X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Anastacia śliczny brzuszek.
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg.
    Bede trzymac kciuki

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi najwazniesze ze malutka przybiera. Przykre ze lekarz ignoruje twoje obawy. ZawsE warto wtedy skonsultowac z innym. Dobrze ze poszlas na usg do kogo innego i powiedzias co i jak. Nie znam twojej historii od poczatku z tym zarodkiem ale moze poprostu do zaplodnienia doszlo pozniej? Wlasnie lekarz i polozne licza na standardowym 28 dniowym cyklu jesli masz dluzsze to ciaza moze byc mlodsza. Roznie z tym bywa. W kazdym razie pogadaj powaznie ze swoim gin i niech zaproponuje co robic dalej. Dla nich to rutyna w wiekszosci ale moze jak przcisniesz to sie wkoncu ogarnie i zacznie cos robic.

Anastacia ja akurat nic nie skladalam bo mam super kadrowa i ona sama formularz wyslala do pzu. Mi kazala tylko czekac na telefon kiedy i w jaki sposob przekazac pieniadze. Przynajmniej nie przypominam sobi zebym cos pisala specjalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:29

• ines31 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mnie chyba przeziębienie bierze :(
    Powiedzcie mi dziewczyny z "krótkimi szyjkami" czułyście jakieś objawy tego że wam się skraca. Ja miałam wieczorem i w nocy jakieś kłucie i pulsowanie tam ...na dole i się zastanawiam co to może być? :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    ... Widziałam po nim ze był troche zmieszany tym ze moj lekarz nic z tym nie robi skoro szyjka skrócona i skurcze, a prowadzący ostatnio do mnie po co ja magnez biore -_-

współczuję takiego prowadzenia ciąży, poproś swojego lekarza o skierowanie do szpitala na obserwację, (zazwyczaj jak wszystko jest dobrze to wypuszczaja na 2-gi trzeci dzień) powiedz że się bardzo źle czujesz czy coś, tam ci zrobią badania, usg, ktg itp, - zawsze jakiś lekarz czy położna się znajdzie, co odpowie ci na pytania

a swoją drogą, lekarz który przepowiada termin porodu na podstawie wielkości dziecka na tym etapie ciąży jest śmieszny i niepoważny! termin porodu ocenia się na podstawie om i usg przeprowadzonym max do 3 miesiąca - wtedy wszystkie dzieci rosną i rozwijają się na identycznym poziomie - a potem każde w swoim tempie
    co innego jak się złoży kilka czynników, dojrzałość łożyska, położenie dziecka, długość szyjki, skurcze i ich częstotliwość jeśli już są, itd itp, a nie wielkość/waga
    dziewczyny nie martwcie się takim gadaniem, to tak jaby wam babka-wróżka powiedziala, ze blondynki mają synów a brunetki córki :D
    jedno słowo mi się nasuwa - "pseudolekarze"

ines31, noa8, Tess, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała że jeżeli z wymiarów dziecko jest "młodsze" do 3 tygodni to mieści się w normie. Że może doszło do zapłodnienia później, długie nieregularne cykle itd.

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ja 18:40 wyszłam z gabinetu bo jeszcze spojrzałam na zegarek ile mnie trzymał. Miałam 2 numerek.

No to chyba Cię widziałam :) byłaś w takiej siwej tunice, i z chłopakiem z ciemnymi włosami? :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się spakowałam dzisiaj:) w końcu! i mam sporą listę CO DOKUPIĆ, a myślałam, że jestem mega zaopatrzona we wszystko:P jednak nie

trzymajcie się dziewczyny z małą ilością wód, jak leżałam w szpitalu, dziewczynie obok to zdiagnozowali i kazali dużo pić, napisała mi, że po kilku dniach powtórzyli usg, dzieci coś przybierają więc ją puścili do domu:)kazali sie nie stresować i pić do oporu:):)

sun sun, emrica - trzymam za was kciuki:) trzymajcie się dziewczyny...

sunsun - ja byłam króciutko ale też mnie strasznie irytowały odwiedziny i telefony, trzeba sie do wszystkich uśmiechać i mowic, ze wszystko super, chociaz chcialo by sie w tym czasie odpoczac, do tego ty musisz innych pocieszac, ze dajesz rade, bo są tak spanikowani i mówią tak jak bys niemal umierająca była... okropność - obym się myliła, ale w moim przypadku tak było

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG trochę poprasowałam i plecy mnie bolą, masakra

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie bardzo znam, ale wydaje mi się, że mój brzuszek już nisko bardzo jest, czasami mam wrażenie, że dzieciaki mi coś gmerają w nogach:)

4a747fde34dce002med.jpg
    92cd84241d156489med.jpg

Emrica, noa8, jasmin, Tess, Ewelaa, ines31, Rubi, Madzik82, gosiaczek31, Niunia86, loszcz, SunSun, patryśka83, MamaAdasia, kaczamila, kasss, Emca, bella82, konwalianka, czekaja, Scarlett2014, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    No to chyba Cię widziałam :) byłaś w takiej siwej tunice, i z chłopakiem z ciemnymi włosami? :)

Yhymm ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas masz bardzo ładny brzuszek, nie wydaje mi się aby był za nisko, dzidziusie trochę ważą :) bardzo ładny :)
    Dzięki za dobre słowo, pije bardzo dużo.
    :)

Pocahontas lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    ja się nie bardzo znam, ale wydaje mi się, że mój brzuszek już nisko bardzo jest, czasami mam wrażenie, że dzieciaki mi coś gmerają w nogach:)

4a747fde34dce002med.jpg
    92cd84241d156489med.jpg
    No w koncu brzusio okazaly....fajny zgrabniutki i wcale nie jest nisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:06

860isg18r6bpss11.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcowe mamusie, czy jesteście już spakowane? ja już prawie ;) kiedy najlepiej prać ubranka dla dzidziusia? zastanawiam się czy już tego nie zrobić, a termin mam na 28luty-5 marca

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas - bardzo ładny, jędrny brzuszek, jak u sportsmenki :)

A do mnie przyszły przed chwilą staniki do karmienia (takie bawełniane, najtańsze z alle) i wyobraźcie sobie scenkę, że wyjmuję te olbrzymie ,,namioty" i już sobie myślę, że cholera trzeba będzie odesłać/wymienić lub komuś oddać te giganty, ale przymierzam je i szok - są na styk! ;) Jak po porodzie biust ma jeszcze przybrać to będę musiała jeszcze numer większe kupić... o masakra, gdzie się podział mój mały zgrabny biuścik :)

Ewelaa, gosiaczek31, loszcz, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Pocahontas - bardzo ładny, jędrny brzuszek, jak u sportsmenki :)

A do mnie przyszły przed chwilą staniki do karmienia (takie bawełniane, najtańsze z alle) i wyobraźcie sobie scenkę, że wyjmuję te olbrzymie ,,namioty" i już sobie myślę, że cholera trzeba będzie odesłać/wymienić lub komuś oddać te giganty, ale przymierzam je i szok - są na styk! ;) Jak po porodzie biust ma jeszcze przybrać to będę musiała jeszcze numer większe kupić... o masakra, gdzie się podział mój mały zgrabny biuścik :)
    Ha ha ha... Ja tez tesknie za moimi malymi zgrabnymi cycuszkami :-P

noa8, czekaja, Tess lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas mnie też się wydaje , że Twój brzuś nie jest nisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... ale nasjrobalyscie od wczira!

Sarah wez lepoej wkladki laktacyjne bo nawal jest juz czsem w 2 dobie. Mi sie przydaly vardzo bo bylam 5 dni w szpitalu

Kass ja tez myslalam ze tych malych pazurkow bie obetne ale jak urodzilam i dali mi dziecko to juz jakos wiedzialam co robic

Dzisiaj pod moim sklepem zrobili nowe miejsce parkingowe, rozowe z oznaczeniem, ze dla ciezarnych. No to zaparkowalam i jakas baba mnie zjechala ze zajmuje miejsce kobietom w ciazy. Haha w puchowej kurtce nie bylo widac brzucha. Ale nie rozpielam sie zeby udowodnic kretynce swoja racje. Glupia baba...

gosiaczek31, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a ja bym specjalnie sie rozpiela zeby jej kopara opadla !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:21

gosiaczek31, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sie rozpiela Madzik:-) a tak zeby jej jadaczk zamknac:-)

Pocahontas super brzuszek bardzo ladny, az sie nadziwic nie moge ze tam bliznieta:-) zero rozstepow, widac nawet zarysy miesni:-) gratuluje:-)
    No i wylamie sie ale napisze ze wg mnie faktycznie masz nieco nizej niz ostatnio:-)

Ewelaa, Madzik82, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas u mnie też myśla że umieram,każdy mnie pociesza już przez tel-a ja wcale tego nie chce.I setki razy dziennie JAK SIĘ CZUJESZ?Jeszcze nikt u mnie nie był bo zawsze udaje mi sie ;-) ale wiem że to już koniec ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:48

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ