WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Konwalianka nie mowe ze jest mała:) chciaz ja nastawiona jestem na dziecko 4 kilo to poki co Ewcia sie na taka nie zanosi ale oczywiscie moze wszystko nadrobic i jeszcze mnie zaskoczy swoja waga przy porodzie;)

slowo zus wywoluje u mnie normalnie dreszcze... nie cierpie tej instytucji maja tam taki syf sajgon balagan i nie wiem co jeszcze. trzeba tam chodzi z opakowaniem tabletek na uspokojenie. jedna przez druga tylko patrzy na wszystko maja czas i w niczym nie umieja pomoc bo one nie wiedza...

Dorka wspolczuje Tobie przeprawy z zusem. kiedy masz ta komisje czy co to tam ma byc?? denerwujesz sie??
    Ja już miałam przesłuchanie, pod koniec listopada, na poczatku stycznia miały przesłuchanie moje klientki i tak w przyszłym tygodniu powinnam dostać decyzję ale ja się wyjątkowo nie stresuję i nie denerwuję. Z tego co powiedziała jedna z moich klientek to ta kobieta z ZUSU coś jej tam powiedziała że oznaczało to tak jakby jej powiedziała że decyzja jest rozpatrzona na moją korzyść. Z drugiej strony to troszkę dziwne by było gdyby tak nie zrobili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik tak sobie tylko zazartowalam:-)
    A rozstania pierwsze ze starszakiem zawsze są trudne ja wylam jak bóbr jak zostawilam pierwszy raz u babci na tydzień mala miala niecale 1,5 roku. A później się juz przyzwyczailam i nie mam z tym problemu, ola tez nie. Zostawala z tatusiem na noc, z moja mama. Dawali sobie rade:-)

U nas o tyle slabo ze niby mieszkamy u teściów ale teściowa nie jest chętna zostawać z wnuczka a tym bardziej na noc sobie tego nie wyobrażam. Ona jest po prostu nieodpowiedzialna i wiem ze zostawila by ja sama w domu a to zaledwie 2 letnie dziecko i poszla do krów bo maja takie zajęcie. A dla niej krowy ważniejsze od wszystkiego i wszystkich. Mówi ze to jej dzieci!? Pewnie wyśle mloda do mojej mamy na ferie i zostanie tam aż do mojego porodu i odwioza ja jak juz będę po. Taki mam plan a jak będzie? Nie widzę innego rozwiązania kwesti opieki na ten czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 23:47

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka będzie dobrze i na twoja korzyść tak czuje:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Pierwszy raz jestem na l4 w ciąży...powiedzcie mi kiedy pierwszy raz moze sie u mnie odbyc kontrola z zus?
    Ja jestem od 31 października i do tej pory nikt u mni nie był. To chyba zależy od oddziału.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Madzik tak sobie tylko zazartowalam:-)
    A rozstania pierwsze ze starszakiem zawsze są trudne ja wylam jak bóbr jak zostawilam pierwszy raz u babci na tydzień mala miala niecale 1,5 roku. A później się juz przyzwyczailam i nie mam z tym problemu, ola tez nie. Zostawala z tatusiem na noc, z moja mama. Dawali sobie rade:-)

U nas o tyle slabo ze niby mieszkamy u teściów ale teściowa nie jest chętna zostawać z wnuczka a tym bardziej na noc sobie tego nie wyobrażam. Ona jest po prostu nieodpowiedzialna i wiem ze zostawila by ja sama w domu a to zaledwie 2 letnie dziecko i poszla do krów bo maja takie zajęcie. A dla niej krowy ważniejsze od wszystkiego i wszystkich. Mówi ze to jej dzieci!? Pewnie wyśle mloda do mojej mamy na ferie i zostanie tam aż do mojego porodu i odwioza ja jak juz będę po. Taki mam plan a jak będzie? Nie widzę innego rozwiązania kwesti opieki na ten czas.
    Umnie jest troche inna sytuacja....ja raczej na mame nie bede mogla liczyc bo teraz ciezko jej zajac sie wnuczka choc nie pracuje i ma sporo wolnego czasu...woli czytac ksiazki po nocach i spac do poludnia.przy czym ma wylaczony telefon i nawet gdyby cos sie dzialo to nie ma jak do niej zadzwonic.takze wole nie liczyc na mame

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a ja kawe pije :) co prawda nie codziennie, ale pije bo nie trzeba "rzucać" tylko ograniczyć spożycie czarnej herbaty i kawy..
    Ja też piję kawę, coprawda na kilka miesięcy odstawiłam ale dlatego że nie mogłam na nią patrzeć ani wąchać ale teraz piję od kąd dostałam pod choinkę ekspres do kawy to piję Late Machiato Carmel

Rubi, loszcz, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Masakra kaczamila to ja chyba wstrętna jestem bo ja się oprzeć nie mogę kebaba i dzisiaj mam zamiar zjeść bo na samą myśl mam ślinke do pasa i Lubie sobie pepsi wypić id czasu do czasu ale co ja na to poradzę. Jak pomyślę ze do porodu się z tym pożegnam to mi smutno heh ale czego się nie robi dla maleństwa swojego
    Oj tam zaraz wstrętna. Nie Ty jedyna dziś kebaba zjadłaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i czytam i nadrobić nie mogę a nie ma mnie tu zaledwie od 17 :)

A więc gratuluję udanych wizyt. I trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu

Nie pamiętam co miałam już odpisywać heh tyle się naczytałam

Kasss ładny brzuszek i mi może tyle przytyłas to ciąża ci służy i kwitnaca jesteś :) nie martw się kilogramami :)

Pocahontas fest ta policjantka ale co zrobisz są ludzie którzy wykorzystują swoje stanowisko

Mi z piersi tez raczej nic nie leci czasem ale to może raz na tydz mam na skutkach takie coś białe zaschniete pewnie siara i zmywam to. Ale jak mowie malutko tego jest

Ja dzisiaj byłam w Tesco i smyku i oczywiście moja malutka musiała coś dostać od mamy :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja też miałam wstręt do kawy przez pierwsze 4 m-ce ale już apetyt na nią wrócił:) kurcze dziewczyny musicie sobie jakoś za wczasu zorganizować opiekę nad maluchami żeby potem jak zacznie się poród to skupić się tylko na tym i wyeliminować inne zmartwienia..
    Co do tesciowych to gosiaczek, dorka, Sory ale teściowa kaczamili plasuje się na pierwszym miejscu że swoim obwislym cycem..blleee nie mogę o tym zapomnieć

Justyska89, MamaAdasia, Dorka1979, loszcz, gosiaczek31, bella82, Ewelaa, kaczamila lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Rubi nawet chyba po nocach spać przez to nie możesz :)

Dorka1979, loszcz, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka to calkiem ladna wagę ma malutka:-)
    Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe cisnienie:-) efekt bialego fartucha:-) u mnie o szpitalu nie bylo mowy ze wzgl na ciśnienie ale leki mam brać do końca i jak będzie pow 140/90 to zwiększyć dawkę o kolejna tabletkę. I mierzenie3 razy dziennie.
    A na to ktg to u was standard ze juz teraz masz chodzić co tydzień? Bo u mnie dopiero od 38 tyg wysylaja na kontrole ktg do szpitala chyba ze wczesniej cos się dzieje, skurcze itp to wczesniej.
    Nie wiem czy u nas to standard, ale moja lekarka stwierdziła że strasznie kuleję przez tą ciążę, ciśnienie, stan pod cukrzycę ciążową, bóle spojenia, itd itp zaczęła wymieniać, ale mówi że muszę wytrzymać do terminu nie ma że boli. A jeszcze na USG powiedziała że łożysko wygląda na takie które chce się już urodzić

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja już różne rzeczy słyszałam i widziałam ale czegoś takiego jeszcze nie..

Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nzoztczew.pl/viewpage.php?page_id=39
    To powinnsm zabrac ze soba do porodu jeslu zdecyduje sie rodzic u mnie w miescie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Mam pytanko: ile ważą albo ważyły wasze maleństwa w 33 tygodniu? Jestem ciekawa jaka jest różnica między naszymi dzieciaczkami.
    Moja w 31+3 tc ważyła 2069 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 01:08

loszcz lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabianek w 29 tygodniu ważył 1790g

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wizytę mam w przyszly wtorek takze spodziewam sie ze Fabianek przybierze nacwadze do ok 2200 lub 2300g

loszcz, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek z rana.
    Widzę że tym razem tylko ja nie śpię :)
    Straszne są te noce ostatnio. Dopadło mnie zapalenie oskrzeli. A buuuu A na dodatek śnieg i mróz za oknem. :(
    Za tydzień mam kolejną wizytę u mojej prowadzącej to dowiem się ile waży córcia.
    Anastacia. Co do ZUS. Ja jestem od początku i nie miałam do tej pory - odpukać.
    Miłego dnia.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez nie śpię od 4.00 nie wiem dlaczego ostatnio punkt 4 sie budzę. Wyszykowalam corke do szkoly i może uda mi się zdrzemnąć bo bardzo Malo śpię w nocy a w dzien w ogóle. Ja na usg idę w piątek i nie mogę się doczekać by dowiedziec się wymiary córci. Również jestem na zwolnieniu od poczatku i żadnej kontroli nie
    mialam.
    Kasa śliczny masz brzuszek a po porodzie zrzucisz to co ci doszlo. U nas nie pada ale słońca tez brak.
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja jak zwykle nie śpię od 6 :) zrobiłam dla mojego męża ile mogłam - mam na sobie najładniejszą z sukienek w które się mieszczę i uwaga mam nawet buty na obcasie - minimalnym ale zawsze ! :)
    Po pracy idziemy na żeberka a za 51 dni Junior planowo ma pojawić się na świecie :) trzymajcie kciuki żeby mój mąż był zadowolony :)

Miłego dnia dla Was :)

noa8, bella82, Niunia86, gosiaczek31, patryśka83, patryśka83, kaczamila, Rubi lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet udanego świętowania z mężem. A ty wytrzymasz w szpilkach????

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ