WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam herbatke z kopru wloskiego hipp

MamaAdasia lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam położna na SR odradzała wszelkie granulowane herbatki, jak już - ziołowe.. w granulowanych mnóstwo chemii i cukru..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był kurier z wielką paką. Szybciutko, bo przecież w poniedziałek zrobiłam zamówienie. Mam wszystko do szpitala dla siebie i malucha :-) i jestem z tego powodu szczęśliwa i spokojniejsza. Brakuje mi tylko jednej lub dwoch koszul, ale to już chyba nie na allegro będę szukać. I tu ponawiam moje pytanie i liczę na odpowiedź mamuś, które już rodziły. Czy do porodu wygodny będzie zwykły bawełniany t-shirt w większym rozmiarze czy lepiej mieć rzeczywiście jakąś typową koszulę do kolan??

kaczamila, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawde wszystko szkodzi! co osoba to inna opinia, już mnie to wkurzac zaczyna, postanowiłam postępować wg siebie tylko :) i bede dawała mojemu dziecku to co JA uważam za słuszne, inne dzieci brudne, nie mają prawie nic a są zdrowsze od tych na które się dmucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:05

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja miałam koszulę, ale kupioną w second hand, po porodzie dziecko kładą na brzuch, zatem koszula czy koszulka i tak wędruje pod szyję..no a później karmienie.. osobiście na I i II etap porodu wolałam coś co zakrywa mi uda i pośladki, później już wszystko jedno.. jeśli jesteś drobna, to podejrzewam, że koszulka w rozmiarze xxl będzie ok, bo będzie ci za pośladki, dla mnie to było ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:07

Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze w nic co jest niby antykolkowe. Abi w butelki ani snoczki. Jak dziecko ma miec kolki to bedzie nialo i nawet najdrozsze leki nie pomoga. Niestety...
    Sarah wiadomo! Rob po swojemu

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Właśnie był kurier z wielką paką. Szybciutko, bo przecież w poniedziałek zrobiłam zamówienie. Mam wszystko do szpitala dla siebie i malucha :-) i jestem z tego powodu szczęśliwa i spokojniejsza. Brakuje mi tylko jednej lub dwoch koszul, ale to już chyba nie na allegro będę szukać. I tu ponawiam moje pytanie i liczę na odpowiedź mamuś, które już rodziły. Czy do porodu wygodny będzie zwykły bawełniany t-shirt w większym rozmiarze czy lepiej mieć rzeczywiście jakąś typową koszulę do kolan??

Wg. Mnie lepszy będzie tshirt w większym rozmiarze. I takie po 12 zł udało mi się kupić w auchan. A później można wyrzucić do kosza

Emartea lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Emrica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:32

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troche was podczytuje ale czasu i weny na pisanie brak

ja na szczęście czuje sie dobrze tylko czasami jak mi wysoko mała siedzi to ciężko oddychać ale nie codziennie

ja zamiast rzeczy do szpitala kupiłam właśnie karnisze firanki i zasłonki bo w dwóch pokojach na górze jeszcze sie nie dorobiłam i były gołe okna
    więc mała teraz musi sie wstrzymać do kolejnej wypłaty chociaż bo nie mam nic z chemii i art chigienicznych do szpitala

dla małej w ostatnim czasie kupiliśmy tylko stojak do wanienki rożek i skarpetki

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte we wtorek na 10.30 ciekawe ile moj synuś urósł i przybrał na wadze

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moje sa antykolkowe ale plastikowe

Moje również

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o te butelki antykolkowe, to zaszkodzic nie zaszkodzą a może maleństwu nawet pomogą, wiec w takie sie zaopatrzyłam :)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Hm powinni cos dać chociaz próbki kosmetykow
    Ja zrobiłam w gemini zakupy za 570 zł i też nic nie dostałam.Ale niczego sie nie spodziewalam.Czasem w stacjonarnej aptece wydaje więcej i też nic przecież sie nie dostaje ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emertea, będzie dobrze, musisz w to wierzyć! Ja też się podłamałam..ale zaparłam się w sobie.. u Ciebie też będzie dobrze.. Twój maluch już duży, dacie radę. Pij dużo wody.. ja miałam 8, ale też na wcześniejszym etapie ciąży..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pojawiła juz sie pierwsza paździerikowa mamusia.... cooraz blizej naszych porodów :-D

noa8, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Dziewczyny, pojawiła juz sie pierwsza paździerikowa mamusia.... cooraz blizej naszych porodów :-D
    Ja po moim brzuchu i tym ze mi ciężko czuje ze coraz bliżej poród

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez jest ciezko, tym bardziej, że przytyłam juz ok 20 kg ;P Kiedys szczuplutka drobniutka a teraz mały smok :)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Emertea, będzie dobrze, musisz w to wierzyć! Ja też się podłamałam..ale zaparłam się w sobie.. u Ciebie też będzie dobrze.. Twój maluch już duży, dacie radę. Pij dużo wody.. ja miałam 8, ale też na wcześniejszym etapie ciąży..

Dzięki, ale ze mną i moją Emilką wszystko w porządku na szczęście. To chyba do Emrici miało być.
    Swoją drogą, Emrica tulę mocno, i wierzę, że dacie radę :-*

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka i Emrika będzie dobrze! Musi być, mocno trzymam kciuki by z dziećmi było wszystko ok...

Ja niedawno wróciłam z zakupów i jestem szczęśliwa bo mam wszystko już łącznie z biustonoszem, jest normalnie piękny i moje bomby pięknie unosi do góry aż dzisiaj wieczorem się mężowi zaprezentuje :) panie mają do mnie dzwonić jeszcze w przyszłym tygodniu jak przyjdą miękkie biustonosze z tej firmy i pojadę mierzyć, ale chociaż jeden już jest. Byłam na zakupach z mamą i w planie było wydać 200 zł a poszło 70 :P bo babcia fundnęła Oskarkowi materacyk do łóżeczka a ciocia chrzestna kupiła piękną karuzelkę do łóżeczka:)
    a biustonosz mam taki:
    http://sklep.alles.pl/produkt,mama-shake-milk-u,786.html

konwalianka, loszcz, Niunia86, czekaja, anet525, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Szczerze to ja jakoś wątpię w dzialanie tych butelek antykolkowych

anastacia ja też wątpe w działanie tych butelek antykolkowych ja mam kupioną jedną zwykłą butelkę na wszelki wypadek , moja koleżanka miała taką butelkę antykolkową a i tak jej dziecko miało kolki wiec widac nie przy kazdym dziecku sie sprawdzają

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ