X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun podejrzewam,że dopóki skurcze nie ustąpią to zbyt chętnie Cie nie wypuszczą ze szpitala. U mnie warunkiem było dobre ktg. Oczywiście nie chcę Cię straszyć ale chyba lepiej,żeby mieli Cie na oku fachowcy bo w domu możesz nie wiedzieć nawet,że masz skurcze. A tu przynajmniej na bieżąco Cie monitorują.

Trzymam kciuki,żeby wszystko się uspokoiło i żebyś mogła do rozwiązania leżeć w domku bo nie ma jak u siebie :) Trzymajcie sie kochane jak najdłużej w dwupaku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 12:57

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Emartea dobrze że nic Ci się nowa płyta stało!

Powiem ci Scarlet, że chwilę musiałam się zastanowić co tu napisałaś. Zabawnie ci to wyszło :-)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Svarlet ja też ostatnio obraczke i pierścionek musiałam ściągnąć a nigdy tego nie robiłam dziś znowu mnie coś szczyklo i zebro boli chodzę jak kaczka
    Emartea dobrze ze nic ci się nie stało i ochronilas brzuszek;-)
    Sunsun trzymam kciuki za poprawę i żeby szybko do domu was wypisali;-)leżysz na Rydgiera?
    Ja zgagi nie mam mam tylko takie cofanie za to noce są koszmarne plecy bola a wstawać co 2 godz musze
    No i muszę się pochwalić wczoraj zamowilismy pościel i dokupilismy kilka brakujących rzeczy i mamy juz wszystko dla malutkiej;-)

Emartea, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierścionki pościągałam już jakiś czas temu. Czasami puchną mi palce i bałam się, że spuchnę ma stałe i już ich nie ściągnę. Za to od jakiegoś czasu przesypiam ładnie całe noce co mnie bardzo cieszy. Nawet na siku udaje mi się wstać tylko raz i to dopiero nad ranem.

Niunia86 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale mam zły dzień najpierw mnie mój kochany mąż zmusił do wstania a teraz nie wiem co się stało ale zaczęło mnie mdlic i zwymiotowalam jak wtedy jak w pierwszym trymestrze miałam mdłości czyżby wróciły mi mdłości ???? Normalnie zaraz się rozplacze przez to. Bo mi może wszystko się dziać tylko nie wymioty

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to zazdroszczę ja dziś wstawalam 6 razy
    I wiecie co zalwazylam jestem najbardziej narzekająca osoba na tym forum i czasem się zastanawiam czy nie przesadzam ale przez te 22kg chyba tak ciężko mi się ruszac;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny ale mam zły dzień najpierw mnie mój kochany mąż zmusił do wstania a teraz nie wiem co się stało ale zaczęło mnie mdlic i zwymiotowalam jak wtedy jak w pierwszym trymestrze miałam mdłości czyżby wróciły mi mdłości ???? Normalnie zaraz się rozplacze przez to. Bo mi może wszystko się dziać tylko nie wymioty
    Justyska nie chce cię straszyć ale mdlosci podobno wracają w końcówce ciąży mi też wróciły i przypomniał mi się początek a myślałam ze to już za nami:(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No u nas rata skoczy z 1550 zł do około 1850 zł

U mnie z 650zł cos na około 750zł. Także jeszcze spoko.W pracy u mnie sie śmieją, bo jestem idealnym przykładem dla przysłowia "szewc bez butów chodzi":)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie martw się tymi kg moja mama ze mną jak w ciąży była przytyłam ponad 25 kg i później szybko straciła także bądź dobrej myśli to odkładająca się woda w większości pewnie. No z tymi mdłościami to masakra teraz wyczytałam ze mogą wrócić bo macica może uciekać na żołądek

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzień dobry brzuszki:-) ja dalej w szpitalu.Cieszyłam sie że przestał mi twardniec brzuch ,skurczy nie mam i w ogóle dużo lepiej sie czuje.Podlaczyli mi KTG a tu prawie same skurcze!;-) także..zaraz kroplowka choc mieli dac mi później i lezenie ;-) ehh teraz czekam na męża i oglądam tv.
    Emertea ale pech,dobrze że ci sie nic nie stalo !

Sunsun trzymam kciuki żeby wszystko się szybko unormowało. A mam pytanie. O jakiej sile masz skurcze?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass, narzekaj sobie ile chcesz. Po to tu jesteśmy, żeby sobie można było ponarzekać dowoli :-*

kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie mam 9,5 kg....ale podejrzewam że gdyby nie to że jestem na diecie to przytyłabym dużo więcej.

SunSun współczuje Ci tego leżenia....JA w szpitalu byłam 4 dni i miałam dosyc..Modliłam sie tylko zeby jak najszybciej mnie wypuscili.
    Ale fakt tam masz dobrą opiekę :)
    Ja sterydów na płucka nie dostałam. Ale we wtorek trafiła do Nas na sale dziewczyna w 34 tc (groził jej też przedwczesny poród) i dostała sterydy (2 zastrzyki w tyłek - podobno bolace).
    Szkoda ze mi ich nie podano ... Bym była spokojniejsza o Maluszka....w razie gdyby jednak chciał przyjśc na swiat wcześniej.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska moja ze mną przytyla 36kg i położna mowi ze też mogę tyle przytyć bo to genetyczne:(
    Wczoraj była u mnie koleżanka z 3.5 mies synkiem i na niego rozmiar 74 jest juz za mały taki wielkoludek a pisze ze to na 9 mies ciekawe jak się to sprawdzi na naszych dzieciakach;-)
    Emartea ja chyba taki typ człowieka jestem ze lubię narzekać ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to są skutki pisania z telefonu i na szybko! :)

Kass napiszę Ci na pocieszenie że widziałam się dziś z kuzynką która na pewno przytyła ponad 20 kg w ciąży i zauważyłam że mały ma 1,5 roku a ona wygląda lepiej kiedykolwiek wcześniej. Zawsze miała lekką nadwagą a teraz wygląda naprawdę spoko choć minimalny brzuszek jej został. Ale naprawdę minimalny i przed ciążą miała większy.

Dziewczyny czy ja też mogą być prośić o wskazówki dotyczące diety cukrzycowej? Nie mam cukrzycy ale nie mam już pomysłu co gotować :/

Kurcze a wiecie że ja w ogóle nie wstaje w nocy do WC? Chyba mi się to jeszcze nie zdarzyło ale może dlatego że codziennie jestem na nogach około 5/6.

A narzekać możemy zawsze wspólnie :) ja obecnie narzekam na mamę moją własną które zachowuje się jak nadopiekuńcza kwoka i pewnie najchętniej przywiązałaby mnie do łóżka :) a ja mam rogatą duszę i póki lekarz mnie nie usadzi to nie zamierza przeprowadzić się na kanape. Zresztą uwierzcie mi że oo dwóch dniach leżenia mój kręgosłup nie daje rady. Strasznie daje mi dziś w kość jak zaczęłam trochę chodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:12

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess chętnie,ale mam całe ręce poklute w siniakach,żyły spuchniete ,ciężko mi widelec utrzymać ;-) wiec daruje sobie póki co szydelkowanie ;-)
    No wiem Niunia że to warunek a nawet sie nie pcham do domu.Dziś podlaczyli mi ktg coś sie nie zgadzało z mala tp zaraz mnie przewieźli na usg a potem podlaczyli jeszcze inne ktg.W domu bym oszalała jakbym całą noc i ranek nie czuła małej.Ale okazało sie wszystko ok.

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss leze na Ujastek ,nie wiem jak jest gdzie indziej na patologii ale tu mocno średnio.Wczoraj były też położne z porodowki- kiepskie wrażenie zrobiły na nas.Ale tu pracuje lekarz który mnie skierował do szpitala.
    Patryska skurcze były na poziomie 20 czyli to ok a skoki ok 12 razy powyżej 60%.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=801141806587229&id=198103106891105

To dziewczynki będziemy my za 6 mies

Niunia86, kasss, Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisuaMonisia trochę sie dziwię że nie podali ci tych sterydów.Nic nie szkodzą maluszkowi a dzieci które sie rodzą nawet w 32 tc są wydolne oddechowo po nich.Zwłaszcza w twojej systuacji.Tu na pato jestem jedna z nielicznych która nie ma cukrzycy i wszystkie ja dostały jeśli coś tylko sie działo dodatkowo - oprócz cukrzycy.

ex2btv738sn49jef.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, mi też ciężko coś zrobić, brzuch ciągnie, ale nie dziwię sie, bo w nim mieszka spory chłopak.. W 1szej ciąży tak nie miałam, a teraz trochę się pokręcę i muszę odpocząć, a jeszcze 7 tygodni...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trafiłam do szpitala to pierwszą rzeczą jaką dostałam była kroplówka i sterydy na płucka. Rano druga dawka sterydów i już.

A co do wagi to od początku ciąży mam +6,5kg. Ale jak teraz musze leżeć to pewnie w te 4 tyg dobije do 10kg. Bo przez ostatni miesiąc przytyłam 1kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:41

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ