WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na USG prywatnie w luxmedzie, doktor powiedział że USG 4D na pewno się nie uda "przy takiej ilości wód płodowych" że tu jest wszystko pouciskane itp.. Mówiłam mu że się martwie bo na dwoch ostatnich USG wyszło że dzidziuś za malutki, więc się bardziej przyłożył do pomiarów żeby mieć najdokładniejsze skany, wyszła waga 1545g, wiec przybiera. No ale zdziwiło mnie to że powiedział że głowa jest okej, a nóżki i brzuszek mniejsze na 30tc. Ogólnie malutka jest mniejsza o półtora tygodnia. Jak myślicie, czy to może tez wynikać z tego że zarodek był późno widoczny na USG? miesiączke miałam 4.06. a zarodek pojawił sie dopiero na USG 26.07, wczesniej był tylko pęcherzyk. Może stąd te odchylenia? Dziś miałam egzamin, a spać w nocy nie mogłam tylko myśle o Dzidzi.. tym bardziej ze powiedziałam mu o twardnieniach, skurczach w brzuchu i o tej szyjce na 25mm, to powiedział że prosze porozmawiac z lekarzem prowadzącym i 'NIECH PODEJMIE JAKĄŚ SŁUSZNĄ DECYZJE" czy kładziemy Panią na patologie ciazy, czy co robimy. Widziałam po nim ze był troche zmieszany tym ze moj lekarz nic z tym nie robi skoro szyjka skrócona i skurcze, a prowadzący ostatnio do mnie po co ja magnez biore -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:17

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o5rn0l.jpg

kaczamila, jasmin, noa8, ewka1990, MamaAdasia, Rubi, konwalianka, Emrica, kasss, Ewelaa, anet525, patryśka83, patryśka83, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, ines31, MisiaMonisia, Pocahontas, bella82, Scarlett2014, Tess, Madzik82, loszcz, Emca, czekaja, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy dzidziusia już też troszkę rzadsze, najczęściej to smyra mnie rączkami na dole, a teraz skurczybyk mały dostał czkawke i cała siuśka mi pulsuje :P

patryśka83, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Fajnie,że dziewczyny szpitalne odzywają się,nadal nieustająco za wszystkie dzieciaczki trzymam kciuki :)

Ja od dziś właśnie liczę ruchy małego,mam specjalną kartę,dostałam wczoraj od lekarza. Oczywiście moje dziecko od 7.00 fikało...ale pomiary mam robić od 9.00 więc siedział do 10.30 jak mysz pod miotłą,aż matka muzykę puściła to zaczął powoli rozkręcać się. :D

Justi współczuję lekarza :( Wkurza mnie taka ignorancja niektórych lekarzy. Doskonale wiedzą,że dla Nas kobiet ciąża sama w sobie jest ogromnym przeżyciem,to zamiast jeszcze nie dokładać zmartwień,to wręcz odwrotnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:31

relg2n0abn31771x.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi rozumiem Cie że się martwisz i wogóle ale dla mnie najistotniejsze było by że jednak niunia przybiera na wadze i odchylenia nóżek , brzuszka czy główki zdarzają się.. I w finale wkońcu wszystko jest okej. Ta sytuacja z zarodkiem możliwe że ma wpływ i poprostu Twoje dziecie wolniej rośnie ale jeszcze dużo czasu i koniec końców dobije do ponad 2kg. A jeszcze pytanie? Kiedy mialaś wcześniejsze usg? 2tyg temu?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia połknełaś piłke?? Super brzuś ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mie noc spokojna dobrze przespana bo nie musiałam często na siku wstawać :) Od rana byląm zrobić morfologie mocz Hbs i WR oczywiście sie naczekałam bo jak to zwykle bywa nikt nie przepuścił mie w kolejce a ne wpychałam sie na siłe .

Dzisiaj moja mała jest mało ruchliwa :(

Gratuluje wczzorajszych i dzisiejszych udanych wizyt :0

Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

anastacia super brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:37

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka, mnie bolą pachwiny...ale tylko w ruchu..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Justi rozumiem Cie że się martwisz i wogóle ale dla mnie najistotniejsze było by że jednak niunia przybiera na wadze i odchylenia nóżek , brzuszka czy główki zdarzają się.. I w finale wkońcu wszystko jest okej. Ta sytuacja z zarodkiem możliwe że ma wpływ i poprostu Twoje dziecie wolniej rośnie ale jeszcze dużo czasu i koniec końców dobije do ponad 2kg. A jeszcze pytanie? Kiedy mialaś wcześniejsze usg? 2tyg temu?

12stycznia - wtedy Niunia miała 1385g
    no i wczoraj - 1575g.
    Więc mineło 9 dni.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Witam sie z Wami dziewczyny, co do porodu to ja też od dłuższego czasu mam przeczucie że urodzę wcześniej, wg OM termin na 8 marca a ostatnie usg to już 26 luty, biorę tabletki na podtrzymanie i ciekawa jestem do kiedy będę je musiała brać i coś mi się wydaję że jak je odstawię to pójdę na odstrzał.

W ogóle strasznie się wkurzyłam no ale mądry Polak po szkodzie. Od września zaczęłam płacić ubezpieczenie grupowe w pracy, wcześniej miałam umowę na zastępstwo i dyr mi tłumaczyła że miałam tylko płacone NW. I gdy prosiłam intendentkę by sprawdziła mi od kiedy płaciłam składki i czy dostanę coś za urodzenie dziecka to wyszło że nie! Bo żeby się coś należało trzeba płacić przez 9 miesięcy składki, chyba że wytrzymam do marca bo od 1 marca w PZU zmieniają się zasady i nie będzie już tej kadencji/ kajencji czy jakoś tak :P Czyli wychodzi na to że muszę nogi zacisnąć i czekać do 1 marca minimum, a tu mi się nie wydaje żebym tyle wytrzymała.

SunSun cieszę się, że u Ciebie ok, co do porodow to faktycznie będziesz spec :) leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy ale masz rację człowiek czuje się bezpieczniej. Ja gdybym musiała to pewnie bez zastanowienia też bym pojechała i gdyby było trzeba to do samego porodu bym została- wszystko dla naszych Kruszynek :) fajnie, że masz wsparcie męża :)
    No to wytrzymaj kochana bo kasa zawsze sie przyda.ja za urodzenie dostane z ub jakies 1500zl

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Justi jeszcze jedno u jakiego gina byłaś? Czego nie poszłaś do Wiktora? Ja wczoraj byłam w luxmedzie u niego i poraz kolejny stwierdzam , że to świetny lekarz, uwielbiam w nim tą jego precyzje i poczucie humoru. Poprostu jest optymistą .

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    A Justi jeszcze jedno u jakiego gina byłaś? Czego nie poszłaś do Wiktora? Ja wczoraj byłam w luxmedzie u niego i poraz kolejny stwierdzam , że to świetny lekarz, uwielbiam w nim tą jego precyzje i poczucie humoru. Poprostu jest optymistą .

Kochana ja byłam właśnie u Wiktora wczoraj !! :) chciałam właśnie się z nim skonsultować odnośnie tego co mowi mój prowadzący i wielkosci maluszka. I właśnie widziałam po nim ze był zmieszany tym ze moj prowadzący nic z tym nie robi, ze i wod coś mało, szyjka skrocona, skurcze i dzidziuś malutki. i mowił żebym z nim porozmawiała. 4d rzekomo sie nie udało zrobic, ale wszystko pobadał bardzo dokładnie i mam duzo zdjęć.

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Kaczamila nie jestem ekspertem ale z tym ubezpieczenim grupowym to chyba 6 mies jest karencja. Przynajmniej mi tak kadrowa mowila jak zaczynalam oplacac wyzsza skladke. Ale kaske za urodzenie dziecka dostalam blyskawicznie i bez zadnych problemow. Teraz meza namawiam zeby sie ubezpieczyl a on zwleka:-) al nawet jak karencja jest 6 mies to najwyzej wezmie za pol roku
    Czy musialas skladac jakies dokumenty lub oswiadczenie aby wyplacili ci pieniazki z ubezpieczenia z tyt urodzenia dziedcka?

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

wczoraj miałam zabieg chirurgiczny na stopę i nie spałam całą noc.. bardzo bolało..apap nie pomagał, więc przestalam brać.. myślałam, że umrę..dawno nie czułam tylu rodzai bóli na raz.. rwanie, pulsowanie, ból jakby Ci rozrywało palca, pieczenie.. do tego bardzo zaczęła kłuć mnie szyjka, wczoraj i dziś przy chodzeniu też czuję, choć mniej..
    czasami zastanawiam się, dlaczego mnie dotykają te wszystkie plagi w tej ciąży.. jak nie ospa, to stopa.. mam dość..

Justi cieszę się, że mała rośnie, to najważniejsze.. a oczywiście fakt, że ciaza pojawiła się później jest istotny..moja gin ostatnio zapisała ilu dniowe miałam cykle, bo termin porodu określa sie dla standardowych 28dc, a ja miałam 24 dniowe, czyli już 4 dni do przodu i faktycznie identycznie też wyszło na usg w 12tc.

Anastacia ale śliczny brzuszek

ja i mąż tez jesteśmy dodatkowo ubezpieczeni.. u nas nie było karencji, taka promocja.. po porodzie składa się pismo do kadr, oni wysylają do ubezpieczyciela, tak mi powiedziała kadrowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:47

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam mnie zapytał kto jest moim lekarzem prowadzącym, gdzie robiłam USG w 20tyg, co tam wyszło itp, ja mowie "w Novicie" a on "oo jej w Madrycie.." a ja 'nie nie, w NOVICIE" a ten sie smieje,ze usłyszał w Madrycie i sie zastanawiał a czego tak daleko hahahaha :D

noa8, Madzik82, SunSun lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to może się minełyśmy a może nie? O ktorej mialas wizyte?

Mnie tez zawsze pyta kto prowadzi ciąże i za każdym razem twierdzi , że nie mogłam lepiej trafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:51

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, właśnie miałam pytać :) ja miałam na 18.40 a Ty?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Anastacia połknełaś piłke?? Super brzuś ;-)
    He he zgadza sieni to taka spora

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 18:40 wyszłam z gabinetu bo jeszcze spojrzałam na zegarek ile mnie trzymał. Miałam 2 numerek.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia śliczny brzuszek.
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg.

noa8, Ewelaa lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ