WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,

Mama Adasia, Madzik.. ja też mam obawy o starszaka.. u nas gorsza sytuacja, bo najbliższą rodzinę mamy 270km od nas.. rodzice są niby przygotowani na telefon, od razu wsiadają w auto..ale to jednak 3h jazdy.. także się zamartwiam ;/

u mnie mleczko pojawiło się po porodzie, teraz też nic nie mam..

mój syn w 31t.c ważył 1200g, chyba najmniejszy z wszystkich dzieciaczków tutaj..?

co do porodów miednicowych to teraz nie porywają się na to, zwłaszcza, gdy to pierwszy poród..

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    cześć,

Mama Adasia, Madzik.. ja też mam obawy o starszaka.. u nas gorsza sytuacja, bo najbliższą rodzinę mamy 270km od nas.. rodzice są niby przygotowani na telefon, od razu wsiadają w auto..ale to jednak 3h jazdy.. także się zamartwiam ;/

u mnie mleczko pojawiło się po porodzie, teraz też nic nie mam..

mój syn w 31t.c ważył 1200g, chyba najmniejszy z wszystkich dzieciaczków tutaj..?

co do porodów miednicowych to teraz nie porywają się na to, zwłaszcza, gdy to pierwszy poród..

moja malutka w 32tc, miała 1400g. Teraz mam USG co 2,5 tygodnia zeby sprawdząć czy przybiera.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wczorajszej wizycie ;)
    Staś w 32tc i 2dniu miał 2400g ale moj gin zawsze 300gram tak dodaje wiec mowi ze maly może wazyć od 2400-2700g więc ciekawa jestem ile bedzie mial przy porodzie ;) jest opcja ze tak jak mamusia 3600 albo nawet 4200 przy czym juz sugeruja cc
    mam nadzieje ze zostanie na 3600 i bede mogla rodzic dn ;)
    ja przez ten ponad miesiac przytylam 2kg a w sumie to juz z 15kg wiec duzo
    mialam wczoraj robiony wymaz z pochwy gbs za ok tydzien wyniki
    do nast wizyty mam zrobic morf i mocz i bede miec koniec badan do porodu ;)
    zdjecia z usg niestety znowu nie mam bo Staś juz od dłuzszego czasu ułożony główką w dół i twarzą do mojego krzyza

trzymam kciuki za nast wasze wizyty i tule mocne te co sa w szpitalu

kasss, Madzik82, gosiaczek31, Niunia86, ines31, bella82, kaczamila, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Pocahontas szkoda że tego nie nagrałaś. Mielibyśmy kolejny ciekawy epizod z policjantką w roli głównej:)
    a no szkoda, ale nie spodziewałabym się, takiego szczytu chamstwa! eh, już by leciało to nagranie dzisiaj w jakiejś telewizji śniadaniowej :P

patryśka83 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha i mialam wczoraj spotkanie z połozna na ktorym uczyłysmy sie oddychac przy skurczach przepona, nie jeste latwo ale na pewno porod dzieki temu pojdzie sprawniej wied od dzis codziennie musze cwiczyc

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki proszę o kciuki mam dzis dwie wizyty u gina i kardiologa mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze boje się szpitala jak ognia dom w remoncie nic nie gotowe wszystko co mam poupychane po kontach
    Scarlet udanego popołudnia z mężem i juniorem w brzuchu;-)
    Ja drugi dzień śpię dobrze nic mnie nie boli ale zawsze tak mam przed wizyta
    Miłego dnia ;-)
    Ciekawe jak tam madziutek ?
    Loszcz straszna historia i czemu tak jest ze patologia nie ma problemu z zajściem w ciążę a normalni kochający się ludzie walczą kilka lat i niw zawsze się udaje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:46

Rubi, Emartea, Madzik82, loszcz, gosiaczek31, ines31, noa8, Scarlett2014, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. ja dzisiaj super wyspana. Popijam kawkę i jem ciasteczka :-). Właśnie też był listonosz i przyniósł okrycie kąpielowe dla małej. W końcu się zdecydowałam na małpkę.
    2e34jld.jpg
    Jest mięciutki i dosyć duży. Bardzo mi się podoba.
    A po 13 ma być jeszcze kurier z rzeczami do szpitala i innymi drobnymi pierdółkami do wyprawki.
    MIŁEGO DNIA LASKI

Belly pokazuje mi 44 dni do porodu!!!!

Emca, Madzik82, loszcz, gosiaczek31, Niunia86, Tess, Scarlett2014, bella82, kasss lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski,
    ja dziś zasnęłam dopiero o 3 a wstała po 7 na badania. Teraz czekam na usg. Za oknem mgła i zimno:( teskno mi do mojej corki. Na gwałt musieliśmy szukać opieki. Mam nadzieję że nie będzie płakała pod moja nieobecność... choć wizja nawet 2-3 tygodni w szpitalu mnie przeraża:(

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, ja też akurat wczoraj w SR uczyłam się oddychać przeponą. Mi to łatwo przychodzi bo kiedyś ćwiczyłam gimnastykę artystyczną i takie oddychanie było normą. Nam położna mówiła, że to oddychanie nie ułatwia porodu i nie łagodzi bólu skurczu tylko jest niezbędne żeby dotleniać malucha. Podczas skurczu dziecko doznaje deficytu tlenu bo nagle kurczy mu się "mieszkanko" i ma mało miejsca, może doznawać szoku i potrzebuje więcej tlenu. Podobno to jest jedyna rzecz którą my możemy zrobić podczas porodu dla dziecka, żeby urodziło się dotlenione i na to nie ma wpływu ani położna ani lekarz.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny, że jeszcze dodatkowo stresujecie się rozstaniem ze starszakami. Konwalianka, może nieh rodzice przyjadą dzień lub dwa przed planowanym porodem jeśli maja taką możliwość. Jeśli urodzisz w terminie to przynajmniej już będzie jedno zmartwienie mniej.

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ucze sie oddychac przepona, bo mnie moja polozna zrypala ostatnio ze nie cwicze tego ;p coraz lepiej mi to wychodzi ;)

Emartea, slodka100 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie takie cuda przyszly :

2cymouu.jpg

zv8xzt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:23

Emartea, Madzik82, Pocahontas, gosiaczek31, Niunia86, Emrica, kasss, slodka100, Tess, Scarlett2014, bella82, kaczamila, MisiaMonisia, Emca lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wg usg z 31/32 tygodnia ciąży
    moje okruszki:
    badanie - bliźniak 1, bliźniak 2
    bpd - 32,6 - 34,1
    hc- 32,6 - 32.3
    ac - 29,0 - 29,6
    fl - 30,5 - 31.2
    waga - 1530 - 1660
    położenie - podłużne główkowe, poprzeczne

lekarz robiący usg do niczego się nie przyczepił, więc różnice w pomiarach chyba są normą

CO TO JEST I JAKIE SĄ NORMY DLA:
    Uma: PI
    S/D
    MVP
    ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:25

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Mie mała dziś obudziła czkawką :) a od jakiegoś tygodnia rano boli mie żoładek nie wiem co jest tego przyczyną

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

słodka super że wizyta udana mały jest już spory

pocachontas super że twoje chłopaczki są takie dóże na blizniaków to spora waga

emartea fajne te okrycie kąpielowe

Emartea, slodka100 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, ja niestety nie wiem.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas
    S/D to stosunek skurczowo/rozkórczowy
    PI – wskaźnik pulsacji naczyniowej,
    a to MVP to niestey nie wiem

• Emrica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dziewczyny w szpitalu trzymajcie się, jesteście pod dobrą opieką :)
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:31

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Witam,
    Dziewczyny w szpitalu trzymajcie się, jesteście pod dobrą opieką :)
    Ja miałam wczoraj 3 usg genetyczne z racji na moje małowodzie, ciągle się utrzymuje znów jest mniej niż we czwartek, a dziecko ma wagę prawidłową w 32 tygodniu i 3 dniu - 2020. Wszystkie inne parametry są prawidłowe, oragany też.
    Ale lekarza bardzo martwią te wody, chodź z każdym tygodniem ich już będzie ubywać po nasze dzieci są coraz większe, ale jednak u mnie ich jest zbyt mało.
    Lekarka stwierdziła że dziecko jest już 2 kg więc jak coś to poród jest już możliwy.
    Dziecko ułożone miednicowo poprzecznie, wiec 100% cc. Mam zalecenia aby poród odbył się w szpitalu o wysokiej referencyjności.
    W przyszłym tygodniu mam wizytę u swojej lekarki zobaczymy co powie na to, coś wydaje mi się że znów będzie szpital.
    W poniedziałek i we wtorek brałam również 4 dawki rano i wieczorem w przychodni sterydów na płucka małej, nawet nie bolało, chodź bolała mnie po tym głowa i pojawiło się zaczerwienienie na buzi, dziś już lepiej.
    Mi też tak od połowy ciąży pojawiła się siara i tak jest do dnia dzisiejszego.
    To wszystko mnie zmotywowało do przygotowania toreb do szpitala i prania.
    Dziewczyny w każdej chwili już może się u nas dziać, więc mamy które mają starsze dzieci muszą mieć już gotowe plany co z starszymi dziećmi, planujcie :)
    Życzę miłego dzionka :)
    Zaplanowanie co zrobic ze starszym szkrabem nie jest takue proste...bo jesli vede mudiala jwchac w nocy do szpitala to nie bede miala z kim zostawic córki no chyba ze to bedzie wekend to wtedy szybciej

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi wspolczuje leżenia w szpitalu i rozstania z dzieckiem
    Super zakupy dziewczyny
    Ewela śliczny ten komplet wstawisz linka?
    Ja nie poznam wagi corci a szkoda bardzo jestem ciekawa ile wazy
    Pocahontas ja się nie znam na pomiarach a tak z ciekawości nie wiem czy juz pisałaś twoje bliźniaki są dwujajowe?

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/czapka-szalik-minky-dla-noworodka-r-0-3-wyprawka-i4991532551.html
    http://allegro.pl/opaska-opaski-podwojne-kokardy-obw-od-35-cm-i4985877338.html

Dorka1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ