WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to jestem w szoku, ale takim pozytywnym. W końcu czytam o jakimś poszanowaniu kobiety w ciąży. Ja ostatnio podeszłam do kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, matek z dzieckiem czy osoby niepełnosprawnej to kolejka okropna a ludzie na mnie popatrzyli, na mój brzuch i bezczelnie się odwrócili, że niby ie widzą, a kasjerka zrobiła tak samo, zauważyła mnie ale normalnie obsługiwała osoby z kolejki a w kolejce oprócz mnie nie było żadnej matki z dzieckiem czy niepełnosprawnej osoby...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj obiecałam sobie, że biorę się za prasowanie. Więc muszę się kopnąć w tyłek i do roboty :P

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila z tymi kolejkami uprzywilejowanymi to non stop mam stycznosc,wiekszosc ludzi tam po prostu podchodzi zeby bylo szybciej,maz raz porzadnie opieprzyl 2 facetow na caly glos bo z piwami stali,bezczelnosc,korzystam z tych kas majac nadzieje ze mnie puszcza ale tak jak piszesz ludzie jak widza to sie odwroca i udaja ze mnie nie ma,chamy,my zawsze puszczalismy kobiety w ciazy a potem do nas ludzie w kasie mieli pretensje,oczywiscie najwiecej sie zawsze rzucaja staruchy :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 ja też sie nie moge zebrać żeby nawet zamówić reszte rzeczy do szpitala dla małej mam ubranka i dla siebie koszule i biustonosze i tyle a gdzie jeszcze do pakowania
    a mój mąż wogule każe mi nogi zaciskać do marca bo do końca lutego jego współpracownik ma wolne i że nie będzie on miał jak wziąć wolnego
    a ciuchy na wyjście ze szpitala dla siebie i małej też mam zamiar spakować osobno żeby mąż dowiozł

tak piszecie o wadze maluszków też bym chciała wiedzieć ale ostatnio mi nie podał a teraz na nfz już mi chyba usg nie przysługuje bo byłam 3 razy to dopiero w szpitalu przed porodem a prywanie nie ide bo mnie wkurzył ostatnio placiłam po 100 zł a wzioł 150 i stwierdziłam że skoro wszystko jest dobrze to wole za ta kase coś małej kupić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8

To już chyba stara sprawa. Teraz na większości butelek/zabawek/ akcesoriów dla dzieci jest informacja BPA free.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz wiekszosc akcesoriow dla dzieci ma znaczki BPA free. Zreszta jestem zdania ze jak sie kupi lepszej firmy sprawdzonej znanej to takie rzeczy nie przejda. Za duze ryzyko i za duzo do stracenia maja producenci. No chyba ze z marketow chinskich to bym sie dwa razy zastanowila nad kupnem dla dziecka bo u nich to az smierdza te plastiki.

Ewelaa, Sarah88 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..

u mnie noc niby przespana, ale obudziłam się o 4 z bólem żołądka..;/ powierciłam się trochę i usnęłam...a wczoraj jadłam na obiad pomidorówkę, więc nie wiem co mogłoby mi zaszkodzić...;/

dzisiaj Franko mało aktywny jakiś..chyba muszę wciągnąć ze 2 czekoladki :)

SunSun, pozytywne jest to że oprócz opieki w szpitalu to w razie gdyby przytrafiło Ci się tam zostać już do porodu, to chociaż będziesz "zadomowiona" nie będziesz się czuła jakoś obco tylko jak właścicielka pokoju :P to jest plus bo chociaż jesteś oswojona z miejscem....no ale to sporo czasu...więc wytrwałości przede wszystkim!

Sarah śmiem twierdzić, że mohery były przyjazne, bo wejśc bez kolejki kazał Ci autorytet-lekarz...nie mniej mnie jedna staruszka też raz powiedziała, że powinnam wejść pierwsza...tyle że przed nią było jeszcze z 15 osób więc co ona jedna mogła...:)

SunSun lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila nie jestem ekspertem ale z tym ubezpieczenim grupowym to chyba 6 mies jest karencja. Przynajmniej mi tak kadrowa mowila jak zaczynalam oplacac wyzsza skladke. Ale kaske za urodzenie dziecka dostalam blyskawicznie i bez zadnych problemow. Teraz meza namawiam zeby sie ubezpieczyl a on zwleka:-) al nawet jak karencja jest 6 mies to najwyzej wezmie za pol roku

• Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dzięki, ale ze mną i moją Emilką wszystko w porządku na szczęście. To chyba do Emrici miało być.
    Swoją drogą, Emrica tulę mocno, i wierzę, że dacie radę :-*

Emartea dzieki za ciepłe słowa, bardzo to jest pomocne w dobrym nastawieniu, Konwalianka dzięki za wsparcie :)
    Emartea dobrze że u twojej Emilki wszystko dobrze :)

Emartea lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Konwalijka i Emrika będzie dobrze! Musi być, mocno trzymam kciuki by z dziećmi było wszystko ok...
    Kaczamila dzięki wczoraj już mnie nie było później a tu tyle miłych słów, dzięki za wsparcie :)

kaczamila lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj o dziwo się wyspałam poszłam spać i 1 a obudziłam się o 9.30 z mala przerwa o 5 bp mąż szedł do pracy i prawie zaspał. Na szczęście mieszkamy z moimi rodzicami jeszcze z 2 tyg i moja siostra tez szła na ta sama godz do pracy i go obudziła przy okazji mnie. A twardy sen miałam zawsze śpię tak ze wszystko mnie budzi i ja go do pracy budzę a dzisiaj prawie jak kamień

Co do tych ubezpieczeń ja mam od stycznia 2014 męża namawiałam i zwlekal. U mnie mówili że kadencja jest ol roku a u mojego męża ze 9 mies. A in się ocknol w listopadzie i niestety było już za późno. Wiec tylko ja dostane kasę za urodzenie

• Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:32

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mało aktywny może dorosleje jak to powiedziała nam na SR położna ze im starsze dziecko w brzuchu tym mniej ruchliwe ze w 36 tyg musi być 10 ruchów na 12 godz. Ja teraz bym na liczyła i 30 ruchów na 1 h. Niewiem jak wytrzymamy jak faktycznie zmniejszy się częstotliwość ruchów

Emrica trzymaj się tam :) wszystkie trzymamy za ciebie kciuki :)

Rubi, Emrica lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun w szpitalu jesteś pod dobrą opieką, ja też jak leżałam w szpitalu to wizyty mnie męczyły, na takim oddziale dużo się dzieje i czasami jest to krępujące jak jest dużo osób, a wiadomo nasi faceci są nam najbliżsi i oni nie jedno z nami w tej ciąży przechodzą.

SunSun lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kasss, nie wiem co to za lekarz- nigdy nie powinno się sugerować terminem z usg. Mój mały w 33tc ważył 2534 g, termin z usg wyszedł na 16.02,a z om 06.03, ale lekarz od razu powiedział, żeby się nim nie sugerować i nie znaczy to, że urodzę 16tego..

Wiem, ze kazda z nas chciałaby już tulić maluszka, ale jedno jest pewne, wszystkie urodzimy :D Spokojnie. A poród w terminie jak dla mnie jest jak najbardziej ok.

SunSun, Emrcica, trzymam kciuki żeby maleństwa poczekały jeszcze jak najdłużej.

Ja ruchów nie liczę, wiem,że mały ma mało miejsca i tylko już się rozpycha.

noa8, Emrica, SunSun, Madzik82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun dobrze ze codziennie nam piszesz co i jak u ciebie.a o wózek się nie martw mąż sobie da rade. Faceci ze wszystkim by sobie poradzili tylko im się nie chce i ukrywają swoje umiejętności bo tak im latwiej:) trzymam kciuki. :)

MamaAdasia ja tez nie liczę ale jakbym zaczęła to by było ich pewnie kolo 30 bo mam wiercipietke w brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:56

SunSun lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Rubi mało aktywny może dorosleje jak to powiedziała nam na SR położna ze im starsze dziecko w brzuchu tym mniej ruchliwe ze w 36 tyg musi być 10 ruchów na 12 godz. Ja teraz bym na liczyła i 30 ruchów na 1 h. Niewiem jak wytrzymamy jak faktycznie zmniejszy się częstotliwość ruchów

Emrica trzymaj się tam :) wszystkie trzymamy za ciebie kciuki :)

Justynka u mnie od wczoraj mała też się dużo rusza :) jak będzie się zmniejszać to też będę wpadać w panikę, już teraz czasami jak miałam duże przestoje w ruchach małej to lekko kołysałam brzuszek aby zobaczyć jej ruchy :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chodzi o ruszanie sie naszych maluchow to wystarczy troche pooddychac przepona i wtedy je dotleniamy i zaraz fikaja w brzuszku ;)

czy ktoras z was bolaly pachwiny???? chyba tak to sie nazywa tam przy macicy a laczeniu uda... wczoraj zadnego wysilku nie mialam a jak szlam z samochodu do klatki babci to tak mnie ciagnelo ze musialam na maxa zwolnic i tak bylo juz do konca dnia przy chodzeniu :/ dzis staram sie jak najwiecej lezec wiec narazie nie czulam tych boli

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Justynka u mnie od wczoraj mała też się dużo rusza :) jak będzie się zmniejszać to też będę wpadać w panikę, już teraz czasami jak miałam duże przestoje w ruchach małej to lekko kołysałam brzuszek aby zobaczyć jej ruchy :)

Właśnie ja mam tak samo i trochę nie podobało mi sie co mówiła położna bo wolę jak mała szaleje niż bym miała wyczekiwac chociaż czasem nieprzyjemne to jest

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ