ostatnich i na szczęście instynkt zadziałał i upadłam na kolana i dłonie. Brzuchem nie zahaczyłam o nic, więc oprócz małego wstrząsu dzidzia pewnie nic nie poczuła. Natomiast ja mam zdarte kolana jak przedszkolak no i (co gorsze) podarłam jedyne ciążowe spodnie!!!! Nie uśmiecha mi się teraz na sam koniec wydawać kasę na spodnie, ale co zrobić. W czymś muszę chodzić.
    Cale szczescie ze ty i dzidzius jestescie cali...zdartymi kolanami nie ms sir co martwic

Emartea, Dorka1979, Ewelaa lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej martwię się spodniami, kolana się zagoją. Wyobrażam sobie minę lekarza jak się na fotelu z takimi kolanami rozłożę ;-)

Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea - dobrze że refleks miałaś szybki, uff. Ja to już słyszałam o tylu ,,wypadkach" domowych w trakcie ciąży, że jak wyłażę z wanny to się za umywalkę trzymam na wszelki wypadek, by się nie pośliznąć :)

Czy Wy też tak macie, że zaczynacie puchnąć? Bo mało, że w ostatnim miesiącu sporo przybrałam na wadze, to jeszcze wczoraj tak mnie zaczęła uwierać obrączka, że ledwo pod zimną wodą z mydłem udało mi się ją zdjąć... palce mam jak frankfurterki :)

Dorka1979, Emartea lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Emartea - dobrze że refleks miałaś szybki, uff. Ja to już słyszałam o tylu ,,wypadkach" domowych w trakcie ciąży, że jak wyłażę z wanny to się za umywalkę trzymam na wszelki wypadek, by się nie pośliznąć :)
    D
    Czy Wy też tak macie, że zaczynacie puchnąć? Bo mało, że w ostatnim miesiącu sporo przybrałam na wadze, to jeszcze wczoraj tak mnie zaczęła uwierać obrączka, że ledwo pod zimną wodą z mydłem udało mi się ją zdjąć... palce mam jak frankfurterki :)
    Mam kolezanke jest w 36 tyg strasznie spuchla...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę ze tez nie spicie jeszcze nie dość że mała tam akrobacje wykonuje to zgaga mnie męczy masakra normalnie

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Oj widzę ze tez nie spicie jeszcze nie dość że mała tam akrobacje wykonuje to zgaga mnie męczy masakra normalnie
    Mi tez dzis dokucza zgaga

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Moje ręce już od dawna puchną, wszystko z palców posciągałam, dochodzi czasami jeszcze puchnięcie stóp

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dość ta zgaga to nogi mnie łamią jak niewiem co

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagę mam codziennie wieczorem, jak kładę się do łóżka spać i nad ranem

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka Ty będziesz miała Hanię a ja Henię :)

Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ