WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik tylko ze ja bede rodzic nie w swoim miescie,nikt mi nie bedzie przywozil tego co zapomne albo co mi sie skonczy,wiec od razu wszystko pakuje i zabieram,a wkladki laktacyjne tez zabrac? beda od razu potrzebne?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah - no właśnie próbowałam znaleźć coś z sukienek zamiast, ale nic nie spasiło niestety, a w zakupionej koszuli wyglądam... ekhm... apetycznie ;) a wolałabym raczej się nie wyróżniać z tłumu ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Witam się i ja.
    Kass masz chyba dzisiaj wizytę więc trzymam kciuki.
    Moja wizyta jest umówiona na 13 lutego, wcześniej byłam 9 stycznia (dla mnie za długa przerwa) więc wczoraj zadzwoniłam i jestem umówiona na 30 stycznia. Będzie wtedy 34t5d- czy będzie mogła lekarka zrobić mi już wtedy wymaz z pochwy?

Scarlett, życzę miłego świętowania, mąż będzie na pewno zadowolony :D
    Tak ja miałam wczoraj robiony wymaz a był to 34t3d ciąży

kaczamila lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję zrobić jak Madzik. Na początek jedna torba "pierwszej potrzeby" a później M dowiezie mi drugą. Ja nie biorę kapci. Same klapki zupełnie wystarczą. Nie ma sensu tyle zabierać. Zamierzam maksymalnie ograniczyc się do niezbędnego minimum.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dzis robiony wymaz a kłuć niestety muszę się teraz co dwa tyg i pomyśleć ze kiedyś mdlalam na widok igły
    Justyska doczekalas się tego kuriera z rozkami?
    Ja chyba nie odważyła bym się obcinać pazurków w szpitalu takie malutkie raczki a ja niedoświadczona

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekac sie doczekalam ale byl o 18 jak bylam na SR naszczescie moj tato byl w domuale czekalam od rana myslalam ze sie wsciekne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    ja myślę nad szklaną antykolkową wiem co to znaczy kolka i wolę zapobiegać niż leczyć
    Ja mam plastikowe antykolkowe

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    doczekac sie doczekalam ale byl o 18 jak bylam na SR naszczescie moj tato byl w domuale czekalam od rana myslalam ze sie wsciekne
    a to często tak jest jak na zlosc ja jak czekam na wypłatę z zusu to nigdy jej nie ma a jak tylko zapomnę pojawia się listonosz ;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to lepiej nie myslec i zapominac heh. a ty kasss czyli jak u lekarzy wszystko oki ??? tylko nie rozumiem twojego gin dlaczego wystraszyl cie tym wczesniejszym porodem skoro ma slaby sprzet i chyba nie jest z toba tak zle. rozumiem nasze dziewczyny w szpitalach ale ty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 00:00

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną jest wszystko dobrze powiedział ze mogę urodzić wcześniej ze względu na dwa tyg różnicy w pomiarach i przy moim ciśnieniu też różnie może byc właśnie nie chciał mnie straszyć dla tego umówiliśmy się na dokładniejsze usg za tydz by myślę ze mala będzie duza po tatusiu;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak u mnie też jest różnica tyg mała szybciej rośnie o 10% ale nic nie mówił ze szybciej mogę urodzić zresztą ja mam dwa terminy 21 i 27 a to dlatego że 21 to termin z okresu a ze mislam nie terminowo nigdy to z usg wyliczył mi w 5 tyg ciszy na 27 i tego się trzymam. A jeszcze jak położna mi powiedziała ze im bardziej zaawansowana ciąża tym trudniej określić termin bo każde dziecko rośnie po swojemu dlatego trzymam się 27 :) mąż się śmieje żebym potrzymala do 5.04 bo wtedy jego urodziny hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dobra niech będzie 1,2,3, marca ma pozwolenie jeszcze ale inne trzymać a nie tu straszcie się nawzajem popatrzcie na lutówki juz 20 stycznia a one jeszcze się nie rozpakowuja a wy cały czas mi tu przezywacie trzymać jeszcze moje kochane ;)
    Według OM termin mam na 28 lutego a według lekarki na 3 marca ;)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazuje się, że same problemy z tym częstym USG jednak. Niby fajnie bo widzimy swoje dzidzie, ale z kolei za dużo wiedzieć tez nie dobrze. Kiedyś tego nie było i kobiety rodziły zdrowe pociechy, bez kalkulacji czy urodzi 2 tyg. wcześniej a może tydzień po terminie. I jeszcze w dodatku o płci dowiadywały się przy porodzie. A teraz do ilu lekarzy nie pójść to od każdego dowiemy się coś innego i nie wiadomo w co wierzyć! I bądź tu człowieku mądry.

Dobranoc brzuszydełka.

Dorka1979, loszcz, Justyska89, noa8, gosiaczek31, MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea - odrobina racji w tym jest :) Ja zauważyłam, że bardzo często moja lekarka nie podaje mi kompletu informacji w stylu centymetrów i parametrów, tylko mówi ,,no, bardzo ładne wyniki, bardzo ładna waga..." :) Można się śmiać, ale mnie to trochę uspokaja, zwłaszcza, że wiem, że gdyby były powody do zmartwień na pewno by mi o tym powiedziała... ;)

Dobrej nocy, marki i raniuszki :)

loszcz, Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja juz nie śpię od 5 a zwykle do 10 spałam:(
    Co do terminów najważniejsze by nasze dzieci urodziły się zdrowe i żeby wszystko dobrze było nie ważne czy w 37tc czy 40 tc
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i dobre wiesci i za wszystkie marcowki leżące w domu i szpitalu;-)
    Sunsun Niunia Madziutek jak się czujecie piszcie co u was?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,no u mnie w zasadzie bez zmian.Leże w szpitalu i będę tu conajmniej 2 tygodnie choć wczoraj na ochodzie sugerowali że dłużej.Siedzialam dwie godziny pod KTG bo pielęgniarki nie chciały mnie odpiac bo pisały sie skurcze.Oczywiście dalej ich nie czuje i teraz nawet brzuch mi nie twardnieje w ogóle.Ale w szpitalu czuje sie jednak bezpiecznie.Mogłabym wyjść na własne zadanie bo nie mam już kroplówk ale boje się.Tu nawet brzuch mnie zaboli czy czyści mnie czy śluz nie taki to zaraz mogę to skonsultować i od razu reagują.
    Już 4 razy widziałam rizpoczynajcy sie poród,jak takie skurcze wyglądaja na KTG ,co czuja te dziewczyny.Później je odwiedzam i wszystko mi opowiadaja.Czuje sie jak SPEC;-) jedno wam powiem to przenoszenie ciazy bardziej je wystresuje niż cała ciąża.Bardzo sie męczą a nawet nie wiedziałam jakie to częste! Dziś mój mąż ma urodziny,mieliśmy iść do naszej pizzerii ,miałam upiec jego ulubione ciasto ale musi sie zadowolic tym że zrobię sobie makijaż,ubire ładniej i dam mu czekolade z bufetu ;-) bardzo to wszystko przeżywa.Wystarczy że nie odbiore raz czy nawet dłużej telefonu to już taki zestresowany.Ciągle też siedzi po pracy lub przed ze mną w szpitalu i ciągle rozmawia z Laura żeby sie nie spieszyła.Musi iść też sam kupić wózek co go stresuje i specjalnie codziennie odkłada;-)
    Mi już zrobili wymazy.Chyba w razie jakbym faktycznie zaczęła rodzic,i wyszedł mi GBS ale lekarka mówiła że to nic takiego tylko podadzą mi antybiotyk przed porodem.
    Powoli myślę że jestem gotowa na odwiedziny;-) bo słuchajcie nie wiem czy tylko ja tak mam ale NIENAWIDZĘ jak ktoś fo mnie przychodzi ;-) leze już nie pierwszy raz i jak ktoś wchodzi to już marze żeby wyszedł.Wyjątkiem jest teraz mąż.Po prostu ogladamy tv,gramy w coś lub po prostu siedzimy i milczymy,czasem śpimy ;-) i nikomu nie mówiłam że ide do szpitala choć już to sie 'wydało' wiec głupio mi np babci powiedzieć żeby nie przychodziła ;)
    Uh ale sie rozpisałam ;-)miłego dnia!

Tess, Ewelaa, gosiaczek31, bella82, Emrica, ines31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami dziewczyny, co do porodu to ja też od dłuższego czasu mam przeczucie że urodzę wcześniej, wg OM termin na 8 marca a ostatnie usg to już 26 luty, biorę tabletki na podtrzymanie i ciekawa jestem do kiedy będę je musiała brać i coś mi się wydaję że jak je odstawię to pójdę na odstrzał.

W ogóle strasznie się wkurzyłam no ale mądry Polak po szkodzie. Od września zaczęłam płacić ubezpieczenie grupowe w pracy, wcześniej miałam umowę na zastępstwo i dyr mi tłumaczyła że miałam tylko płacone NW. I gdy prosiłam intendentkę by sprawdziła mi od kiedy płaciłam składki i czy dostanę coś za urodzenie dziecka to wyszło że nie! Bo żeby się coś należało trzeba płacić przez 9 miesięcy składki, chyba że wytrzymam do marca bo od 1 marca w PZU zmieniają się zasady i nie będzie już tej kadencji/ kajencji czy jakoś tak :P Czyli wychodzi na to że muszę nogi zacisnąć i czekać do 1 marca minimum, a tu mi się nie wydaje żebym tyle wytrzymała.

SunSun cieszę się, że u Ciebie ok, co do porodow to faktycznie będziesz spec :) leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy ale masz rację człowiek czuje się bezpieczniej. Ja gdybym musiała to pewnie bez zastanowienia też bym pojechała i gdyby było trzeba to do samego porodu bym została- wszystko dla naszych Kruszynek :) fajnie, że masz wsparcie męża :)

SunSun lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - trzym się baaardzo ciepło! Fajnie, że możesz pooglądać taką ,,praktyczną" szkołę rodzenia ;) Trochę Cię rozumiem jak chodzi o odwiedziny... są chwile kiedy człowiek potrzebuje intymności, albo jest nie w formie, nie ma nastroju, a z drugiej strony nie chce nikogo martwić, bo wystarcza mu swoje własne zmartwienie... i takie dobre miny do złej gry musi robić jak ktoś, nawet z dobrych chęci, przyjdzie w odwiedziny zatroskany (ja z powodu zbytniego zatroskania nawet ginekologa zmieniłam, bo co to za lekarz co bardziej się przejmuje moimi chorobami niż ja :)).
    Mąż oczywiście wyjątek i wyjątkowy - poradzi sobie z wózkiem, bo co jak co, ale na 4-kołowcach się trochę powinien znać :) bardzo dobrze, że Cię wspiera, bo we dwójkę (a właściwie w trójkę) łatwiej przetrwać będzie ten czas.
    Jeszcze tylko chwilka i nasze maluszki pojawią się na świecie, myślę, że warto na to czekać bez stresu i przygotować się psychicznie... mam nadzieję, że Ci mimo wszystko czas będzie upływał na radosnym oczekiwaniu jak na Boże Narodzenie :)

gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na badaniach i kolejka niesamowota,po 20 minutach wchodzi mloda babka i mowi "a mamusia nie wchodzi" a ja ze nie bo by mnie zabily(chodzilo o mohery bo ich najwiecej oczywiscie bylo) a ona ze niech pani wejdzie bez kolejki tym bardziej jak boli( trzymalam sie za brzuch bo strasznie maly kopal) a ja ze nie wiem...a 2 mohery mowia " niech pani idzie,po co pani tyle czekac bedzie,to pani przywilej" ja w szoku i poszlam do przodu obok drzwi,nikt nawet sprzeciwu ani krzywej machy nie mial :) jeszcze jak wyszlam to mowily ze mam wchodzic i nie czekac bo mi sie nalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:51

gosiaczek31, noa8, kaczamila, Ewelaa, MamaAdasia, Emrica, konwalianka, patryśka83, loszcz, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Gratuluję wcozrajszych udanych wizyt. Oby już do końca naszych ciąż były tylko dobre wieści.
    Szpitalne dziewczyny trzymajcie się cieplutko-to już tylko chwila i wszystkie będziemy w domku z Maluszkami :)

SunSun masz rację-lepiej leżeć w szpitalu bo każdą niepokojącą rzecz masz wyjaśnianą natychmiast. Nie musisz sie stresować w domu jak coś byłoby nie tak.No i jako expert w porodach będziesz mogła nam podpowiadać "jak rodzić" :D

Co do terminu porodu to mój lekarz bez względu na pomiary trzyma się cały czas jednego terminu a to dlatego,że już teraz widzi,że moja córcia będzie raczej drobna i gdyby sugerować się usg to po badaniu z 18 grudnia powinnam przesunć poród AŻ o miesiąc bo wyliczył on na 7 kwietnia... a ostatnio nadgoniła i już było 26 marca.. więc ja nie patrze na te wskaźniki tylko trzymam sie tego,że gin mówi,że wszystko dobrze. Po prostu mała nie będzie ważyła 4kg i już :)

Ja wczoraj zasnęłam po 1.00. Mała tak buszowała,ze nie wiedziałam czy bardziej bije mnie po pęcherzu czy po wątrobie. W końcu przed 1 poszła spac a ja niedługo po niej.
    Mam nadzieje,że dzisiaj będzie grzeczniejsza bo brzuch mi wczoraj skakał tak,że aż M pytał czy mnie nie boli bo lata jak mały samolocik :)

Miłego dnia dziewczynki i jęsli są jakieś wizyty to powodzenia :)

noa8, gosiaczek31, MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ