Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:Konwalianka nie mowe ze jest mała:) chciaz ja nastawiona jestem na dziecko 4 kilo to poki co Ewcia sie na taka nie zanosi ale oczywiscie moze wszystko nadrobic i jeszcze mnie zaskoczy swoja waga przy porodzie;)
slowo zus wywoluje u mnie normalnie dreszcze... nie cierpie tej instytucji maja tam taki syf sajgon balagan i nie wiem co jeszcze. trzeba tam chodzi z opakowaniem tabletek na uspokojenie. jedna przez druga tylko patrzy na wszystko maja czas i w niczym nie umieja pomoc bo one nie wiedza...
Dorka wspolczuje Tobie przeprawy z zusem. kiedy masz ta komisje czy co to tam ma byc?? denerwujesz sie?? -
nick nieaktualnyMadzik tak sobie tylko zazartowalam:-)
A rozstania pierwsze ze starszakiem zawsze są trudne ja wylam jak bóbr jak zostawilam pierwszy raz u babci na tydzień mala miala niecale 1,5 roku. A później się juz przyzwyczailam i nie mam z tym problemu, ola tez nie. Zostawala z tatusiem na noc, z moja mama. Dawali sobie rade:-)
U nas o tyle slabo ze niby mieszkamy u teściów ale teściowa nie jest chętna zostawać z wnuczka a tym bardziej na noc sobie tego nie wyobrażam. Ona jest po prostu nieodpowiedzialna i wiem ze zostawila by ja sama w domu a to zaledwie 2 letnie dziecko i poszla do krów bo maja takie zajęcie. A dla niej krowy ważniejsze od wszystkiego i wszystkich. Mówi ze to jej dzieci!? Pewnie wyśle mloda do mojej mamy na ferie i zostanie tam aż do mojego porodu i odwioza ja jak juz będę po. Taki mam plan a jak będzie? Nie widzę innego rozwiązania kwesti opieki na ten czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 23:47
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:Madzik tak sobie tylko zazartowalam:-)
A rozstania pierwsze ze starszakiem zawsze są trudne ja wylam jak bóbr jak zostawilam pierwszy raz u babci na tydzień mala miala niecale 1,5 roku. A później się juz przyzwyczailam i nie mam z tym problemu, ola tez nie. Zostawala z tatusiem na noc, z moja mama. Dawali sobie rade:-)
U nas o tyle slabo ze niby mieszkamy u teściów ale teściowa nie jest chętna zostawać z wnuczka a tym bardziej na noc sobie tego nie wyobrażam. Ona jest po prostu nieodpowiedzialna i wiem ze zostawila by ja sama w domu a to zaledwie 2 letnie dziecko i poszla do krów bo maja takie zajęcie. A dla niej krowy ważniejsze od wszystkiego i wszystkich. Mówi ze to jej dzieci!? Pewnie wyśle mloda do mojej mamy na ferie i zostanie tam aż do mojego porodu i odwioza ja jak juz będę po. Taki mam plan a jak będzie? Nie widzę innego rozwiązania kwesti opieki na ten czas. -
nick nieaktualnyRubi wrote:a ja kawe pije
co prawda nie codziennie, ale pije bo nie trzeba "rzucać" tylko ograniczyć spożycie czarnej herbaty i kawy..
Rubi, loszcz, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Masakra kaczamila to ja chyba wstrętna jestem bo ja się oprzeć nie mogę kebaba i dzisiaj mam zamiar zjeść bo na samą myśl mam ślinke do pasa i Lubie sobie pepsi wypić id czasu do czasu ale co ja na to poradzę. Jak pomyślę ze do porodu się z tym pożegnam to mi smutno heh ale czego się nie robi dla maleństwa swojego
-
nick nieaktualnyCzytam was i czytam i nadrobić nie mogę a nie ma mnie tu zaledwie od 17
A więc gratuluję udanych wizyt. I trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu
Nie pamiętam co miałam już odpisywać heh tyle się naczytałam
Kasss ładny brzuszek i mi może tyle przytyłas to ciąża ci służy i kwitnaca jesteśnie martw się kilogramami
Pocahontas fest ta policjantka ale co zrobisz są ludzie którzy wykorzystują swoje stanowisko
Mi z piersi tez raczej nic nie leci czasem ale to może raz na tydz mam na skutkach takie coś białe zaschniete pewnie siara i zmywam to. Ale jak mowie malutko tego jest
Ja dzisiaj byłam w Tesco i smyku i oczywiście moja malutka musiała coś dostać od mamy
-
Dorka ja też miałam wstręt do kawy przez pierwsze 4 m-ce ale już apetyt na nią wrócił
kurcze dziewczyny musicie sobie jakoś za wczasu zorganizować opiekę nad maluchami żeby potem jak zacznie się poród to skupić się tylko na tym i wyeliminować inne zmartwienia..
Co do tesciowych to gosiaczek, dorka, Sory ale teściowa kaczamili plasuje się na pierwszym miejscu że swoim obwislym cycem..blleee nie mogę o tym zapomniećJustyska89, MamaAdasia, Dorka1979, loszcz, gosiaczek31, bella82, Ewelaa, kaczamila lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Dorka to calkiem ladna wagę ma malutka:-)
Ja u lekarza tez mam zawsze wyższe cisnienie:-) efekt bialego fartucha:-) u mnie o szpitalu nie bylo mowy ze wzgl na ciśnienie ale leki mam brać do końca i jak będzie pow 140/90 to zwiększyć dawkę o kolejna tabletkę. I mierzenie3 razy dziennie.
A na to ktg to u was standard ze juz teraz masz chodzić co tydzień? Bo u mnie dopiero od 38 tyg wysylaja na kontrole ktg do szpitala chyba ze wczesniej cos się dzieje, skurcze itp to wczesniej. -
nick nieaktualnyines31 wrote:Mam pytanko: ile ważą albo ważyły wasze maleństwa w 33 tygodniu? Jestem ciekawa jaka jest różnica między naszymi dzieciaczkami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 01:08
loszcz lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek z rana.
Widzę że tym razem tylko ja nie śpię
Straszne są te noce ostatnio. Dopadło mnie zapalenie oskrzeli. A buuuu A na dodatek śnieg i mróz za oknem.
Za tydzień mam kolejną wizytę u mojej prowadzącej to dowiem się ile waży córcia.
Anastacia. Co do ZUS. Ja jestem od początku i nie miałam do tej pory - odpukać.
Miłego dnia. -
Hej ja tez nie śpię od 4.00 nie wiem dlaczego ostatnio punkt 4 sie budzę. Wyszykowalam corke do szkoly i może uda mi się zdrzemnąć bo bardzo Malo śpię w nocy a w dzien w ogóle. Ja na usg idę w piątek i nie mogę się doczekać by dowiedziec się wymiary córci. Również jestem na zwolnieniu od poczatku i żadnej kontroli nie
mialam.
Kasa śliczny masz brzuszek a po porodzie zrzucisz to co ci doszlo. U nas nie pada ale słońca tez brak.
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze -
nick nieaktualnyDzień dobry
ja jak zwykle nie śpię od 6
zrobiłam dla mojego męża ile mogłam - mam na sobie najładniejszą z sukienek w które się mieszczę i uwaga mam nawet buty na obcasie - minimalnym ale zawsze !
Po pracy idziemy na żeberka a za 51 dni Junior planowo ma pojawić się na świecietrzymajcie kciuki żeby mój mąż był zadowolony
Miłego dnia dla Wasnoa8, bella82, Niunia86, gosiaczek31, patryśka83, patryśka83, kaczamila, Rubi lubią tę wiadomość