WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet fajny brzuchol, moj jest podobny do twojego ;)

anet525 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet super brzuszek :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie uroczo wyglądamy z brzuszkami. A powiedzcie mi wam tez łamią sie rak paznokcie jak mi? Stosuje odżywkę ale bezskutecznie. Od miesiąca mi paznokcie sie łamią

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Wszystkie uroczo wyglądamy z brzuszkami. A powiedzcie mi wam tez łamią sie rak paznokcie jak mi? Stosuje odżywkę ale bezskutecznie. Od miesiąca mi paznokcie sie łamią
    Mi się nie łamią, wręcz przeciwnie mam mocne i udało mi się zapuścić do takiej długości jak nigdy ;) A po 2 na pewno mniej robię w domu i dlatego są bardziej zadbane ;)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:

Mi się wzmocniły i paznokcie i włosy :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Gratuluje udanych wizyt :)
    Ładne brzuszki :)

Jestem po wizycie, z maluszkiem wszystko jest dobrze. Moja ciąża jest starsza o ponad tydzień...34 i 5 dzień :) jestem w szoku. Mój maluch waży już 2500g.
    Możliwe,że przywitam synka na świecie już w lutym,przynajmniej Pan doktor tak mi powiedział. Najważniejsze jednak,że jest wszystko dobrze.

ines31, Ewelaa, SunSun, MamaAdasia, Scarlett2014, anet525, Niunia86, gosiaczek31, MisiaMonisia, kasss, noa8, Madzik82, kaczamila, Emca, sylwia85, Emrica lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja mam termin na 22.03 a moj brzuch jest 2 razy większy niż twój. ..
    Mi paznokcie tez padły (a zawsze miałam bardzo mocne).obcielam je na maxa a dalej sie krusza (nie lamia a krusza jak kreda) :-(
    Myśle ze to dlatego że 2 tyg temu byłam chora i mało jadłam a co zjadłam to wymiotowalam i to się pokrylo z dodatkowym zapotrzebowaniem synka na wapń do budowy kosci wiec
    myślę że się "poczestowal" moimi zasobami z paznokci i zębów. Teraz staram sie jesc dużo nabiału, serów, jogurtów itd i juz nie krusza sie tak mocno ale zanim dorosną to będzie pewnie kilka miesięcy (choc w ciąży definitywnie rosna szybciej)

201503231678.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet świetnie wyglądasz!
    Jasmin super że wizyta udana moja córcia też starsza o dwa tyg i jak nie mogłam sie doczekać teraz jestem troche przerażona wizją wcześniejszego porodu mąż za to sie cieszy ze bedzie z nami wczesniej
    U mnie od początku ciąży poprawiły sie włosy paznokcie i cera i załważyłam że "wąsy" i widoczne u brunetek nie rosną a brwi tez tak delikatnie

anet525, loszcz, noa8, jasmin, Tess lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin to super ze dzidzia dobrze się rozwija. Ciekawe ile moja wazy hm...
    Loszcz ja mam termin z usg na 21 marca a z miesiączki na 23. Wiec termin praktycznie taki jak twój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:34

loszcz, jasmin lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strasznie rosną wloski na brzuchu. Dobrze ze są blond to ich tak nie widać

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczny! Ale maluszki podrosly ostatnio. Ja za tydzien sie dowiem. Ile wazy moja pyza.
    Co do wczesniejszych porodow to kochane nie ma sie co nastawiac, usg tylko szacuje na podstawie statystyki wymiarow dzieci. Nie znaczy ze jak tydzien czy dwa z usg starsze to i urodzi sie szybciej. Wszystko mozliwe ale terminy z usg rzadko kiedy sie sprawdzaja:-) czesciej chyba rodza sie poprostu wieksze dzieci:-) ja w 1 ciazy strasznie sie nastawilam na porod przed terminem i nic:-) pewnie bym przenosila z tydzien gdyby nie wywolany porod w 40 tc.
    No ale porod to tak indywidualna sprawa ze wszystko na tym etapie jest juz mozliwe. Ja czekam do terminu:-) taki plan:-)

Rubi, noa8, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta bardzo zgrabny brzuszek.

Mi pazurki w ciazy rosna jak szalone i sa mocne. Cera tez ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Jak myślicie czy USg 4d w tym tygodniu ciazy ma jeszcze sens? w sensie czy bedzie wszystko ladnie widac czy dziecko jest juz za duze? tzn moja i tak ma tylko 1400g..
    Justii powinno byc widac ladnie buzke. Wiecej nie zlapie. Ja za tydzien tez ide na 4d. Z pierwsza corka mialam w 36 tc i mam zdjecie pyzatej buziuli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelki a raczej smoczki antykolkowe avent a corka i tak miala kolki wiec to raczej sciema:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje udanych wizyt...

kass na pewno nie masz się czym martwić mój Franek jest do przodu aż 15 dni "ale nas nie martwią za duże dzieci tylko zbyt małe" (cytuje lekarza od usg gen.

oprócz tego powiedział, żeby dalej liczyć poród wg OM bo to że dziecko będzie większe nie oznacza, że szybciej wyjdzie na świat..dlatego nie mam sobie porodu liczyć szybciej o 15 dni bo to tak nie działa...

Ja też nie mam butelek antykolkowych..

Anet ładnie wyglądasz..:)

dziewczynki w szpitalach trzymajcie się dzielnie...

ze mną coraz gorzej jeżeli chodzi o poruszanie...;/ jak wstaje do kibelka to nie mogę się ruszyć tak bardzo mnie boli spojenie;/ jak siedze czy leżę to nic nie czuję..;/ jak byliśmy dziś na zakupach do rozchodziłam to i ból minął ale z samochodu do mieszkania już znowu się zasiedziałam i było źle..;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:57

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie . Ja tez po wizycie , mój skarbek waży 1,9kg i jest już główką w dół. Generalnie wszystko książkowo. Wymiarami o tydzień starszy. I Gosiaczek masz racje przed chwilą lekarz powiedział mi żeby w żaden sposób nie kierować się terminami z usg , ponieważ sprzęt jest ustawiony że średnia waga przy porodzie to 3,5kg i według tej wagi są określane terminy porodu a przecież dziewczyny które rodzą po 4kg dzieci nie koniecznie przenoszą dzieci po terminie. Heh nie wiem czy zrozumiale napisałam , ale tak mi lekarz tłumaczył.

Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt!
    Kass i Anett wyglądacie bardzo ładnie!!;-)

kasss, gosiaczek31, anet525, Madzik82, Ewelaa, ines31, kaczamila, bella82, Emca, loszcz, sylwia85, MamaAdasia, Emrica lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica trzymam kciuki za Was. Dobrze ze dostalas sterydy, wiec maluszek jest przygotowany. Ilosc wod juz sie nie zwiekszy niestety. Ja w krytycznym momencie w 1 c. Mialam afi6 ale wzroslo do 10 a nawet wiecej i tak zostalo do konca. Ale w twoim przypadku faktycznie moga rozwazac wczesniejsze cc ze wzgl na dobrostan dziecka. Bo ma malutko wod. A jak jeszcze podrosnie to juz wogole bedzie ciasno. Byc moze jako pierwsza nawet zostaniesz mamusia:-) w kazdym razie spokoju i wytrwalosci jeszcze troszke zycze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was pytala o koszulke do porodu. Najlepsza bedzIe taka chociaz do polowy uda zeby mozna bylo bez skrepowania chodzic w trakcie porodu. A nie swiecic gola pupa:-) moze byc t shirt ale wtedy dluzszy. Po porodzie i tak trzeba sie odslonic zeby polozyli miedzy piersiami dzidziusia:-) ja mialam koszule nocna z lumpka taka do zdarcia rozpinana na srodku. Moze i teraz ja wezme a pozniej do "koszalina" z nia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:06

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa super ze wizyta udana ;)
    ja nie nastawiała bym sie na wcześniejszy poród tylko lekarz mi tak powiedział ale za tydz na genetycznym zobaczymy ile mała waży mówiłam ginowi ze może byc po tatusiu to sie smiał ze ja taka drobna a mąz 190cm i że faktycznie może tak być

gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, Gosiaczek, Rubi moj lekarz tez tak mowi.
    maszyny usg sa ustawione na wage okolo 3,5kg w terminie porodu.
    jezeli na usg przyspiesza terminem tzn, ze bedzie wazyl wiecej niz ustawiona srednia a jezeli opoznia to bedzie wazyl mniej, np 3kg.
    od poczatku sugerujemy sie data ostatniej miesiaczki bez wzgledu na to co pokaze usg.
    bo przeciez dzieci rodza sie rozne. 2,800 i 4,500 a wszystko w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:17

gosiaczek31, noa8, Rubi, anet525, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ