Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wciąż czekam na paczkę z gemini - ma wg nich przyjść dziś lub jutro... a czekam od zeszłego tygodnia. Chyba mają nawał zamawiających teraz, bo spore opóźnienia.
Patryśka - tak, kupowałam Fridę, większość koleżanek polecała. Choć część ma też taką wersję do odkurzacza, ale mnie to jakoś nie przekonuje... koleżanka z trójką dzieci mówiła, że Fridy używa cały czas, a to do odkurzacza tylko 2 razy, przy mega uporczywym, gęstym katarze, bo lekarz powiedział, że z samą Fridą sobie nie poradzą. -
emertea, nie jest to takie proste, starszaka urodziłam w 38tc.. teraz lekarz kazał być gotowym od 5 lutego..a przecież nie mogę nikogo ściągnąć do siebie na miesiąc przed porodem (gdybym jednak donosiła), starszaka wg. lekarzy powinnam urodzić właśnie w 36tc bo mały urodził się w zielonych wodach z problemami.. mam więc stresa,jak mało kto..
ja mam i katarka i fridę.. fridy użyłam kilka razy, bo była za słaba, ale katarek to dla mnie mistrzostwo świata, nie oddam nikomu..)
Emrica, na jakim poziomie masz wody? mój synek od 26tc nie rośnie..znaczy rośnie, ale nie tak,jak powinien..miałam wyciek wód, zalecenie picia 6l wody dziennie i się podniosły! odkąd się podniosły mały też "przytył" i waży pewnie ok 1400g obecnie, może nieco więcej.. mój I syn urodził się z wagą 3140, ten, jeśli dobrze pójdzie będzie miał 2 kg..
śliczne te rzeczy.. zazdroszczę Wam tych kokardek, kwiatuszków -
Cześć dziewczyny podczytuję was w wolnej chwili choć mam ich bardzo mało mam pytanko kupujecie szklane butelki czy plastikowe naczytałam się i już sama nie wiem
-
ja myślę nad szklaną antykolkową wiem co to znaczy kolka i wolę zapobiegać niż leczyć
-
tak sobie was czytam i dochodzę do wniosku że mój mały rzeczywiście będzie duży tak jak mi lekarz stwierdził jestem na początku 33 tygodnia a on ma 2300
jest głową do góry , poza tym z nadciśnieniem i problemem tętnic mózgowych mam skierowanie na cc więc trochę mniej mnie to martwi że będzie miał ponad 4 kg
-
mam nadzieję , że będę karmić piersią ale jak nie to kupię wszystko żeby się zabezpieczyć i nie mieć wyrzutu sumienia kiedyś nie było takich rzeczy tylko kaperek parzyłam a teraz wiadomo że jeszcze pogłębia bardziej kolkę