X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Justyśka Ty będziesz miała Hanię a ja Henię :)

Fajnie :):) ładne imię Henia rzadko teraz spotykane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 00:52

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja tu cierpię na bezsenność?? Masakra obudziłam się godz temu i juz spać nie mogę. Jak radzicie sobie ze zgagą? Bo ona ostatnio mnie non stop nawiedza...

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się z Wami. Ja dzisiaj juz przed 7 na nogach, aż sama jestem w szoku bo tak na codzień to przed 10 głowy nie wychylam z pod kołderki...
    Puściłam pranie przygotowałam po części obiad i teraz zajadam jajeczniczkę na mleku i nadrabiam wpisy na forum :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :-)
    Emartea dobrze,że nic Ci się nie stało. Kolana się zagoja, a na spodnie naszyj urocze łatki ;-)
    Ja dopiero otworzyłam oczy. Dzisiaj znowu całą noc jestem sama bo M idzie śpiewać. Ale gin powiedział, że w ostatki mogę wrócić na scenę
    :-D
    Miłego dnia :-)

Emartea lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Emartea - dobrze że refleks miałaś szybki, uff. Ja to już słyszałam o tylu ,,wypadkach" domowych w trakcie ciąży, że jak wyłażę z wanny to się za umywalkę trzymam na wszelki wypadek, by się nie pośliznąć :)

Czy Wy też tak macie, że zaczynacie puchnąć? Bo mało, że w ostatnim miesiącu sporo przybrałam na wadze, to jeszcze wczoraj tak mnie zaczęła uwierać obrączka, że ledwo pod zimną wodą z mydłem udało mi się ją zdjąć... palce mam jak frankfurterki :)

U mnie tak się dzieje, obrączkę to mam ściągniętą już od 6 mca. Najczęściej to jak dłużej postoję albo siądę na twardym krześle, to za jakiś czas normalnie czuję jak rosnę, a najbardziej właśnie dłonie, palce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Oj widzę ze tez nie spicie jeszcze nie dość że mała tam akrobacje wykonuje to zgaga mnie męczy masakra normalnie

Witaj w klubie, ja zeszłej nocy tak miałam, coś okropnego. Dopiero ok 6 rano mi przeszło...

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to szczescie tylko tyle sie stalo!!

jak ja wam zazdroszcze tych glupich i prostych czynnosci... jak pranie czy gotowanie obiadku... ;/

ja leze od srody i mnie juz kurwi... bierze bo nie lubie tak bezczynnie lezec ;(

ale efekty sa bo w czwartek brzuch twardnial ok 15 razy, wczoraj juz ok 5 razy wiec jest coraz lepiej... ;)) bol miesiaczkowy tez coraz mniej dokucza wiec mam nadzieje ze sytuacja opanowana... ale to byl chyba ostatni dzwonek na lezenie.. gdybym wizyte miala w przyszlym tyg to pewnie juz bym na porodowce lezala...

Madzik82, Emartea lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jechać z siostrą do hurtowni z artyułami dziecięcymi i mam w planie kupić resztę rzeczy z listy i biorę się za pakowanie torby. Słyszałam już parę opini że mam tego nie robić bo "wywołuję wilka z lasu" ale ja w takie rzeczy nie wierzę, jeżeli mam zacząć rodzić to zacznę i spakowana walizka nie ma na to wpływu, a nie widzi mi się wizja pakowania walizki z odchodzącymi wodami, chociaż mówią że do skurczy i porodu od odchodzących wód jest trochę czasu. Ja jednak będę skupiać się na tym że zaczęłam rodzić :P i podejrzewam że połowy rzeczy bym nie spakowała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek cieszę się że jest wszystko ok. Ja też się staram leżeć jak najwięcej tyle robię co mogę bo mój kochany mężuś zapieprza na naszej budowie więc chociaż obiadek chcę mu zrobić.. Damy radę, w końcu zrobimy wszystko dla naszych szkrabów :)
    Powiem Wam, że naprawdę jak sobie pomyślę, że będę mamą... ach... pierwszy dzień mamy w tym roku... sama myśl o tym, że będę mamą... aż łezka mi się w oku kręci :)

bella82, bella82, SunSun, Niunia86, madziutek 23, gosiaczek31, Rubi, loszcz, Tess, MisiaMonisia, Ewelaa, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry mamuski!
    ja tez kiepsko spalam :-/

Emartea dobrze, ze ani Tobie ani Maluszkowi nic sie nie stalo. teraz sa przeceny wiec moze znajdziesz jakies spodnie w fajnej cenie?

Ja torbe chce spakowac poczatkiem lutego, bedzie stala w kacie i czekala :-)

Moj Junior tez wczoraj szalal do pozna :-) a dzis juz jest aktywny ;-)

Milego dzionka!

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dzień dobry witam się z Wami. Ja dzisiaj juz przed 7 na nogach, aż sama jestem w szoku bo tak na codzień to przed 10 głowy nie wychylam z pod kołderki...
    Puściłam pranie przygotowałam po części obiad i teraz zajadam jajeczniczkę na mleku i nadrabiam wpisy na forum :)
    U mnie tez pralka wstawiona

kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcxoraj wieczorem mislsm brzuch jak kamien....biorac pod uwage ze to prawie koncowka to warto pakować torbe bo czesc z naszych maluszkow urodzi sie przed terminem

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w dniu w którym po raz pierwszy od dnia ślubu nie ubrałam obrączki :/ to a propos puchniecia :) Choć myślę że sama sobie zaszkodziłam bo przez przeziębienie prawie nie pije wody ostatnio. Co prawda jeszcze założę i ściągne obrączkę ale idzie mi to dość ciężko i wolę nie ryzykować

Emartea dobrze że nic Ci się nowa płyta stało!

U mnie torba leży w przepokoju i jak wypiorę coś co jest do szpitala np. ostatnio koszule do karmienia to od razu wkładam to do tej torby a nie do szafy. Poważne pakowanie urządze w lutym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:10

Tess, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A któr chlebek nie podnosi Ci cukru, może i ja go spróbuję

Dorka ja kupuję chlebek z sąsiedniej piekarni. Nie podam Ci nazwy bo pewnie nie jestes z okolic Torunia?
    Musiałabyś popróbować kilka..i sama zobaczysz który bedzie Ci "służył".

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Czy tylko ja tu cierpię na bezsenność?? Masakra obudziłam się godz temu i juz spać nie mogę. Jak radzicie sobie ze zgagą? Bo ona ostatnio mnie non stop nawiedza...

Ja biore Rennie...Pomaga......

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny dzień,

Ja już po zakupach, małym sprzątaniu, na obiad robię bitki, już prawie gotowe.

Wczoraj też miałam twardy brzuch,ale u mnie to norma jak coś robię.

Ja torbę spakuję tak w połowie lutego. I tak pewnie przenoszę.

Moja kuzynka dziś urodziła synka 4kg, 57 cm ;)

Miłego weekendu :)

madziutek 23, MisiaMonisia, loszcz, Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuszki:-) ja dalej w szpitalu.Cieszyłam sie że przestał mi twardniec brzuch ,skurczy nie mam i w ogóle dużo lepiej sie czuje.Podlaczyli mi KTG a tu prawie same skurcze!;-) także..zaraz kroplowka choc mieli dac mi później i lezenie ;-) ehh teraz czekam na męża i oglądam tv.
    Emertea ale pech,dobrze że ci sie nic nie stalo !

Emartea lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzień dobry brzuszki:-) ja dalej w szpitalu.Cieszyłam sie że przestał mi twardniec brzuch ,skurczy nie mam i w ogóle dużo lepiej sie czuje.Podlaczyli mi KTG a tu prawie same skurcze!;-) także..zaraz kroplowka choc mieli dac mi później i lezenie ;-) ehh teraz czekam na męża i oglądam tv.
    Emertea ale pech,dobrze że ci sie nic nie stalo !
    Dlugo jeszcse beda cie trzymać w szpitalu?

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem właśnie,dziś na wizycie mi powiedzieli że ma pewno dopiero po weekendzie bo te sterydy to z 4 dni trzeba być na obserwacji.A teraz znowu te skurcze..

ex2btv738sn49jef.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - może jakieś robótki ręczne w tym szpitalu rozpoczniesz? :)

SunSun lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ