Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno nie wstawiałam zdjęcia i tak mnie dzisiaj naszło

Z góry przeprazam za swój wygląd ale jak sie leży to nawet makijaż i uczesane włosy nie rajcują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:53
MamaAdasia, kaczamila, kaczamila, madziutek 23, Emartea, kasss, anet525, loszcz, Scarlett2014, bella82, SunSun, gosiaczek31, patryśka83, Madzik82, Tess, MisiaMonisia, Emca, Dorka1979, gabi30, Juusti69, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass narzekaj narzekaj, kto jak kto ale my Cię zrozumiemy

Mi też się cieżko chodzi. Z siostrą sie śmieję bo co ją widze to pyta się mnie: "I jak tam kulosz się, kulosz?" a ja na to: "A jakoś się kulom"
SunSun odpoczywaj i wracaj szybko do domku bo jednak w domu najlepiej. A ja właśnie "wydałam" obiad mężowi i mojemu tacie i powiem Wam jestem franca ale przyszedł brat męża którego karmi teściowa i mu nałożyłam mojego jedzenia na co weszła teściowa i mówi że przecież ona ma dla niego kurczaka, a on na to nie chcę bo tu mam lepsze rzeczy
Kapustka zasmażana i mielone
ale normalnie się ucieszyłam, aż wyszłam z pokoju bo nie mogłam wytrzymać gdy zobaczyłam minę teściowej
a jak ją szkubało jak widziała że sobie dokłada... ufff jestem dumna! jestem francą, ale dumną francą
MamaAdasia, Niunia86, madziutek 23, Emartea, kasss, Rubi, loszcz, Scarlett2014, bella82, SunSun, sylwia85, gosiaczek31, limcia, Tess, MisiaMonisia, jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA i byłam na zakupach i dla OSkara mam już wszystko, dla siebie większość te nieszczęsne koszule nocne mi został do kupienia i biustonosze do karmienia... masakra
Kupiłam śpioszki z napisem "Mój tata to super gość" pokazałam mężowi to sie bardzo ucieszył
idę się położyć bo od rana na nogach jestem -
Sunsun współczuję ci ze musisz tak długo leżeć w szpitalu. Powiedz mi tobie monitor wykazał skurcze a ty ich nie czułaś? Co ci podają na podtrzymanie?
Wytrzymaj jeszcze troszkę to juz końcówka.
Kurcze ja mam problem jaki stanik do karmienia kupic. Tańszy drożdży na fiszbinach czy lepszy bez. Miękki czy usztywniany. Kurcze juz ok tyg debatuje nad tym. I nie moge się zdecydować.
Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niunia duzy juz brzudzek masz;-)
Kaczamila hihi dobrze tak teściowej;-)
Mój M jak je obiad to zawsze wie czy ja robiłam czy Mama i mowi ze woli moja kuchnie a jak tesciowa zrobiła szarlotkę co bardzo dobrze piecze to powiedział że zonka ostatnio lepsza zrobiła niby nic a cieszą takie slowa;-)
Anet ja kupiłam dwa lepsze w triuphie ze wzgledu na problem z rozkiar jeden taki szmaciany a drugi troszkę usztywniany i w sklepie do tego szmacianego nie byłam przekonana a w domu okazało się ze ten jednak najwygodniejszy
http://allegro.pl/triumph-mamabel-comfort-n-bialy-80-d-i4917175006.html
http://allegro.pl/triumph-mamabel-plain-biustonosz-do-karmienia-90e-i4988543034.html
na allegro nawet fajne ceny w sklepie za 2 200zl dałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 15:34
kaczamila, Niunia86, anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnyWitam się z wami dziewczynki

Mała dzisiaj mie kopie nesamowicie a ja właśnie piekę babkę mi na szczęście przeszły wszystkie powarzniejsze dolegliwości ciążowe tylko puchną mi rece i nogi no i hemorojdy mi zostały
trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki kóre leżą w szpitalu
niunia super brzuszek
anet ja kupiłam 1 stanik do karmienia usztywniany najtańszy jaki znalazłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 16:05
Niunia86, anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Ewcia, mówisz że słodycze ograniczasz a smażone mięsa jesz, a wyobraź sobie że mi cukier po słodyczach ale tych bezmącznych to nie skacze a miesko smażone z panierką to już jest wysoko
Jak to moja diabetolog mówi każdemu po czym innym cukier skacze
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
musze sie pochwalic, ze zamowilismy bryke dla Juniora i fotelik
juz sie nie moge doczekac az Maly bedzie z nami!!!!
dziewczyny pytanko, jak jestescie w sklepie/ aptece/ przychodni gdziekolwiek i jest kolejka to stajecie w kolejce czy idziecie na przod i pytacie sie czy Was ktos przepusci? pare razy mi sie zdarzylo, ze stalam w kolejce i jak przychodzila moja kolej to sprzedawca sie mnie pyta dlaczego nie podeszlam bez kolejki. Nie robie tak bo jakos mi glupio i boje sie reakcji ludzi i nie chce sie stresowac glupimi komentarzami:-/
kasss, kaczamila, gosiaczek31, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Co do biustonosza do karmienia to ja ze względu na strach,że urodze za wcześnie zamówiłam na szybko zwykły tani a nawet dwa bo nie wiem czy dam rade jechać do sklepu,żeby kupić przed porodem. A głupio nie mieć żadnego.więc zamówiłam taki zestaw:
http://allegro.pl/90d-2szt-biel-czern-biustonosz-do-karmienia-bawel-i4978452676.html
Bella ja niestety nie mam śmiałości wpychania się w kolejkę ze względu na swój stan i raczej stoję grzecznie i czekam. Przeważnie wtedy staję się niewidoczna i nikt mnie nie przepuszcza ale zdarzają się wyjątki. Jedyne co to do badania obciążenia glukozą nie pytałam tylko od raz weszłam.
-
nick nieaktualnyWidziałam dziś biustonosze do karmienia ale nie kupiłam. Są tak drogie że szkoda wydać mi tyle kasy jeśli okaże się że nie będę z nich korzystać. Ale faktycznie w Triumphie są ładne. Te z Canpolu czy Babyono są tak brzydkie że mnie odrzucają

Kupiliśmy jescze dziś piekuszki i chusteczki do szpitala i wiecie co ? Nikt mnie nie przekonana że da się to wszystko spakować w jedną zgrabną w torbę
Bella ja raczej nie korzystam z pierwszeństwa dla kobiet w ciąży. Uważam że takie przywileje są dla osób które źle się czują Ja czuje się dobrze i mogę poczekać. A czasami mama z dwójką malutkich dzieci bardziej potrzebuje szybciej coś załatwić więc nie rozumiem dlaczego miałaby mnie przepuścić. A ja widzę dziewczyne w 10cm szpilkach która nie ma ani kszty brzucha i z uśmiechem na twarzy wpycha sie przed jakąś staruszke "bo jej się spieszy a ona jest w ciąży" to wręcz mam ochotę ją walnać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 16:48
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczęta
emartea dobrze że ci sie nic nie stało co do spodni proponuje zrobić kilka dodatkowych przetarć i masz modne ciażówki
co do kolejki ja ostatnio do okulisty weszłam bez żadnego pytania czy mnie ktoś przepuści i w lewiatanie też sie wcisnełam ale miałam tylko jedną rzecz a i maż sie śmiał że w biedronce dymu narobiłam bo kolejka na pół sklepu a jedna kasa czynna to sie odezwałam żeby zadzwonił po kogoś do kasy i od razu polecieliśmy pierwsi he he
wogule w tej ciąż jestem troche jakby "odważniejsza" bo z igą jak byłam to stałam zawsze cierpliwie i czekałam długo nieraz
Emartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co ja mam do tego takie podejście bo jak w 10 tygodniu lekarz powiedział mi że może całą ciążę będę musiała leżeć z czego połowę w szpitalu to byłam przerażona. I jak okazało się że mogę normalnie funkcjonować a co więcej czuje się naprawdę dobrze w tej ciąży to obiecałam sobie że nie będę wykorzystać ciąży jako wymówki ani nadużywać tego stanu. Ale gdybym była w sklepie i złe się czuła to nie miałabym skrupułów. Przeprosiłabym wszystkich i stanęła jako pierwsza. Po prostu uważam że takie przywileje są dla osób które ich potrzebują.
-
ciezko mi was nadrobic,no i kiepsko mi tez idzie pisanie na telefonie
loszcz dziekuje,ze sie o nas pytasz
13 stycznia lekarze prawie zdecydowali o cesarce,na szczescie skonsultowali i podali mi magnez i sterydy po raz 3 i przeplywy pepowinowe sie poprawily.teraz codziennie mam robione usg przeplywow i na razie jest dobrze.trafilam na super lekaarza w szpitalu,ktory zleca wszystkie badania po koleji.faktem jest,ze chyba poprzyczepialo sie wszystko zatrucie ciazowe,cukrzyca,przeplywy i ostatnio kiepskie wyniki zwiazane z nerkami i watraba
dzieciaki maja ok 1100 g czyli nie zawiele
-
Scarlett2014 wrote:Wiecie co ja mam do tego takie podejście bo jak w 10 tygodniu lekarz powiedział mi że może całą ciążę będę musiała leżeć z czego połowę w szpitalu to byłam przerażona. I jak okazało się że mogę normalnie funkcjonować a co więcej czuje się naprawdę dobrze w tej ciąży to obiecałam sobie że nie będę wykorzystać ciąży jako wymówki ani nadużywać tego stanu. Ale gdybym była w sklepie i złe się czuła to nie miałabym skrupułów. Przeprosiłabym wszystkich i stanęła jako pierwsza. Po prostu uważam że takie przywileje są dla osób które ich potrzebują.
Scarlett zgadzam się z Tobą
Też nie lubię nadużywać mojego stanu i w ogóle nie lubię naduużyć.
Nie wiem czy zauważyłyście, ja przynajmniej zwróciłam uwagę, że najczęściej puszczają mnie mężczyźni, a kobiety zazwyczaj patrzą "krzywym" okiem. Ostatnio w aptece: pani kazała mi podejść bez kolejki, a spojrzenie 3 pań prawie mnie usmierciło.Nie rozumiem tego. Może to te, które nie miały dzieci.