WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizka witaj, rybenka tez mi się lista podoba.
    Co do niezastąpionych rad to ja mam w sumie jedna kolezanke ktora chce byc nadgorliwie pomocna mimo ze ja juz swoje wiem z doświadczenia i nie podobaj mi sie jej metody wiec zawsze na cos takie odpowiadam ze nikt nie powinien mu ikogo pouczać bo kazda Matka sama najlepiej wie co jest dobre a co nie dla swojego skarba. I będę robiła to co ja uważam za sluszne.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja mam dziewczyny ogolnie zyciowy zwis wuec tym bardziej zlote rady po mnie splywaja. Lubie pytac inne mamy co robia i jak sobie radza bo czesto z jakis wskazowek korzystam ale jak slysze "musisz, nie mozesz, powinnas" na poczatku zdania to juz mi sie dalej sluchac nie chce.

Teraz sobie leze i czuje jakos dziwnie wysoko ruchy! Moze stal sie cud i mala sie przejrecila glowa w dol? Oby...
    Życzę ci tego z calego serca aby dzidzius sie odwrocil

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej leje jak moja bardzo juz wiekowa babcia od poczatku ciazy wita mnie teksem: " dziecko drogie! Jaka Ty mizerna jestes, zle wygladasz! Zobaczysz... poronisz!!"
    Hehehe rozsmiesza mnie to zawsze

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to forum nasze jest niezastąpione dla mnie bo rady i doświadczenia które wymieniamy miedzy sobą są szczere i napewno dla wielu z nas pomocne i jak ktos z zewn bedzie chcial mi poddać jakas złotą myśl odpowiem ze ja juz mam niezastąpione źródło dobrych porad

Madzik82, bella82, gosiaczek31, SunSun, Emartea, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anastacia! We wtorek sie przekonamy na usg :)

Dziewczyny jak urodzicie to od razu bedziecie wiedzialy co robic! Ja sie strasznie balam jak to bedzie a kilka godzin po porodzie sama przewibelam maluszka, obcielam mu paznokcie i juz wiedzialam ze zadnych rad nie potrzebuje. Wiem co robic! Wiez matki i dziecka jest wyjatkowa i tylko my wiemy co dla malucha najlepsze

Dorka1979, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik możliwe ja też tak czulam;-)
    Ja też nie znoszę złotych rad a najbardziej wkurza mnie jak ktoś mi coś mowi a ja mówię ze uważam inaczej i bede robic po swojemu i słyszę w tedy słuchaj co ci mowie wiem lepiej bo dużej żyje na tym świecie i już to przechodziłam mam na myśli mamę i twsciowa mam nadzieję ze nie będą się wtrącać po porodzie

Madzik82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - o matulu, odjechana babcia :) Ja na szczęście mogę się przysłuchiwać do rad mojej babci, bo urodziła 6 dzieci i mówi mądre rzeczy, głównie żebym chodziła na spacery i ruszała się bo łatwiej będzie rodzić i że wszystko mogę jeść na co mam ochotę tylko po troszeczku :) No i że wcale tak dużo nie przytyłam, bo na ostatnie miesiące zawsze się nabiera wagi :)

Scarlett - współczuję... ja na początku też miałam takie obawy co do szwagierki, bo mają już najlepszego i najmądrzejszego synka i wnuczka, no i tematy też głównie dzieciowe cały czas, a ona bardzo wrażliwa na tym punkcie... ale tak się jakoś potoczyło, że braliśmy jej młodego czasem na spacery i troszkę się nim pozajmowaliśmy, bardzo nas to zbliżyło i ona nam też straszliwie pomogła potem we wszystkich sprawach... a teraz na przyjście Juniora to cieszy się prawie jak na swoje drugie :) Ja w sumie nigdy nie miałam siostry, może dlatego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:07

Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Madzik możliwe ja też tak czulam;-)
    Ja też nie znoszę złotych rad a najbardziej wkurza mnie jak ktoś mi coś mowi a ja mówię ze uważam inaczej i bede robic po swojemu i słyszę w tedy słuchaj co ci mowie wiem lepiej bo dużej żyje na tym świecie i już to przechodziłam mam na myśli mamę i twsciowa mam nadzieję ze nie będą się wtrącać po porodzie
    Normalnie dlowa mojej mamy...he ona zawsze wie najlepiej bo przeciez dluzej zyje na tym swiecie...i u mnie po urodzeniu 1 dziecka duzo sie wtracala...do dzis to robi i potrafi nawet wyjsc obrazona jak jej powiem ze sama wiem nsjlepiej co jest dobre dla mojego dziecka

Madzik82, kasss lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess no to pozazdroscic babci!!

Ja upieklam dzisiaj zakalec ktory mial byc babka. Wszyscy mysla, ze to jablka i jedza ze smakiem haha
    Jak zjedza to im powiem prawde haha

gosiaczek31, Ewelaa, czekaja, Emartea, jasmin, jasmin, Tess, anet525, Dorka1979, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje świeżej mamusi!!! Dużo zdrówka! Oby następne tygodnie wynagrodzily stres i ten poród!

Rybenka, nie ma mnie na liście ;)
    1 marca Natalka ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek, Rybenka lepiej pozno niz wcale! :) od pierwszego trymestru Was tu nie bylo. Jak zyjecie? Z ciaza wszystko ok?

Rybeńka lubi tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila gratulacje! Mam nadzieję, że moja kluska posiedzi jeszcze miesiąc, Mam termin z om na 27.02, 16.02 wizytę u gin, a po 20 niech się dzieje co chce :)

Mnie właśnie mąż wkurzył i wysłałam go samego do teściów. Powiedziałam, że źle się czuję i nigdzie się nie ruszam.

Jeżeli chodzi o doradzanie to moja mama jest super, nigdy nie narzuca mi swojego zdania, a w kwestii dziecka to zawsze deklaruje pomoc, ale mówi, że ja na pewno wiem lepiej jak teraz wygląda opieka/wyprawka/wychowanie dziecka, bo to się wszystko zmienia i ona nie jest w temacie na bieżąco.

Co do teściowej to już Wam kiedyś pisałam, ze ona trochę za bardzo się ekscytuje moją ciążą/dzieckiem razem ze szwagierką. Pewnie dlatego, że szwagierka nie ma jeszcze dzieci. Póki co 'złotych rad' nie ma, ale jak się pojawią to raczej po mnie spłyną.

Bardzo chciałabym mieć drugie dziecko, ale nie jestem zdania, że najlepiej zachować różnicę wieku 2-3 lata. zobaczymy jak się ułoży. A w życiu, szczególnie dorosłym układa się różnie. Ja mam starszą siostrę o 14 lat i wiadomo, że nigdy nie bawiła się ze mną jak z rówieśniczką, ale uwielbiałam spędzać z nią czas, nigdy nie było między nami zazdrości, każda miała swoje sprawy adekwatne do wieku, ale zawsze mogę na nią liczyć, a mam mnóstwo znajomych, którzy mają rodzeństwo w podobnym wieku i średnio im się kontakty układają, często właśnie ze względu na zazdrość, rywalizację... najpierw o wyniki w nauce, studia, później pracę, ślub, wesele, dziecko itp.

Madzik82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia to widzę ze nie tylko u mnie tak jest moja mama jest taka osoba która wszystko wie najlepiej i co by jej nie mówić ona i tak ma zawsze racje a tesciowa też nie lepsza boje się co będzie później bo nasza corcia będzie pierwszym dzieciątkiem w rodzinie
    Kaczanila mnie zmotywowała do pakowania torby;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss no ja sama jeszcze nie spakowana ;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki mam pytanie odnośnie przewijaka gdzie u was będzie nie podoba mi się jak jest na łóżeczku i zajmuje połowę a nie wiem czy wystarczy miejsca by postawić komodę lub regal pod przewijak macie jakieś inne pomysły?
    Madziutek ja jeszcze koszul nie mam i kosmetyków wiem ze nie ma co panikować ale może jak się spakuje będę spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 19:02

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Anastacia to widzę ze nie tylko u mnie tak jest moja mama jest taka osoba która wszystko wie najlepiej i co by jej nie mówić ona i tak ma zawsze racje a tesciowa też nie lepsza boje się co będzie później bo nasza corcia będzie pierwszym dzieciątkiem w rodzinie
    Kaczanila mnie zmotywowała do pakowania torby;-)
    No ja jsk przecxytslam ze kaczamila urodzila to stwierdzilam ze jutro biore sie ostro za prasowanie i pakowanie torby.
    Moja mama zawsze taks byla musiało byc tak jak chciala nie xnosi sprzeciwu i gdy sie ktos z nia niezgadza...

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem czemu mimo ze leze caly czas mam wrazenie ze jeszcze tydzień gdzies wytrzymam ... takie jakies wewnętrzne przeczucie... ;)

z jednej strony chciałabym żeby maly był z nami już ale przewaza rozsadek żeby dzidziuś jak najdłużej w brzuszku siedział dla jego dobra...

bo chciałabym od razu w szpitalu mieć go przy sobie i nie wyobrażam sobie żeby biedaczek lezal sam w inkubatorku...;/

Endi84, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tata się przyzwyczaił ale ja robię po swojemu nawet jak gotuje to mowi nie tak złe to robisz ja robię inaczej a później słyszę jak mowi ze pyszne było oczywiście jak się nie obrazi bo obrazona nie je maz w tedy pęka ze śmiechu

gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila gratuluję synka! Oby się zdrowo chował i zdrówka też dla Ciebie..

ja dziś zupełnie "nie w sosie", palec bardzo boli.. rwie okrutnie.. do tego zadnych butów założyć nie mogę, więc jestem uziemiona w domu.. a mąż działa mi na nerwach.. niech ten dzień się skończy..no i mam dość mocne kłucia w szyjce, a później skurcz.. więc leżę i się ..nudzę..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie:-)
    Rybenka lista super. Warto dodac imie dziecka, no i czy porod sn czy cc tak jak pisalas. Kurcze ja nie mam glowy do takich tabel ale fajnie czasem zajrzec i zobaczyc ktore w kolejce jestesmy:-)

Scarlett podzielam twoj zdanie. Wizyty chorych czy u kobiety w ciazy czy z malym dzieckiem to nieodpowiedzinosc. Tak jak wozenie bez fotelika. Choc w taksowce moze faktycznie byc z tym roznie. Moja tesciowa wogole uwaza z wozenie w foteliku to fanaberia. Kiedys chciala jechac do corki 40 km a w jednym aucie bysmy sie nie zmiescili z fotelikiem to zdziwona byla z sie nie zgodzilam na taka jazde na kolanach. Wystraczylo z zapytalam a chce tesciowa brac na siebie odpowiedzialnosc jak cos sie stanie? Wtedy dopiero zamknela usta.
    A zlote rady zawsze ktos ma:-) i porownania ja tez od tesciowej slyszalam zaraz po porodzie, zle karmisz, zle nosisz, czemu tak, po co to kupujesz bo G (corka) tak nie robi. Ale ja to ja i robilam po swojemu.
    Zgadzam sie tez z toba scarlet ze po porodzie i przy dziecku mozna wygladac ladnie. I nawet miec porzadek w mieszkaniu:-) dziecko szczegolnie mniejsze spi kilka razy i w tym czasie mozna oganac siebie i dom:-) a przy starszym zaangazowac w jakas prace. Moja ola lubi odkurzac, ma swoj maly i we dwie sprzatamy. Ma zestaw z miotlami i mopem i tez wie co robic:-) owszem przy dziecku trzeba sprzatac czesciej bo co chwile jest cos na podlodze albo rozlane albo zabawki wszedzie ale bez przesady. Ja tez jak wychodze gdzies maluje sie jak i przed ciaza, corcia jak to dziewczynka jest tym zainteresowana i bawi sie obok pedzelkami np. Takze wszystko mozna.

Madzik to trzymam kciuki za poniedzialkowe usg zeby mala fiknela wkoncu:-) no i podziwiam brzuszek.

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ