Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJusti najwazniesze ze malutka przybiera. Przykre ze lekarz ignoruje twoje obawy. ZawsE warto wtedy skonsultowac z innym. Dobrze ze poszlas na usg do kogo innego i powiedzias co i jak. Nie znam twojej historii od poczatku z tym zarodkiem ale moze poprostu do zaplodnienia doszlo pozniej? Wlasnie lekarz i polozne licza na standardowym 28 dniowym cyklu jesli masz dluzsze to ciaza moze byc mlodsza. Roznie z tym bywa. W kazdym razie pogadaj powaznie ze swoim gin i niech zaproponuje co robic dalej. Dla nich to rutyna w wiekszosci ale moze jak przcisniesz to sie wkoncu ogarnie i zacznie cos robic.
Anastacia ja akurat nic nie skladalam bo mam super kadrowa i ona sama formularz wyslala do pzu. Mi kazala tylko czekac na telefon kiedy i w jaki sposob przekazac pieniadze. Przynajmniej nie przypominam sobi zebym cos pisala specjalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:29
-
Juusti69 wrote:... Widziałam po nim ze był troche zmieszany tym ze moj lekarz nic z tym nie robi skoro szyjka skrócona i skurcze, a prowadzący ostatnio do mnie po co ja magnez biore -_-
współczuję takiego prowadzenia ciąży, poproś swojego lekarza o skierowanie do szpitala na obserwację, (zazwyczaj jak wszystko jest dobrze to wypuszczaja na 2-gi trzeci dzień) powiedz że się bardzo źle czujesz czy coś, tam ci zrobią badania, usg, ktg itp, - zawsze jakiś lekarz czy położna się znajdzie, co odpowie ci na pytania
a swoją drogą, lekarz który przepowiada termin porodu na podstawie wielkości dziecka na tym etapie ciąży jest śmieszny i niepoważny! termin porodu ocenia się na podstawie om i usg przeprowadzonym max do 3 miesiąca - wtedy wszystkie dzieci rosną i rozwijają się na identycznym poziomie - a potem każde w swoim tempie
co innego jak się złoży kilka czynników, dojrzałość łożyska, położenie dziecka, długość szyjki, skurcze i ich częstotliwość jeśli już są, itd itp, a nie wielkość/waga
dziewczyny nie martwcie się takim gadaniem, to tak jaby wam babka-wróżka powiedziala, ze blondynki mają synów a brunetki córki
jedno słowo mi się nasuwa - "pseudolekarze"
ines31, noa8, Tess, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Ja 18:40 wyszłam z gabinetu bo jeszcze spojrzałam na zegarek ile mnie trzymał. Miałam 2 numerek.
No to chyba Cię widziałam
byłaś w takiej siwej tunice, i z chłopakiem z ciemnymi włosami?
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
ja się spakowałam dzisiaj:) w końcu! i mam sporą listę CO DOKUPIĆ, a myślałam, że jestem mega zaopatrzona we wszystko:P jednak nie
trzymajcie się dziewczyny z małą ilością wód, jak leżałam w szpitalu, dziewczynie obok to zdiagnozowali i kazali dużo pić, napisała mi, że po kilku dniach powtórzyli usg, dzieci coś przybierają więc ją puścili do domu:)kazali sie nie stresować i pić do oporu:)
sun sun, emrica - trzymam za was kciuki:) trzymajcie się dziewczyny...
sunsun - ja byłam króciutko ale też mnie strasznie irytowały odwiedziny i telefony, trzeba sie do wszystkich uśmiechać i mowic, ze wszystko super, chociaz chcialo by sie w tym czasie odpoczac, do tego ty musisz innych pocieszac, ze dajesz rade, bo są tak spanikowani i mówią tak jak bys niemal umierająca była... okropność - obym się myliła, ale w moim przypadku tak było
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja się nie bardzo znam, ale wydaje mi się, że mój brzuszek już nisko bardzo jest, czasami mam wrażenie, że dzieciaki mi coś gmerają w nogach:)

Emrica, noa8, jasmin, Tess, Ewelaa, ines31, Rubi, Madzik82, gosiaczek31, Niunia86, loszcz, SunSun, patryśka83, MamaAdasia, kaczamila, kasss, Emca, bella82, konwalianka, czekaja, Scarlett2014, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
No w koncu brzusio okazaly....fajny zgrabniutki i wcale nie jest nisko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:06
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
Pocahontas - bardzo ładny, jędrny brzuszek, jak u sportsmenki

A do mnie przyszły przed chwilą staniki do karmienia (takie bawełniane, najtańsze z alle) i wyobraźcie sobie scenkę, że wyjmuję te olbrzymie ,,namioty" i już sobie myślę, że cholera trzeba będzie odesłać/wymienić lub komuś oddać te giganty, ale przymierzam je i szok - są na styk!
Jak po porodzie biust ma jeszcze przybrać to będę musiała jeszcze numer większe kupić... o masakra, gdzie się podział mój mały zgrabny biuścik
Ewelaa, gosiaczek31, loszcz, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ha ha ha... Ja tez tesknie za moimi malymi zgrabnymi cycuszkamiTess wrote:Pocahontas - bardzo ładny, jędrny brzuszek, jak u sportsmenki

A do mnie przyszły przed chwilą staniki do karmienia (takie bawełniane, najtańsze z alle) i wyobraźcie sobie scenkę, że wyjmuję te olbrzymie ,,namioty" i już sobie myślę, że cholera trzeba będzie odesłać/wymienić lub komuś oddać te giganty, ale przymierzam je i szok - są na styk!
Jak po porodzie biust ma jeszcze przybrać to będę musiała jeszcze numer większe kupić... o masakra, gdzie się podział mój mały zgrabny biuścik 
noa8, czekaja, Tess lubią tę wiadomość
-
Jeju... ale nasjrobalyscie od wczira!
Sarah wez lepoej wkladki laktacyjne bo nawal jest juz czsem w 2 dobie. Mi sie przydaly vardzo bo bylam 5 dni w szpitalu
Kass ja tez myslalam ze tych malych pazurkow bie obetne ale jak urodzilam i dali mi dziecko to juz jakos wiedzialam co robic
Dzisiaj pod moim sklepem zrobili nowe miejsce parkingowe, rozowe z oznaczeniem, ze dla ciezarnych. No to zaparkowalam i jakas baba mnie zjechala ze zajmuje miejsce kobietom w ciazy. Haha w puchowej kurtce nie bylo widac brzucha. Ale nie rozpielam sie zeby udowodnic kretynce swoja racje. Glupia baba...
gosiaczek31, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyTez bym sie rozpiela Madzik:-) a tak zeby jej jadaczk zamknac:-)
Pocahontas super brzuszek bardzo ladny, az sie nadziwic nie moge ze tam bliznieta:-) zero rozstepow, widac nawet zarysy miesni:-) gratuluje:-)
No i wylamie sie ale napisze ze wg mnie faktycznie masz nieco nizej niz ostatnio:-)
Ewelaa, Madzik82, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas u mnie też myśla że umieram,każdy mnie pociesza już przez tel-a ja wcale tego nie chce.I setki razy dziennie JAK SIĘ CZUJESZ?Jeszcze nikt u mnie nie był bo zawsze udaje mi sie
ale wiem że to już koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:48