X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun nie denerwuj się. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale olej tą dziewczynę. Nie ma teraz nic ważniejszego niż ty sama i dzidzia, a ona miała duużo czasu, żeby się tego nauczyć.

Loszcz, widzisz a ja tak o tym nie pomyślałam. Mi tylko przyszło do głowy, że teraz córusia będzie tą kochaną istotką a ja już jestem na drugim planie.

Jestem już po wizycie. Tak jak myślałam, mnie nie badał. Zmierzył tylko ciśnienie i sprawdził wyniki. Wszystko w normie. Posłuchał tętna dziecka, spojrzał, że ułożenie nadal główkowe, postraszył znów cesarką i tyle. Ale powiedział, żeby się nie martwić na zapas bo dużo rzeczy widział i jeszcze może mała fiknąć. Następna wizyta 9 lutego.

SunSun, loszcz, anet525, gosiaczek31, Emrica, Madzik82, Emca lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea mam nadzieję ze tak będzie on nie moze się małej doczekać ale mnie jakoś tak odsunął tak mi się wydaje temat ciąży może nie istnieć i nie pomaga mi też przykre to jest bo czuje się sama w tej ciąży ale już nie narzekam miesiąc mi został wiec wytrzymam później się będę martwic.
    Trzymam kciuki za wizyte;-)
    Sunsun nie denerwuj się ty i mala jesteście teraz najwazniejsze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie w 34 tygodniu!
    Kaczamila i Niunia - zdrówka dla maleństw ciocie trzymają kciuki o zdrówko i szybki powrót do domu :)
    U mnie noc koszmarna. Powraca bezsenność , no i ta zgaga chociaż nie wiem czy to dokładnie to bo zgagę miałam nie raz a to coś innego. Ja mam wrażenie że kwasy żołądkowe mi się cofają z żołądka do przełyku- masakra (sorry za dosłowność)
    Do porodu zostało mi 41 dni...o matusiu!
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:56

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawili się troszkę humor jak widzę ze u mamus i dzieciaczków naszych forumowych dobrze

Loszcz tak sobie przez noc myślałam o twoim długim poście i może w sumie dobrze tam jest. Bo my tu panikujemy z byle powodu. Niektórzy tak mają ze brzuch będzie twardnią taka jego uroda a my każde twardnienie przeżywamy. Jak dzidziuś się mało rusza to źle jak za dużo też zle . Kiedyś kobiety nie znały nawet terminu swojego porodu nie robiły badań i dzieci się zdrowe rodziły babcia mi opowiadała ze nie wirdzila kiedy urodzi. Wiec w niektórych przypadkach dobrze ram robią olewająć panikary bez urazy oczywiście bo o sobie też mówię a w niektórych przypadkach źle bo czasem to nie panika

Mój mąż też widzę zmienił się trochę martwi się tym moim nie spaniem. Ostatnio dużo mowi do brzucha. Niby chciałby wiedzieć co kupuje i chciałby mieć coś do powiedzenia nawet o kolorze spioszkow ale jak przychodzi co do czego to słyszę "justyśka zrób jak uwazasz" i mówi do mnie "misiu podwujny"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:01

loszcz, SunSun, Emartea lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ktoś powie że to szaleństwo a ja powiem że w pracy dbają o mnie nie mniej niż w domu. De facto jeśli mój mąż jest w pracy to nawet bezpieczniej czuje się w biurze niż sama w domu.

Scarlet czyżby Twój mąż pracował w tej samej firmie co Ty, bo jeśli tak to już wiem czemu Ci tak dobrze w pracy :)

Ale zgadzam się z Tobą jak się człowiek już położy to wszystkie dolegliwości zaczyna odczuwac podwójnie. A tak szczerzę to ci trochę zazdroszczę tej aktywności :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz w tym samym dniu po porodzie jestem w szoku?
    Justyska moze masz poprostu gorszy dzień zaparz sobie meliske mi pomaga;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to mi zm mojego męża chciało się śmiać no mówię do niego ze pić mi się chce a w domu tylko gazowane. To ten poszedł do sklepu i niewiem chyba pol sklepu soków nakupił. Ja mówię że jeden chciałam a on "a jak naszej Hani będzie się ch ciało co innego " kupił różne rodzaje i różne smaki

Krysti, anet525, loszcz, SunSun, gosiaczek31, Anastacia33, madziutek 23, kaczamila, Rybeńka, czekaja, Emartea, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro usg mam Ignasia znów podglądniemy <3

anet525, SunSun, gosiaczek31, patryśka83, Rybeńka lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. Jak mnie badał to czul główkę mowil bym chociaż dwa tyg wytrzymała. 12lutego mam wizytę i lekarz ma nadzieje ze jeszcze dotrwam. Poki co skierowania do szpitala na szczęście mi nie dal bo stwierdził ze skoro szyjka zamknięta rozwarcie jeszcze się nie robi to by nie panikować tylko dużo wypoczywać. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:08

Madzik82, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 dla mnie to takie troche brutalne podejście.W szczególności na początku ciąży.Do 12 tyg nie robią absolutnie nic.Krwawiłam niestety na początku,nawet nie chcieli mnie w szpitalu oglądać.To się nazywa selekcja naturalna,silny dzidizuś przeżyje słaby nie.Takie mają tu podejście.
    Smutne że mają statystycznie najwięcej poronień i martwych porodów wśród wszystkich krajów rozwiniętych.Mają super sprzęt,nowe czyte szpitale a mimo to opieka do dupy bo podejście nie takie.Kolejna znajoma rodziła teraz w lato i miała badań aż za dużo,na wszystko co możliwe ,awiecie dlaczego?Bo poprzednią ciąże straciła w 4 miesiącu przez ich zaniedbanie.Miała bardzo złe wyniki tarczycy ale nikt jej nawet krwi nie pobrał.Po fakcie się okazało że potrzebuje leczenia hormonalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:12

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz w jakim ty kraju mieszkasz?? Pytam bo podobnie jest w Anglii maja takie same podejscie z tego co mi kolezanka opowiadala

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mieszkam w Wielkiej Brytanii,tylko że na północ od Anglii bo w Szkocji ale to ten sam kraj i te same chore przepisy

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz wiem ze brutalne ale niestety tak jest i niewiem co by musiało się stać żeby się tam zmienilo no ale coz będąc tam trzeba liczyć ze wszystko będzie dobrze. Niestety niby rozwinięty kraj a takie realia.

Anet ty trzymaj jeszcze bo widuże se nastepna chce wszystkich wyprzedzić

A ja mam taki humor ze masakra płakać mi się chce z byle powodu i to caby czas

anet525 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bardzo ci wspołczuje. Ale teraz jak jesteś przy końcówce to troche inaczej chyba podchodzą co?
    Ktoras z was pisala ze na zgagę najlepszy jest maalox powiedzcie lepsze będą w tabletkach czy w saszetkach?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia Glowa do góry taki dzis dzien ja tez nie najlepszy mam nastrój. Noce nieprzespane nie wiadomo na co mam ochotę i w ogóle zmienność nastrojów plus ta niepewność....

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Loszcz ale w ogóle jaki tupet! Żałuję ze do niej oddzwanialam ale by mnie to przez cały dzień meczylo ze byłam taka niemiła.Choć koniec końców i tak jej nic nie powiedziałam - to są długie wiliczenia i sama nieraz siedziałam nad tym sporo.Niech sobie radzi

Dobrze jej powiedziałaś, nie przejmuj się teraz Twoje dziecko jest najważniejsze. :)

SunSun lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet25 ty się tam kurcze trzymaj z nogami zaciśniętymi z całych sił.Jeszcze za szybko dla dzidziusia.Poczekaj na mnie,miałyśmy razem rodzić pamiętasz?

anet525 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet!! Ty się nie wygłupiaj i trzymaj dzidziusia w ciepłym brzuszku...

ja czekam na zdjęcie naszych marcowych rodzyneczków ;)

SunSun, to już masz nauczkę, żeby ignorować sprawę i nie odbierać więcej...

U mnie dzisiaj przełom, bo mniej mnie bolą te pachwiny...tylko mały się coś słabo rusza, ale zaraz potraktuje go czekoladą z orzechami...:P

Ja też kupiłam te wkładki Johnsona, od razu jak Madzik polecałaś to sobie zapisałam :P tak samo jak maltan...ale dostałam też od kuzynki opakowanie maści avent...i teraz nie wiem co ja z tym zrobię :P
    Mi jeszcze brakuje jakiegoś balsamu do ciałka dla Franusia (bo nie mam do kąpiepi nic z emolienami, tylko ten żel hipp)tantum rosa, nowego opakowania płynu do hig. intymnej, no i szlafroka cienkiego..A tak wydaje mi się, że temat ogarnięty...

loszcz, SunSun, Madzik82, anet525, gosiaczek31, Rybeńka lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Duzo wizyt w tym tygodniu!! Kasha, Anastacia, MamaAdasia, ja... kto jeszcze?

ja mam dzisiaj na 18:40 :-)

loszcz, Madzik82, gosiaczek31, Rybeńka, Emartea lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska to hormony tak ci tak szaleją.
    Może postaraj się zrelaksować przy muzyce?Zawsze się nabijałam z tych całych medytacji i muzyki relaksacyjnej.Oj jak bardzo bardzo się myliłam...
    Poćwicz sobie przy okazji to oddychanie przeponą o którym Kass pisała.Rozluźnisz się,dzidziusia dotlenisz a jeszcze jaka dobra praktyka przed porodem.
    Ogólnie to ja złośnica straszna jestem i choleryk a w ciąży to już wogóle dramat jakiś.Czasem z tych nerwów to w szał wpadam a czasem w płacz.Wtedy zamykam się w pokoju,zapalam świeczkę,zasłaniam okno i słucham muzyki z YouTube.Potrzebuje trochę czasu bo nie działa to tak od razu ale zawsze udaje mi się wyciszyć.Głaskam sobie brzuszko i myśle o syneczku i tak sobie razem odpoczywamy.

gosiaczek31, Pocahontas lubią tę wiadomość

201503231678.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ