Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik82 wrote:Ines ja msm dzisiaj 34tygodnie i 2 dni i tez jeszcze miednicowe
w moim wojewodztwie to wskazanie do cesarki ale w niektorych miastach kaza rodzic silami natury co jest w tym polozeniu bardzo niebezpieczne.
jak jest u Ciebie Ines?Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
sarah88 -
mi coś tam cieknie, od dawna, ale to nie ma znaczenia czy cieknie np od 4 miesiąca czy od 8 czy w ogóle w ciąży, ponoć jak ma być pokarm to będzie, jak nie mam na noc stanika z wkładkami lakt. to piżamę muszę codziennie wyrzucać do prania, bo są na niej żółte ślady (pewnie siara)
jestem w szoku, jutro skończę 33 tygodnie i zacznie mi się 34, a ja nadal się jakoś toczę, sprzątam, piorę, prasuję, gotuję itd, to przechodzi moje najśmielsze oczekiwania co do formy na tym etapie:)
teraz się zastanawiam, że lada dzień może mi się rozpocząć poród!!!!!!! O Boże, jak to będzie bez dzidziusiów w brzuszku??????? jak to już końcówka??? a dopiero dołączyłam do forum, kiedy to minęło??????Niunia86, Tess, gosiaczek31, MamaAdasia, loszcz, Dorka1979, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:4 dzieciaczki na 100 ustawiaja sie w polozeniu miednicowym.
ale jakiego trzeba miec pecha zeby miec druga ciaze w tym polozeniu?!
Ja pierdziele... moze ja jestem jakas krzywa?!ja też nie
, po prostu mamy wyjątkowe dzieciaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 22:03
Madzik82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:teraz się zastanawiam, że lada dzień może mi się rozpocząć poród!!!!!!! O Boże, jak to będzie bez dzidziusiów w brzuszku??????? jak to już końcówka??? a dopiero dołączyłam do forum, kiedy to minęło??????
Ja też się zastanawiam jak to będzie bez dzieciaczka w brzuchu. Jednak się przyzwyczaiłam do codziennych kopniaków
-
W walentynki chłopaki mogą przyjść na świat:) niech próbują się powstrzymać przed wcześniejszym wyskoczeniem:)
dziś rano mówię do męża - muszę sprawdzić na necie, czy już były takie przypadki na świecie, że dzieci rozerwały brzuch i sobie bokiem wyszły, bo nasze chyba coś takiego chcą przyświrowaćtak się kręcą i rozpychają, że muszą cos kombinować
ale jestem spokojniejsza, jak czytam, że i wasze bobasy wariują w brzuchu i się tam rozpychają
jak to niektórzy mówią: kopią, bo są zdroweDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Ja plakalam po porodzie. Czulam sie pusta, jakby ktos mi cos zabral, obdarl mnie z czegos. Smutno mi bylo bez brzucha
to uczucie minelo jak w koncu przyniesli mi dziecko. I wracalo jak zabierali go na badania.
To moja ostatnia ciaza i juz mi smutno ze wiecej tego nie przezyjeMamaAdasia, konwalianka lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ines mi lekarz na wizycie w 32tc powiedzial, ze teraz szanse maleja z dnia na dzien i na kolejnej wizycie w 35 skonczonym tugodniu przyjde po wyrok...
niestety fakt, ze pierwsza ciaza byla miednicowa nie wplywa dobrze na moja sytuacje.
powiedzial, ze sa.przypadki, ze dziecko przekreca sie nawet w 40tc ale w ciagu jego 30letniej kariery zdarzylo sie to "az" dwa razy...Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Witajcie
Mnie też bedzie brakowało Maluszka w brzuszku
Dzis miałam wizyte u mojejgin. Wszystko dobrze. Szyjka trzyma. Ale to jest kolejny lekarz który daje mi max. 3-4 tygodnie!!!
Brzuszek mi się opuścił.
Na plusie mam 9 kg takze nie jest źle
Dziewczyny dzis po południu odebrałam wypis ze szpitala.
W opisie z usg jest napisane że szerokość głowki od ciemienia do ciemienia BPD przypada na 35+2
A objętość głowki HC na 33+0
Jakaś duza ta głowka. Badanie było robione w 31 tc skończonym.
Podczas usg w szpitalu pytałam Panią Dr czy wszystko dobrze to powiedziała ze tak.
Sama juz nie wiem co myśleć.
U Was jakie wymiary były w 31/32 tc?
gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Madzik a mówią ze bardzo zadko dzieci są miednicowo a u Ciebie juz drugi raz ale moze miała byś bardzo ciężki poród skoro drugi maluszek chce cię oszczędzić i się nie obraca.
Mi też jeszcze nic nie leci
Pocahontas dobrze ze tak super się czujesz ciekawe jak tam limcia i jej bliźniaki?
U mnie w brzuchu też wariactwa maz rano rękę przyłożył a ja mówię ze mala śpi i chyba usłyszała ze rozmawiamy bo zaczęła kopać to jest niesamowite uczucie;-)Madzik82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Madzik82 wrote:Ines moja w 32t i 1dzien wazyla 1850Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Kass dzieki za pocieszenie. Tak sobie tlumaczylam w pierwszej ciazy. Ale teraz mam maluszka w domu i nie chce spedzic 5 dni w szpitalu
jestem zalamana wizja rozstania z synkiem. Chyba wypisze sie na wlasne zadanie jak tylko pediatra powie, ze corka jest gotowa. Ostatnio lezalam 5 dni co nie mialo sensu. Bardziej odpoczelabym w domu.MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
MisiaMonisia wrote:Witajcie
Mnie też bedzie brakowało Maluszka w brzuszku
Dzis miałam wizyte u mojejgin. Wszystko dobrze. Szyjka trzyma. Ale to jest kolejny lekarz który daje mi max. 3-4 tygodnie!!!
Brzuszek mi się opuścił.
Na plusie mam 9 kg takze nie jest źle
Dziewczyny dzis po południu odebrałam wypis ze szpitala.
W opisie z usg jest napisane że szerokość głowki od ciemienia do ciemienia BPD przypada na 35+2
A objętość głowki HC na 33+0
Jakaś duza ta głowka. Badanie było robione w 31 tc skończonym.
Podczas usg w szpitalu pytałam Panią Dr czy wszystko dobrze to powiedziała ze tak.
Sama juz nie wiem co myśleć.
U Was jakie wymiary były w 31/32 tc?