X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas a już do karmienia bliźniaków to jest rewelacja jeśli chcesz karmić obydwóch na raz.

Pocahontas lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun a chociaż karmią dobrze?;-) trzymaj się!
    Ja właśnie pięke bułki orkiszowe na drugie śniadanie do tego sałatka z awokado ogórka i pomidorów:-)

A tak w ogóle mamy które juz mają dzieci podziwiam naprawdę że dajecie radę. Ja chciałam 3 mieć ale jak myślę o kolejnej ciąży posiadając już malucha w domu to myślę czy nie pozostać przy jednym:-)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi ostatni ciężko oddychać nieraz tak sie mała rozpycha i kopie po żebrach że aż boli i do tego zaczełam puchnąć w pierwszej ciąży romumiem bo lipiec upał to mi kostek u nóg nie było widać a teraz? na razie nogi jeszcze nie tak strasznie ale kozaki już czuje jak zakładam że ciaśniejsze a palce u rak okropne nie mogę dobrze pięści zacisnąć bo spuchnięte
    i ciśnieniomierz musze zakupić bo pod koniec pierwszej ciąży mi ciśnienie skakało i musiałam pilnować to teraz może byc podobnie

a dziś miałam okropny sen śniło mi się że mała sie tak wierciła że z bólu nie mogłam wytrzymać i nagle dziura w brzuchu i jej głowa wystaje i patrzy na mnie a my biegiem na pogotowie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=czekaja

A tak w ogóle mamy które juz mają dzieci podziwiam naprawdę że dajecie radę. Ja chciałam 3 mieć ale jak myślę o kolejnej ciąży posiadając już malucha w domu to myślę czy nie pozostać przy jednym:-)[/QUOTE]

to zależy jaka różnica wieku u nas będzie prawie 5 lat to Iga już sporo rozumie np że jej nie podniose chociaż gdy coś sie stało to sie zdażyło że ją wziełam na ręce bo był wypadek i strasznie płakała i ja na szczęście nie musze leżeć plackiem to też inaczej

ale jak widze jak sie nie może doczekać rodzeństwa to sie ciesze że sie zdecydowaliśy na drugie, ostatnio byliśmy u mojej kol też w ciąży a jej chrześniak 6 lat mówi ze on też by chciał rodzeństwo obojętnie czy chłopca czy dziewczynke i on z mamą chce ale tatuś nie chce

czekaja lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę w temacie. Znalazłam coś takiego. Ohhh już się zaczynam bać!
    http://matkapauka.blogspot.com/2015/01/a-niech-mi-ktos-ka-powie.html?m=1

Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, SunSun, trzymajcie się dzielnie :) Już blisko finiszu ;)

Ja nie mam opuchnięć póki co :) Z małym tez nie miałam.

Też zastanawiam sie jak to będzie z dwójką, chociaż mój mały się zajmuje sam sobą, to co jakiś czas coś chce, a z bajkami to u mnie leci TVP ABC, sa tam bajki i piosenki, zawsze raźniej malemu, a co, niech ma :D

Dziś pytał mnie, czy dzidziuś mu nie będzie dokuczał i czy będzie mu mógł dać grzechotkę.

Kiedyś nie wyobrażałam sobie nawet jednego malucha mieć, ale wiem ze we dwójkę będą mieć raźniej, braciaki.

Sylwia, u mnie tez nie ma dużych galerii handlowych, ale jak np byłam z małym w Wawie no to już dopominał się jeść.

Mąż wziął małego ze sobą, a ja lecę ogarniać łazienkę.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:25

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie między dziećmi bedzie różnica wieku 5 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:26

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niecałe 3 lata i myślę że to akurat. W sam raz :)

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego dlugiego rogala firmy matex chyba z kulkami styropianowymi uzywam do spania. Mój maz mówi zawsze daj mi tego weza:-) kupilam będąc w ciąży z ola i nadal jest ciągle w użyciu. Wczoraj nawet pralam go w pralce, nie pokrowiec ten sciągany tylko cala poduszkę i nic się jej nie stalo:-) wiec spelnia zadanie. Jedyny minus to ze te kulki się przesypuja i czasem trzeba przesypac z jednego rogu w drugi żeby nie byl flak:-)
    Mam tez rogalika do karmienia typowo ale uzylam chyba raz bo w porównaniu z wężem ma dużo tych kulek i strasznie twardy i jakoś mialam wrażenie ze malej niewygodnie na tym a i mi gorzej bylo karmić na tym bo za wysoko lezala.

• Tess Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam jakby ktoś z domowych siedziuchów (jak ja :)) chciał wykonać parę prostych ćwiczeń ratujących życie :)
    http://fizjoma.pl/poradnik/

oli lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam opinie, że tak jak te duże poduchy do spania w ciąży sprawdzają się idealnie to przy karmieniu już są za duże i nieporęczne. Nie inwestowałam w taką poduchę, kiedyś w biedronce na wyprzedaży kupiłam taki duży wałek w kształcie litery I za 16 zł, ale najczęściej w nocy mąż mi ją podbiera, a u mnie między nogami ląduje zwykły jasiek ;)

Do karmienia planuję kupić mniejszą poduchę rogal/fasolkę. Taką jak na zdjęciach. Podobno lepiej się sprawdza, ale oczywiście nie jest to 'must have', bo ze zwykłą poduszką też sobie można dać radę.

poofi-poduszka-wielofunkcyjna-do-karmienia.jpg

poofi-poduszka-wielofunkcyjna-do-karmienia.jpg
    Co do wychowania dzieci to ja nie mam żadnego doświadczenia, szczególnie z niemowlakami, ale liczę na swój instynkt i rozsądek swój i męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:47

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sie zdecyduje na tego węża. Ma dobre opinie nawet przy karmieniu. Tylko wlasnie te z wypełnieniem styropianowym maja minusy ze się przesuwają i szeleszczą. Niby dobra opinie maja z włókien poluestrowych i kulek sylikonowych

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja Rogala do karmienkarmienia napewno kupie widziałam jak mojego kuzyna zona stosowała go i jest bardzo wygodny wiec to u mnie jest na liście zakupów.

Mam pytanie do mam. Stosowalyscie muszle laktacyjne ??? Bo jak byłam na SR to położna nam polecala zamiast wkładek laktacyjnych. Bo we wkładka zbierają się bakterie a w muszli nie. Pytam bo ciekawa jestem czy to faktycznie dobre

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun trzymaj się 90% skurcze to silne...

U mnie bedzie różnica 2 lata i 4 miesiące. Ola narazie malo z tego rozumie oprócz tego ze mama ma w brzuszku dzidziusia i ze niedlugo do nas przyjdzie:-) a jak zareaguje jak juz będzie ciężko powiedziec. Może jakos damy rade, ona sama jeszcze potrzebuje dużo uwagi ale może jak będzie miala zadania typu przynoszenie pieluszek,ciuszkow, popatrzy jak się mlodsza kapie karmi, spacerki z wózkiem itp to jej się spodoba?:-) najwyżej zwariuje z dwójka placzkow:-)

• Tess Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - zawsze po porodzie możesz wykorzystać i położyć wzdłuż łóżeczka jako ochraniacz, albo taki kojec na kocyku, żeby dziecię za daleko nie odpełzło z kocyka :)

Ja poduszkę do karmienia i tak dostanę od szwagierki, więc będę mieć porównanie co się lepiej sprawdzi. Wydaje mi się, że ona może się też sprawdzić jako ,,siedzenie" po porodzie sn, zwłaszcza przy nacięciu :) niektórzy sugerowali też że wygodnie się siedzi na kółku dmuchanym (takim do basenu).

Dziewczyny - ja do szpitala stwierdziłam, że wezmę jeszcze takie jednorazowe nakładki na toaletę, bo jakoś obawiam się czystości szpitalnych wucetów, a przez 3 dni to do kibelka na posiedzenie chyba mus iść. To też jest trochę cholerka moje zmartwienie przy hemoroidach... żeby po porodzie nie mieć z tym problemów...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszli nie kupuje. Tess to prawda o kolku dmuchanym takim basenowym mowila mi bratowa bo nie mogla siedzieć z bliznami. A poduszka ta dluga tez odgradzam ole od ściany jak śpi żeby nie walila glowa. Także po porodzie się sprawdza na wiele sposobów. Mala siedzi w niej tez jak w gnieździe jak ogląda bajki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:07

Tess lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy mna a bratem jest 5 lat roznicy, bawil sie razem ze mna ale krotko, bo juz pozniej "wyrosl z tego".Teraznta roznica juz sie zatarla i ciesze sie przede wszystkim z tego ze mam rodzenstwo :) Moje zdanie jest takie, fajnie jak roznica wieku max- 3 lata, wtedy dzieci sie razem wuchowuja, bawia.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w koszyku gemini mam wkładki tylko pytam o te muszle czy to faktycznie takie super jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja nie znam nikogo kto używali wiec nie mam tez żadnej opinii pewnej o muszlach

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna różnica 3 lata ale ja bym chyba nie chciała tak podziwiam dziewczyny które mają dzieci po 1.5 roku i są w ciąży jak dajecie rade. Mi nieraz jest ciezko nie majac dzieci czasem mam ciezkie dni w tej ciazy a wy majac takie maluchy dajecie rade.Mój mąż juz mówi o drugim dziecku a ja conajmniej na 4 lata nie chce bo jedno się nie urodziło jeszcze. Nie wyobrażam sobie siebie z brzuchem podnosząc dziecko 2 letnie. Może zmieni mi się myślenie ale puki co może za 4 lata

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ