Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarah to jestem w szoku, ale takim pozytywnym. W końcu czytam o jakimś poszanowaniu kobiety w ciąży. Ja ostatnio podeszłam do kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, matek z dzieckiem czy osoby niepełnosprawnej to kolejka okropna a ludzie na mnie popatrzyli, na mój brzuch i bezczelnie się odwrócili, że niby ie widzą, a kasjerka zrobiła tak samo, zauważyła mnie ale normalnie obsługiwała osoby z kolejki a w kolejce oprócz mnie nie było żadnej matki z dzieckiem czy niepełnosprawnej osoby...
-
nick nieaktualny
-
Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8
-
kaczamila z tymi kolejkami uprzywilejowanymi to non stop mam stycznosc,wiekszosc ludzi tam po prostu podchodzi zeby bylo szybciej,maz raz porzadnie opieprzyl 2 facetow na caly glos bo z piwami stali,bezczelnosc,korzystam z tych kas majac nadzieje ze mnie puszcza ale tak jak piszesz ludzie jak widza to sie odwroca i udaja ze mnie nie ma,chamy,my zawsze puszczalismy kobiety w ciazy a potem do nas ludzie w kasie mieli pretensje,oczywiscie najwiecej sie zawsze rzucaja staruchy
-
ewka1990 ja też sie nie moge zebrać żeby nawet zamówić reszte rzeczy do szpitala dla małej mam ubranka i dla siebie koszule i biustonosze i tyle a gdzie jeszcze do pakowania
a mój mąż wogule każe mi nogi zaciskać do marca bo do końca lutego jego współpracownik ma wolne i że nie będzie on miał jak wziąć wolnego
a ciuchy na wyjście ze szpitala dla siebie i małej też mam zamiar spakować osobno żeby mąż dowiozł
tak piszecie o wadze maluszków też bym chciała wiedzieć ale ostatnio mi nie podał a teraz na nfz już mi chyba usg nie przysługuje bo byłam 3 razy to dopiero w szpitalu przed porodem a prywanie nie ide bo mnie wkurzył ostatnio placiłam po 100 zł a wzioł 150 i stwierdziłam że skoro wszystko jest dobrze to wole za ta kase coś małej kupić
-
Joanna0071 wrote:Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8
To już chyba stara sprawa. Teraz na większości butelek/zabawek/ akcesoriów dla dzieci jest informacja BPA free.Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak teraz wiekszosc akcesoriow dla dzieci ma znaczki BPA free. Zreszta jestem zdania ze jak sie kupi lepszej firmy sprawdzonej znanej to takie rzeczy nie przejda. Za duze ryzyko i za duzo do stracenia maja producenci. No chyba ze z marketow chinskich to bym sie dwa razy zastanowila nad kupnem dla dziecka bo u nich to az smierdza te plastiki.
Ewelaa, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
Witajcie..
u mnie noc niby przespana, ale obudziłam się o 4 z bólem żołądka..;/ powierciłam się trochę i usnęłam...a wczoraj jadłam na obiad pomidorówkę, więc nie wiem co mogłoby mi zaszkodzić...;/
dzisiaj Franko mało aktywny jakiś..chyba muszę wciągnąć ze 2 czekoladki
SunSun, pozytywne jest to że oprócz opieki w szpitalu to w razie gdyby przytrafiło Ci się tam zostać już do porodu, to chociaż będziesz "zadomowiona" nie będziesz się czuła jakoś obco tylko jak właścicielka pokojuto jest plus bo chociaż jesteś oswojona z miejscem....no ale to sporo czasu...więc wytrwałości przede wszystkim!
Sarah śmiem twierdzić, że mohery były przyjazne, bo wejśc bez kolejki kazał Ci autorytet-lekarz...nie mniej mnie jedna staruszka też raz powiedziała, że powinnam wejść pierwsza...tyle że przed nią było jeszcze z 15 osób więc co ona jedna mogła...SunSun lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyKaczamila nie jestem ekspertem ale z tym ubezpieczenim grupowym to chyba 6 mies jest karencja. Przynajmniej mi tak kadrowa mowila jak zaczynalam oplacac wyzsza skladke. Ale kaske za urodzenie dziecka dostalam blyskawicznie i bez zadnych problemow. Teraz meza namawiam zeby sie ubezpieczyl a on zwleka:-) al nawet jak karencja jest 6 mies to najwyzej wezmie za pol roku
-
Emartea wrote:Dzięki, ale ze mną i moją Emilką wszystko w porządku na szczęście. To chyba do Emrici miało być.
Swoją drogą, Emrica tulę mocno, i wierzę, że dacie radę :-*
Emartea dzieki za ciepłe słowa, bardzo to jest pomocne w dobrym nastawieniu, Konwalianka dzięki za wsparcie
Emartea dobrze że u twojej Emilki wszystko dobrzeEmartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja dzisiaj o dziwo się wyspałam poszłam spać i 1 a obudziłam się o 9.30 z mala przerwa o 5 bp mąż szedł do pracy i prawie zaspał. Na szczęście mieszkamy z moimi rodzicami jeszcze z 2 tyg i moja siostra tez szła na ta sama godz do pracy i go obudziła przy okazji mnie. A twardy sen miałam zawsze śpię tak ze wszystko mnie budzi i ja go do pracy budzę a dzisiaj prawie jak kamień
Co do tych ubezpieczeń ja mam od stycznia 2014 męża namawiałam i zwlekal. U mnie mówili że kadencja jest ol roku a u mojego męża ze 9 mies. A in się ocknol w listopadzie i niestety było już za późno. Wiec tylko ja dostane kasę za urodzenie -
nick nieaktualnyRubi mało aktywny może dorosleje jak to powiedziała nam na SR położna ze im starsze dziecko w brzuchu tym mniej ruchliwe ze w 36 tyg musi być 10 ruchów na 12 godz. Ja teraz bym na liczyła i 30 ruchów na 1 h. Niewiem jak wytrzymamy jak faktycznie zmniejszy się częstotliwość ruchów
Emrica trzymaj się tamwszystkie trzymamy za ciebie kciuki
Rubi, Emrica lubią tę wiadomość
-
SunSun w szpitalu jesteś pod dobrą opieką, ja też jak leżałam w szpitalu to wizyty mnie męczyły, na takim oddziale dużo się dzieje i czasami jest to krępujące jak jest dużo osób, a wiadomo nasi faceci są nam najbliżsi i oni nie jedno z nami w tej ciąży przechodzą.
SunSun lubi tę wiadomość
-
Witam,
Kasss, nie wiem co to za lekarz- nigdy nie powinno się sugerować terminem z usg. Mój mały w 33tc ważył 2534 g, termin z usg wyszedł na 16.02,a z om 06.03, ale lekarz od razu powiedział, żeby się nim nie sugerować i nie znaczy to, że urodzę 16tego..
Wiem, ze kazda z nas chciałaby już tulić maluszka, ale jedno jest pewne, wszystkie urodzimySpokojnie. A poród w terminie jak dla mnie jest jak najbardziej ok.
SunSun, Emrcica, trzymam kciuki żeby maleństwa poczekały jeszcze jak najdłużej.
Ja ruchów nie liczę, wiem,że mały ma mało miejsca i tylko już się rozpycha.
noa8, Emrica, SunSun, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun dobrze ze codziennie nam piszesz co i jak u ciebie.a o wózek się nie martw mąż sobie da rade. Faceci ze wszystkim by sobie poradzili tylko im się nie chce i ukrywają swoje umiejętności bo tak im latwiej:) trzymam kciuki.
MamaAdasia ja tez nie liczę ale jakbym zaczęła to by było ich pewnie kolo 30 bo mam wiercipietke w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:56
SunSun lubi tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Rubi mało aktywny może dorosleje jak to powiedziała nam na SR położna ze im starsze dziecko w brzuchu tym mniej ruchliwe ze w 36 tyg musi być 10 ruchów na 12 godz. Ja teraz bym na liczyła i 30 ruchów na 1 h. Niewiem jak wytrzymamy jak faktycznie zmniejszy się częstotliwość ruchów
Emrica trzymaj się tamwszystkie trzymamy za ciebie kciuki
Justynka u mnie od wczoraj mała też się dużo ruszajak będzie się zmniejszać to też będę wpadać w panikę, już teraz czasami jak miałam duże przestoje w ruchach małej to lekko kołysałam brzuszek aby zobaczyć jej ruchy
-
jak chodzi o ruszanie sie naszych maluchow to wystarczy troche pooddychac przepona i wtedy je dotleniamy i zaraz fikaja w brzuszku
czy ktoras z was bolaly pachwiny???? chyba tak to sie nazywa tam przy macicy a laczeniu uda... wczoraj zadnego wysilku nie mialam a jak szlam z samochodu do klatki babci to tak mnie ciagnelo ze musialam na maxa zwolnic i tak bylo juz do konca dnia przy chodzeniudzis staram sie jak najwiecej lezec wiec narazie nie czulam tych boli
-
nick nieaktualnyEmrica wrote:Justynka u mnie od wczoraj mała też się dużo rusza
jak będzie się zmniejszać to też będę wpadać w panikę, już teraz czasami jak miałam duże przestoje w ruchach małej to lekko kołysałam brzuszek aby zobaczyć jej ruchy
Właśnie ja mam tak samo i trochę nie podobało mi sie co mówiła położna bo wolę jak mała szaleje niż bym miała wyczekiwac chociaż czasem nieprzyjemne to jest