Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wszystkie uroczo wyglądamy z brzuszkami. A powiedzcie mi wam tez łamią sie rak paznokcie jak mi? Stosuje odżywkę ale bezskutecznie. Od miesiąca mi paznokcie sie łamią
-
anet525 wrote:Wszystkie uroczo wyglądamy z brzuszkami. A powiedzcie mi wam tez łamią sie rak paznokcie jak mi? Stosuje odżywkę ale bezskutecznie. Od miesiąca mi paznokcie sie łamią
A po 2 na pewno mniej robię w domu i dlatego są bardziej zadbane
-
anet525 wrote:Wszystkie uroczo wyglądamy z brzuszkami. A powiedzcie mi wam tez łamią sie rak paznokcie jak mi? Stosuje odżywkę ale bezskutecznie. Od miesiąca mi paznokcie sie łamią
Mi się wzmocniły i paznokcie i włosyNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Witajcie dziewczyny.
Gratuluje udanych wizyt
Ładne brzuszki
Jestem po wizycie, z maluszkiem wszystko jest dobrze. Moja ciąża jest starsza o ponad tydzień...34 i 5 dzieńjestem w szoku. Mój maluch waży już 2500g.
Możliwe,że przywitam synka na świecie już w lutym,przynajmniej Pan doktor tak mi powiedział. Najważniejsze jednak,że jest wszystko dobrze.ines31, Ewelaa, SunSun, MamaAdasia, Scarlett2014, anet525, Niunia86, gosiaczek31, MisiaMonisia, kasss, noa8, Madzik82, kaczamila, Emca, sylwia85, Emrica lubią tę wiadomość
-
Anet ja mam termin na 22.03 a moj brzuch jest 2 razy większy niż twój. ..
Mi paznokcie tez padły (a zawsze miałam bardzo mocne).obcielam je na maxa a dalej sie krusza (nie lamia a krusza jak kreda)
Myśle ze to dlatego że 2 tyg temu byłam chora i mało jadłam a co zjadłam to wymiotowalam i to się pokrylo z dodatkowym zapotrzebowaniem synka na wapń do budowy kosci wiec
myślę że się "poczestowal" moimi zasobami z paznokci i zębów. Teraz staram sie jesc dużo nabiału, serów, jogurtów itd i juz nie krusza sie tak mocno ale zanim dorosną to będzie pewnie kilka miesięcy (choc w ciąży definitywnie rosna szybciej) -
Anet świetnie wyglądasz!
Jasmin super że wizyta udana moja córcia też starsza o dwa tyg i jak nie mogłam sie doczekać teraz jestem troche przerażona wizją wcześniejszego porodu mąż za to sie cieszy ze bedzie z nami wczesniej
U mnie od początku ciąży poprawiły sie włosy paznokcie i cera i załważyłam że "wąsy" i widoczne u brunetek nie rosną a brwi tez tak delikatnieanet525, loszcz, noa8, jasmin, Tess lubią tę wiadomość
[/url]
-
Jasmin to super ze dzidzia dobrze się rozwija. Ciekawe ile moja wazy hm...
Loszcz ja mam termin z usg na 21 marca a z miesiączki na 23. Wiec termin praktycznie taki jak twójWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:34
loszcz, jasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje udanych wizyt dziewczny! Ale maluszki podrosly ostatnio. Ja za tydzien sie dowiem. Ile wazy moja pyza.
Co do wczesniejszych porodow to kochane nie ma sie co nastawiac, usg tylko szacuje na podstawie statystyki wymiarow dzieci. Nie znaczy ze jak tydzien czy dwa z usg starsze to i urodzi sie szybciej. Wszystko mozliwe ale terminy z usg rzadko kiedy sie sprawdzaja:-) czesciej chyba rodza sie poprostu wieksze dzieci:-) ja w 1 ciazy strasznie sie nastawilam na porod przed terminem i nic:-) pewnie bym przenosila z tydzien gdyby nie wywolany porod w 40 tc.
No ale porod to tak indywidualna sprawa ze wszystko na tym etapie jest juz mozliwe. Ja czekam do terminu:-) taki plan:-)Rubi, noa8, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuusti69 wrote:Jak myślicie czy USg 4d w tym tygodniu ciazy ma jeszcze sens? w sensie czy bedzie wszystko ladnie widac czy dziecko jest juz za duze? tzn moja i tak ma tylko 1400g..
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny gratuluje udanych wizyt...
kass na pewno nie masz się czym martwić mój Franek jest do przodu aż 15 dni "ale nas nie martwią za duże dzieci tylko zbyt małe" (cytuje lekarza od usg gen.
oprócz tego powiedział, żeby dalej liczyć poród wg OM bo to że dziecko będzie większe nie oznacza, że szybciej wyjdzie na świat..dlatego nie mam sobie porodu liczyć szybciej o 15 dni bo to tak nie działa...
Ja też nie mam butelek antykolkowych..
Anet ładnie wyglądasz..
dziewczynki w szpitalach trzymajcie się dzielnie...
ze mną coraz gorzej jeżeli chodzi o poruszanie...;/ jak wstaje do kibelka to nie mogę się ruszyć tak bardzo mnie boli spojenie;/ jak siedze czy leżę to nic nie czuję..;/ jak byliśmy dziś na zakupach do rozchodziłam to i ból minął ale z samochodu do mieszkania już znowu się zasiedziałam i było źle..;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:57
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witajcie . Ja tez po wizycie , mój skarbek waży 1,9kg i jest już główką w dół. Generalnie wszystko książkowo. Wymiarami o tydzień starszy. I Gosiaczek masz racje przed chwilą lekarz powiedział mi żeby w żaden sposób nie kierować się terminami z usg , ponieważ sprzęt jest ustawiony że średnia waga przy porodzie to 3,5kg i według tej wagi są określane terminy porodu a przecież dziewczyny które rodzą po 4kg dzieci nie koniecznie przenoszą dzieci po terminie. Heh nie wiem czy zrozumiale napisałam , ale tak mi lekarz tłumaczył.
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt!
Kass i Anett wyglądacie bardzo ładnie!!
kasss, gosiaczek31, anet525, Madzik82, Ewelaa, ines31, kaczamila, bella82, Emca, loszcz, sylwia85, MamaAdasia, Emrica lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyEmrica trzymam kciuki za Was. Dobrze ze dostalas sterydy, wiec maluszek jest przygotowany. Ilosc wod juz sie nie zwiekszy niestety. Ja w krytycznym momencie w 1 c. Mialam afi6 ale wzroslo do 10 a nawet wiecej i tak zostalo do konca. Ale w twoim przypadku faktycznie moga rozwazac wczesniejsze cc ze wzgl na dobrostan dziecka. Bo ma malutko wod. A jak jeszcze podrosnie to juz wogole bedzie ciasno. Byc moze jako pierwsza nawet zostaniesz mamusia:-) w kazdym razie spokoju i wytrwalosci jeszcze troszke zycze.
-
nick nieaktualnyKtoras z Was pytala o koszulke do porodu. Najlepsza bedzIe taka chociaz do polowy uda zeby mozna bylo bez skrepowania chodzic w trakcie porodu. A nie swiecic gola pupa:-) moze byc t shirt ale wtedy dluzszy. Po porodzie i tak trzeba sie odslonic zeby polozyli miedzy piersiami dzidziusia:-) ja mialam koszule nocna z lumpka taka do zdarcia rozpinana na srodku. Moze i teraz ja wezme a pozniej do "koszalina" z nia:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:06
-
Noa super ze wizyta udana
ja nie nastawiała bym sie na wcześniejszy poród tylko lekarz mi tak powiedział ale za tydz na genetycznym zobaczymy ile mała waży mówiłam ginowi ze może byc po tatusiu to sie smiał ze ja taka drobna a mąz 190cm i że faktycznie może tak być
gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Noa, Gosiaczek, Rubi moj lekarz tez tak mowi.
maszyny usg sa ustawione na wage okolo 3,5kg w terminie porodu.
jezeli na usg przyspiesza terminem tzn, ze bedzie wazyl wiecej niz ustawiona srednia a jezeli opoznia to bedzie wazyl mniej, np 3kg.
od poczatku sugerujemy sie data ostatniej miesiaczki bez wzgledu na to co pokaze usg.
bo przeciez dzieci rodza sie rozne. 2,800 i 4,500 a wszystko w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:17
gosiaczek31, noa8, Rubi, anet525, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!