Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie był kurier z wielką paką. Szybciutko, bo przecież w poniedziałek zrobiłam zamówienie. Mam wszystko do szpitala dla siebie i malucha
i jestem z tego powodu szczęśliwa i spokojniejsza. Brakuje mi tylko jednej lub dwoch koszul, ale to już chyba nie na allegro będę szukać. I tu ponawiam moje pytanie i liczę na odpowiedź mamuś, które już rodziły. Czy do porodu wygodny będzie zwykły bawełniany t-shirt w większym rozmiarze czy lepiej mieć rzeczywiście jakąś typową koszulę do kolan??
kaczamila, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość
-
tak naprawde wszystko szkodzi! co osoba to inna opinia, już mnie to wkurzac zaczyna, postanowiłam postępować wg siebie tylko
i bede dawała mojemu dziecku to co JA uważam za słuszne, inne dzieci brudne, nie mają prawie nic a są zdrowsze od tych na które się dmucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:05
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Emartea ja miałam koszulę, ale kupioną w second hand, po porodzie dziecko kładą na brzuch, zatem koszula czy koszulka i tak wędruje pod szyję..no a później karmienie.. osobiście na I i II etap porodu wolałam coś co zakrywa mi uda i pośladki, później już wszystko jedno.. jeśli jesteś drobna, to podejrzewam, że koszulka w rozmiarze xxl będzie ok, bo będzie ci za pośladki, dla mnie to było ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:07
Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Nie wierze w nic co jest niby antykolkowe. Abi w butelki ani snoczki. Jak dziecko ma miec kolki to bedzie nialo i nawet najdrozsze leki nie pomoga. Niestety...
Sarah wiadomo! Rob po swojemuMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Emartea wrote:Właśnie był kurier z wielką paką. Szybciutko, bo przecież w poniedziałek zrobiłam zamówienie. Mam wszystko do szpitala dla siebie i malucha
i jestem z tego powodu szczęśliwa i spokojniejsza. Brakuje mi tylko jednej lub dwoch koszul, ale to już chyba nie na allegro będę szukać. I tu ponawiam moje pytanie i liczę na odpowiedź mamuś, które już rodziły. Czy do porodu wygodny będzie zwykły bawełniany t-shirt w większym rozmiarze czy lepiej mieć rzeczywiście jakąś typową koszulę do kolan??
Wg. Mnie lepszy będzie tshirt w większym rozmiarze. I takie po 12 zł udało mi się kupić w auchan. A później można wyrzucić do kosza
Emartea lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny troche was podczytuje ale czasu i weny na pisanie brak
ja na szczęście czuje sie dobrze tylko czasami jak mi wysoko mała siedzi to ciężko oddychać ale nie codziennie
ja zamiast rzeczy do szpitala kupiłam właśnie karnisze firanki i zasłonki bo w dwóch pokojach na górze jeszcze sie nie dorobiłam i były gołe okna
więc mała teraz musi sie wstrzymać do kolejnej wypłaty chociaż bo nie mam nic z chemii i art chigienicznych do szpitala
dla małej w ostatnim czasie kupiliśmy tylko stojak do wanienki rożek i skarpetkiMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Emertea, będzie dobrze, musisz w to wierzyć! Ja też się podłamałam..ale zaparłam się w sobie.. u Ciebie też będzie dobrze.. Twój maluch już duży, dacie radę. Pij dużo wody.. ja miałam 8, ale też na wcześniejszym etapie ciąży..
-
konwalianka wrote:Emertea, będzie dobrze, musisz w to wierzyć! Ja też się podłamałam..ale zaparłam się w sobie.. u Ciebie też będzie dobrze.. Twój maluch już duży, dacie radę. Pij dużo wody.. ja miałam 8, ale też na wcześniejszym etapie ciąży..
Dzięki, ale ze mną i moją Emilką wszystko w porządku na szczęście. To chyba do Emrici miało być.
Swoją drogą, Emrica tulę mocno, i wierzę, że dacie radę :-* -
nick nieaktualnyKonwalijka i Emrika będzie dobrze! Musi być, mocno trzymam kciuki by z dziećmi było wszystko ok...
Ja niedawno wróciłam z zakupów i jestem szczęśliwa bo mam wszystko już łącznie z biustonoszem, jest normalnie piękny i moje bomby pięknie unosi do góry aż dzisiaj wieczorem się mężowi zaprezentujepanie mają do mnie dzwonić jeszcze w przyszłym tygodniu jak przyjdą miękkie biustonosze z tej firmy i pojadę mierzyć, ale chociaż jeden już jest. Byłam na zakupach z mamą i w planie było wydać 200 zł a poszło 70
bo babcia fundnęła Oskarkowi materacyk do łóżeczka a ciocia chrzestna kupiła piękną karuzelkę do łóżeczka:)
a biustonosz mam taki:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-shake-milk-u,786.htmlkonwalianka, loszcz, Niunia86, czekaja, anet525, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Szczerze to ja jakoś wątpię w dzialanie tych butelek antykolkowych
anastacia ja też wątpe w działanie tych butelek antykolkowych ja mam kupioną jedną zwykłą butelkę na wszelki wypadek , moja koleżanka miała taką butelkę antykolkową a i tak jej dziecko miało kolki wiec widac nie przy kazdym dziecku sie sprawdzająMamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość