WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sporo wizyt bylo:-) fajnie ze dobre wiadomosci przynosicie.

Dziewczyny w szpitalach dajcie znak jak u Was sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio rozmawialam z dziewczyna ktora rok temu rodzila. Pamietam ze miala olbrzymi naprawde brzuch przy jej drobnej budowie ciala. Urodzila w terminie dziewczynke 4,5 kg silami natury:-) pierwsza jej corka tez miala ponad 4 kg wagi. Wiec roznie bywa z tymi wymiarami i terminami. Mi od 30 tygodnia lekarz na usg mowil ze duza bedzie corka, ze moze ponad 4 dobic i wtedy cc. Okazalo sie ze waga przy urodzeniu 3550:-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas i reszta jeśli lekarz widzi po Was że urodzicie wcześniej z jakiś względów to jak najbardziej możliwe że urodzicie przed terminem.

A i dołączam do grona dziewczyn które skusiły się ostatnio na kebaba.. Narobiłyście mi ochoty i jutro ide na kebsa.. Oj tammmm... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:32

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o paznokcie i włosy to moje są w dobrej kondycji ;-)

Przed wizyta zaszliśmy z mężem do Outletu i kupiliśmy sobie butki Adidasa on trampki a ja baleriny takie sportowe w sam raz na wiosenne spacery z wózkiem...;-)

Tak serio to myśle że większość marcówek zacznie rozpakowywać się już na dobre w lutym..

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Gratuluję udanych wizyt!

Ja mam przeczucie, ze przenoszę ciążę, ale może dlatego, że wszyscy wkoło 'wróżą' mi wcześniejszy poród. W piątek mam wizytę to może dowiem się czegoś n o i podejrzę Ninkę :)

Kurier przywiózł dziś brakujące elementy wózka, więc bryka stoi już w komplecie. U mnie w mieście gemini ma stacjonarnie aptekę. Wcześniej zamawiałam z kurierem, ale skoro taki okres oczekiwania to zamówiłam do apteki w poniedziałek i dziś już dostałam sms, że paczka do odbioru.

Mój mąż mnie ostatnio testuje... w poniedziałek byliśmy na imprezie oficjalnej i tutaj jeszcze sobie poradziłam, bo zmieściłam brzuch w ołówkową wizytową kieckę, ale w piątek wymyślił wieczorną imprezę ze znajomymi... na niestety w żadnej imprezowej sukience nie wyglądam dobrze, ale na szczęście znalazłam dziś w sklepie małą czarną w wersji namiotowej, w dodatku przeceniona na 50 zł, więc jestem uratowana!

Co do obcasów to ostatnio jest mi za ciepło w oficerkach, więc chodzę w botkach na 7 cm stabilnym obcasie i jest mi mega wygodnie. W dodatku od razu czuję się lepiej ;)

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ze na wizytach wszystko ok. To prawda ze dziecko nie azne czy wazy 2800 czy 4000 ważne ze rodzi sie zdrowe roznica moze byc dla nas gdy w grę wchodzi porod naturalny.
    Co do butków mu najlepiej sie chodzi w kozakach na koturnie lub w kowbojkach.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponad godzine pakowalam torve do szpitala,a raczej torbe i mala walizke! tyyyle rzeczy,tylko to co najpotrzebniejsze a i tak ledwo sie zapielo :/ jeszcze ciuchy na wyjscie i klapki do chodzenia no i kosmetyczka i mozna powiedziec ze wszystko,najdluzej zastanawialam sie nad ciuchami na wyjscie dla dziecka...jaki rozmiar :/ i poki co mam spakowany 56,na nastepnej wizycie o ile dotrwam zapytam lekarza juz o prawdopodobna wage bo przeciez dwoch zestawow jeszcze nie bede brala,bo juz jak cygan wygladac z mezem bedziemy idac do szpitala :/ a jeszcze przecirz wode i jakies biszkopty musze do reklamowki spakowac.masakra jakas,nie sadzilam ze tego bedzie az tyle

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mam takie przeczucie ze urodzę wcześniej a jak będzie to się okaże;-) kurcze wszystkie juz się pakujecie ja planuje zrobić to na początku lutego choć obawiam się ze gdyby trzeba było wcześniej jechać mój maz polowy rzeczy by nie znalazł choć są w jednym miejscu on beze mnie nic nie moze znaleźć nie wiem jak on szuka ale zawsze mowi " nie ma" i dla świętego spokoju idę i daje mu to czego szuka ale wkurza mnie to strasznie chyba muszę wczeniej spakować ta torbe mam taka 70l to moze zmieścimy się z mala w jednej

Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie dziewczyny :)

Do mnie dziś doszły dwie paczki z koszulami nocnymi (dwa różne typy) i poradzę tym, które jeszcze nie kupiły takich... kupujcie je osobiście, a nie przez allegro :) Obie koszula całkiem fajne jakościowo, ale szczerze - oglądając na żywo nigdy bym takich nie kupiła...
    Nie mówiąc o tym, że obie będę musiała przerobić - w jednej mam meeega głęboki i seksowny dekolt (mąż się cieszy :)), ale po szpitalu to z nim paradować przecież nie będę, więc trzeba jakąś ,,zasłonkę" doszyć, a druga ma niby ,,schowane" dziury na piersi w fałdach, ale tak naprawdę jak ubieram to się otwierają ;) i też jakiś guziczek trzeba będzie doszyć, ech...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i jestem za tym co mówią dziewczyny. Nawet położna mówiła ze im późniejsze usg tym barazie odległy termin porodu ze miarodajne jest usg robione jak najwcześniej. A jakby nie patrzeć to przecież dziewczyny których dzieci mają teraz po 1400 g nie przenoszą ciąży to 46 tyg. Także wszystkie urodzimy w terminie i dziewczynki marcowki proszę o nie rozpakowanie się w lutym :)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Witam się wieczornie dziewczyny :)

Do mnie dziś doszły dwie paczki z koszulami nocnymi (dwa różne typy) i poradzę tym, które jeszcze nie kupiły takich... kupujcie je osobiście, a nie przez allegro :) Obie koszula całkiem fajne jakościowo, ale szczerze - oglądając na żywo nigdy bym takich nie kupiła...
    Nie mówiąc o tym, że obie będę musiała przerobić - w jednej mam meeega głęboki i seksowny dekolt (mąż się cieszy :)), ale po szpitalu to z nim paradować przecież nie będę, więc trzeba jakąś ,,zasłonkę" doszyć, a druga ma niby ,,schowane" dziury na piersi w fałdach, ale tak naprawdę jak ubieram to się otwierają ;) i też jakiś guziczek trzeba będzie doszyć, ech...
    a ja bede miala spory dekolt bo biore sukienki letnie zamiast koszul a one maja gore kopertowo,nie przejmuje sie tym przeciez jak gdzies wyjde to w szlafroku a tak to normalnie w tym ,w szpitalu gdzie sie rodzi widza nie takie rzeczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 22:20

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justynka ja mam termin na 1.03 wiec luty moze mi sie przytrafic...
    Ja koszle kupilam na allegro za 13zl sztuka. Sprawdzily sie wiec tym razem wykorzystam te same. Bawelniane, do polowy uda z guzikami do karmienia po bokach. Byly bardzo wygodne i cena tez super chociaz kupowalam je 2 lata temu.
    Jutro badanie krwi i moczu. Ostatnie w tej ciazy. Juppi! Bo juz mam dosyc tego klucia

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ja tez moge w lutym urodzic bod termin na 4.03 i podejrzewam ze tak bedzie.tez jutro mam badanie moczu i krwi ale czy ostatnie nie wiem,skad ty to wiesz?

Madzik82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niech będzie 1,2,3, marca ma pozwolenie jeszcze ale inne trzymać a nie tu straszcie się nawzajem popatrzcie na lutówki juz 20 stycznia a one jeszcze się nie rozpakowuja a wy cały czas mi tu przezywacie trzymać jeszcze moje kochane ;)

Madzik82, bella82, Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pakowania to ja mieszcze sie w jedna mala torbe a reszte mi ktos dowiezie najwyzej. Przeciez mozna spakowac jedna paczke podkladow, kilka pieluch... a potem ktos przywiezie druga torbe ktora bedzie juz spakowana w domu. Bo taki zapas na kilka dni zajmuje strasznie duzo miejsca.
    Ja pakuje; koszula, szlafrok, kapcie, recznik, klapki pod prysznic, skarpetki, gatki siateczkowe, stanik, wkladki laktacyjne, pielucha tetrowa, kosmetyki, suszarka, ladowarka, sztucce, kubek, woda, nozyczki do paznokci bo synek urodzil sie ze szponami i od razu mu obcinalam. I to wszystko. Ciuchy dla malego przywiezie maz przed wypisem. Reszta ubranek, pieluchy, podklady dostaje w szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żebym coś złośliwie mówiła tylko tak zartuje. Bo mogło to źle zabrzmiec

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah w pierwszej ciazy tez w 35tyg mialam ostatnie badanie i potem lekarz juz nic nie mowil. No i w 37tc juz urodzilam

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Anet świetnie wyglądasz!
    Jasmin super że wizyta udana moja córcia też starsza o dwa tyg i jak nie mogłam sie doczekać teraz jestem troche przerażona wizją wcześniejszego porodu mąż za to sie cieszy ze bedzie z nami wczesniej
    U mnie od początku ciąży poprawiły sie włosy paznokcie i cera i załważyłam że "wąsy" i widoczne u brunetek nie rosną a brwi tez tak delikatnie
    U mnie podobnie.cera gladka o niebo lepsza wlosy blyszczace...wlossy na nogach jakos tak wolno rosna...he he mogloby tak zostac he he

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... wlasnie sobie uswuadomilam, ze gdyby moja druga ciaza skonczyla sie tak szybko jak pierwsza to za 3 tygodnie rodze! Aaaaa

Dorka1979, gosiaczek31, MamaAdasia, patryśka83 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Oj Justynka ja mam termin na 1.03 wiec luty moze mi sie przytrafic...
    Ja koszle kupilam na allegro za 13zl sztuka. Sprawdzily sie wiec tym razem wykorzystam te same. Bawelniane, do polowy uda z guzikami do karmienia po bokach. Byly bardzo wygodne i cena tez super chociaz kupowalam je 2 lata temu.
    Jutro badanie krwi i moczu. Ostatnie w tej ciazy. Juppi! Bo juz mam dosyc tego klucia
    Ja jutro tez robie morfologie i mocz

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ